evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']a na pewno chcesz czarna?[/QUOTE] Nie wiem ;) Chyba wolałabym plastikową tacę, patrząc na Zuzowe problemy pęcherzowe. No i jakoś mi się wydaje, że to się mniej tłucze niż blacha. Ale czort wie. No i ma wymiar taki, co mnie interesuje. Ciekawa jest w każdym razie. No chyba, że na niedzielnej wystawie trafię na coś super i nie będę mogła się powstrzymać ;)
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 napisałam post na poprzedniej jakby co :mdleje: ja się zawsze wbiję na ostatnią stronę
LadyS Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 A propos tłuczenia się - ona się tłucze jedynie wówczas, gdy jest przenoszona i dno się obija, w sensie, jak jesteśmy w podróży ;) Tak o to Jax skacze po tym metalowym dnie, kokosi się i nic nie słychać. Ja tam wolę metalowe dno, ale ja już się wypowiedziałam na gg i evel przestała się odzywać, więc nie będę zaczynać tutaj :lol:
evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable']napisałam post na poprzedniej jakby co :mdleje: ja się zawsze wbiję na ostatnią stronę[/QUOTE] Właśnie widzę :evil_lol: Szukam czegoś w fajnej cenie, co się nie rozsypie tak jakoś od razu, jak Zu będzie miała kryzys osobowościowy :evil_lol: A ta wygląda fajnie. A zamawiali z tego sklepu? Nie było problemów?
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='evel'][B]Kochane dziewczęta, co myślicie o tej klatce? [/B] [URL]http://sklep.canifel.pl/life-stages-1630d.html[/URL] :evil_lol:[/QUOTE] wygląda ładnie , nie widzę dokładnie jakie ma zamknięcia ... skobelki są proste ?
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='evel']Nie wiem ;) Chyba wolałabym plastikową tacę, patrząc na Zuzowe problemy pęcherzowe. No i jakoś mi się wydaje, że to się mniej tłucze niż blacha. Ale czort wie. No i ma wymiar taki, co mnie interesuje. Ciekawa jest w każdym razie. No chyba, że na niedzielnej wystawie trafię na coś super i nie będę mogła się powstrzymać ;)[/QUOTE] no na pewno jest lzejsze. tylko ja bym sie troche bala, ze mi to czarne poodlazi i bedzie brzydko wygladac. watpie, czy to ma znaczenie dla pecherza jaka tacka, bo jej i tak srodeczek dobrze wylozysz. jak bedziesz na niedzielnej wystawie, to mozesz sie rozejrzec za takimi materacykami, co maja pokrowczyk z gumowanej od spodu cordury. one sa niezbyt drogie-w rozmiarze do naszej klaty chyba 40 zeta, a do takiem malej to pewnie sporo mniej. naprawde super, ta guma nie przepuszcza w razie czego zadnej wilgoci do materacyka-testowane na mocz, kiedy mlode weszlo do klatki duzego i mu tam z fantazja oproznilo pecherz. bardzo polecam do klatki.
evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Vectra']wygląda ładnie , nie widzę dokładnie jakie ma zamknięcia ... skobelki są proste ?[/QUOTE] Chyba tak. Zu chyba nie ma aż takiego polotu, żeby kombinować aż tak nad wyjściem, aczkolwiek jakby coś to zaopatrzymy się w karabinki czy inne jakieś tam akcesoria ze sklepu metalowego :lol: Mam już nawet takiego pana, co nie wydziwia, jak mu mówię, że mi coś dziwnego potrzeba do psa :lol: [quote name='a_niusia']no na pewno jest lzejsze. tylko ja bym sie troche bala, ze mi to czarne poodlazi i bedzie brzydko wygladac. watpie, czy to ma znaczenie dla pecherza jaka tacka, bo jej i tak srodeczek dobrze wylozysz. jak bedziesz na niedzielnej wystawie, to mozesz sie rozejrzec za takimi materacykami, co maja pokrowczyk z gumowanej od spodu cordury. one sa niezbyt drogie-w rozmiarze do naszej klaty chyba 40 zeta, a do takiem malej to pewnie sporo mniej. naprawde super, ta guma nie przepuszcza w razie czego zadnej wilgoci do materacyka-testowane na mocz, kiedy mlode weszlo do klatki duzego i mu tam z fantazja oproznilo pecherz. bardzo polecam do klatki.[/QUOTE] A srebrna może sobie mieć fantazję zardzewieć, więc chyba tak czy inaczej jakieś ryzyko jest ;) Porozglądam się na wystawie, pomacam, pogadam ze sprzedawcami. Ja to lubię sobie coś obejrzeć, dotknąć, zapukać, obmacać itd. :lol: dlatego się nie nadaję na zakupy internetowe :eviltong: No właśnie muszę poszukać czegoś fajnego, ale co nie grzeje jakoś wybitnie. Bo na zimę mam DryBeda (super sprawa ogólnie), ale obecnie pies z premedytacją go wywala, więc już nawet nie wkładam do środka ;)
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ja z kolei zdecydowanie wolę plastikowe. Metalowego nie idzie sprzątnąć normalnie, ja gdybym nie pomalowała klatki miałabym już całe pordzewiałe, tak jest tylko kawałkami. No i rogi ma proste, w plastikach są zaokrąglowe i idzie fajnie sprzątnąć, poza tym łatwiej się wyciąga, można pod prysznic wsadzić i zmyć, w metalowej muszę walczyć ze szmatkami i innymi takimi. No i jak się suka przewala z miejsca na miejsce to mocno hałasuje. [quote name='evel']Właśnie widzę :evil_lol: Szukam czegoś w fajnej cenie, co się nie rozsypie tak jakoś od razu, jak Zu będzie miała kryzys osobowościowy :evil_lol: A ta wygląda fajnie. A zamawiali z tego sklepu? Nie było problemów?[/QUOTE] rozsypać się nie rozsypie na bank, ale te dno ma potencjał do bycia pogryzionym ;) w sensie da się jak będzie bardzo chciała. Nie, oni kupowali przez mojego wujka w hurtowni, ale z tym sklepem raczej nie ma problemów a jeszcze co do wielkości to szczur ma trochę mniejszą i suka się w niej spokojnie mieściła, tak że leżała swobodnie ale nie za wygodnie było jej stać
dog193 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='evel']Właśnie widzę :evil_lol: Szukam czegoś w fajnej cenie, co się nie rozsypie tak jakoś od razu, jak Zu będzie miała kryzys osobowościowy :evil_lol: A ta wygląda fajnie. A zamawiali z tego sklepu? Nie było problemów?[/QUOTE] Ja zamawiałam tą klateczkę (tylko z jednym zamknięciem, co było moim blędem), dokładnie ten rozmiar i dokładnie w tym sklepie - żadnych problemów nie było :)
LadyS Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Ej, ja to nie wiem - dwa razy przecierałam tylko to dno klatki, bo Jax w klatce nie robi, a wytrzepać mi pozostaje tylko kocyk. Nic nie rdzewieje, mimo że ja średnio i nią dbam i była nastawiona już i na deszcz, i na śnieg. Nic się nie tłucze, Jax w niej wariował i nic nie zrobił. My mamy na każdych drzwiczkach (dwoje drzwi jest) dwa zamknięcia, których dodatkowo pies nie otworzy, bo blokują je pręty klatki. A plastikowej tacy sobie nie wyobrażam - przy Jaxa skakaniach i zapędach byłaby już popękana, porysowana i pogryziona ;)
evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable'] a jeszcze co do wielkości to szczur ma trochę mniejszą i suka się w niej spokojnie mieściła, tak że leżała swobodnie ale nie za wygodnie było jej stać[/QUOTE] Yyy to teraz się zastanawiam czy nie powinnam szopa zabrać pod pachę i potestować rozmiarów na żywo :eviltong: [quote name='dog193']Ja zamawiałam tą klateczkę (tylko z jednym zamknięciem, co było moim blędem), dokładnie ten rozmiar i dokładnie w tym sklepie - żadnych problemów nie było :smile:[/QUOTE] Fajnie. Jakby co, mam sprawdzone źródło :) [quote name='LadyS']Ej, ja to nie wiem - dwa razy przecierałam tylko to dno klatki, bo Jax w klatce nie robi, a wytrzepać mi pozostaje tylko kocyk. Nic nie rdzewieje, mimo że ja średnio i nią dbam i była nastawiona już i na deszcz, i na śnieg. Nic się nie tłucze, Jax w niej wariował i nic nie zrobił. My mamy na każdych drzwiczkach (dwoje drzwi jest) dwa zamknięcia, których dodatkowo pies nie otworzy, bo blokują je pręty klatki. A plastikowej tacy sobie nie wyobrażam - przy Jaxa skakaniach i zapędach byłaby już popękana, porysowana i pogryziona ;-)[/QUOTE] 'De gustibus non est disputandum' czy coś w ten deseń :evil_lol:
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='evel']Chyba tak. Zu chyba nie ma aż takiego polotu, żeby kombinować aż tak nad wyjściem, aczkolwiek jakby coś to zaopatrzymy się w karabinki czy inne jakieś tam akcesoria ze sklepu metalowego :lol: Mam już nawet takiego pana, co nie wydziwia, jak mu mówię, że mi coś dziwnego potrzeba do psa :lol: A srebrna może sobie mieć fantazję zardzewieć, więc chyba tak czy inaczej jakieś ryzyko jest ;) Porozglądam się na wystawie, pomacam, pogadam ze sprzedawcami. Ja to lubię sobie coś obejrzeć, dotknąć, zapukać, obmacać itd. :lol: dlatego się nie nadaję na zakupy internetowe :eviltong: No właśnie muszę poszukać czegoś fajnego, ale co nie grzeje jakoś wybitnie. Bo na zimę mam DryBeda (super sprawa ogólnie), ale obecnie pies z premedytacją go wywala, więc już nawet nie wkładam do środka ;)[/QUOTE] my tez mamy drybedy i w tej chwili zdania sa podzielone. starsza ma matercyk i dry beda-bo ona sypia jak krolewna. nadal w nocy zada spania pod koldra!!! mlodsza w ogole nie spi w lozku, bo jest jej za goraco i sie rozpycha tak, zeby nikt jej nie dotykal. i ona tez wywalila juz z miesiac temu drybeda z klatki. teraz wlasnie ma sam materacyk. oblukaj je!!! sa zawsze na tych stoiskach, co pontony. jak sie wypelni cala klatke materacykiem, to pies nie moze w nim kopac i sie nie dobiera do dna. kazdemu je polecam:))
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='LadyS']Ej, ja to nie wiem - dwa razy przecierałam tylko to dno klatki, bo Jax w klatce nie robi, a wytrzepać mi pozostaje tylko kocyk. Nic nie rdzewieje, mimo że ja średnio i nią dbam i była nastawiona już i na deszcz, i na śnieg. Nic się nie tłucze, Jax w niej wariował i nic nie zrobił. My mamy na każdych drzwiczkach (dwoje drzwi jest) dwa zamknięcia, których dodatkowo pies nie otworzy, bo blokują je pręty klatki. A plastikowej tacy sobie nie wyobrażam - przy Jaxa skakaniach i zapędach byłaby już popękana, porysowana i pogryziona ;)[/QUOTE] no wlasnie my tez nie mamy problemow z utrzymywaniem czystosci w metalowych klatkach.
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']no wlasnie my tez nie mamy problemow z utrzymywaniem czystosci w metalowych klatkach.[/QUOTE] tylko podejrzewam że wasze psy nie srają i szczają na raz siedząc w tym pół dnia= roznosząc po całej klateczce :) te dna można dokupić jak się rozwali
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable']tylko podejrzewam że wasze psy nie srają i szczają na raz siedząc w tym pół dnia= roznosząc po całej klateczce :) te dna można dokupić jak się rozwali[/QUOTE] powiem ci, ze faktycznie nie. a tez mamy szczeniaka. jakos od poczatku obie kumaly, ze w klatce nie sra sie i nie leje chyba ze drugiemu lub po glupim jasku, ale na spiaco sie nie liczy.
