Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://img849.imageshack.us/img849/1885/43822219.jpg[/IMG]

spójrzcie ja ja łapki układam :crazyeye:

[IMG]http://img197.imageshack.us/img197/5349/87061802.jpg[/IMG]

[IMG]http://img542.imageshack.us/img542/5364/r19.jpg[/IMG]

[IMG]http://img33.imageshack.us/img33/290/r10a.jpg[/IMG]

właśnie wypatrzyłem psa...:crazyeye:

Posted

super! dziekujemy bardzo!
pierwsze fotki rewelacja, ja tak nie umiem... :)
frutti di mare super. a wezlem sie bawi w szarpanie? na pewno zalapie, bo umie sie szarpac, choc woli aportowac.
i Rufi ma wlasnego zwierzaczka futrzaczka, interaktywnego ;)
a jak sie zakrecil hoho!!
no, lapki zaklada tak slicznie :)
wciaz z otwartym pychem.

chyba wszystko skomentowalam, co? :)

Posted

a teraz sie czyms pochwale.
mialam telefon o Rufiego kilka dni temu, z Sosnowca. Rufi juz jechal wtedy do stokrotki, wiec odmowilam. ale pociagnelam rozmowe i wyslalam panu kilka kudlaczy, ktore bralam wlasnie z watku stokrotki, na ktorym ona wypatrzyla Rufiego. ale typowych kudlaczy, bo rozne na tym watku psiaki byly ;P

no i jeden piesek dostal domek :) zbieraja tylko kase na transport, bo pies ze schronu w Gorzowie, do Sosnowca.

2 pieczenie na 1 ogniu :)

Posted

Super że dwa pieski znalazły domek :).

A RUFI, no myślałam że to już niemożliwe, ale w swoim nowym domku on jeszcze bardziej wypiękniał :loveu:.

Uszyska tak fajnie trzyma, ślicznie z nimi wygląda :).
A łapki tak trzyma jak ... briardy często trzymają swoją zdobycz np. mój tak robi ze szmatką.

A Zuza też cudna :lol:.

Posted

ale mi sie przypomnialo cos. wiecie, ze Rufi ma w papierach ze schronu 4 lata wpisane??
w 2010 w lutym

to wychodzi,ze ma teraz 5,5 roku. a oglaszalysmy go jako 7latka, tak?

zabki jednak na 5,5 roku nie wskazuja. brak mu 2 siekaczy na dole, a wypadaja jak pies kolo 7 ma wlasnie chyba, prawda?

a jak zostawanie samemu w domu? juz trzeba go pomalu przyzwyczajac. na krotko najpierw, 10min. pamietajcie.

Posted

Cioteczki, Rufi nie jest zainteresowany węzełkiem ani ani :shake: ; nie ma to jak Frutti di mare :lol:, no i Zuzolek bo przecież też piszczy i ucieka :evil_lol:
A na poważnie, Rufi dziś pchal nochala do klatki a Zuza nie tupała, nie fukała tylko zaczęła go po tym nochalku wąchać :razz: Rufi zagląda co jakiś czas do Zuzy zawsze z merdającym ogonkiem, ładnie reaguje na komendę "odejdź" jak już stoi przy niej za długo :multi:
Poza tym to jest aniołek :loveu: na spacerku grzeczny, ładnie chodzi przy nodze, jak się linka napnie to sam zwalnia ;) (w kwestii ząbków- Boro miał wszystkie do końca zupełnie bez kamienia; zależy od genetyki, karmy i warunków ogólnych jak sądzę....)
a rano mamy swój rytuał powitania z myrchankiem po brzuszku obowiązkowo i prychaniem :evil_lol:
dziś idziemy do weta, no i sprawdzimy jak Rufi zareaguje na czekanie pod sklepem, a potem może chwilkę pobędzie sam w domku (Zuza w zamkniętym pokoju) :razz:
przekażę wieści z naszych poczynań ;)

Straaaaaaaasznie się cieszę, że udało się znaleźć domek jeszcze dla jednego psiaka :multi: ; lecę sprawdzić, który to może być :evil_lol:
A Rufiego nikomu nie oddam, mój Ci on! :loveu:

