toyota Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 To nie tylko mój sukces . Sara znalazła dom z ogłoszenia na szerlok .pl- nawet nie wiem co to takiego:PROXY5:Dzięki kilku wspaniałym osobom to się udało . Dziękuję Wam dziewczyny !:loveu: Quote
dusje Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='toyota']Sara została Tosią :lol:. SBD zbadała sytuację i nasz głupol tylko świruje do kota bez krwiożerczych zamiarów :cool3:. Na tym osiedlu , gdzie zamieszkała Sara wel Tosia są 2 wielkie parki , gdzie można spacerować z psami oraz 2 puby , gdzie można wchodzić z psami . Sara awansowała z totalnej biedy do wyższych sfer i w dodatku będzie mogła chodzić do restauracji z właścicielami ;)[/QUOTErzew Tosia? No jasne, zgodnie z moimi przypuszczeniami i zrodlami zaczerpnietymi z drzewa gene.... Juz jak samo imie wskazuje, Tosia, Topislawa, Topiaca..... w zacnym grodzie zwanym dzisiaj Gdynia, w majatku szlacheckim lecz ubogim herbu Ciapkowo, narodzila sie niewiasta z zwiazku na kocia lape, drogie panie, a jak;), wtedy tez sie szalalo i szlajalo:cool3:...szczesliwie ojciec dziecka okazal sie byc blue krwia:cool3: i pannie nic nie brakowalo, az do owego dnia na gdy papa zbankrutowal i niestety.......mala dama trafila do ubogiego przytulku.....slad po niej zaginal........na szczescie jej znamienita ciotka herbu klik klik. com odnalazla panienke i tak Panna Toska zwana wczesniej Zabka, powrocila na wlosci.....dlugo to trwalo......az tu kuzynostwo z dalekiego kraju pilnie wiesc umyslnym przeslalo, ze w ich majatku przebywa sierotka bez pochodzenia. Tumult sie zrobil, kto i rusz szukal jej mateczki , ale nadaremnie...... Odezwala sie kuzyneczka mila z grodu Warsa i Sawy azaliz z zapytaniem, czy panny sluzebnej kuzynostwo drogie nie ma w dostatku:crazyeye:. Hrabina Toicka rodu Toyota ze stoickim spokojem rozkazala sierotce spakowac kuferek i umyslnym dylizansem wyslala do kuzyneczki Hrabiny Nawiskaniewiadomego i tak oto sierotka zamieszkala w palacu.....Poczatkowo niesmiala, obruszyla sie gdy juz znow mlody kuzynek stroil ku niej zaloty. Nieszczesliwa, poprawila skromna kolie na szyi i dalejze za nim w obronie dziewictwa. Oslabiona pod wieczor zapadla w sen.....cdn:oops: Zeby nie bylo, na potwierdzenie pochodzenia, Krolewna Tosia Pierwsza [URL]http://img151.imageshack.us/g/p1201187.jpg/[/URL] Quote
toyota Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Czy mamy kogoś na wizytę w Bydgoszczy ? Koresponduję mailowo z Panią , która napisała w sprawie Sary. Sara bez względu na fakt znalezienia domu tam się nie nadaje . Pani ta chciałaby małego , spokojnego i młodego pieska lub suczkę na kompana zabaw dla 3, 5 latka . Odpisałam Pani , że Sara jest za bardzo żywiołowa i przesłałam zdjęcia " fruwajacej " Sary. Zaproponowałam pomoc w znalezieniu innego pieska z DT. Pani jest chętna . Może mógłby być to Docent , albo jakiś inny psiak , jeśli ktoś ma jakiegoś do zaproponowania . Pamiętajcie , że ja szukam dla Docenta domu z górnej półki , czyli kogoś kto pokocha go całym sercem . W każdym razie chyba warto byłoby zrobić wizytę i przesłać propozycje . Quote
