eve-w Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 andzia dopisz do Pauliny L + 2 os i Anna K Quote
kika22 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='andzia69']aktualizacja osób chętnych do szkolenia: z dogo: EwelinkaM Divia Linssi Wilczka Jagoda111 Backbone Agack222 Eruane Jelena M. Marzycielka - by chciała, ale nie moze wtedy Agnieszka24 - by chciała, ale nie moze wtedy Dudziaczek Kashdog Zata osoby z zewnątrz: Marcin Ś+żona Edyta B+ prawdopodobnie jej siostra Paulina L. 2 os. od Eruane Monika P. Łukasz Ł.[/QUOTE] ja tez poprosze o dopisanie mnie ;-) Quote
dziubbek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 ja również dopisuję się do szkolenia :) Quote
erka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja tylko przypomnę ,że mamy mnóstwo psów do adopcji , ktorymi juz mało kto się interesuje. Rozumiem,że sprawa schronu jest ważna, ale na razie raczej tylko wirtualnie większość zaangażowana. Ogłoszenia naszych psów leżą, jedna savahna nie da rady ze wszystkim, nie ma też dużej wprawy i internet kiepski. Andzia69 prowadzi wątki schronowe, , jeździ do schronu, ale tez przecież nie jest w stanie robic ogłoszeń tamtym psom. Szukać suki uciekinierki spod Czterech łap też jeździ sama, bo więcej chetnych nie ma . Dvia_gg zajęta bazarkami, z którymi ma urwanie głowy. Ja ostatnio , jak napisze o jakims psiaku w potrzebie / bo niestety wszyscy do mnie zgłaszają/,to muszę sama zorganizowac transport, pojechac, złapać, znaleźć dt , pilotować , zbierac kasę , itp itd. Przez wiele dni prosiłam o pomoc dla tych maluchów spod schronu, ale oczywiście nikt nie pomógł. Gdybym ich nie wyłapała , to nie wiem , co by sie z nimi stało . A przeceiz jest troche więcej osób w Kielcach. Dzisiaj okazało się ,ze Nitka, sunieczka z działek nie ma sie gdzie podziać. Jedna z kobiet, która miała ją przechować do czasu sterylki, wzieła sunię ze schronu w zaawansowanej ciązy i jej juz nie weźmie, a tej drugiej rodzina na dalszy pobyt suni sie nie zgadza. Dzwonię do faceta, który wstępnie był zainteresowany jej adopcją, a on mówi,że jednak dzieci chcą jamnika. [B]Nitka została bez niczego, nie ma kompletnie co z nią zrobić.[/B] Ja już nie jestem w satnie załatwić dt, bo żeby umieścic wczorajsze trzy psiaki spod schronu jeździłam do wieczora i ledwo mi sie udało. Nie mam więcej możliwowości. W dodatku sunia jeszcze nie może byc sterylizowana, bo miała cały czas problemy jelitowe i dopiero teraz może byc zaszczepiona, a więc sterylka jeszcze sie odwlecze. Quote
saga_86 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Andzia to proszę i mnie dopisać na szkolenie;) Quote
ewelinka_m Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Erko jeśli moja pomoc w kwestii łapania itd się na cos przyda dzwoń zawsze. teraz mam dość gorący okres na uczelni, kończą nam się niektóre zajęcia i mamy sporo zaliczeń więc nie zawsze mogę wejść na wątek, ale staram się na bieżąco czytać Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Erko Nitka to ta sunia ze szczeniakiem z działek ? ona tak większa trochę tak ? Czy była już gdzieś u kogoś w domu - chodzi mi o to czy jest spokojna , mogę ewentualnie spytać nasze wetki czy by jej nie przyjęły na jakiś czas ale jeden warunek sunia nie może wyć w nocy :( oczywiście jak mają jeszcze jakieś wolne klatki . No i to też rozwiazanie na krótko bo przecież nie może sama siedzieć w kklatce cały czas :( Quote
dziubbek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 ja niestety na jakiś czas wypadłam z obiegu... póki co to mogę pomóc w robieniu ogłoszeń i łapaniu zwierzaków i tym podobnych bo podobnie jak Ewelinka mam małe zamieszanie na uczelni... no ale jakoś damy radę Quote
