Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OTO OLIWER, ok półtora roczny psiak, w typie, hmm no właśnie.. on a wszystkiego po trochu w sobie!!!
Niestety diagnoza jest nieubłagalna.. DYSPLAZJA, i to dość poważna....
Zdaję sobie sprawę, ze znalezienie domu takiemu psiakowi będzie pewnie nie wykonalne, bo patrząc na wydatki jakie będzie musiał ponieść jego przyszły właściciel, na pewno nie daje mu dużych szans na adopcję... Oli musi zażywać leki na stawy = koszty, powinien jeść karmę specjalistyczna (RC dla dużych raz z problemami stawowymi) = koszty!!!
Jednak może zdarzy się jakiś cud, i ktoś go pokocha.. i da mu szanse na te kilka lat, jakie mu zostały... Jest też inna opcja.. ktoś kto go adoptuje zasponsoruje mu operację i wtedy psiak miał by szanse żyć normalnie..
OLIWER jest super łagodnym psiakiem, toleruje inne psiaki, lgnie jak przylepa do ludzi.... bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem....
CZY DAMY MU SZANSE????

i te oczy....

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiedy robiono operację Stefanowi, koszt był 2000 zł... To kosmiczna kwota :(
Jestem w stanie załatwić, ze osoba która adoptuje go będzie dostawać co miesiąc leki na stawy dla niego.. ale karmę powinna zapewnić.. to koszt ok 250 zł miesięcznie :(

Nie wiem już do kogo się zwrócić, żeby w jakiś sposób uzyskać dla niego pomoc... Ten "maluch" przecież nie powinien mieszkać w schronisku :(

Posted

Piękny z niego psiak. A czy KTOZ nie mógłby zrobić aukcji cegiełkowej na allegro,na operację tego młodego biedaka?
Przecież 2000,- to nie kosmiczna kwota - na Moona się uzbierało 6000,-,to gdyby zrobić aukcję na operację,to może by się zebrało i więcej kasy?;)

Posted

Oliwerowi naprawde potrzebna jest pomoc, gdy trafił do schroniska nie chodził, na chwile obecną radzi sobie całkiem fajnie, nawet ostatnio podskakując cały ciężar kładzie na tylne łapy i jest już bez sirodków przeciwko bólowych, dostaje leki tylko na stawy. W najbliższym czasie czekają go prześwietlenia, dopiero po tym można mówić o dalszym leczeniu. Co do charakteru, jest bardzo towarzyski, łagodny, posłuszny i chyba nie zdaje sobie sprawy ze swych gabarytów bo ostatnio jego powitania stają się coraz bardziej wylewne a co za tym idzie - bolesne. Pies mimo swej choroby naprawde zasługuje na szanse.

Posted

ooo może to rzeczywiście od tego zależy, a może od wagi.. ( w końcu bernardyn to nie byle psiak :) )

w każdym razie w weekend zrobię mu allegro a na przyszły czwartek wyśle zdjęcia do kundla ;)

Posted

Asior napisał(a):
na mnie... masz namiary????

Nie mam.
Zwykle szukam w pierwszym poście, ale tam nie ma.
A piesio ma cudny pycholek.

Czy jemu ta operacja potrzebna, czy wystarczy odpowiednia karma i leki ?

Posted

wydaje mi sie, ze tak. Bo bardzo źle chodzi... Czasem nawet się wywraca....
Wiesz, nie badał go żaden specjalista, tylko schroniskowi weci. jednak pamiętam, ze chodził bardzo źle jak trafił do schronu... chodził na przykurczonych tylnych łapkach, teraz już lepiej to wygląda.. dostaje leki, jest lepiej, ale raczej nie wystarczy to :(

namiary na mnie:
[email protected]
ew. 698-684-638

Dzieki dogo

Posted

Hey hey,
nie wiem jak z tą operacją ale w Oświęcimiu powiedzieli mi ,że muszą zobaczyć rentgen i wtedy powiedzą koszt operacji,

przypomniało mi się ,że w przypadku mojego psiaka, jedynym ratunkiem było podcięcie mięśni w tylnych nogach, no i tabletki,

aaa zapomniałem
w aptekach można dostać zamiennik tabletek które w w naszym przypadku kosztowały ponad 350 zł miesięcznie, a teraz kosztują 60 zł, warto się przejść z opakowaniem i spytać o coś dla ludzi z takim samym składem - różnica tylko w smaku :P

Posted

podciecie miesni??
przy dysplazji to pomaga?? nic nie wiem o tym
wiem jednakze ze robi sie operacje usuniecia glowek kosci udowych i po tym jest dluga rehabilitacja ktorej tez nie moze on przejsc w schronie....:-(
czy on zgodny z innymi psami? kotami?
nikt go nie wezmie do adopcji z ogloszenia w takim stanie :-(

Posted

mica_el, z rentgenem będzie kłopot :(
W schronisku nie mają dobrego... do tego stopnia, ze nie wyszło na zdjęciu, ze pies ma połamaną miednice :( (Etna)

Trzeba mu tymczasu, bądź DS

Posted

Dorothy napisał(a):

czy on zgodny z innymi psami? kotami?
nikt go nie wezmie do adopcji z ogloszenia w takim stanie :-(

jest na boksie ogólnym, więc jest z innymi psiakami.. co do kotów nie wiem, ale wydaje mi się, ze powinien być OK... to dzieciak straszny jeszcze :(