dusje Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='toyota']Czy mamy kogoś na wizytę w Bydgoszczy ? Koresponduję mailowo z Panią , która napisała w sprawie Sary. Sara bez względu na fakt znalezienia domu tam się nie nadaje . Pani ta chciałaby małego , spokojnego i młodego pieska lub suczkę na kompana zabaw dla 3, 5 latka . Odpisałam Pani , że Sara jest za bardzo żywiołowa i przesłałam zdjęcia " fruwajacej " Sary. Zaproponowałam pomoc w znalezieniu innego pieska z DT. Pani jest chętna . Może mógłby być to Docent , albo jakiś inny psiak , jeśli ktoś ma jakiegoś do zaproponowania . Pamiętajcie , że ja szukam dla Docenta domu z górnej półki , czyli kogoś kto pokocha go całym sercem . W każdym razie chyba warto byłoby zrobić wizytę i przesłać propozycje .[/QUOTE] Odpowiedz powinna byc tutaj [URL]http://mapapomocy.dogomania.pl/cat.php?id=15[/URL] Quote
furciaczek Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ja wlasnie tez szukam kogos na wizyte w Bydgoszczy hihi Ide nadrobic watek po 2 dniach nieobecnosci. Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 toska jest śliczna! sto razy ładniejsza, niż na fotach. jest też alleluja i do przodu, jezy sie i drze na każdego psa, na smyczy fruwa jak pijany zając... ale wystarczyło 5 min spaceru i sugestii przez smycz (w sensie podciagania do nogi, a nie batożenia) i do razu lepiej chodziła. do kota raczej zabawowo leci, plus trochę - "zobaczymy, czy kot da się zastraszyć i będę mogła rządzić", ale nic nie będzie moim zdnaiem się działo. kotka nie wypadła sroce spod ogona. zobaczymy, jak dzis będzie. wysyłam umowy do podpisu. Quote
mmd Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [QUOTE=sleepingbyday;14438639 zobaczymy, jak dzis będzie. [/QUOTE] Jak rozumiem, wzięłaś Tosię pod swoje skrzydełka na dobre. W najśmielszych snach nie przypuszczałam, że tak się trafi;) Zdjęcia Tośkowe już z nowego domku? Pogubiłam się... Toyota, a pani, z którą korespondujesz, już zdecydowana na Docenta? Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 jakies foty pokombinujemy. najpierw sprawdxmy, czy kot przezyje dzień. albo tośka. Quote
mmd Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Obstawiam zwycięstwo kota. O ile ta kotka ma jaja. Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 he, własnie dostałam smsa, ze wczoraj wieczorem wygrywał kot ;-). dzis sa same w domu i obaczym co dalej. Quote
toyota Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Poradźcie co odpowiadać na dalsze zapytania mailowe o Tosię ? Czy mamy jakiegoś innego pieska tolerującego koty , mogłabym zaproponować ? Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 jezu, napewno mamy, odpowiadaj w mejlach, zeby napisali, do jakiej wagi, jaki rdzaj siersci, plec i ze podeslemy kilku kandydatów wstepnych. Quote
Piromanka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Kurka woda, dziewczyny, zmieńcie tę porażkę w tytule, bo tu spektakularne zwycięstwo się odegrało! ;-) Quote
mmd Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='toyota']Poradźcie co odpowiadać na dalsze zapytania mailowe o Tosię ? Czy mamy jakiegoś innego pieska tolerującego koty , mogłabym zaproponować ?[/QUOTE] No to się porobiło:D Piesków mamy na szczęście dostatek;) Pierwszeństwo ma Docent, ale tak jak sbd mądrze prawi, pytaj czego szukają, a my będziemy szukać "towaru". Quote
toyota Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='mmd'] Zdjęcia Tośkowe już z nowego domku? Pogubiłam się... [/QUOTE] Dusje zrobiła nam psikusa :evil_lol:, to zdjęcie z kotem to jej prywatna Tosia I , nasza Sara teraz została Tosią II i jeszcze nie ma zdjęć z nowego domu . Na zdjęciu obie Tosie są nawet podobne :lol: Quote
