motyleqq Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 hehe, oto moje dwie agamy, spierdzielające przed człowiekiem, z którym nie mają relacji: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/35394_129193880451731_8008216_n.jpg[/IMG] wprawdzie teraz mieszkają z kim innym, ale latem śmiagają po trawce i jak narazie, żadna nie uciekła
Unbelievable Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Uhuuuu Gramuś nie ma ze mną dobrych relacji :loveu: przekażę mu to :)
Izabela124. Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 motyleqq musisz je wypuścić na wolność, bo u Ciebie się męczą, poza tym trzymanie takich zwierząt jest niehumanitarne :D
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']Trzymanie psów jest niehumanitarne chociażby dlatego ,że zmuszamy je do trzymania kału i moczu niewiarygodną ilość godzin ,co zapewne odbija się na pracy nerek itd. Mało? Chodzą w obrożach więc uszkadzamy im krtań ,sterylizujemy ,kastrujemy więc wchodzimy w konflikt z naturą. Wymieniać dalej?[/QUOTE] [quote name='Izabela124.']Szkoda nerwów, bo i tak jej nie przetłumaczysz[/QUOTE] [quote name='Izabela124.']To tylko Twoje zdanie, moje jest zupełnie inne[/QUOTE] boszsz co wy wypisujecie za glupoty tutaj.... :mdleje:
Aleks89 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Czarek też nie ma ze mną więzi żadnej ,a żadnej. A jednak sp....... ,aż dudni ziemia.
Izabela124. Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='dorka1403']boszsz co wy wypisujecie za glupoty tutaj.... :mdleje:[/QUOTE]Ocudzić? :)
motyleqq Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Izabela124.']motyleqq musisz je wypuścić na wolność, bo u Ciebie się męczą, poza tym trzymanie takich zwierząt jest niehumanitarne :D[/QUOTE] ciekawe czy humanitarnie skończyłyby życie na wolności ;) oczywiście wiem, że padnie teraz 'nie powinny były rodzić się w niewoli'
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 nie dam sobie rade..tylko to jest takie gadanie o dupie maryni...wymyslanie jakis argumentow z dupy wyciagnietych. pokaleczone krtanie- czy ktos idac na spacer trzyma tego psa w powietrzu na tej obrozy czy co?przeciez jak masz polzacisk a pies ladnie chodzi na luznej smyczy to nawet nie czuje ze ma cokolwiek zalozone na siebie. trzymanie kalu i moczu?-moja leje kiedy chce drzwi sa otwarte na ogrod caly dzien i włala sikaj pani gdzie popadnie..sraj rowniez-chociaz ostatnio jak sie zesrala na srodku chodnika to ja wyzywalam bo to juz brzydo zrobila takie glupie gadanie jakies...nie wiem czy ktos zauwazyl ze chodzi poporstu o to ze węże, pająki to zwierzeta bardzo dzikie ktore nigdy nie chcialy byc oswojone i udomowione bo gdyby tak bylo to czlowiek pierwotny by tego dokonal..ale po co? czlowiek udamawial zwierzeta z ktorych byl pozytek dlatego tez mamy domowe psy, koty, hodowlane krowy i swinie...a to co natura chciala zostawic tylko sobie powinno zostac tylko dla niej i tyle..pozatym wilk...sam podchodzil blisko ludzi i to dlatego zostal udomowiony...towarzyszyl przy polowaniach a za to otrzymywal pozywienie ktorego nie musial ganiac...
Aleks89 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Dorka-gadamy dokładnie tak samo jak Aniusia ,ale jej nie zwrócisz uwagi ,bo bo się boisz. Wilk podchodził do ludzi?No popatrz a te dzisiejsze sie chyba cofnęły w rozwoju ,bo coś słabo podchodzą;) Towarzyszył przy polowaniu ,i nie musiał ganiać zwierzyny cholera coś chyba mi tu nie pasuje.Ale ok. Rozumiem ,że Gończy Polski np. nie gania zwierzyny tylko towarzyszy przy polowaniu? Natura chciałaby też mieć więcej drzew ,i czystego środowiska.Więc wyłącz komputer ,zgaś światło i idź spać do jaskini ,bo to naturalne.
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']Dorka-gadamy dokładnie tak samo jak Aniusia ,ale jej nie zwrócisz uwagi ,bo bo się boisz. Wilk podchodził do ludzi?No popatrz a te dzisiejsze sie chyba cofnęły w rozwoju ,bo coś słabo podchodzą;) Towarzyszył przy polowaniu ,i nie musiał ganiać zwierzyny cholera coś chyba mi tu nie pasuje.Ale ok. Rozumiem ,że Gończy Polski np. nie gania zwierzyny tylko towarzyszy przy polowaniu? Natura chciałaby też mieć więcej drzew ,i czystego środowiska.Więc wyłącz komputer ,zgaś światło i idź spać do jaskini ,bo to naturalne.[/QUOTE] ale boje się czego przepraszam? rozumiem że człowiek dorwał gnoja w lesie powiedział będziesz teraz mieszkał ze mną i koniec tematu...weeeeź człowieku troche historii się poucz, trochę poogladaj i poczytaj a może sie czego dowiesz więcej... dzisiejsze wilki? no fakt jest ich takie zagęszczenie że masakra...faktycznie dziki, sarny itp ni epodchodzą do domostw i nie wiedziałam nigdy udomowionego daniela...(jeśli wiesz co to daniel oczywiście) a reszty nie chce mi się komentować bo gadaj z dupą to cię osra....
