Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prosze dogo wstaw go tam, jesli mozesz. ale zaznacz, ze moze polowac na zwierzyne. jesli sie ludzie zakochaja, to moze sobie poradza ze sklonnosciami mysliwskimi, lub krolik bedzie biegal w pokoju innym, z dala od Rufiego. jak sie chce to mozna wszystko rozwiazac, jednak ryzyko zostanie.

Posted

prosze dogo wstaw go tam, jesli mozesz. ale zaznacz, ze moze polowac na zwierzyne. jesli sie ludzie zakochaja, to moze sobie poradza ze sklonnosciami mysliwskimi, lub krolik bedzie biegal w pokoju innym, z dala od Rufiego. jak sie chce to mozna wszystko rozwiazac, jednak ryzyko zostanie.

Dokładnie a poza tym psom się też "zmienia". Jak jeszcze miałam Lolkę na dt, to przez dwa pierwsze miesiące w ogóle nie reagowała na koty....a teraz każdy kto to dla niej potencjalny sparing-partner, dostaje małpiego rozumu jak widzi kota. Meksyk też miałam z Teq, bo u siostry świnka morska ale kilka razy "nie wolno" wystarczyło i na chwile obecną nie jest nią zainteresowana. Jeśli do niej zaglądnie to tylko po to alby wyjeść jej to co ma w misce a sama świnka jej nie interesuje.
Psa może nauczyć - tylko trzeba chcieć.

Posted

u mnie ganial koty nalogowo, do tego strasznie zainteresowany papugami w wolierze. wykorzystywalam je, jako zya przynete, Rufi stal zauroczony, a ja obcinalam mu koltuny na tylnych lapach ;) czasem sobie pozwalal, wlazil do altanki i lapami wskakiwal na siatke i piszczal, drapal siatke.

pomozcie podnosic ostatni bazar

http://www.dogomania.pl/threads/216678-Srebro-i-Bizuteria-SZtuczna-oraz-pare-duperelek-na-Rufiego-do-6.11/page3

Posted

juz byl podstawiany przeciez ;) kazde dt to ryzyko dla dziecka wszakze. ale ja nie wybieram sobie psow, ktore na pewno SA agresywne. rufi byl taki nie wiadomo jaki, ale ja go lubilam i tyle. uparlam sie. a lubie choc na troche miec psa w domu :(

p.s. papugi bezpieczne, bo za siatka. koty- zawsze ucieknie przeciez. wszystko sie niby kontroluje, choc wiadomo, ze to tylko NIBY. ale bez tego sie o psie nic nie dowiemy, wiec rowie dobrze mozna ds szukac wprost ze schronu. a z tym wiemy, jak jest

Posted

hehe masz racje, przydaloby sie ;) ale to slaby material doswiadczalny. dorosly facet to moze isc tylko do sprawdzenia na : zakapturzonych mezczyzn z kijem w dloni. bo jeden pies zacznie uciekac, inny sie rzuci, a inny go oleje. obronnosc psa tylko mozna badac przy uzyciu tza. ehh

Posted

wplynel od kmurdz dla Rufiego 100zl..... mnie zatkalo, bo mialo byc 15zl miesiecznie... ide pisac, o co chodzi, bo moze to deklaracja na pol roku z gory
dziekuje kmudz za wplate, na cokolwiek by nie byla :loveu:

Posted

sluchajcie, jest taka sprawa. Rufi mial robione bazarki na spolke z Mirkiem. Rufi, jak widac ma 1300zl swoih wlasnych pieniedzy. Mirek ma swoje 30zl, a mieszka w schronie i tylko na ogloszenia potrzebuje.
czy sadzicie, ze z tych bazarkow moze isc wiekszosc na ogloszenia Mirka? chcialabym mu gumtree wyroznione zafundowac za 50zl i allegro wyroznione za 20zl.

bo Mirek ma teraz:

30zl od Marta1990, po Rabusiu
ok. 30zl z bazarku Satriny- bazar ciuchowy

51zl do podzialu z Rufim- bazar apaszkowy
27 do podzialu z Rufim - bazar dziecinny

Czy moge brac na Mirka, ile trzeba?

Druga rzecz, Zuziu, co u Rufiego? chcemy fotek, takich dla nas :) czekamy niecierpliwie

Posted

sluchajcie, jest taka sprawa. Rufi mial robione bazarki na spolke z Mirkiem. Rufi, jak widac ma 1300zl swoih wlasnych pieniedzy. Mirek ma swoje 30zl, a mieszka w schronie i tylko na ogloszenia potrzebuje.
czy sadzicie, ze z tych bazarkow moze isc wiekszosc na ogloszenia Mirka? chcialabym mu gumtree wyroznione zafundowac za 50zl i allegro wyroznione za 20zl.

bo Mirek ma teraz:

30zl od Marta1990, po Rabusiu
ok. 30zl z bazarku Satriny- bazar ciuchowy

51zl do podzialu z Rufim- bazar apaszkowy
27 do podzialu z Rufim - bazar dziecinny

Czy moge brac na Mirka, ile trzeba?

