kasiafiona Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 kora78 napisał(a): z allegro kasę już jakbyś miała. załóż ze swoich, a wyrównasz sobie z przelewem. allegro jeszze nie zakończone, więc trzeba poczekać , a może i więcej się z tego uzbiera :) Dziewczyny przykro mi ale nie założę ze swoich pieniędzy. Czekam teraz na zwrot pieniędzy, które wyłożyłam na spaniela bo muszę mieć na zabieg dla mojej suni. To ona jest dla mnie priorytetem a nie rodzaj karmy jaką psy dostają. Tym bardziej, że narośl może okazać się złośliwa i lepiej wcześniej się jej pozbyć. Jestem w trakcie procedury adopcyjnej i nie chodzi o psa lecz dziecko więc wybaczcie ale muszę teraz skupić się na zdrowiu mojego psa bo potem mogę nie mieć tyle czasu ile chciałabym jej poświęcić. Wydaje mi się, że to zrozumiecie. Dałam psu dom, opiekę, wyżywienie i staram się z nim pracować. Swój czas daje mu również mój mąż. Oboje jednak mamy pracę, do której trzeba iść. A ponadto parę innych obowiązków. w chwili obecnej dostałam zwrot 75 zł. Czekam na resztę i ciesze się, że są zbierane pieniądze na to abym mogła je odzyskać. Przypominam, że jest jeszcze kwestia oddania 50 zł u weta. Więc wydaje mi się, że nie ma co się skupiać na tym czy mam już zmieniać karmę. Wcześniej pisałam o tym, że mam parę rzeczy na bazarek. Dogrzebałam się do kolczyków, które robiłam - jedne z pierwszych więc nie jakieś super ale zawsze coś - parę innych rzeczy też by się znalazło. Pisałam, że nie dam rady zrobić zdjęć i ich opisać ale mogę komuś to przesłać. Całość pieniędzy chciałabym aby była przeznaczona na karmę. Jeśli ktoś zrobi ten bazarek to dajcie znać, ja nie zajmę się tym. Quote
kizimizi Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 to prześlij te rzeczy mi skoro nie możesz ich sfotografować. Adres masz na rachunku bankowym. Dopoki nie oplacimy weta to chyba nie am co szalec z innymi wydatkami. Quote
kasiafiona Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Paczka z rzeczami na bazarek poszła Nie sugeruj się cenami podanymi na woreczkach. Zdaje się na Ciebie. Poza kolczykami i koralami masz 2 kompleciki z wisiorkiem oraz torebeczkę wieczorowa z avonu oraz pareo Quote
marta0731 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ciotki dogomaniaczki znajace sie na rzeczy oczywiscie maja racje przeliczajac wartosci, zuzycie, wydajnosc, cene, itp itd dobrej karmy, w ogolnym rozrachunku to jest oczywiscie bardziej ekonomiczne i przede wszystkim lepsze dla psa, ale...................... Ciotki, nie mozemy wymagac od Kasiafiony inwestycji pieniedzy, ktorych jeszcze nie otrzymala, a przede wszystkim jesli ich za bardzo nie ma w nadmiarze Kasiafiona duzo robi dla Brunera, choc sie takiego obowiazku nie spodziewala Asia 1 post na medal:cool3: Quote
kizimizi Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 marta0731 napisał(a): Asia 1 post na medal:cool3: Ty tak MArta Asi nie chwal tylko mnie bo to ja kilka postów wcześniej pozbierałam faktury do kupy :cool3: A co do karmy to Marta ma racje. Nie wymyślajmy bo na początek trzeba opłacić weta. Czemu nikt bazarku nie podniósł?:roll: Quote
marta0731 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 O kurcze..... Pierwszy raz kupowalam cegielke, mam nadzieje ze wszystko ok tam zrobilam:-o Asiu jak dojdzie do Ciebie 10zl dla Brunerka to napisz bo sie tam troche zamotalam na tym allegro:oops:;) Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 kasiafiona napisał(a):w chwili obecnej dostałam zwrot 75 zł. Czekam na resztę i ciesze się, że są zbierane pieniądze na to abym mogła je odzyskać. Przypominam, że jest jeszcze kwestia oddania 50 zł u weta. Więc wydaje mi się, że nie ma co się skupiać na tym czy mam już zmieniać karmę. Wcześniej pisałam o tym, że mam parę rzeczy na bazarek. Dogrzebałam się do kolczyków, które robiłam - jedne z pierwszych więc nie jakieś super ale zawsze coś - parę innych rzeczy też by się znalazło. Pisałam, że nie dam rady zrobić zdjęć i ich opisać ale mogę komuś to przesłać. Całość pieniędzy chciałabym aby była przeznaczona na karmę. Jeśli ktoś zrobi ten bazarek to dajcie znać, ja nie zajmę się tym. Kasiafiona podaj mi swój numer konta, wpłacę Ci te 55 zł, które już się uzbierało z Allegro. ;) marta0731 napisał(a):Ciotki dogomaniaczki znajace sie na rzeczy oczywiscie maja racje przeliczajac wartosci, zuzycie, wydajnosc, cene, itp itd dobrej karmy, w ogolnym rozrachunku to jest oczywiscie bardziej ekonomiczne i przede wszystkim lepsze dla psa, ale...................... Ciotki, nie mozemy wymagac od Kasiafiony inwestycji pieniedzy, ktorych jeszcze nie otrzymala, a przede wszystkim jesli ich za bardzo nie ma w nadmiarze Kasiafiona duzo robi dla Brunera, choc