Jaaga Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Fanty dałam na bazarek dla Oskara. Linssi, dałabyś radę mu zrobić :modla:? miałam wczesniej wysłać zdjęcia, ale nie wyrabiam czasowo, a bazarek zrobiłam na Miau. Oskar ma długi, które powiekszą jeszcze kontrolne badania. Katarzyna1988, koniecznie idź z kotkiem do lekarza. Kocię nie może się przewracać. To chyba jest z nim bardzo źle :shake:. Quote
Linssi Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 jaaga, wyslij mi zdjecia na maila, to jutro postaram sie wystawic bazarek: [email][email protected][/email] Quote
divia_gg Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='andzia69']fantow na bazarki w schronie ze 3 pudła...tylko nie ma kto wystawic:( mamy nawet 20 tomową encyklopedię Oxfordu...pani, która nam przekazywała pusię dała ją na utrzymanie suni...ale tez nie ma kto tego zrobić..ba, nawet tv mamy.... Wilczka mówiła mi o jakiejś suni na KSM, która się tam błąka:( krotkowłosa, miała zaciśniętą parcianą obrożę lub pasek na szyi...:-( Błąka się tam i pies...ale nie ma kto mu zrobić ładnych zdjęć...jak go kiedyś szukalam po KSMie to go akurat nie namierzyłam... i takich psow fullllll....[/QUOTE] [quote name='backbone']divia_gg robiła zdjęcia jakis czas temu, ma zrobic opisy i wystawic - do niej uderzaj :P[/QUOTE] [quote name='andzia69']toc przecież piszę, ze nia ma kto wystawić, bo...ciągle jeszcze dzierga inne bazarki - ale fantow nam nie zabraknie....[/QUOTE] andza zdjecia zrobione mam, obrobione i wrzucone ne serwer. Teraz w pracy mam troche rzeczy poblokowanych i nie moge w pracy nad bazarkiem w pelni pracowac (choc mam teraz luzniej i moglabym) a w domu narazie nie mam takiej opcji bo jestem tam ostatnio gosciem. co do encyklopedii prosilam bacbone zebys mi wyslal zdjecia ich bo zapomnialam zrobic bedac w schronie. A co do ciagłego dziergania innych bazarkow to chyba cos Ci sie andziu pomylilo, bo moj i kilka innych takze leza odlogiem jak i schronowy. Nie licze orzechowego i probkowego bo one 5 min zajmuja, bo wlasciwie nie bylo tam zdjec i opisow.... Quote
Jaaga Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Linssi']jaaga, wyslij mi zdjecia na maila, to jutro postaram sie wystawic bazarek: [email][email protected][/email][/QUOTE] Linssi, ja wysłałam rzeczy do Kielc. Ma je Magda. Quote
Linssi Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Aha. No to moze Magda zrobilaby zdjecia, to ja wystawie...Mag.do?:razz: Quote
mag.da Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Zrobiłam po jednym zdjęciu tych rzeczy, wyślę na maila, ale może chciałabyś zrobić po swojemu, jakieś dokładniejsze fotki na bazarek - to wszystko jest od dziś do odbioru u mojego TZ-ta w pracy - 9.00 - 17.00. Quote
Linssi Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Magdo, wykorzystam foty, ktore Ty zrobilas. Niestety nie mam mozliwosci dzis juz niczego odebrac, bo o 15.30 startujemy ;) Quote
mag.da Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Wysłałam na maila, to co mam, ale niezbyt te fotki... Rzeczy zostaną w Kielcach i będą cały czas do odbioru w tych godz., co podałam ;) Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Linssi']Od p.Ani. Nie znam dokladnie sprawy. Jestem tylko doreczycielem.[/QUOTE] Kotka 4miesięczna-DS w Krakowie. Quote
Jaaga Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Linssi, podeśle Ci fotki które mam z poprzednich bazarków. Reszty, niestety nie obfociłam. Quote
Linssi Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Jaaga']Linssi, podeśle Ci fotki które mam z poprzednich bazarków. Reszty, niestety nie obfociłam.[/QUOTE] Ok, podeslij. Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jest DS fajny na Śląsku dla burej pręgowanej kotki do 3m-ca.Jak ktoś ma taką to e-mail podam na pw. Zapraszam na bazarek na prywatne przytulisko w Busku-Zdroju:[url]http://www.dogomania.pl/threads/216550-Bazarek-na-rzecz-psiak%C3%B3w-z-przytuliska-do-13.11.2011?p=17868807#post17868807[/url] Quote
