Asia & Ginger Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Same pozytywne wieści. :multi: Kasia gratuluję takich postępów z psiaczkiem! :klacz: Trzymam kciuki za poztytyny wynik rozprawy. :kciuki: :kciuki: Do tej babeczki z ogłoszenia wysłałam już maila. ;) Quote
kizimizi Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 no to ciesze sie ze nie jest to az tak gardłowa sprawa ;) A co do spanielki z ogłoszenia to ich chyba jakis wysyp jest teraz! Ciekawe kiedy yoreczki bede w schronach tak masowo jak teraz asty i rotki! Quote
kizimizi Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 a teraz o bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/185382-klasyczna-elegancka-subtelna-handmade-bi%C5%BCureriana-Brunera-%28do-konca-maja%29?p=14656717#post14656717 Co prawda sie zakonczyl ale dozbierało sie jeszzce 5zł (Kora), 9zł (Klaudia) i zaległe 7zł. Czyli 21zł. Jak dojda wpłaty od dziewczyn to przeleje pieniadze Kaśce i zrobie nowy bazarek z tą biżuteria. Quote
kasiafiona Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='kizimizi']a teraz o bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/185382-klasyczna-elegancka-subtelna-handmade-bi%C5%BCureriana-Brunera-%28do-konca-maja%29?p=14656717#post14656717 Co prawda sie zakonczyl ale dozbierało sie jeszzce 5zł (Kora), 9zł (Klaudia) i zaległe 7zł. Czyli 21zł. Jak dojda wpłaty od dziewczyn to przeleje pieniadze Kaśce i zrobie nowy bazarek z tą biżuteria. Na razie nie przelewaj tych pieniędzy - poczekaj aż podliczymy wszystko - może będą potrzebne pieniądze na dowóz psiaka do nowego domku więc najpierw podliczmy wszystko. Psiak poza pierwszym odpchleniem działającym miesiąc /od Faflok/ ma załatwione kolejne odpchlenie gratis :) Skończyło się drapanie a strupki już prawie poodpadały Quote
bea_204 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Spójrzcie na to http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_source=newsletter6&utm_medium=email&utm_campaign=nakarm+psa im więcej osób wie i się angażuje tym szybciej karmy pojadą do schronisk. Quote
marta0731 Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Super że Brunio na spokojnie może czekać u Kasi:) na ludzia, który będzie miał odpowiednie podejście i nie będzie się go bał;) A ciekawa jestem jak mu sierść odrasta? Ma już loczki?;) Quote
kasiafiona Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 :) oczywiście, że loczki już się pojawiły - psiak jest uroczy i może podbić nie jedno serce. Wstawie nowe zdjecia ale chyba dopiero w weekend bo mam wielki misz-masz i mało czasu. Dalej czekam na fakturę, która podobno została wysłana. Więcej popisze jak znajdę troszkę więcej czasu - sorki obowiązki;) Quote
kora78 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 i jak z tym rozliczeniem kasiafiona? a my w schronie mamy nowego spanielka, czarnego. co ponoc pogryzl jakiegos faceta. przez to trzeba patrzec na niego z rzymruzeniem oka. chcialam mu poobcinac koltuny z uszu, bo ma mega ogromne i satrasznie ciezkie. ale musze poczekac, az sie okaze, czy on dobry czy niedobry. teraz mi g nie dadza, bo sie boja :( a ak nie wiedzialam jeszcze to go wymizialam, trzasl sie bardzo, bardzo :( Quote
Asia & Ginger Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 kora78 napisał(a):a my w schronie mamy nowego spanielka, czarnego. co ponoc pogryzl jakiegos faceta. przez to trzeba patrzec na niego z rzymruzeniem oka. chcialam mu poobcinac koltuny z uszu, bo ma mega ogromne i satrasznie ciezkie. ale musze poczekac, az sie okaze, czy on dobry czy niedobry. teraz mi g nie dadza, bo sie boja :( a ak nie wiedzialam jeszcze to go wymizialam, trzasl sie bardzo, bardzo :( Biedactwo, pewnie cierpi z powodu tych kołtunów... :shake: Quote
