Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Staly domek oczywiscie potrzebny ale poki nie znajdzie stalego musze jej znalezc tymczasowy,u mnie nie powinna byc ze wzgledu na parwowiroze:placz: pomoooooocy..........

Posted

Hej dziewczyny, ale ja rozumiem że w schronisku zostawiłyście info że znaleziona została taka suczka i na jakiejś warszawskiej stronie też?:cool3:

Bo przeczytałam przed chwilą cały wątek, przeczytałam szczere oburzenie na oprawców, którzy sunię wyrzucili,:angryy: a może ona zginęła i ktoś jej rozpaczliwie szuka?:shake:

Ja wiem, że taka jest pierwsza myśl ludzi, którzy spędzają dużo czasu na dogo, ale sama już miałam takie pomyłki:oops:

do góry malutka

Posted

swan,schronisko-mysle oczywiscie o kierowniku,ma w d**** czy pies komus zginal czy nie.Ogloszenie kierownik oleje-chyba ze bylby to rasowy pies to by sie zainteresowal zeby go drogo sprzedac:angryy: przykro mi ale w radomskim schronie to norma:mad: .Dalam ogloszenie na gazeta.pl na forum radomskim.A szczerze mowiac watpie ze jej ktos szuka,wygladalo to na wyrzucenie psiaka z samochodu-rozmawialam z pania z kiosku gdzie mala sie krecila,psica byla bruda i bardzo glodna,widac ze dlugo sie bląkala.

Posted

Czy olej wazelinowy sluzacy do oliwienia maszyn jest trujacy??????????Luna wziela sobie taka buteleczke z tym olejem i rozgryzla,pewnie troche polknela.........:crazyeye:

Posted

A dzis dostalam ulitimatum,ze albo psa gdzies jutro umieszczam albo :mad: i to nie sa zarty:shake: niestety ktos kto ma wladze w mojej rodzinie nie zgadza sie zeby mala u nas byla:-(
Dooooooooomek na gwalt potrzebny:-( :-( :-(

Posted

Tak pytam, bo zaraz po tym, jak się przeprowadziłam z bloku w mieście na wieś, jeszcze nie przyzwyczajona, że wiejskie pieski latają luzem i się tym nikt nie przejmuje, miałam taką akcję.

Jechałam do domu i przejeżdżałam przez wieś, przy skrzyżowaniu stał spanielek. Wyglądał na starszego i nie wyglądał na zaniedbanego. Zatrzymałam się zobaczyć, co to za piesek, a on podbiegł jakby z nadzieją do samochodu. Ale jak zawołałam to odbiegł wyraźnie rozczarowany.

No to ja zrozpaczona, nie wiem co robić, zadzwoniłam od razu do radia i dałam ogłoszenie, że pewnie wyrzucony z samochodu albo co.

......

minęlo kilka dni, okazało się, że ten spaniel mieszkał w domu przy tym skrzyżowaniu, potem juz go częściej widziałam albo w ogrodzie, albo znowu przy drodze oglądającego samochody....

albo miał takie hobby, albo po prostu czekał aż pan wróci z pracy samochodem.......

no ale to tak na marginesie......jako anegdotka

a parę lat później okazało się, że to pies wujka mojego kolegi..... bym im psa uratowała:p

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Czy olej wazelinowy sluzacy do oliwienia maszyn jest trujacy??????????Luna wziela sobie taka buteleczke z tym olejem i rozgryzla,pewnie troche polknela.........:crazyeye:

środki ropopochodne(olej slinikowy, srodki konserwujace, )sa trujace, ale czy ten olej to nie mam pojecia:roll:
mozesz podac do zjedzenia chleb

Posted

Aniu, jeśli to było w Parku Kościuszki, to może tam rozwiesić kilka ogłoszeń, może też do Anonsów do rubr.zgubiono-znaleziono. Dorota dziś weźmie adres pań, które mieszkają k.parku i odbierały w sobotę swoje psy ze schroniska, oddane na czas pobytu w szpitalu. Jej pieski są stare, pewnie chodziła z nimi na spacery do parku, może zna tą suczkę, dotrzemy do tej pani.

Posted

Maly slodziak sie przypomina....
Za godzine jade z nia do rodzicow,trzymajcie mocno kciuki zeby udalo mi sie przekonac mame na domek tymczasowy,bo jesli nie uda sie to zalamka,chlop mi dal eksmisje...:-(