katarzyna1988 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Jaaga']Fanty dałam na bazarek dla Oskara. Linssi, dałabyś radę mu zrobić :modla:? miałam wczesniej wysłać zdjęcia, ale nie wyrabiam czasowo, a bazarek zrobiłam na Miau. Oskar ma długi, które powiekszą jeszcze kontrolne badania. Katarzyna1988, koniecznie idź z kotkiem do lekarza. Kocię nie może się przewracać. To chyba jest z nim bardzo źle :shake:.[/QUOTE] Właśnie wróciłam od weta. Oczywiście wpadłam jak mieli przerwę w pracy...tak to tylko ja potrafię eh. Ale do setna....kotek ma paskudne uszy, wet powiedział że ma świerzb. Dostał Ivermektin czy jakoś tak:) ,Penicyline i środek na odrobaczenie. Weterynarz powiedział że mam z nim wrócić w środę jak robale z niego wyjdą. Aaa co do świerzbu, czy jest on bardzo zaraźliwy? Nie chciałabym przenieść go na królika. Rady mile widziane:) Quote
Jaaga Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Świerzb uszny najlepiej potraktować wcierką Stronghold lub Advocate. Raz podajesz, działa równiez na robaki i na miesiąc masz spokój. Po miesiącu powtarzasz. Iwermektyna jest raczej dla zwierząt gospodarczych, a u domowych leczy się nią cieżkie zakażenia świerzbowcami, np. ś. drażący. Nikt teraz nie stosuje takiego środka na zwykly świerzb uszny, bo są bezpieczniejsze środki. Musisz zapytać lekarza, czy królik moze się zarazić, bo pies moze, ale co do innych zwierząt, to nie wiem. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='katarzyna1988']Właśnie wróciłam od weta. Oczywiście wpadłam jak mieli przerwę w pracy...tak to tylko ja potrafię eh. Ale do setna....kotek ma paskudne uszy, wet powiedział że ma świerzb. Dostał Ivermektin czy jakoś tak:) ,Penicyline i środek na odrobaczenie. Weterynarz powiedział że mam z nim wrócić w środę jak robale z niego wyjdą. Aaa co do świerzbu, czy jest on bardzo zaraźliwy? Nie chciałabym przenieść go na królika. Rady mile widziane:)[/QUOTE] A co powiedział wet na krew w kale i to że kotek się przewraca, oglądnął go dobrze czy nie ma obrażeń wewnętrznych ? No i kotek czy kotka ? Quote
katarzyna1988 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Jaaga']Świerzb uszny najlepiej potraktować wcierką Stronghold lub Advocate. Raz podajesz, działa równiez na robaki i na miesiąc masz spokój. Po miesiącu powtarzasz. Iwermektyna jest raczej dla zwierząt gospodarczych, a u domowych leczy się nią cieżkie zakażenia świerzbowcami, np. ś. drażący. Nikt teraz nie stosuje takiego środka na zwykly świerzb uszny, bo są bezpieczniejsze środki. Musisz zapytać lekarza, czy królik moze się zarazić, bo pies moze, ale co do innych zwierząt, to nie wiem.[/QUOTE] Może to jakaś paskudna wersja świerzbu bo jak mu weterynarz w uszach zaczął grzebać to bardzo dużo wypadło takiego czegoś czarnego jak tytoń do papierosów. W środę mam się z nim zgłosić ponownie, zobaczymy co mi powie nowego. Mam nadzieję że kicia tą końską kurację przetrwa. A co do robaków...to czy kicia będzie je tylko raz wydalać czy przy każdym załatwianiu się? I co do zarażania, czy wystarczy mycie rąk po każdym dotknięciu kici czy powinnam jeszcze coś robić? Trochę wam tu po przeszkadzam:) nie bardzo mam kogo pytać a z kotami mam pierwszy raz do czynienia. Moja obsesja to króliczki:) Rudzia prawdę mówiąc to wpadłam jak wet już wychodzili, nie wiedziałam że ma o tej porze przerwę buu. Krew prawdopodobnie jest od robaków, a co do przewracania to możliwe że to przez tego świerzbowca w uszach. Wet powiedział że to może wpływać na jego orientacje w terenie. co do płci nie spytałam bo nie było za bardzo czasu:( ale w środę będę dręczyć weta dalej:) Quote
erka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Niestety nie udało sie nic wiecej wysłać z dziewczynami do Krakowa. Co prawda rano zadzwoniła pani z Krakowa o Korgiego i juz sie ucieszyłam, ale pani zapytała, czy Korgi nie bedzie uciekał z podwórka , jak brama bedzie otwarta, tak,że takiej gwarancji jej dac nie mogłam:cool3:. Zreszta był tam drugi pies, więc nie wiadomo, czy Korgi by się dogadał. A przede wszystkim, to szkoda Korgusia do budy, bo mag.da mówi,ze on jest taki arystrokrata, leży na kołdrze, kocyku i mości sobie z pól godz. posłanie, więc musi pójśc do domowych pieleszy. Suni z Nowin nie udało sie dzisiaj przywieźc, węgielkowej cos wypadło w pracy, może jutro. Szykuje się natomiast domek dla Novi:), tak,że nie wznawiajcie jej ogłoszeń na razie. Quote