Aleks89 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 No własnie musiałem to g... z siebie zetrzeć Nie ,człowiek podszedł do wilka powiedział Cz: hej wilku ,od dziś zamieszkamy razem i będziemy przemierzać knieje w poszukiwaniu lepszego życia. W: tak człowieku ,me imie to Puszysty ogon i od dzis zostanę twoim wiernym druhem Cz: cieszę się niezmiernie mój drogi przyjacielu chodźmy więc ramię w ramię na przekór złemu losowi w poszukiwaniu nowej przygody W: Z wielką rozkoszą I żyli długo i szczęśliwie ,aż ich śmierć nie rozłączyła ,do końca świata i jeden dzień dłużej. I tak to było moje drogie na tym świecie
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']No własnie musiałem to g... z siebie zetrzeć[/QUOTE] :roflt: evel nie będę komentować wypowiedzi tego pana bo po prostu szkoda zuzowego bloga na takiego.....
a_niusia Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 pies, ktory ma wlasciwa wiez z wlascicielem, nie "spier... az ziemia dudni". mozecie sobie to tlumaczyc "instynktem mysliwskim", rasa psa czy "potrzeba wolnosci":))) ale to sie sprowadza do jednego: zawiedliscie jako przewodnicy.
Unbelievable Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='dorka1403'] nie wiedziałam nigdy udomowionego daniela...(jeśli wiesz co to daniel oczywiście)[/QUOTE] ja tam znam sporo udomowionych Danieli :grins: no i dziki nie podchodzą do domostw, toś walnęła :grins: u mnie po ogrodzie biegają zające, już gdzieś pisałam o dzikach łażących po osiedlu :) nie mówiąc o tym że coraz więcej dzikich ptaków coraz bardziej zbliża się do domostw(tudzież domostwa do nich- na jedno wychodzi)
Unbelievable Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='a_niusia']pies, ktory ma wlasciwa wiez z wlascicielem, nie "spier... az ziemia dudni". mozecie sobie to tlumaczyc "instynktem mysliwskim", rasa psa czy "potrzeba wolnosci":))) ale to sie sprowadza do jednego: zawiedliscie jako przewodnicy.[/QUOTE] a kto ma tu takiego psa? bo ja nie mam
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 :roll:to bylo ironiczne stwierdzenie...mieszkam przy lesie...
a_niusia Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 to sie nazywa synantropizacja i po pierwsze nie jest normalnym zjawiskiem, a po drugie nie prowadzi do niczego dobrego.
Aleks89 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Aniusia-sp.... aż dudni ,ale wraca. I o to mi chodzi. Nie musze wywieszać ogłoszeń ,tudzież pisać ckliwych tematów na PwP w dziale "zagubione znalezione". Może i zawiodłem ,ale dwa pozostałe psy nie oddalają się nawet na 20m :)
Unbelievable Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='a_niusia']to sie nazywa synantropizacja i po pierwsze nie jest normalnym zjawiskiem, a po drugie nie prowadzi do niczego dobrego.[/QUOTE] ale jest i tego nie zmienisz :)
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='a_niusia']to sie nazywa synantropizacja i po pierwsze nie jest normalnym zjawiskiem, a po drugie nie prowadzi do niczego dobrego.[/QUOTE] jezusie...to co napisalam to to to no? szacun za wiedze...
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='dorka1403']jezusie...to co napisalam to to to no? szacun za wiedze...[/QUOTE] :stupid: stan mojej wiedzy...
Aleks89 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']No własnie musiałem to g... z siebie zetrzeć Nie ,człowiek podszedł do wilka powiedział Cz: hej wilku ,od dziś zamieszkamy razem i będziemy przemierzać knieje w poszukiwaniu lepszego życia. W: tak człowieku ,me imie to Puszysty ogon i od dzis zostanę twoim wiernym druhem Cz: cieszę się niezmiernie mój drogi przyjacielu chodźmy więc ramię w ramię na przekór złemu losowi w poszukiwaniu nowej przygody W: Z wielką rozkoszą I żyli długo i szczęśliwie ,aż ich śmierć nie rozłączyła ,do końca świata i jeden dzień dłużej. I tak to było moje drogie na tym świecie[/QUOTE] Nikt nie zauważył mojej baśni :( a tak sie starałem :(
a_niusia Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Unbelievable']ale jest i tego nie zmienisz :)[/QUOTE] a to akurat niezupelnie tak, ze nic sie z tym nie da zrobic. ale ty pewnie wiesz lepiej jak zwykle:loveu:
dorka1403 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']Nikt nie zauważył mojej baśni :( a tak sie starałem :([/QUOTE] no widzisz biedaku...
a_niusia Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Aleks89']Aniusia-sp.... aż dudni ,ale wraca. I o to mi chodzi. Nie musze wywieszać ogłoszeń ,tudzież pisać ckliwych tematów na PwP w dziale "zagubione znalezione". Może i zawiodłem ,ale dwa pozostałe psy nie oddalają się nawet na 20m :)[/QUOTE] ojej to straszne...nie moze realizowac potrzeby wolnosci.
Recommended Posts