Weronia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='polubek']****************** Proszę banerki. jeżeli można wrzućcie ja na pierwszą stronę żębt nie trzeba było szukać Bannerki pierwsza klasa! Dziękujemy w imieniu psiaka. Jak tylko Molli przyjdzie , na pewno od razy wklei na 1-szą. Quote
Alicja Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 To oczko faktycznie wygląda na niewidzące .... teraz ważne by ogólnie sie poprawiło Quote
doddy Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Rzeczywiście prawe oczko wygląda bardzo źle. :( Jest szansa, aby zobaczył go psi okulista? Quote
phase Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 `. Już "Ukradłam" sobie jeden banerek. A Czy psiak ma jakieś imię?. Quote
Molli Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Banerki już w pierwszym poście. Odpowiedzi na pytania udzieli Weronia ;) W dalszym ciągu prosimy o pomoc. Mile widziane ogłoszenia, allegro ;) Quote
dalmibea Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 dostalam wczoraj maila od " papryka" z prosba o pomoc Amsafowi , przetlumaczylam to co o nim wyczytalam na DOGO i wyslalam do znajomych , i roznych fundacji na ktorych moge polegac. [FONT=Helvetica, Arial, sans-serif] Chcialabym tylko wiedziec czy ma ktos cos przeciwko temu zeby szukac mu domu za granica czy nie , bo nie bede sobie zadawala dodatkowej pracy jezeli adopcja zagraniczna nie wchodzi w rachube [/FONT] Quote
Ada-jeje Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 dalmibea, TTB do Niemczech, to jakies nieporozumienie. Znasz przepisy niemickie dla TTB? pojechal by tam po morbital. Quote
polubek Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 oj ja bym nie wysyłała go do Niemiec. zgadzam się z ada-jeje Quote
ms_arwi Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Moze jak nie Niemcy to inny kraj? Czy tylko o niemieckich fundacjach mowa? Quote
Ada-jeje Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Holandia tym bardziej odpada, Anglia tez, nie wiem jak w Szwecji, Dania? Quote
Odi Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Polubek, Ada-jeje ma rację, bo zna przepisy. Dzięki Ada-jeje, że odpowiedziałaś userowi Dalmibea, bo już naprawdę trudno słowa dobrać, a gdyby głupota umiała fruwać ... Quote
dalmibea Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 To ze mieszkam w Niemczech nie swiadczy od razu o tym ze mialam Niemcy na mysli , nigdzie tego nie napisalam ,wiem ze do Niemiec nie moga wjezdzac , do Francji , Szwecji itd. tak samo, ale do Austri moga, a do Szwajcari nie moga wjezdzac psy z kopiowanymi uszami i ogonami, Amstaffy nie sa zabronione . tu jest link jezeli chodzi o takie rasy , do jakich panstw i na jakich warunkach , tylko po niemiecku , nie bede tlumaczyc tego , bo napewno ktos sie w Polsce znajdzie kto rozumie niemiecki. Austria bez problemu i Szwajcaria tez http://www.hundeinfoportal.de/einreisebestimmungen_hunde.php http://www.tierpro.de/einreisebestimmungen.htm Quote
dalmibea Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='Odi']Polubek, Ada-jeje ma rację, bo zna przepisy. Dzięki Ada-jeje, że odpowiedziałaś userowi Dalmibea, bo już naprawdę trudno słowa dobrać, a gdyby głupota umiała fruwać ... Piszesz w tym przypadku o swojej glupocie ??? czy papryki ze do mnie napisala??? Nigdzie nie wspomnialam o Niemczech tylko o zagranicy! Tyle na temat , gdyby glupota umiala fruwac ........ Odi Mysle ze twoja inteligencja pozwoli ci na przeczytanie tego po niemiecku ,jaki pies i do jakiego kraju nie moze wjezdzac Ja znam warunki wjazdow psow do poszczegolnych panstw Quote
kora78 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 sorki ciotki za offa: http://www.dogomania.pl/threads/181975-Buli-odrobinAE-astowaty-gryziony-w-schronie-zbiera-na-utrzymanie-w-dt-jedyne-40zA?p=14308489#post14308489 brakuje jedyne 40zł deklaracji stałych, na taniutki domowy dt dla gryzionego psiaka w schronie. dt potrzebuje tylko na wyżywienie psa Quote
Greven Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 On jest w jakiejś klatce? Bo może zdjęcia przekłamują. Oglądał go okulista? Quote
Weronia Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Tak, jest zamykany na noc w takiej wielkiej klatce, ze względu na bezpieczeństwo. Oczywiście nie siedzi w niej ciągle. W Przyborowku psy w takim stanie nie są umieszczane w boksie na dworze, dopóki nie dojdą do siebie są we wnętrzu, regularnie wypuszczane na dwór. Mają swoje wybiegi itp. Pieska chyba nie oglądał psi okulista. Możliwości przytuliska są ograniczone. Chyba jeszcze nie ma imienia, zostanie mu nadane prawdopodobnie w weekend.. Macie jakieś propozycje? Quote
bela51 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Jestem ogłuszona tym bezmiarem ludzkiego okrucieństwa. Nie wiem jak moglabym pomoc, bo niestety finansowo juz ledwo dyszę... Ale dziekuje za zaproszenie, bede wspierac wątek. Quote
ilon_n Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Dopóki nie będzie obowiązku chipowania i rejestracji zwierząt, takie bestialstwo będzie anonimowe i bezkarne!! Niestety daleko nam do tych standardów. Ubolewam. Jak się czuje Astek? Ma już jakieś imię? Quote
ms_arwi Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 ilon_n napisał(a):Dopóki nie będzie obowiązku chipowania i rejestracji zwierząt, takie bestialstwo będzie anonimowe i bezkarne!! Niestety daleko nam do tych standardów. Ubolewam. Jak się czuje Astek? Ma już jakieś imię? Wcale nie tak daleko, u nas jest taki obowiazek dla ludzi zameldowanych w Poznaniu posiadajacych psa. Quote
bela51 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Nic nie jest w stanie uchronic przed ludzkim okrucieństwem.Chyba tylko drakonkie kary. Czy pamietacie wątek Patuni z obcietym uchem. Miała tam tatuaż...:-(. Na szczęście znalazła kochający domek. Quote
Recommended Posts