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 proste skobelki , to już nie idzie że psy otwierają , tylko po czasie same latają ;) Dry bedy , za to nobel :) Sprzątać muszę, bo niestety piach jest wszędobylski i sierść również. Ale to nie jest problem.Odkurzacz , szmata ... a plastikowa taca ma taką przewagę nad metalową , że jak pies się w klatce układa , to metal gada ;)
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']powiem ci, ze faktycznie nie. a tez mamy szczeniaka. jakos od poczatku obie kumaly, ze w klatce nie sra sie i nie leje chyba ze drugiemu lub po glupim jasku, ale na spiaco sie nie liczy.[/QUOTE] moja też generalnie kuma, ale... no właśnie, ale nie wiem co evel, przez ciebie kupiłam klatkę materiałową :evil_lol: mam nadzieję że nie będzie za mała
evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable'] evel, przez ciebie kupiłam klatkę materiałową [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] mam nadzieję że nie będzie za mała[/QUOTE] Sorx [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/cool3.gif[/IMG] Właśnie byłam odlać psa... Wybiegła na nas z mordą oczywiście nasza ulubiona "bigielka" wyższa od Zu o głowę, co tylko potwierdza jej rasowość :evil_lol: Debil to jest, jakich mało. Podbiega i ryczy jak słoń, jeży się huk wie czemu, zaczepia, prowokuje i ogólnie robi skifę. Na dodatek ma centralnie w du.ie swoją pańcię, która aktualnie stała po drugiej stronie bloku i darła się "FIFICHODŹMASZ!!!" (bez reakcji). No to stwierdziłam, że ja też mogę mieć w poważaniu i puściłam psa. I mój super zajebisty pies szedł sobie luzem, a jak gówniara próbowała wejść w jej strefę intymną :lol: to Zu ją pogoniła z rykiem. Bigielka za to spieprzała, aż się kurzyło. Odkrycie, że jest tylko mocna w gębie znacznie ułatwia nam życie :diabloti: Zu oczywiście się pięknie odwołała od tej wywłoki i wróciła, idąc sobie grzecznie, na co mam świadka w postaci sąsiada wychodzącego z klatki :lol:
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable']moja też generalnie kuma, ale... no właśnie, ale nie wiem co evel, przez ciebie kupiłam klatkę materiałową :evil_lol: mam nadzieję że nie będzie za mała[/QUOTE] [URL]http://sklep.canifel.pl/kojec-do-odchowu-szczeniat-puppy-playpens-224-10.html[/URL] taką było kupić :diabloti:
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Vectra'][URL]http://sklep.canifel.pl/kojec-do-odchowu-szczeniat-puppy-playpens-224-10.html[/URL] taką było kupić :diabloti:[/QUOTE] do pociągu idealna :loveu: :evil_lol: a serio, to fajna klateczka za małą kasę się trafiła. No i smycz musiałam wziąć, oczywiście, przy okazji :siara:
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Unbelievable']do pociągu idealna :loveu: :evil_lol: a serio, to fajna klateczka za małą kasę się trafiła. No i smycz musiałam wziąć, oczywiście, przy okazji :siara:[/QUOTE] jaka klateczka ? daj linka , bo też muszę kupić dla wyżu demograficznego , a na pewno na wystawę ... bo wyż demograficzny , to strasznie grzeczne dziecko jest , jak nie staffik i może spać nie przymykane :hmmmm:
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='Vectra']jaka klateczka ? daj linka , bo też muszę kupić dla wyżu demograficznego , a na pewno na wystawę ... bo wyż demograficzny , to strasznie grzeczne dziecko jest , jak nie staffik i może spać nie przymykane :hmmmm:[/QUOTE] [URL]http://sklep.canifel.pl/klatka-materialowa-dla-psa-midwest-wymiary-109-x-71-x-81-cm-duplikat-1-1238.html[/URL] wygląda bardzo porządnie, a kosztuje mniej albo tyle samo co trixie, które są bardzo do dupy
evel Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Te promocje są straszne! :mad: Wyobraziłam sobie właśnie Zu z tym: [url]http://sklep.canifel.pl/happy-tails-o-b-plaszczka.html[/url] :loveu: :evil_lol:
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 kup płaszczkę :modla: swoją drogą , bardzo ładna maskotka. Mała ta klatka :cool3:
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='evel']Te promocje są straszne! :mad: Wyobraziłam sobie właśnie Zu z tym: [URL]http://sklep.canifel.pl/happy-tails-o-b-plaszczka.html[/URL] :loveu: :evil_lol:[/QUOTE] kurde...ja poszlam o krok dalej i wyobrazilam sobie odrazu jak po tym sprzatam:)
Recommended Posts