toyota Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='mmd']No to się porobiło:D Piesków mamy na szczęście dostatek;) Pierwszeństwo ma Docent, ale tak jak sbd mądrze prawi, pytaj czego szukają, a my będziemy szukać "towaru".[/QUOTE] Docent na zewnątrz koty gania , bez jakiegoś zacięcia , bo jak kot jest niedostępny , tzn. po drugiej stronie płotu , to siedzi na przeciwko i nie zwraca uwagi , ale jak mu wlezie pod nogi to pogoni . W domu nie próbowałam . Sądzę , że on jest na tyle spokojny i młody , że przyzwyczaiłby się do kotów . Ale tym ludziom chodzi o typowo przyjaźnie nastawionego psa do kotów . Jeśli mamy jakiegoś to prześlijcie zdjęcia na mojego maila . Oni są z Poznania . Quote
dusje Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Tak jest, to zdjecia mojej Tosienki, morderczyni kotow [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=10"][IMG]http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FC.gif[/IMG][/URL].......kiedys............:evil_lol: Moze nie przepada za kotami, ale krzywdy im nie robi i jak na focie widac, lozeczkiem sie dzieli bez grymasow.:cool3::evil_lol: Wierze w Tosie II , bedzie dobrze, kociny sa kochane i madrusie i ne daja sobie w kasze napluc :multi: [URL="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12"][IMG]http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1[/IMG][/URL] Quote
dusje Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Toyota, dla malej mam sliczna duza lalke, dla chlopca zajefaaaany ogromniasty wyscigowy samochod, chyba w wieku 8 lat chlopcy bawia sie takimi pojazdami. Dorzuce jeszcze dla niego cos z przyborow szkolnych i pare innych drobiazgow, moze puzzle tez jest oke? :lol: Jesli tylko tesciowie Furciaczek zechca to wszystko zabrac, bedzie super. Quote
furciaczek Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 To moze ja im powiem zeby Tirem podjechali co??:evil_lol: Quote
toyota Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='dusje']Toyota, dla malej mam sliczna duza lalke, dla chlopca zajefaaaany ogromniasty wyscigowy samochod, chyba w wieku 8 lat chlopcy bawia sie takimi pojazdami. Dorzuce jeszcze dla niego cos z przyborow szkolnych i pare innych drobiazgow, moze puzzle tez jest oke? :lol: Jesli tylko tesciowie Furciaczek zechca to wszystko zabrac, bedzie super.[/QUOTE] Jestem w szoku :tard: Tak dla ścisłości , chłopiec ma 2 latka , a dziewczynka 8 . Ale to wszystko na pewno się im przyda . Lalka i przybory szkolne będą dla dziewczynki , puzzle pewnie też . A chłopczyk na pewno ucieszy się z samochodu . Ja także zamierzam wybrać coś z zabawek mojej córeczki . Dla chłopca raczej nic tam nie znajdę oprócz książeczek odpowiednich dla dwulatka . Dla dziewczynki będzie łatwiej . Jeśli chcesz mogę przekazać zabawki dzieciom lub mogę podać Ci ich adres zamieszkania na priva (mam wszystkie dane , bo były potrzebne do zrzeczenia) , aby ktoś wysłał im przesyłkę . Chciałabym zadzwonić i uprzedzić ich mamę o prezencie . Tylko co ja mam powiedzieć , że od kogo są te rzeczy :???: Quote