Zuzka2 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [B]Jedzie ktoś od z Kielc do Katowic [/B]może? Kocięta od Ginn by się chętnie załapały:-) tel.609 828 529 Quote
Rudzia-Bianca Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [B]Zapraszam :) teraz można, a nawet trzeba podnosić reklamować i ogłaszać gdzie się da ;) [/B] [B][FONT="][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][URL="http://www.dogomania.pl/threads/216639-Pi%C4%99kny-portret-Zenka-kt%C3%B3ry-znalaz%C5%82-sw%C3%B3j-dom-dla-Kielc-do-11.11.11-godz.-11.11?p=17871422#post17871422"][COLOR=green][B]Pastelowy portret Zenka KLIK[/B][/COLOR][/URL] [/FONT][/SIZE][/FONT][/B][B][FONT="][SIZE=3][FONT=Book Antiqua] [/FONT][/SIZE][/FONT][/B] Quote
wegielkowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='ewelinka_m'] Suniale z Ameliówki [IMG]http://img199.imageshack.us/img199/8274/dsc00413za.jpg[/IMG] [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/7528/dsc00414n.jpg[/IMG] [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/2350/dsc00415a.jpg[/IMG][/QUOTE] Ponieważ trochę problemów ze zdjęciami Sabuńki, przypominam zdjęcia suniek z 13.08.2011. I proszę o pomoc. Quote
Incia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Cioteczko Węgierkowa;)w środę zacznę tworzyć bazarek dla Twoich podopiecznych. Cioteczka Rasputinka;)narobiła zdjęć fantów co niemiara, może trochę grosza wpadnie. Jak będą potrzebne teksty do ogłoszeń to ja napiszę. Quote
Roszpunka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='wegielkowa']Ponieważ trochę problemów ze zdjęciami Sabuńki, przypominam zdjęcia suniek z 13.08.2011. I proszę o pomoc.[/QUOTE] A ja tylko przypomnę wątek dziewczynek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216086-P%C3%B3%C5%82dzikie-siostry-szukamy-DOMOWEGO-TYMCZASU%21%21%21-POM%C3%93%C5%BBCIE"]http://www.dogomania.pl/threads/216086-P%C3%B3%C5%82dzikie-siostry-szukamy-DOMOWEGO-TYMCZASU!!!-POM%C3%93%C5%BBCIE[/URL]... i wstawię aktualną fotkę Amelki [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg508/scaled.php?server=508&filename=foty252.jpg&res=medium[/IMG] Quote
wegielkowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Incia']Cioteczko Węgierkowa;)w środę zacznę tworzyć bazarek dla Twoich podopiecznych. Cioteczka Rasputinka;)narobiła zdjęć fantów co niemiara, może trochę grosza wpadnie. Jak będą potrzebne teksty do ogłoszeń to ja napiszę.[/QUOTE] In CIA i Sałata Lodowa dziękuję za pomoc-:buzi: Quote
Linssi Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Lili i kot odstawione do nowych domow. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, bo Kasia pozegnala mala oczywiscie z placzem ;) Dziekuje ewelince_m za towarzystwo w podrozy, mimo, ze dziewczyna chora jest (nie mozna jej nigdzie wyciagac dopoki nie wyzdrowieje!) :loveu: Sluchajcie, nie znacie kogos z Warszawy (dzielnica Rembertow) do przeprowadzenia przedadopcyjnej? Szanse na domek ma sunia ze Staporkowa, siostra tej z chorym oczkiem. edit.: Pilnie szukamy miejsca dla huskiego z Bielin. pies trzyma sie cmentarza w tej miescowosci, co w okresie 1 listopada moze sie dla niego skonczyc tragicznie, tym bardziej, ze lubi wylegiwac sie na grobach. :P zdjecie psa bede miala na dniach, niestety zrobione komorka. Kasia mowi, ze kilka osob chcialo go wziac, ale ostatecznie hasiak wychodzil z samochodu i pewnie bali sie go zapakowac ponownie. Ponoc wlasnie wsiada bez problemu. Musimy sie spieszyc, bo nie przezyje, jesli nie zdolam pomoc kolejnemu psu stamtad :-( Quote
mag.da Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 :cool3: :cool3: :cool3: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/833/dsc00032iw.jpg/"][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/6113/dsc00032iw.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/849/dsc00037i.jpg/"][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/6670/dsc00037i.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts