Jump to content
Dogomania

Przepiękny,łagodny,czekolad.mix (prawdopodobnie labradora, ale też innych ras)-Kielce

Recommended Posts

Posted

Znajomym zaginął pies, szukają go od miesięcy. I tak właśnie dostają kolejne tel. z ogłoszeń, ale po przyjeździe na miejsce okazuje się, że to nie ten pies. Tym razem pies był w stanie, w którym nie dało się go zostawić...

Koszmarnie wychudzony, wycieńczony, z łysymi plackami siedział przy drodze cały dzień, jakby na kogoś czekał. Wyglądał jak w depresji. Miał na sobie starą obrożę z przegryzionym sznurkiem. Możliwe ,że to kolejna ofiara ludzi, którzy bez skrupułów przywiązują psy w lesie do drzewa, żeby się ich pozbyć. Udało mu się uwolnić, ale co dalej...:-(

Znajomi wpakowali go więc do samochodu i zawieźli do siebie z braku innych opcji. To, jaką przemianę przeszedł psiak, kiedy zobaczył, że jest bezpieczny, że ktoś się nim zajął - to wręcz niesamowite. Wariował z radości. :loveu: Tego samego dnai trafił do weta, który stwierdził nużycę. Pies jest w trakcie leczenia, na które niestety finansów brak, więc każe wsparcie jest na wagę złota.

Szukamy mu domu... wspaniałego. Na tyle wspaniałego, jaki wspaniały jest ten pies. Łagodny, pełen energii, pewny siebie. Powinien trafić do kogoś, kto zajmie się pracą nad nim, nauczy go komend, bo psiak jest zupełnie zielony. Póki co mógłby robić za psa zaprzęgowego - tak chodzi na smyczy;), a ponieważ tymczas jest 25 km od najbliższego miasta, więc też nie ma go jak poddać teraz szkoleniu. Z dużą, dość dominującą suczką dogadał się bardzo szybko i od razu przeszedł do zabawy.
Zpewnością powinien trafić do kogoś, kto nie tylko doceni jego niesamowitą urodę, ale będzie odpowiedzialnym człowiekiem z pewnym doświadczeniem z psami ze względu na to, że Lolek (jak roboczo go nazwaliśmy) jest silnym i zdecydowanym psem. W razie adopcji służymy radą dot. jego wychowania i szkolenia.

Kontakt:
609 802 811

[email protected]

Tak wyglądał na ulicy... :-(

W drodze do weta.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ambird']To jakiś mix amstaffa, paskudny mix :-o

a dlaczego paskudny?:crazyeye: przecież pies jest śliczny...

do asta nie pasuje glowa i uszy:

Ambird...założyłam mu wątek na labradory.info - jeśli uważasz, ze on nie ma nic wspólnego z labkiem to usuń...

Guest ambird
Posted

andzia69 napisał(a):
a dlaczego paskudny?:crazyeye: przecież pies jest śliczny...

Ambird...założyłam mu wątek na labradory.info - jeśli uważasz, ze on nie ma nic wspólnego z labkiem to usuń...

Aniu, ja nie mówię, że pies jest brzydki, źle mnie zrozumiałaś :)
Pies jest fajny, cudna morda ;) Chodziło mi o rozmnażacza, który paskudnie zmiksował dwa psy ;)

Posted

To prawda. W ogóle teraz jest moda na miksy. Rotek plus astek itd. Odwala ludziom do końca. A cierpią psy...

Lolek jest piękny i łagodny. Trzeba go jeszcze na psy-samce sprawdzić. Narazie trochę nie ma jak. Ale u wetów zachowywał się jak aniołek, tylko zębów nie chciał pokazać i się wyrywał. Nikt mu pewnie w zębach nie grzebał, więc bardzo to wziął do siebie. ;) Z suczką o dość władczym charakterze bawi się super, choć nie walnął się przed nią kołami do góry - ma swój honor. Po drodze do weta ludzi ponoć zaczepiał i ze wszystkimi chciał się zaprzyjaźnić. Odkrył nowy świat. ;)

Posted

Nowe wiadmości o Lolku pewnie będę mieć wkrótce. Mam nadzieję, że jego uroda nie zostanie niezauważona i ktoś zechce mu szybko dać domek.