toyota Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Mam 2 domy chętne na pieska ( z ogłoszeń Sary ): 1. Bydgoszcz , wymagania - mały piesek lub suczka , spokojny , nauczony czystości i młody (do roku ) . W tym domu jest 3, 5 -letni chłopczyk . 2. Poznań , wymagania - przyjazny do kotów . W domu są 2 koty . Myślcie dziewczyny jakich kandydatów zaproponować . Oba domki nie mają jakiś szczególnych wymagań co do urody piesków . Drugi dom jeszcze nie sprecyzował dokładnie wymagań dot. płci , wieku . Bydgoszcz dosyć konkretnie zdecydowana , trzeba dać propozycje i znaleźć kogoś na wizytę . Wiem , że jest mapa pomocy dogo, ale może macie kogoś konkretnego ? Quote
furciaczek Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 W sprawie wizyty w Bydgoszczy napisz do Martik.b :) Ja mam takie dwa na wydaniu. Wiekszy to 6 mies ale on raczej do domu z ogrodem. [IMG]http://i43.tinypic.com/33uve5z.jpg[/IMG] Maly ma ok 7 tyg. [IMG]http://i39.tinypic.com/5ee1ps.jpg[/IMG] Quote
dusje Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='toyota']Jestem w szoku :tard: Tak dla ścisłości , chłopiec ma 2 latka , a dziewczynka 8 . Ale to wszystko na pewno się im przyda . Lalka i przybory szkolne będą dla dziewczynki , puzzle pewnie też . A chłopczyk na pewno ucieszy się z samochodu . Ja także zamierzam wybrać coś z zabawek mojej córeczki . Dla chłopca raczej nic tam nie znajdę oprócz książeczek odpowiednich dla dwulatka . Dla dziewczynki będzie łatwiej . Jeśli chcesz mogę przekazać zabawki dzieciom lub mogę podać Ci ich adres zamieszkania na priva (mam wszystkie dane , bo były potrzebne do zrzeczenia) , aby ktoś wysłał im przesyłkę . Chciałabym zadzwonić i uprzedzić ich mamę o prezencie . Tylko co ja mam powiedzieć , że od kogo są te rzeczy :???:[/QUOTE] Ooo! sorry, zle sie doczytalam, ale dopasujemy podarunki dla dzieciaczkow. Jaki rozmiar ubrania maja chlopcy w tym wieku? Tak od 1.20 wzwyz? Jesli tak, bedzie tez kilka ciuszkow. Damy tez cos jeszcze do paczuszki Wczesniej proponowalam wysylke poczta, zeby Cie nie fatygowac, ale jesli bedziesz mogla dostarczyc osobiscie, to jestem za. Moze nawet bedzie im przyjemniej, ze pani Toyota przyjechala z wizyta :lol::multi: Od kogo podarunki? Od nas wszystkich - fanow malych dzieci, tak najprosciej :cool3: [B]Furciaczku :lol:[/B] jesli TY, badz tesciowie maja na oku jakis TIR, to jasne!!! ;):evil_lol: U mnie zalega towar, musi wyjechac jak najszybciej na Slask. No wlasnie, moze macie dziewczyny znajomych, wejscia do transportowcow, z baaardzo duzym autem na tej trasie? Moze byc na raty mniejszym porsche ;) Dajcie mi prosze znac na PW. Transport do Jastrzebia Zdroju do schronu na juz potrzebny! Czy moj mail juz do Ciebie doszedl? Nie widze zwrotki, chyba sie udalo. Kochana, daj znac na kiedy mam sie szykowac z ta paczucha i ewentualnie gdzie mam podjechac? Tesciowie chyba nie odmowia zabrania? Pudlo oddam bez pieczeci, niech zobacza co w srodku i upewnia sie, ze przewioza zabawki i maskotki bez niepozadanych dodatkow,. Roznie bywa i naprawde lepiej wiedziec co zabiera sie ze soba :lol: Ja rowniez zabieram grzecznosciowo od znajomych paczki, jadac do PL, ale sprawdzam obowiazkowo zawartosc, wszak mile mi zycie na wolnosci :lol: Uczulam wszystkich, ot takie skrzywienie zawodowe. Czekam na niusa :lol: Quote
furciaczek Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Dusje, strasznie przepraszam ale wiesz...ostatnie dni ciut ciezkie dla mnie byly i teraz staram sie powoli zalaegle sprawy, maile odczytac. W jakich godzinach moge zadzwonic?? Tak chyba najlepiej sie dogadamy bo te maile cos kiepsko chodza hihi Quote
Recommended Posts