erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Czy ktoś mógłby poogłaszać psiaki od pani Ani, czyli Tunię , Puszka i tego psiaka z lasu/ dowiem się , czy go jakos nazwały/? Pani Ani jest juz bardzo ciężko. Puszek jeszcze ma byc wykastrowany, ale pewnie zanim sie ktoś chetny zgłosi, to bedzie po zabiegu. A Tunia juz po sterylce,gotowa do adopcji. Psiak z lasu też. Quote
divia_gg Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 erka napisał(a):Czy ktoś mógłby poogłaszać psiaki od pani Ani, czyli Tunię , Puszka i tego psiaka z lasu/ dowiem się , czy go jakos nazwały/? Ja Tunie moge powrzucac, moze nie caly komplet ale morusek czy gumtree na pewno dziewczynie zrobie. Quote
Igiełka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Erka Psiak z lasu jest śliczny i musi być bardzo mądry bo ma bystre oczy. Ta Pani Ania to też ma wielkie serce dla tych psiaków. Roześmiane szczęśliwe beztrosko biegają bawią się i spacerują sobie po łąkach. :lol: Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Igiełka, nasza pani Ania ma 80 lat i rzeczywiście wielkie serce dla psiaków. Robiła dla bezdomniaków w naszym terenie przez wiele lat bardzo dużo i robi nadal. Ale to już nie te siły. Tak,że psiaki tak biegają radosnie , jak przyjdą wolontariuszki je wyprowadzić, a to nie tak często znowu. Pani Ania może tylko na bliskie spacery je wyprowadzać, bo i tak ma w tej chwili 4 psy w domu i jednego na działce. Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Wklejam też tu: Jestem wkurzona maksymalnie. Zrezygnowali za adopcji czarnej szczeniorki. Jeszcze w sobote facet dzwonił i pytał, czy nie ma szans na transport w weekend, powiedziałam,że jednak chyba w środę . Jeszcze zapytałam,czy na pewno bedą czekac i są zdecydowani, powiedział,że oczywście, nie ma mowy,żeby cos się zmieniło Brzmiał naprawdę sensownie i sympatycznie. Dzisiaj ustaliłam wszystkie szczególy transportu, zadzwoniłam do ludzi, u których jest sunia, do Linssi, która miała wieźć do Karkowa i napisałam sms do faceta,żeby ustalił szczególy odbioru. Odpisał sms,ze po przemysleniu rezygnuja z adopcji!!! Nawet nie zadzonił ...... Odpisałam, co o tym my slę, ale co z tego , sunia dalej nie ma domu Quote
eliza_sk Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Łojojku, to chyba coś jednak czuwało, że wczoraj nie pojechałam z Negrą i jej nie wzięłam ... Quote
Igiełka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Erka to ja też bym chciała się tak trzymać jak będe miała 80lat- ta Pani jest niesamowita.:lol: Brak mi słów na takich ludzi kompletna nieodpowiedzialność co on sobie myślał :mad: Quote
ewelinka_m Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ja również bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaków..ja do tego będę mogła siąść dopiero w następnym tygodniu...jeszcze tylko zostały mi egzaminy w tą środę i w poniedziałek ;) Mam nadzieję, że jak to wszystko mi się skończy będę mogła bywać u p.Ani codziennie...ale póki co mam nogę w szynie gipsowej:siara: Może to i dobrze, że Eliza wczoraj nie pojechałaś...bo pewnie by sie rozmyślili jak już sunia byłaby u nich i natychmiast trzeba by ją zabierać..:shake: a to kolejny dowód jak bardzo mamy ucywilizowane społeczeństwo w naszym regionie::angryy: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100510/POWIAT0109/38573820 Quote
Igiełka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ewelinka_m to się w głowie nie mieści czym ten psiak zawinił podwójny ból dla tej kobiety. :angryy: Quote
divia_gg Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Tunia ogłoszona na malopolskie, kilka na wawe i na katowice, ale to pojedyncze. Glownie krakow. Nie ma calkowitego kompletu, ale ma jego 3/4 na tych najpopularniejszych portalach;) Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dzięki divia_gg:). Ewelinka_m, to cos Ty robiła , na maturze teraz kończyny łamią???:crazyeye: Quote
Ancyk Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='erka']Wklejam też tu: Jestem wkurzona maksymalnie. Zrezygnowali za adopcji czarnej szczeniorki. Jeszcze w sobote facet dzwonił i pytał, czy nie ma szans na transport w weekend, powiedziałam,że jednak chyba w środę . Jeszcze zapytałam,czy na pewno bedą czekac i są zdecydowani, powiedział,że oczywście, nie ma mowy,żeby cos się zmieniło Brzmiał naprawdę sensownie i sympatycznie. Dzisiaj ustaliłam wszystkie szczególy transportu, zadzwoniłam do ludzi, u których jest sunia, do Linssi, która miała wieźć do Karkowa i napisałam sms do faceta,żeby ustalił szczególy odbioru. Odpisał sms,ze po przemysleniu rezygnuja z adopcji!!! Nawet nie zadzonił ...... Odpisałam, co o tym my slę, ale co z tego , sunia dalej nie ma domu Mała jest śliczna.. bardzo przypomina mi mojego psa gdy był maleńki, straciłam go 2 tygodnie temu.. był całym moim życiem.. którego nie potrafie sobie teraz poskładać.. jeśli jest potrzebna jakas pomoc finansowa dla szczeniorki z chęcią pomogę. Dajcie tylko znać na maila. Bo mi tu ciężko być. [email protected] Pozdrawiam. Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ancyk, jedna pani zasponsorowała juz szczepienie małej, tak,że na razie pomocy nie trzeba . Mam tylko nadzieję,że ten dt jej się nie pozbędzie. Eruane wyjeżdża za granicę, a to ona była z nimi w kontakcie. Wczoraj do nowego domu pojechała od Ulv nasza benia-Berta:). Pani przyjechała po nią z Tomaszowa Mazowieckiego. Ponieważ , jak do tej pory nie udało się uzyskać dla niej żadnej pomocy finansowej, wysłałam na konto Ulv 200 zł ze skarpety kieleckich psiaków. Jeszcze zostało 130 zł do oddania za leczenie Berty. Jezeli dziewczyny od beniów nie pomogą, będziemu musiały zapłacic. Quote
