Vectra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 ale przecież pozorant amortyzuje ciałem "cios" inaczej wyleciał by w kosmos. Wpadnij do mnie , dam ci gryzak i puszczę Klementynę .... zobaczymy ile metrów w las polecisz :evil_lol: Przecież psa chyba uczy się odpowiedniego chwytu , prawda ? zatem nie była bym taka pewna , czy aby na pewno skok do rękawa był bardziej niebezpieczny niż wyskok do frisbee ;) Może jak pies amator i pozorant frajer , to i owszem o wypadek na pewno nie trudno.
evel Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 [quote name='Vectra']ale przecież pozorant amortyzuje ciałem "cios" inaczej wyleciał by w kosmos. Wpadnij do mnie , dam ci gryzak i puszczę Klementynę .... zobaczymy ile metrów w las polecisz :evil_lol: Przecież psa chyba uczy się odpowiedniego chwytu , prawda ? zatem nie była bym taka pewna , czy aby na pewno skok do rękawa był bardziej niebezpieczny niż wyskok do frisbee ;) Może jak pies amator i pozorant frajer , to i owszem o wypadek na pewno nie trudno.[/QUOTE] O właśnie. Pozoranci po treningach mają zwykle zakwasy, właśnie od 'przyjmowania' psów na rękaw :) Więc to nie jest tak, że piesek sobie leci i bach, dzieje się cokolwiek.
Amber Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Oczywiście, że się uczy, ale tak jak przy wszystkim - wypadki chodzą po ludziach... psach... [QUOTE] Dla kogoś innego może to być głupie, nudne, niefajne. Nie da się więc obiektywnie stwierdzić, że IPO to najlepszy, a przy tym najniebezpieczniejszy sport, bo nie da się tego sprawdzić. Nie rozumiem, dlaczego tak się upierasz przy tym, że gryzienie rękawa jest śmiertelnie niebezpieczne i basta. Może jest. Ale nie tylko ono. [/QUOTE] Przeciez już napisałam, że polowanie na dzika jest bardziej niebezpieczne ;). Nie wiem kto napisał, że uważam, że IPO jest najbardziej niebezpieczne. Napisałam tylko, że zapewne jest to zajęcie bardziej narażone na kontuzje (śmiertelne lub prowadzące do kalectwa) niż np. agility. I pisałam to wszystko w oparciu o ten filmik, że "taki pies to do pooglądania tylko na youtube" a wyszła z tego cała zwiła dyskusja o jakiś kontuzjach, użytkach itp. Prawda jest taka, że użytki nie są dla wszystkich. I taka, że uprawiając jakikolwiek psie sport z stopniu bardziej zaawansowanym pies jest narażony na różne niebezpieczeństwa. Tylko o to mi chodziło. Geez.
evel Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Ale cały czas piszesz, że obrona jest niebezpieczniejsza od tego, tamtego i śmego, i dlatego ja się czepiłam właśnie :evil_lol:
Kashdog Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 (edited) [quote name='Amber']Ale chyba przyznasz, że agility jest jednak mniej urazowe? [/QUOTE] Proszę Cię.... Dla przykładu [URL]http://www.youtube.com/watch?v=VG0U38y6g3E&feature=related[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=D6KLajepanE[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=RKmF3DLtjQM[/URL] Edited September 18, 2012 by Kashdog
Vectra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 ja myślę , że taki łorking , w rękach nudziarza , to prędzej by sobie z nudów kuku zrobił , niż podczas treningu ... u psa życie to nie jego długość, a jego jakość :)
Vectra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='Kashdog']Proszę Cię.... Dla przykładu [URL]http://www.youtube.com/watch?v=VG0U38y6g3E&feature=related[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=D6KLajepanE[/URL][/QUOTE] ta przeszkoda że wybitnie nie teges ....
evel Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Opona powinna być wypadająca, to fakt. Ale nie tylko opona może powodować pewne hm, trudności: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=RKmF3DLtjQM[/URL]
Vectra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 chore to jest to agility na błocie :shake:
Illusion Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 To było w Czechach (?) chyba jak takie duże opady mieli, potem podobno zrobili coś z tym podłożem i zdaje się, że głównie large miały takie niefajne przebiegi. Ja bym nie mogła wystartować z psem w takich warunkach... A jeszcze co do niebezpiecznych sportów, taki coursing, biegnie sobie charcik i hyc, kości połamane przez mięśnie, słyszałam, że i takie przypadki się zdarzały.