erka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Dostałam przed chwila telefon,że w lesie na Sitkówce koczuje przepiękna sunia, biała z długim włosem, czarnymi stojącymi uszkami:(:(:(. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='erka']Dostałam przed chwila telefon,że w lesie na Sitkówce koczuje przepiękna sunia, biała z długim włosem, czarnymi stojącymi uszkami:(:(:(.[/QUOTE] Ajkby mało nieszcześć bylo :( Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 aktualizacja osób chętnych do szkolenia: z dogo: EwelinkaM Divia Linssi Wilczka Jagoda111 Backbone Agack222 Eruane Jelena M. Marzycielka - by chciała, ale nie moze wtedy Agnieszka24 - by chciała, ale nie moze wtedy Dudziaczek Kashdog Zata Kika22 Dziubbek Saga_86 MMmagda osoby z zewnątrz: Marcin Ś+żona Edyta B+ prawdopodobnie jej siostra Paulina L.+2 osoby 2 os. od Eruane Monika P. Łukasz Ł. Anna K. Justyna R. Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Nitka jest juz ogloszona... Ktore psy potrzebuja jeszcze ogloszen? Jest teraz chyba jakis gorszy okres... U jednych w pracy, u innych na uczelni i nic sie na to nie poradzi. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Linssi']Nitka jest juz ogloszona... Ktore psy potrzebuja jeszcze ogloszen? Jest teraz chyba jakis gorszy okres... U jednych w pracy, u innych na uczelni i nic sie na to nie poradzi.[/QUOTE] Koniec roku to zawsze szaleństwo :( Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Swoja droga, ta pani ktora wziela Nitke, po raz kolejny wykreca taki numer. Wiedzialam, ze tak bedzie...:angryy: Quote
divia_gg Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja w pracy mam stosunkowo luzno, ale narazie mam priorytetem bazarki. Jestem juz na koncu zamykania i na poacztku otwierania dwoch kolejnych. Dwa jeszcze kolejne w kolejce. A teraz z wiesci niezwyklych, pozytywnych i niesamowitych;) [B]Husky z Czerwonej Gory wraca do DOMU[/B]. Swojego osobistego w ktorym mieszkal od szczeniaka czyli od 11 lat!!!!!! Dzis zadzwonili do mojego taty, wieczorem umowilismy sie na "identyfikacje". Panstwo przywiezli swoje zdjecia, my mielismy "nasze", a do tego monitoring z ochrony. Jednoznacznie stwierdzilismy ze to ten wlasnie włóczykij. Wabi sie NORD i najpozniej w piatek wraca z podrozy do Krakowa gdzie w rezultacie wyladowal. A Panstwo jezdzili, szukali a NORD byl zawsze krok przed nimi. CO mieli cynk jakis to on juz szedl dalej. Ale od tego do tego znalezli. Niestety ogloszenia bez zdjecia sa o dupe potluc, a takie tylko zawiesilam. No ale najwazniejsze ze psina wraca do domu, gdzie czeka jeszcze na niego steskniony kundelek. A pani az sie poplakala z radosci:) No oby wiecej takich zakonczen. Ja i Czerwona Gora cos przyciagamy zagubione psy:) Juz drugi celny strzal:) Quote
mshume Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Super,że tyle osób zgłosiło się na szkolenie do schroniska. Czy któraś z tych osób mogłaby pomóc Erce, która jak Don Kichot , niemal samotnie walczy o bezdomniaki na Kieleckich ulicach i w okolicach tego miasta. Jak tak czytam jej mejle, to Ona jest już u kresu wytrzymałości. Tu też potrzebna jest praca wolontariacka. POMÓŻCIE!!! Quote
Linssi Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Staramy sie pomoc, naprawde. Niestety kazdy robi to w ramach swojego wolnego czasu, z ktorym obecnie u wielu osob jest bardzo krucho. Dodatkowo osoby, ktore do tej pory dzialaly w miescie musza pomoc okielznac kwestie schroniska. Jest nas bardzo malo, dlatego sytuacja wyglada jak wyglada. Miejmy nadzieje, ze wkrotce zacznie sie to ukladac. Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jeśli wśród tych wolontariuszy tak chętnie zgłaszających sie na szkolenie nie znajdą sie ze 2 osoby, które bedą zajmować się tylko ogłaszaniem psów...to ja wysiadam z tego pociagu...nie dam rady ... MIELIŚMY kilkanaście PSÓW, o ogłoszenia których było i jest bardzo ciężko, przez to i domów nie mogą znaleźc miesiacami...nie wyobrażam sobie ciagniecia tego przy 150 psach...:shake: Quote
dziubbek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='andzia69']Jeśli wśród tych wolontariuszy tak chętnie zgłaszających sie na szkolenie nie znajdą sie ze 2 osoby, które bedą zajmować się tylko ogłaszaniem psów...to ja wysiadam z tego pociagu...nie dam rady ... MIELIŚMY PARĘNAŚCIE PSÓW, o ogłoszenia których było bardzo ciężko...nie wyobrażam sobie ciagniecia tego przy 150 psach...:shake:[/QUOTE] ja się zgłaszam Quote