ewelinka_m Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 erka napisał(a): Ewelinka_m, to cos Ty robiła , na maturze teraz kończyny łamią???:crazyeye: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: biorę ich na litość :diabloti: staw skokowy ponoć skręciłam na spacerze z psem :eviltong: Quote
Ancyk Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 erka napisał(a):Ancyk, jedna pani zasponsorowała juz szczepienie małej, tak,że na razie pomocy nie trzeba . Mam tylko nadzieję,że ten dt jej się nie pozbędzie. Eruane wyjeżdża za granicę, a to ona była z nimi w kontakcie. Erko, jeśli miałabyś informację, że obecny dom tymczasowy czarnulki nie chce nią się dłużej zajmować proszę daj znać. Co prawda TZ nie chce mieć suczki, a w obecnej sytuacji w ogóle na razie nie myśli o posiadaniu psa to myśle, że dałby się przekonać do zaopiekowania się sunią do czasu aż ta na spokojnie znajdzie dom. Pozdrawiam. Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Dobrze Ancyk, dziekujemy:). Gdyby był problem, dam Ci znać. Quote
erka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Jeszcze kilka fotek psiaka z lasu. Patrzcie jaki juz uśmiechnięty i zadowolony:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
ewab Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Odmienił się leśny piesio:) Cytuję maila, którego ostatnio dostałam Przesyłam zdjęcia dwóch psów. Brązowy ma pół roku,szczepienia, odrobaczenia, bardzo posłuszny,chodzi przy nodze bez smyczy, zostaje sam w domu,toleruje koty,czysty,pozwala długo spać, wyjątkowo zrównoważony i pojętny. Kontakt 660 663 882 [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Drugi pies w typie manchestera teriera, około 1,5 roczny, odrobaczony, b. inteligentny, silny instynkt terytorialny. Kontakt: 608 125 680 [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
Igiełka Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Witajcie Piesek z lasu- Jego pyszczek mówi wszystko- jest bardzo szczęśliwy. :lol::lol: Quote
ewab Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 W sobotę i niedzielę (15 i 16 maja) w godz. 12-18 w Galerii Echo odbędzie się akcja adopcyjna psów i kotów. Osoby chętne proszone są o kontakt z Prezes TOZ-u. Quote
andzia69 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 EwaB - a te psiaki, które wyżej wstawiłaś to mają jakieś schronienie tymczasowe czy są bez schronienia? ten czekoladowy psiak jest piękny:) miałam tel. chyba z Katowic w sprawie niedużego psiaka...no ale pani z Katowic, wolałaby psiaka z tych okolic ew. z Krakowa...podeślę jej tego z działki od p. Ani i tego czarnego od czekoladowego Oktawia - ta, która zorganizowała pomoc dla pekina ma takiego...Gucia:diabloti: domu też mu szuka ze 3 mies.... Quote
ewab Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 andzia69 napisał(a):EwaB - a te psiaki, które wyżej wstawiłaś to mają jakieś schronienie tymczasowe czy są bez schronienia? przydałby sie też telefon...nie tylko e-mail do tej osoby...ten czekoladowy psiak jest piękny:) Andzia już jest kontakt telefoniczny. Wczoraj miałam tylko maila. Schronienie raczej mają, ale wiem o nich tyle co w poczcie było - nie rozmawiałam bezpośrednio z opiekunami. Quote
ewab Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 To psiak, który błąkał się po Zagnańsku, i nieopatrznie zaatakował kurę. Jako agresywny miał być uśpiony. Zaopiekowała się nim kobieta, która ma kilka swoich psów i z którymi piesio nie chce żyć w zgodzie. Potrzebny pilnie choć tymczas: Pies ma ok. półtora roku. Jak Andzia myślisz, ma coś z AST-a? Quote
Jaaga Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 andzia69 napisał(a):miałam tel. chyba z Katowic w sprawie niedużego psiaka...no ale pani z Katowic, wolałaby psiaka z tych okolic ew. z Krakowa Andziu, jakby sie u Was żaden nie znalazł odpowiedni, to ja mam 6 kg terierka i jeszcze większą sunię do wydania. Mogę podesłać fotki, czy wątki. Quote
andzia69 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Jaaga napisał(a):Andziu, jakby sie u Was żaden nie znalazł odpowiedni, to ja mam 6 kg terierka i jeszcze większą sunię do wydania. Mogę podesłać fotki, czy wątki. pani chce szczeniaka...wysłałam jej linki do wątków...ale nie wiem czy cos wybierze:( Quote
Recommended Posts