kasiafiona Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Wydatki|: 338zł kastracja - 100 Weterynarz czyszczenie - 66 leki - 32 leki - 30 Kołnierz - 20 karma - 90 Wpłaty: 310zł kizi - 50 amenalizm - 25 cegiełki - 75 hesia - 50 bea - 10 bazarki - 100 To są wydatki i wpływy na moje konto na spanielka. Mam nadzieję, że nic nie pominęłam jak coś to piszcie. dodatkowo wydane pieniążki na ogłoszenia - hesia - wykupiła bazarek mamy zebrane kolejne cegiełki :) za co dziękujemy - pieniądze jeszcze nie wpłynęły mamy również pieniądze z bazarku - niech będą u kizi awaryjnie wisimy kołnierz ochronny rozmiar 25 i przydałby się kaganiec. Tak jak pisałam wcześniej na jedzenie już pieniążków nie chce bez względu na długość pobytu psa u mnie. To wsparcie jest wystarczające w tym trudniejszym dla mnie momencie. /Na dzień dzisiejszy najprawdopodobniej zmiana, którą miała moja sunia to nie czyrak - czekają ją jeszcze jakieś badania ale mam obserwować jak się zachowuje to miejsce w uchu :multi:/ Quote
kizimizi Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 no to cieszymy sie ze z suczka juz dobrze i ze to nie nowotwór! Quote
kasiafiona Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Kizi wysłałam Ci maila z fakturą za karmę - jak możesz to uzupełnij aby wszyscy mięli wgląd. Spokojnej nocy wszystkim Quote
kasiafiona Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 |Wystawiłam w końcu allegro :) http://www.allegro.pl/item1082182634_spaniel_nowe_wcielenie.html Quote
marta0731 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 kasiafiona napisał(a):|Wystawiłam w końcu allegro :) http://www.allegro.pl/item1082182634_spaniel_nowe_wcielenie.html Kasiafiona tu tylko 3 litery: WOW:crazyeye::lol: To Twoje pierwsze? Krótko, zwięźle i na temat, a wszystko najważniejsze jest. I sporo obejrzeń. Ktoś dzwoni? Quote
kasiafiona Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 marta0731 napisał(a):Kasiafiona tu tylko 3 litery: WOW:crazyeye::lol: To Twoje pierwsze? Krótko, zwięźle i na temat, a wszystko najważniejsze jest. I sporo obejrzeń. Ktoś dzwoni? nie pierwsze allegro o adopcje - obejrzeń sporo nawet jakieś telefony się pojawiły ale na ten moment tylko aby dostać więcej informacji. Zastosowałam stary chwyt - dziwne zdjęcie, inny od wszystkich opis. Ludzie wchodzą z ciekawości o co chodzi. Może zaowocuje czymś fajnym. Quote
marta0731 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 kasiafiona napisał(a): Zastosowałam stary chwyt - dziwne zdjęcie, inny od wszystkich opis. Ludzie wchodzą z ciekawości o co chodzi. Może zaowocuje czymś fajnym. Sprytnie:evil_lol: Dobrze że działa:razz: Oby jeszcze zaowocowało:roll: Quote
kora78 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 kasiafiona, co tam slychac?? asia ginger mozesz pooglaszac spanielka naszego? Quote
kizimizi Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 kasiafiona mi pisałą ostatnio na pm ze jest chłopak zainteresowany jego adopcja. ja prosilam o napisanie o tym na forum aby kazdy mogl sie wypowiedziec ale chyba jeszcze Kaśka nie miała czasu na to. Nie wiem co z tego będzie, czekam sama na wieści z 1 ręki. Quote
marta0731 Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Wow, jakiś chłopak;) Może fajny, skoro chce spanielka a nie np. asta;) Czekamy wszystkie Quote
Asia & Ginger Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='kora78']kasiafiona, co tam slychac?? asia ginger mozesz pooglaszac spanielka naszego?[/QUOTE] Mogę zrobić tylko Allegro i Gumtree, na innych portalach nie jestem zalogowana. Jutro rano wyjeżdżam i nie będzie mnie prawdopodobnie 2 tygodnie. Kasiafiona przepraszam najmocniej, zapomniałam wpłacić pieniążki za cegiełki, wyszło tego 60 zł. Zupełnie mi to wyleciało z głowy. Przepraszam jeszcze raz. Już robię przelew. :oops: Quote
