Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']jest możliwość przewiezienia psa karetką we wtorek do Warszawy do Ambuvetu
kto śledził wątki Gapcia z poszarpana szyją i poparzonego Mukiego, wie że leczenie i opieka będą na najwyższym poziomie[/QUOTE]

To byłoby cudowne, gdyby udało sięprzewieźc go do Ambuvetu!!!
Matko, niech już zapali się dla Ramzesa to zielone światło! Niech tylko wytrzyma!!
Proszę o nr konta na pw.

[LEFT][LEFT][URL="http://www.dogomania.pl/threads/180310-Sochaczew-PUNTO-jednak-straciA-A-apkAE-pozostaA-dA-ug-POTRZEBNA-POMOC/page35"][IMG]http://img682.imageshack.us/img682/3165/punto.png[/IMG][/URL][URL="http://www.dogomania.pl/threads/181237-zmasakrowany-przez-inn*****-ledwo-A-yjAE-cy-bA-aga-o-pomoc/page5"][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/7317/zmasakrowanypies2crop1.jpg[/IMG][/URL][/LEFT]
[/LEFT]

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='amica']
proszę o nr oknta na pw
[/quote]

[B][SIZE=5]numer konta jest podany:[/SIZE]
[/B]
[LIST]
[*][SIZE=4]w pierwszym poście[/SIZE]
[*][SIZE=4]w poście nr 37
[/SIZE]
[*][SIZE=4]w poście nr 48
[/SIZE]
[*][SIZE=4]w aukcji na allegro[/SIZE]
[*][SIZE=4]na stronie [URL="http://kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=56"]Fundacji "Serce Serc" [/URL][/SIZE]
[/LIST]
[B][SIZE=3]To nie jest prywatne konto żeby trzeba je było każdemu wysyłać na PW, to jest konto fundacji, ogólnie dostępne i podawane gdzie się da, więc bardzo proszę o czytanie i myślenie[/SIZE][/B]

Posted

Dziękuję potrafię czytać, ale jak widac zmęczenie po ciężkim tygodniu dało o sobie znać i odbiło się na spowolniałym przetwarzaniu informacji.
Super, że jest juz allegro. Na dobry poczatek zakupiłam 4 cegiełki.
Pozdrawiam.

Posted

dzisiaj będę niestety nieuchwytna do wieczora.............,ale Beata będzie wydzwaniała i naciskała aby przyspieszyć przyjazd do schroo weta .....jak tylko będzie można go zabrać to jej mąż wyrusza po psa
Beata ma tez tel do Obraczus i jak coś konkretnego się wydarzy to będzie dzwoniła

Posted

Beata właśnie rozmawiała z wetem......powiedział, że GO NIE WYDA , nie ma takiej opcji :angryy:
zasłania się tym, że ma wielki ropien na szyi i nie można go ruszac przez najbliższy tydzień a dodatkowo, że on jakiś agresywny się zrobił i nie ma sensu......poza tym nie potrzebnie robimy zamieszanie bo wszytko jest ok
ręce mi opadły ......zaprzeczają sami sobie .....

ja dzisiaj praktycznie będę nieuchwytna , Beata bedzie dalej molestowała aby móc go zabrać, jak coś się wyklaruje będzie dzwoniła do Obraczus......ja bedę wieczorem

Posted

Nie bedzie na dogo pół dnia - jadę po psiulka, który jedzie do DS.

Rozmawiałam z Beata i Lolką. Kierownik został uswiadomiony o tym co może się wydarzyc. Czekamy na Jego decyzję.

Ja komentowac też nie bedę. Trzymajcie kciuki aby sie udało!!!!!!

Posted

Mam nadzieję, że rozsądek przemówi - oni tak się zawzięli obaj, ja próbowałam z kierownikiem 2 dni temu rozmawiać, ale nic to nie dało.
Psa wcześniej nie znałyśmy - wszystkie mieszkamy kilkadziesiąt kilometrów od schronu i nie możemy być tam systematycznie, możemy pomagać wyrywkowo, wybranym psom - jest ich około 200. Schron jest zresztą położony na terenach po byłym PGR i żeby tam dojechać to też trzeba wiedzieć jak - tam nawet komunikacją zbiorową się nei dotrze. Okoliczni mieszkańcy nie interesują się tą instytucją.

Posted

Ja też uciekam. Będę zaglądał w ciągu dnia. Ramzes potrzebuje specjalistycznej opieki. Już samo to powinno być argumentem. Jeśli schronisko jest zdolne zapewnić Mu całodobową opiekę weta to ok. Jeśli nie to naraża życie Ramzesa. Może dołożyć Mu bólu i cierpienia. A to mija się z celem.

Posted

kierownik pojechał do weta, aby porozmawiać z nim - Beata mu na spokojnie wytłumaczyła wszystko, Mariola - lekarka z Gorlitz która też tam przyjeżdza również. Do tej pory nie miałyśmy tam podobnych problemów, psy które wyadoptowujemy czy zabieramy do hotelu nie wracają do schronu, foty kierownik dostaje, aby wiedział, że wszystko gra - wszyscy jesteśmy dorośli i nie było takich przepychanek. Oby teraz też zakończyło się z korzyścią dla psa, bo to on jest w centrum naszej uwagi.

Posted

Witam!
Trzeba go wyciągnąć za wszelką cene!
Może więcej osób musi dzwonić i dopominać się o wydanie psa. Jakby co, to służę pomocą!
Pzdr.amica

Posted

[quote]Beata właśnie rozmawiała z wetem......powiedział, że GO NIE WYDA , nie ma takiej opcji [IMG]http://www.dogomania.pl/../images/smilies/anger.gif[/IMG]
zasłania się tym, że ma wielki ropien na szyi i nie można go ruszac przez najbliższy tydzień a dodatkowo, że[B] on jakiś agresywny się zrobił i nie ma sensu[/B]......poza tym nie potrzebnie robimy zamieszanie bo wszytko jest ok[/quote]

Ten kawałek tekstu bardzo mi się nie podoba.

Posted

Nie jest trudno domyśleć się ,że pies zrobił się agresywny -kiedy cierpi ogromnie z powodu zadanych mu ciężkich ran a leczenie jest malo skuteczne. Poki jeszcze można pomóc strasznie okaleczonemu ,bardzo cierpiącemu psu -trzeba psa zabrać stamtąd i dać mu lepsze leczenie /środki i leki/. Wiadomo też ,że środki i leki w schronach nie są najlepsze -z powodów finansowych głównie-zatem każda pomoc i oferta pomocy finans.w leczeniu psów -powinna być przyjęta życzliwie ,by umożliwić taką konkretna pomoc ludzi spoza schronu.

Posted

nie dosc ze psiak ma miejsce zalatwione w klinice to teraz trzeba sie uzerac z kierownictwem schronu... masakra jakas:/ wiadomo juz cos o wyniku rozmowy kierownika z wetem?????

Posted

Kochani, decyzja jest na NIE! Pies zostanie wydany może za tydzień, a może za dwa tygodnie. Generalnie chcą Go łatać, tak aby jako tako wyglądał, aby nikt się nie czepiał z zewnątrz.

Pies jeszcze wczoraj się z miejsca nie ruszał, a dzisiaj podobno już chodzi i rzuca się z zębami.. taaaaa jasne..

Bardzo Was proszę pomóżcie. Tylko nie obrzucajcie błotem wszystkich ze schronu, to zostawcie sobie na potem, jak juz pies będzie poza schronem. Teraz najwazniejsze jest, aby Ramzesa wyciągnąć. Jego stan nie jest najlepszy. Podobno na karku pojawił Mu się ropień... brak słów!!!