sie takiego obowiazku nie spodziewala Asia 1 post na medal:cool3: Marta mi absolutnie nie chodzi o to, że Kasiafiona ma zmieniać karmę na już, wyrzucić to co ma i kupić nową. Chodzi mi raczej o to, że gdy już się worek skończy, to wtedy lepiej kupić już coś bardziej wartościowego. W Krakvecie jest przesyłka darmowa powyżej 99 zł, a Brit Activity kosztuje coś koło 105 zł. kizimizi napisał(a):Ty tak MArta Asi nie chwal tylko mnie bo to ja kilka postów wcześniej pozbierałam faktury do kupy :cool3: Dokładnie, ja tylko skopiowałam. :oops: :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 marta0731 napisał(a):O kurcze..... Pierwszy raz kupowalam cegielke, mam nadzieje ze wszystko ok tam zrobilam:-o Asiu jak dojdzie do Ciebie 10zl dla Brunerka to napisz bo sie tam troche zamotalam na tym allegro:oops:;) Ok, dzięki. :Rose: Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Z Allegro mamy już 75 zł. Jeden Pan zalicytował za 20 zł, ale wpłacił 30. :p Jeszcze nie wszystkie wpłaty dotarły, ale mogę już przelać, jeśli jest potrzeba. ;) Quote
Faflok Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 kora78 napisał(a):właśnie. fotki. nie mmay żadnej fotki odkąd wyjechał ode mnie :( Ja wrzucałam zdjęcia po przyjeździe do mnie. Małe bo małe i takie nijakie ale to było przy okazji porządków. Lepszych nie mam. Quote
monika083 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 [FONT=Times New Roman]DOBROCIN-sposób na szybką adopcję!!! 85 psów zabitych i zakopanych w Pensjonacie dla Zwierząt w Dobrocinie.Zostało jeszcze 65psów i ileś kotów-czy też w ten sam sposób zostaną wyadoptowane? Potrzebują pomocy! [/FONT][FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/1789...4#post14570454[/FONT] DOBROCIN...DOBRE miejsce na umieranie??? Quote
kora78 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 no to idę fotek szukać :) bo nie widziałąm ich tu na pewno Quote
marta0731 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 kora78 napisał(a):no to idę fotek szukać :) bo nie widziałąm ich tu na pewno Kora byly fotki jak Faflok ogolila koltuny. Szukaj szukaj:eviltong: A ja jestem ciekawa jak Bruner z powrotem zarasta:cool3: Quote
kasiafiona Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Przesłałam zdjęcia kizi mizi myślę, że wstawi to co trzeba. Zrobię jeszcze zdjęcia i zaktualizuje najprawdopodobniej w weekend. Małemu ściągłam dziś kołnierz by sprawdzić co i jak. i niestety jest bardzo zainteresowany swoją ranką. Wylizał strupki i zaczęło powstawać znowu zaczerwienienie. Kołnierz wrócił do użytku. Musimy się jeszcze trochę pomęczyć. Może jak nie będzie strupków i ciałko dojdzie do siebie to zostawi to w spokoju. Quote
kizimizi Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 tak postaram sie zaraz dodac fotki bo później juz mnie nie ebdzie na dogo. EDIT: Tu z serii "smutny jestem, zdejmij to ze mnie":roll: Quote
kizimizi Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 A tu już z koleżanką/kolegą: Nie ma to jak przygnieść towarzystwo zeby samemu byc na zdjeciu: Quote
kasiafiona Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 no cóż nasz spanielek lubi być w centrum uwagi. Chce grać pierwsze skrzypce więc stara się zasłonić konkurencje. Na nas tez się tak uwala :diabloti: Quote
kora78 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 aha, marta tamte fotki już skojarzyłąm po twoim opisie. widzialam je wtedy,ale zapomnialam o nich calkiem. jak ogolony taki,,, to mi przypomnialo... a nioe szukalam,bo nmie mialam czasu kopac ilus stron w tyl ostatnio wpadam tu tylk ona chwile Quote
Asia & Ginger Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 http://images41.fotosik.pl/284/6bf7e5fab0c8e273.jpg Słodziak-przytulak. :loveu: kora78 napisał(a):aha, marta tamte fotki już skojarzyłąm po twoim opisie. widzialam je wtedy,ale zapomnialam o nich calkiem. jak ogolony taki,,, to mi przypomnialo... a nioe szukalam,bo nmie mialam czasu kopac ilus stron w tyl ostatnio wpadam tu tylk ona chwile Zajrzyj do Allegro, tam są te fotki: http://www.allegro.pl/item1002880301_cocker_spaniel_zbieramy_na_kastracje_i_leki.html Kasiafiona czy pieniążki już dotarły? Quote
marta0731 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Boski słodziak... wygląda jak lampa:evil_lol: Quote
kasiafiona Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Dziś dostałam z cegiełek 75 zł czyli plus wcześniejsze 75 to 150 zł Ostatnia faktura na leki to 31,66 Czyli 100 kastracja 20 kołnierz 30 leki za to już mam zwrot w całości Brakuje za ostatnią fakturę /Zaraz ja wyślę do kizi/ i 50 zł wet. No i będzie zbieranie na karmę. Młody pod nadzorem jeszcze ale zaczyna funkcjonować bez kołnierza Quote
Recommended Posts