Posted

domek ma Dredzik, laciaty, mniejszy z Gorzowa.

matko bosko, jaki sklep? oby nie market! i obroze bardzo ciasno zapnijcie. jeju ja sie boje, ze on ucieknie. niech Dogo napisze, ile to ostatnio ucieczek psow w ds na poczatku pobytu bylo... jedna sunia pod auto wpadla i ja w zakladzie komunalnym do utylizacji odnaleziono. sadze, ze nie powinniscie go zostawiac pod sklepem, za duze ryzyko zawsze, a zwlaszcza na poczatku. ja sie boje.

zwazcie go u weta, ok? tutaj miesiac temu wazyl 25kg i cos tam jeszcze, jakies gramy. po wyjsciu ze schronu zaraz. bardzo jestem ciekawa, ile przytyl przez ten miesiac :)

nie oddawaj, nie oddawaj, nigdy :)

Posted

Śliczne zdjęcia, Rufi na każdym strzela
banana :evil_lol:
Widać, że szczęśliwy:loveu: Zuza słitaśna ale na temat zachowania królików nic nie napiszę, bo się nie znam :shake:

[QUOTE]A na poważnie, Rufi dziś pchal nochala do klatki a Zuza nie tupała, nie fukała tylko zaczęła go po tym nochalku wąchać :razz: Rufi zagląda co jakiś czas do Zuzy zawsze z merdającym ogonkiem, ładnie reaguje na komendę "odejdź" jak już stoi przy niej za długo :multi:[/QUOTE]a Rufinio im więcej się nawącha tym pewnie będzie mniej zainteresowany. Psiak musi poznać zapachy, bo jak się będzie mu zabraniało to może się nakręcać, znajome zapachy po pewnym czasie nudzą a te nowe to dopiero miodzio:evil_lol:
No i super, że reaguje na komendę "odejdź". Grzeczny psiuno:lol:

Nie wiem o jakich porach Rufi jada, ale możecie też podawać mu posiłek z ręki. W czasie posiłku wydajecie mu komendy, psiak dostaje karmę zamiast z miski to z ręki - bo jakby tak za długo go Zuza hipnotyzowała to takie podanie posiłku go zmęczy a i wzrasta więź między psem a opiekunem. Można też mu podać posiłek w kongu. To też go powinno zająć na dłużej.

Odnośnie zabawek to moje mają tego na tony. I wcale się nimi nie interesują. Upatrzyły sobie po jednej i te noszą w pyskach. Reszta jest dopiero wtedy atrakcyjna kiedy ja się nimi z psami bawię. A tak to olewka.

Posted

[quote name='kora78']
2 pieczenie na 1 ogniu :)[/QUOTE]

super!
ja tez zawsze staralam sie nie odprawiac z kwitkiem (nawet jak pies byl wyadoptowany) tylko mowilam "ze takiego samego jRufiego/Julka/Barneya/Kaske to ja Panu 10 w całej Polsce znajde ;) "
-zawsze warto probowac.

A Rufik super! Reaguje juz na imie?

Posted

uchola wędzonego nie chce jeść, namoczyłam dziś na próbę suchego Boscha i jakoś się skusił :evil_lol: a smaczki w kształcie kosteczek to by jadł non stop :evil_lol:
Rodeo nie bardzo, Hiltona na zęby też nie, spróbuję Wuffa jeszcze.
Próba ze sklepem wypadła raczej dobrze, został dosłownie na parę minut i zachowywał się grzecznie, nie szczekał, nie piszczał, tylko zaglądał gdzie jesteśmy.
Z reakcją na imię jest różnie, w domu ok a na spacerze czasem trzeba dłużej próbować :evil_lol: nie zauważyłam żeby przejawiał chęci do ucieczki, nie szarpie się, nie zapiera, nie próbuje się uwolnić z obroży....no, ale ja się tak dobrze na tym nie znam :shake:
wizyta u weta wypadła pomyślnie, ma już własną książeczkę zdrowia, ogólny stan dobry, serducho ok, jeszcze zrobimy morfologię, zmówimy Artloflex na stawy (profilaktyka zawsze wskazana); Rufi był grzeczny jak aniołek :loveu:
waży 26,5 kg