divia_gg Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 O rany, to moze suczka pojechala tam gdzie mial jechac piesek;) ?? Quote
savahna Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 :eek2: Oj, juz prawie 30 ogłoszeń poszło,ze suczka. Gdzie sie da to poprawie...:razz: Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Cos podobnego??? Ja wogóle nie zaglądałam, ten pan powiedział,że jest piesek i sunia, a ponieważ pieska przekazałam koleżance, która zawiozła go do domu, to byłam pewna,ze została sunia. Ale numer, w takim razie ja jeszcze sprawdzę, czy tamten to na pewno piesek. Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Savahna, dopiero teraz doczytałam o tym leonbergerze:razz:, rodzice szczeniora to obydwoje ON-ki:eviltong:, jak ktos będzie dzwonił, to i tak powiem,ze tej suni juz nie ma , a jest piesek , cały onek;). Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Szczeniaczki na wsypisku były trzy, ale jednego wziął wcześniej jakis robotnik, może wziął przez pomyłkę sunię, bo chyba chciał psa. Znajomy ma się dowiedziec. Wogóle to sunia urodziła podobno kilkanaście szczeniaków, ale pewnie reszta nie przeżyła, albo ktos wcześniej zabrał. Quote
savahna Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Onki, nie onki...:evil_lol: Akurat wiadomo,który tatuś...:sg168: A mnie Jaga nauczyła,ze najważniejsze jest to, co ludzie wpisują w wyszukiwarkę.Ja takimi kategoriami w ogóle nie myślałam, bo nie wirtualna jestem... Jak ktoś wpisze owczarek to mu szczenior wyskoczy(bez wzgledu czy wpisze podhalański czy nizinny lub inny jeszcze), jak wpisze leonberger to tyż mu wyskoczy,i jak wpisze erka to....:p no tez...;) Właśnie skończyłam.Może jutro mu jeszcze dorobię na jakichś nowych serwisach kilku, bo rozeznaje grunt... Trzymam kciuki za szybką i dobrą adopcję.:loveu: Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Szczeniorka nazwałam Borys :) Pasuje mu takie dostajne imię. Bardzo dziękuję za ogłoszonka dla wielkoluda ;) Quote
ewelinka_m Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 ależ cudny misiaczek z tego Borysa:loveu: Savahna napisz mi proszę tak mniej więcej co ogłaszałaś i kiedy..to sobie pouzupełniam wreszcie ten post ogłoszeniowy :cool3: co do postu tego jeszcze to: mag.do Pascal chyba ogłoszeń nie będzie potrzebował z tego co wyczytałam na wątku? :razz: dawno nie było też , żadnych informacji na temat psów ze zgłoszeń: czy ta suka i szczeniak jeszcze są? [URL="http://img696.imageshack.us/i/100915suniazlasu.jpg/"][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/2348/100915suniazlasu.jpg[/IMG][/URL] tego malucha chyba też ogłoszenie nieaktualne :roll: [URL]http://img838.imageshack.us/img838/2791/101017piesekuasuszczysk.jpg[/URL] nie wiem zupełnie czy dobrze mi świta, ale kojarzy mi się, że ta psina też już w domu ?? [URL]http://img683.imageshack.us/img683/3376/imgp2081a.jpg[/URL] Quote
Jaaga Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ja tez nie bardzo wierzyłam w te "urasowienia", aż rozdzwoniły się telefony o Lulę, która była ogłaszana jako labrador. Wczesniej nakłaniala mnie na to jusstyna85, ale tak głupio mi było i Lula czekała kilka miesięcy. Kolorystycznie i wielkosciowo psiaczek pasuje, bo małe onki troche inaczej wyglądają. Dwie rasy w wyszukiwarce zwiększają szanse na jego dostrzezenie. Opienka Justyna ogłosiła jako pinczera mix i tez ludzie zaczęli dzwonić, a z pinczera to miał chyba tylko krótki włos. Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Następny ON-ek w potrzebie, taki post ktos napisał na świętokrzyskim: "Piękny ONek porzucony! [INDENT]W pobliżu cmentarza w miejscowości Grzymałków ( to jest na terenie gminy Mniów, z Kielc w kierunku Łodzi) koczuje piękny, długowłosy owczarek niemiecki. Prawdopodobnie ktoś pozbył się dwóch psów. Zwłoki jednego z nich, kundelka, leżą na trawie strasznie zmasakrowane. ONek nie opuszcza swojego towarzysza nawet po śmierci. Leży obok i od czasu do czasu trąca go nosem z nadzieją, że wreszcie się poruszy. Obok cmentarza jest również sklep, pod którym koczuje banda pijusów. Boję się, że "zabawią" się z nim w jakiś makabryczny sposób, jak to niedawno mieliśmy okazję "podziwiać" w telewizji. Nie mogę zabrać psa do siebie, bo mam już cztery, z czego 3 właśnie takie, z ulicy. Rodzina eksmitowałaby mnie w trybie natychmiastowym. Błagam, pomóżcie!!! "[/INDENT] Quote
Jaaga Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Tragedia, wierny jak Mika :placz:. Są jakieś szanse, żeby mu pomóc? Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Jaaga, nie wiem, też koło tego Mniowa jest ta jasna sunia , polująca na kury, z którą też nie ma co robić. Quote
zapłakana Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='erka']Następny ON-ek w potrzebie, taki post ktos napisał na świętokrzyskim: "Piękny ONek porzucony! [INDENT]W pobliżu cmentarza w miejscowości Grzymałków ( to jest na terenie gminy Mniów, z Kielc w kierunku Łodzi) koczuje piękny, długowłosy owczarek niemiecki. Prawdopodobnie ktoś pozbył się dwóch psów. Zwłoki jednego z nich, kundelka, leżą na trawie strasznie zmasakrowane. ONek nie opuszcza swojego towarzysza nawet po śmierci. Leży obok i od czasu do czasu trąca go nosem z nadzieją, że wreszcie się poruszy. Obok cmentarza jest również sklep, pod którym koczuje banda pijusów. Boję się, że "zabawią" się z nim w jakiś makabryczny sposób, jak to niedawno mieliśmy okazję "podziwiać" w telewizji. Nie mogę zabrać psa do siebie, bo mam już cztery, z czego 3 właśnie takie, z ulicy. Rodzina eksmitowałaby mnie w trybie natychmiastowym. Błagam, pomóżcie!!! "[/INDENT][/QUOTE] Jestem autorką posta. Podczytuję wątek od jakiegoś czasu i widzę, że potraficie zdziałać cuda. Wymyślicie coś? Plisss!!! Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Zapłakana, na razie zrób chociaż fotki, zobacz czy to pies, czy sunia, może będziesz umiała określić wiek po zębach. A czy ktoś na miejscu nie przyjąłby go na podwórko i dał jakieś schronienie, chociaż na jakis czas. Może moglibysmy dac karmę . Niestety potrzebny czas,aby szukac domu, no i trzeba coś wiedziec o psie. No i koniecznie daj mu jeść. Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Zadzwonił jakis facet spod Tarnowa o szczeniorkę ON-ka z leon., powiedziałam,że jej juz nie ma, ale jest piesek, mix ON-ka, a on na to, czy może gdzies zobaczyc jego zdjęcia, no i troszkę musiałam namotać, bo złą wersję zeznań przygotowałam:eviltong:, w każdym razie powiedziałam,że piesek bardzo podobny do suni:evil_lol:. Nie wiecie, czy jest ktoś z Tarnowa na dogo, kto mógłby zrobic kontrolę, bo na nią sie zgadzał. To na razie troche na wyrost, bo facet miał jeszcze konsultowac z rodziną, więc decyzja nie ostateczna. Quote