Nie płacę na Rufika więc pewnie nie mogę się wypowiadać. Ale moje zdanie jest takie: że jak najbardziej. Rufik ma zagwarantowany pobyt i nic tego nie zmieni. Ja dla przykładu - z bazarku Bostona, póki nie ma jeszcze dt, też będę robiła ogłoszenia dla czarnej pięknoty. Od miesiąca nie ma nikogo, kto się Bostkiem zainteresuje a psiaków wokoło cale mnóstwo - mam hodować te 300 zł na koncie i czekać na cud? Sama nie wiem.
Jedno co wiem, to to, że czas leci. Psy nie stają się młodsze....

Ale niech się lepiej wypowiedzą Ci co płacą na Rufcia.

Posted

klauzunka, mozesz hodowac, pewnie :) wloz na lokate, za rok o 10zl sie rozmnozy, jak w morde na jedna serie ogloszen ;P

dogo, Ty umiesz takie ladne allegro kolorowe robic? te fotki w rameczki wstawiac, pokolorowac literrki...umiesz? zrobisz?

Posted

Ja umiem takie zwykłe allegro zrobić, nie umiem jakiś ładnych szablonów robić tylko te co są dostępne.
A fotki w ramki kolorowe czy z kolorowym napisem to robię w Paint osobno.
A jak byś chciała, masz jakiś przykład takiego allegro ?
Wiem że ktoś robił takie ładne ale nie pamiętam kto :roll:.

Posted

zawsze robia mi fiorsten, ale teraz zarobiona jest i glupio mi prosic.
ze tez nie zapamietalam, kto jeszcze robil, bo widzialam takie ladne tez u innych... chcialam dla Mirka glownie
a za pare dni dla Rufiego, wyroznione to chyba zawsze lepiej widoczne, co?

Posted

napisalam na razie do fochu. jak sie ne da to napisze do waderci.

Rufi widze, ze ma zrobione wczoraj ogloszenia nowe w necie. telefonie dzwon!

do nastepnej serii juz trzeba tekst zmienic, na pewno skrocic. zaraz cos poskrobie.... klazunka, pomoz mi z imieniem dla Ksiedza w watku ogolnym, co? dalam tam przyklady. nudzi mi sie to doszlifuje jego tekst go wysle.

Rufi to typowo domowy pies, zabrany ze schroniska, przebywa w tej chwili w domu tymczasowym. Codziennie pokazuje, jakim jest fajnym psem.
Rufi jest łagodny i przyjacielski. Dogaduje się z małym dzieckiem. Bardzo lubi się bawić, biega za rzuconymi zabawkami i przynosi je pod nogi. Rufi bawi się też sam, bierze piszczałkę i obgryza ją.
To niemały pluszak, waży w tej chwili 25kg, przy tym jest trochę wychudzony. Jest wysoki w kłębie na 60cm, z głową 70cm. Ma gęstą, miękką sierść. Wymaga regularnego czesania, jest do tego przyzwyczajony. W sezonie letnim można go strzyc na krótko u psiego fryzjera.
Psiak potrafi zachować się w domu. Sygnalizuje potrzeby patrząc przenikliwie w oczy. Do tego, nie wchodzi na kanapy, nie pcha się do łóżka.
Rufi akceptuje wszystkie suczki, z samcami jest różnie, zależne od nastawienia drugiego psa. Za to koty uwielbia... ganiać.
Jest cichym psem, mało szczeka. Zna podstawowe komendy.

Rufi ma okolo 7lat, jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony, także wykastrowany, oraz posiada identyfikacyjny czip. Mieszka w woj dolnośląskim.
Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Więcej informacji o Rufim pod nr 668 836 964
lub mailowo [email protected]

Posted

popraw tylko to bo za duzo tych "jednak"

To dość duży pluszak, waży w tej chwili 25kg, jednak jest trochę wychudzony. Jednak potrafi żebrać, jak nikt, kładąc

Rufi to niemały pluszak, waży 25kg przy czym jest trochę wychudzony. Jednak to żadne problem gdyż potrafi żebrać, jak nikt, kładąc........

Posted

kizi dzieki, poprawilam
klauzunka, tez masz racje. ja to pisalam, bo to dla mnie takie slodkie, to zrobil pare razy. ale rzeczywiscie ludzie moga to opatrznie odebrac... usune

Posted

ZuziaM, prosze zmierzyc wielkosc Rufiego dokladnie metrowecza, ok? chyba,ze ja podwalam i zapomnialam?
i prosze sprawdzic, jak Rufi reaguje na kaganiec.

ja wciaz papierow nie wyslalam, musze wreszcie skserować i wyslac poczta...bede wysylac rzeczy z bazarku to musze nie zapomniec wreszcie o papierach.