a_niusia Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='gops']10 miesięczny ;)[/QUOTE] no to 10 mies chuchro. sorry:)))
Naklejka Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='evel']Dla ozdoby, a co, brzydkie? :cool3:[/QUOTE] No, bo nie wiszą jak korale.
evel Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Kurde, wiedziałam :roll: :eviltong: BTW, pierwsze pytanie pani w zoologu - a co, bardzo piesek ciągnie, hę? :cool1:
Naklejka Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Taki podstawowy błąd, ehh :shake: Kiedyś poszłam z Jetsanem do zoologa po szeroką obrożę. "A nie chce pani kolczatki?"
a_niusia Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 noo pewnie myslala, ze przyszedl "zwykly kowalski" do zoologa.
motyleqq Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='a_niusia']noo pewnie myslala, ze przyszedl "zwykly kowalski" do zoologa.[/QUOTE] przeciętny się mówi :evil_lol:
evel Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Ale o co chodzi? Jak ktoś ma problem z tym, jak prowadzę psy to trudno, proszę zawiadomić TOZ Włocławek :evil_lol: Ja wiem, co mam w domu, mam też pomoc naprawdę mądrych ludzi z dużym doświadczeniem. Pojawił się ostatnio pewien problem, więc na czas przepracowania go młoda nosi kolce, choć miałam pewne wątpliwości - ale na razie sprawdza się to super. Raven nie jest kolejnym "najtrudniejszym przypadkiem na świecie" (:WTF:), widziały gały co brały, jest taka a nie inna i dobieram swoje metody do jej potrzeb, żeby dobrze nam się razem żyło. I jak dotąd jest zajebiście, ale rozumiem, że to zakazane, bo to "chuchro". Jakby ważyła 40kg to byłoby OK? Czy za mało kilosów? Co w ogóle ma rozmiar psa do narzędzi szkoleniowych? Poniżej 30kg można tylko klikać czy jak? :hmmmm:
motyleqq Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 evel, chyba raczej chodziło o jej młody wiek, a nie że waży tyle i tyle ;)
Unbelievable Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Brum też jakoś w tym wieku zaczęła nosić kolce, i żałuję tylko, że nie wcześniej ;)
gops Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 Mój w wieku 11 miesięcy dostał pierwszy raz kolce na szyje , wtedy gdy pierwszy raz skumał co to cieczka . Ja nie neguje, każdy wie co robi .
rashelek Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 A może warto spytać czemu nosi kolce, a nie czy jest najtrudniejszym pieskiem świata?Ale na dogo to jest takie niemodne przecież ;) Fotki mega, najlepsze to wspólne oczywiście :loveu:
a_niusia Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='motyleqq']przeciętny się mówi :evil_lol:[/QUOTE] sorry:))) masz racje:)) taa, widzialy galy, co braly^^ przeciez ona byla malutka. to nie galy widzialy, tylko jak sie wychowalo, tak sie ma.
motyleqq Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='a_niusia'] po cholere mu kolce?[/QUOTE] [quote name='rashelek']A może warto spytać czemu nosi kolce, a nie czy jest najtrudniejszym pieskiem świata?Ale na dogo to jest takie niemodne przecież ;) [/QUOTE] chyba aniusia o to zapytała :razz:
rashelek Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 [quote name='motyleqq']chyba aniusia o to zapytała :razz:[/QUOTE] Jak dla mnie, to wyjechała z mordą, że chuchro takie biedne bo nosi kolce. Serio, zrozumiałabym, gdyby Raven nosiła korale, bo "ciumgnie na smyczy jak kuń". Ale raczej skoro evel je założyła, to wie po co i ma powód, nie? Niestety, nie wszystko na świecie można wyklikać ;)
motyleqq Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 jak dla mnie wydźwięk tego postu był zupełnie inny, co potwierdzą kolejne posty ;) i nie wiem co do tego ma klikanie, bo aniusia raczej nie jest osobą, która uważa, że wszystko trzeba klikać. pewnie nawet nie ma klikera w domu :evil_lol:
N&N Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 :-) Oooo, jak Rav zmasywniała. Bardzo ładnie jej w masie. :-)
a_niusia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='motyleqq']jak dla mnie wydźwięk tego postu był zupełnie inny, co potwierdzą kolejne posty ;) i nie wiem co do tego ma klikanie, bo aniusia raczej nie jest osobą, która uważa, że wszystko trzeba klikać. pewnie nawet nie ma klikera w domu :evil_lol:[/QUOTE] no wiadomo. ale moje pieski nie ubolewaja chyba nad tym:)))
evel Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Anka, kilkumiesięczna Greta nosiła OE w polu. Zakładam, że miałaś ku temu określone powody. Kilkumiesieczna Raven nosi kolce, bo my również mamy ku temu powody. A jeśli uważasz, że u 10 miesięcznego psa proces wychowania jest zakończony (i spieprzony, bo kolce!), to wypada mi tylko się uśmiechnąć i życzyć miłego dnia.
a_niusia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 porownywanie uzycia oe do kolcow swiadczy o tym, ze nie masz pojecia o stosowaniu stosowaniu tych narzedzi szkoleniowych. moj pies nie nosil "oe wv polu", bo sprawial problemy wychowawcze. psa sie wychowuje, a nie zaklada mu oe. jestem przekonana, ze u ciebie greta mialaby na sobie nie tylko kolce, ale tez line i w ogole wszystkie zajebiste sprzeciki, jakie tam masz na chacie:))) i dopiero bylaby "menda". no tak, tak...to w pelni normalne, ze twoj kolejny pies "jest menda":))))
evel Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Tak, tak, wszyscy gówno wiemy, a tylko Ty jesteś jaśnie oświecona.
a_niusia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='evel']Tak, tak, wszyscy gówno wiemy, a tylko Ty jesteś jaśnie oświecona.[/QUOTE] nooo najlepiej jest mowic za siebie:))) ale tak serio: nie dajwe ci do myslenia, czemu znow masz takie problemy z psem? ide o zaklad, ze jak maly bialy zyska mlodszego brata to oboje beda smigac na sznurkach. po prostu pewne sprawy nie sa przypadkowe.
evel Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Coś mi się zdaje, że gdzieś strasznie szydziłaś z religii, wierzeń, wróżb a tu proszę - objawienie, mimo że nie piszę, jaki konkretnie mam problem, to Ty już wszystko wiesz. Fusy, szklana kula, karty? Nieważne, numery do najbliższego losowania totka już masz, czy jeszcze nie? :cool3:
a_niusia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='evel']Coś mi się zdaje, że gdzieś strasznie szydziłaś z religii, wierzeń, wróżb a tu proszę - objawienie, mimo że nie piszę, jaki konkretnie mam problem, to Ty już wszystko wiesz. Fusy, szklana kula, karty? Nieważne, numery do najbliższego losowania totka już masz, czy jeszcze nie? :cool3:[/QUOTE] cos ci sie chyba jednak wydaje:))) to byl jednak chyba olek, ktory wyszydzil rzucanie urokow:)))
Recommended Posts