DuDziaczek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='erka']Zadzwonił jakis facet spod Tarnowa o szczeniorkę ON-ka z leon., powiedziałam,że jej juz nie ma, ale jest piesek, mix ON-ka, a on na to, czy może gdzies zobaczyc jego zdjęcia, no i troszkę musiałam namotać, bo złą wersję zeznań przygotowałam:eviltong:, w każdym razie powiedziałam,że piesek bardzo podobny do suni:evil_lol:. .[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Erko kłamstewka nie leżą w Twoje naturze :razz: Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 erko jak będą dzwonić o szczeniorkę, to powiedz, że sunia już znalazła dom, ale że jest jeszcze piesek z tego samego miotu, prawie identyczny ;) Zaraz zrobię inne fotki Borysowi, to podeślesz temu panu :) Możesz też powiedzieć, że osoba, która robiła ogłoszenia pomyliła się i napisała że to sunia, a faktycznie jest to piesek. Tak chyba będzie najprościej. Skoro kłamstwo nie leży w twojej naturze, to mów po prostu że pomylono płeć. :) Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Agnieszko, nie chciałam powiedzieć,że z tego samego miotu, bo chciałam wybrnąć jakos z tego leonbergera, z którym nie mają nic wspólnego;). Jak zrobisz fotki wykąpanemu Boryskowi, to może bedzie trochę inaczej wyglądał:eviltong:. Quote
agnieszka24 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Na szczeniakowym wątku wstawiłam dużo nowych fotek Borysa :) Oto jedna z nich: [URL="http://img440.imageshack.us/i/borys011.jpg/"][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/8169/borys011.jpg[/IMG][/URL] [B]link do albumu Borysa:[/B] [URL]http://img811.imageshack.us/g/borys020.jpg/[/URL] Quote
ewelinka_m Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='erka']Zadzwonił jakis facet spod Tarnowa o szczeniorkę ON-ka z leon., powiedziałam,że jej juz nie ma, ale jest piesek, mix ON-ka, a on na to, czy może gdzies zobaczyc jego zdjęcia, no i troszkę musiałam namotać, bo złą wersję zeznań przygotowałam:eviltong:, w każdym razie powiedziałam,że piesek bardzo podobny do suni:evil_lol:. Nie wiecie, czy jest ktoś z Tarnowa na dogo, kto mógłby zrobic kontrolę, bo na nią sie zgadzał. To na razie troche na wyrost, bo facet miał jeszcze konsultowac z rodziną, więc decyzja nie ostateczna.[/QUOTE] Erko z Tarnowa znałazłam _Agę_ [url]http://www.dogomania.pl/members/4355-_Aga_[/url] Quote
savahna Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Trzeba powiedzieć,że umaszczenie ma z leonbergera troche i już. Mojej kolezance oszczeniła sie kiedys bokserka (oczywiście mezalians) i ogłaszaliśmy szczeniaki po matce bokserce, ale jak je zobaczyłam na żywca, to nic z mamusi nie miały, zwykłe burki świetokrzyskie.;) Człowiek tak zapytał , bo tak było w ogłoszeniu a nie było imienia.Moze on nawet nie wie jak leonberger wygląda...:roll: Quote
erka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Savahna, Twój ON-ek z leonbergerem zadziałał błyskawicznie:evil_lol: i Borysek jedzie jutro do domku w Krakowie:multi:, zmiana płci też pani nie przeszkadzała;). Quote
ewelinka_m Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='erka']Savahna, Twój ON-ek z leonbergerem zadziałał błyskawicznie:evil_lol: i Borysek jedzie jutro do domku w Krakowie:multi:, zmiana płci też pani nie przeszkadzała;).[/QUOTE] Erko to cudowne wieści!! oby więcej takich błyskawicznych adopcji!! :multi::multi: Quote
divia_gg Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Wow, no genialnie. Savahna zadziala szalenstwo;) W takim ukladzie powymyslaj reszte ras do tych kieleckich gadzin:) Quote
Linssi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Zapłakana, koniecznie zrob zdjecia! ONki, zwlaszcza dlugowlose, nie czekaja dlugo na domy. Quote
Recommended Posts