kasiafiona Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Dziewczyny przepraszam, że nie pisałam ale mój świat wywrócił się do góry nogami. Zostałam mamą i mam córcię Julitkę zaraz skończy 4 miesiące. Teraz trzeba przeorganizować swoje życie ale jestem po prostu szczęśliwa. Jeśli chodzi o Brunera to przypadkiem znalazłam mu dom. Historia dość długa i nie ma teraz znaczenia. Sprawa wygląda tak, że chłopak ma spore doświadczenia z psami - miał trochę psów w domu tymczasowym. Ma psa, z którym jeździ na zawody OBI i ogólnie znalazł wspólny język z naszym Brunerem. Na dzień dzisiejszy piesek miał z nim sporo styczności i zaczęła być więź między człowiekiem a psem oparta na wspólnej pracy i współpracy. Chłopak ma dobre podejście do Brunera - rozmawialiśmy nawet o agility. Rozmawiając o psie i poszukiwanym domu wynikła sprawa naszej adopcji i wtedy zapadły decyzje o tym, że pies może być u niego. Może być w domu tymczasowym i będziemy szukać dla niego domu a on w tym czasie będzie pracować z psem. Kolejna możliwość jeśli nie znajdzie się odpowiedni dom to pies zostanie u niego /100m2 mieszkanie/. Wczoraj zadzwoniła do mnie dziewczyna w sprawie adopcji i wspólnie z tym chłopakiem najprawdopodobniej wybierzemy się sprawdzić dom i warunki oraz potencjał nowych właścicieli. Jeśli to to to będzie adopcja jeśli nie to może być pies u tego chłopaka. JA uważam, że jest to dobre rozwiązanie. Widzę, że on ma dobry kontakt z psami, nie boi się ich i jasno daje znać kto jest przewodnikiem stada. Co Wy na to? Quote
kora78 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 dla mnie ok. gratulacje!!!! biedna niunia i szczesliwa niunia zarazem :).......... teraz juz bedzie miala super zycie :) Quote
kizimizi Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 [quote name='kasiafiona']i wtedy zapadły decyzje o tym, że pies może być u niego. Może być w domu tymczasowym i będziemy szukać dla niego domu a on w tym czasie będzie pracować z psem. Kolejna możliwość jeśli nie znajdzie się odpowiedni dom to pies zostanie u niego Co Wy na to? Nie ukrywam, ze wiedziałam o tym, ze ktoś jest Brunerem zainteresowany ale jedna sprawa mnie niepokoi UMOWA! bez tego sie nei obejdzie. Jesli miałby u niego zostac do czasu znalezienia domu stałego to umowa o tymczas, jesli an stałe to tez umowa. Inaczej tego nei widze. Quote
marta0731 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Kasiafiona po pierwsze gratulacje z powodu Twojego nowego małego Szczęścia:loveu: Życze powodzenia ogólnie we wszystkim:) Pisałaś juz wcześniej oględnie, że może się pojawić nowa sytuacja. Tylko nie spodziewałam się że też tak nagłe rozwiązanie dla Brunera... Wierzę że chłopak, który wziął Brunera jest odpowiednią osobą, ty byś źle nie wybrała. Mam nadzieję, że pojawi się na wątku. Taka mała dygresja: skoro on ma byc też tylko dt narazie, to szkoda że pies przez nastepne "ręce" przechodzi... Juz tyle miał przejść...:roll: Quote
kasiafiona Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 pies bardzo dobrze potraktował nowy dom - wiem, że miał 2 razy próby dominacji, które zostały ukrócone w zarodku. W tym wypadku powiem, że spaniel potrzebował komunikatu, że nie ma sensu walczyć, bo może w następnym domu nie będzie próbował. Czujnym trzeba jednak być. Jeśli chodzi o umowę to jesteśmy otwarci i w zależności co się zdecyduje taka umowa może być. Myślę, że zobaczymy jak wyjdzie z ta dziewczyną z Gliwic i wtedy podejmiemy decyzję, przypominam jednak, że nie mamy dokumentów od Faflok więc nie wiem jak to ma wyglądać formalnie. Faflok miała przepisać umowę i wysłać do kizi i z tego co wiem tego nie zrobiła. Więc co i jak teraz załatwiać? Quote
Recommended Posts