Amber Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='evel']Ale cały czas piszesz, że obrona jest niebezpieczniejsza od tego, tamtego i śmego, i dlatego ja się czepiłam właśnie :evil_lol:[/QUOTE] Bo dla mnie jest niebezpieczniejsza niż to co pokazujecie na filmikach. I to jest moje zdanie i nie każdy się musi z nim zgadzać :)
Vectra Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Amber , ostatnie sekundy filmu :cool3: [video=youtube;aBhBbnat_ss]http://www.youtube.com/watch?v=aBhBbnat_ss[/video]
evel Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Wow! :) [SIZE=1].......................[/SIZE]
Amber Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Ja pisałam o agility, nie o jumpie czy jak się to tam zwie ;)
panbazyl Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='LadyS']Człowiek robi sobie urlop od dogo, wraca i okazuje się, że teraz IPO jest sportem NADpsów i mistrzów :lol: [B]Ciekawe, co będzie następnym razem[/B] :lol: Bo argumenty powalają. A ja chce foty Zu, bo to własnie jej galeria ;)[/QUOTE] no jak to co? Konkursy myśliwskie.... kurza mać! pies wyszedł cało z ostatniego konkursu, ale ja.... no cóż do dziś musze mieć dlugie rękawy bo się tak na nadgarstkach przeorałam jeżynami na ścieżce w lesie, że wyglądam jak ofiara przemocy domowej.... a na dodatek zaczynam bać się strzałów (no ja, nie pies!!!!)
a_niusia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 w jakim to konkursie mysliwskim braliscie udzial?
panbazyl Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 tropowce (choć wpisali nam w zgłoszeniu posokowce - ?????? )
panbazyl Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 taki którego nie polecam - w Jarosławiu (Olchowiec Makowiska) - jeżyny po pachy, las krzaczasty że sędzi mi się gubił co chwila, ja plątałam się w otoku między chwastami i krzakami (chyba kilka razy też sędziego podcięłam otokiem, bo coś syczało mi z tyłu). Nie polecam - chyba że ktoś lubi extremum - łapy i ryj mam podrapane równo jakbym miała przemoc domową i patologię. 3 kleszcze to był gratis. Oczywiście z 60 punktami (odłożenie na 4 ze wspolczynnikiem 5, coś tam na 3, coś na 4 i jedno chamskie 0 które nas pogrzebało) olaliśmy konkurs.... ale piwo dobre było.
a_niusia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 hehehe no wiesz...ciezko wymagac wykoszonej trawki w lesie:)))
sacred PIRANHA Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='a_niusia']hehehe no wiesz...ciezko wymagac wykoszonej trawki w lesie:)))[/QUOTE] właśnie dlatego ja swojego wyżła pożyczałam myśliwemu:diabloti: ja paniusia w domciu z piwkiem siedziałam, a piesek sobie po krzaczorach latał beze mnie:eviltong:
a_niusia Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 taaa no...ja czasem latam po krzaczorach nawet czesciej niz moje pieseczki. taki mam zawod:))) mokre gacie i pajaki w gumowcach to moje zycie:)))
panbazyl Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='a_niusia']hehehe no wiesz...ciezko wymagac wykoszonej trawki w lesie:)))[/QUOTE] nie wymagam wykoszonej, ale rozumu trochę. Bo ranne zwierze jak wlezie w krzaki to już z nich nie wyjdzie, chyba że kilka metrów i pada na amen a nie łazi 600 metrów po SAMYCH krzakach i jeżynach. Ja też dużo kiedyś pracowałam na poleskich bagnach i znam realia lasu (mieszkam też prawie że w lesie - wszędzie mam jakieś lasy dookoła). Ale jak sie robi konkursy to teren się też odpowiedni wybiera do tego, a nie non stop chaszcze, jeżyny i dziki chmiel. Dobrze, ze żmij nie było a jak nawet były to niewidoczne w tym zakrzaczeniu.
evel Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Jeżyny smaczne są, ale ostatnio rwałam maliny i wyszłam cała podrapana, więc łączę się w bólu ;) Przypomniało mi się natomiast, że miałam wstawić nową profesję Zu :evil_lol: [IMG]http://imageshack.us/a/img16/1477/rekawd.jpg[/IMG] Autorem fotki jest Michał W. :)
motyleqq Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 czy ta profesja to podawanie rękawa? :lol:
Recommended Posts