Eruane Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 A może dałoby się wykorzystać zangażowanaie w sprawę kieleckiego schroniska osób z programu Kundel bury i kocury. Może dałoby się pokazać choć kilka psów takich, które mają najmniejsze szanse i tych ładnych, które po programie znalazłyby szybko dom? Teraz faktycznie są wszyscy totalnie zabiegani. Ja na dziś jeszcze pracy nie skończyłam... Bardzo ciężki czas. Czy ktoś robi teraz psom allegro? Quote
andzia69 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='dziubbek']ja się zgłaszam[/QUOTE] Super!:) A robiłas już ogłoszenia? bo tego nie mozna robic z doskoku - bo w jednym dniu się ogłosi i są powiedzmy "na górze" ale takich ogłaszających jest 3/4 dogo więc ogłoszenia zaraz "spadaja" i bez ich odświeżania to też mało co da...nawet nie wiem, czy przy tylu psach to i 2 osoby wystarczą:( strony ogłoszeniowe są tu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-og%C5%82oszeniowych-post-1-i-2[/url] i jeśli chcesz się juz wprawiać:) to na 1 stronie masz psiaki do ogłoszeń - o nich wiemy więcej na razie niz o psiakach ze schronu i jesli uda nam się je wyadoptować można się skupic na tych w schronie i tych, które biegają po ulicy... Quote
Eruane Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/196010-Koniec-rozliczany[/URL] Chyba będzie trzeba skorzystać też z takiej z takiej pomocy. Tylko znów ktoś się musi znaleźć, kto ładne teksty napisze do ogłoszeń... Quote
Eruane Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='andzia69'] MIELIŚMY kilkanaście PSÓW, o ogłoszenia których było i jest bardzo ciężko, przez to i domów nie mogą znaleźc miesiacami...nie wyobrażam sobie ciagniecia tego przy 150 psach...:shake:[/QUOTE] Nie, no ptrzy tylu psach się nie da... Musimy o tym na tym kursie pogadać, będzie tam więcej osób. Kilku będziemy, jakby co, potrzebować do programu pracy z psami schroniskowymi (jeśli uzyskamy zgodę), sporo osób pewnie będzie potrzebna do pomocy w schronisku, ale kilka może robić ogłoszenia. Na goldeline widziałam jakąś deklaracje co do pomocy przy stronie internetowej. Myślę, że osób do ogłaszania musimy już szukać poza dogomanią, bo tu jest ich za mało. Quote
dziubbek Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='Eruane']Nie, no ptrzy tylu psach się nie da... Musimy o tym na tym kursie pogadać, będzie tam więcej osób. Kilku będziemy, jakby co, potrzebować do programu pracy z psami schroniskowymi (jeśli uzyskamy zgodę), sporo osób pewnie będzie potrzebna do pomocy w schronisku, ale kilka może robić ogłoszenia. Na goldeline widziałam jakąś deklaracje co do pomocy przy stronie internetowej. Myślę, że osób do ogłaszania musimy już szukać poza dogomanią, bo tu jest ich za mało.[/QUOTE] będę w sobotę na kursie, więc poruszymy tą sprawę, a póki co nie mamy wyboru... póki nie znajdzie się nikt do robienia ogłoszeń to część roboty mogę wziąć na siebie.... Quote
ewelinka_m Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='divia_gg']Ja w pracy mam stosunkowo luzno, ale narazie mam priorytetem bazarki. Jestem juz na koncu zamykania i na poacztku otwierania dwoch kolejnych. Dwa jeszcze kolejne w kolejce. A teraz z wiesci niezwyklych, pozytywnych i niesamowitych;) [B]Husky z Czerwonej Gory wraca do DOMU[/B]. Swojego osobistego w ktorym mieszkal od szczeniaka czyli od 11 lat!!!!!! Dzis zadzwonili do mojego taty, wieczorem umowilismy sie na "identyfikacje". Panstwo przywiezli swoje zdjecia, my mielismy "nasze", a do tego monitoring z ochrony. Jednoznacznie stwierdzilismy ze to ten wlasnie włóczykij. Wabi sie NORD i najpozniej w piatek wraca z podrozy do Krakowa gdzie w rezultacie wyladowal. A Panstwo jezdzili, szukali a NORD byl zawsze krok przed nimi. CO mieli cynk jakis to on juz szedl dalej. Ale od tego do tego znalezli. Niestety ogloszenia bez zdjecia sa o dupe potluc, a takie tylko zawiesilam. No ale najwazniejsze ze psina wraca do domu, gdzie czeka jeszcze na niego steskniony kundelek. A pani az sie poplakala z radosci:) No oby wiecej takich zakonczen. Ja i Czerwona Gora cos przyciagamy zagubione psy:) Juz drugi celny strzal:)[/QUOTE] Diviaa a o bazarkach z "moimi" fantami pamiętasz? :cool3: jak tylko nieco się ogarnę w szkole,siadam znowu do ogłoszeń! a z domku Norda strasznie sie ciesze :lol: Quote
Recommended Posts