Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 849
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś widziałm fotkę Elmusia na tle Elmo z bajki może to by jeszcze podziałało na ludzi i dzieci!!!mogę porozwozić ogłoszenia może jeszcze takie zrobić sama mordka naszego Elmusia i ten z bajki razem!

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny co robić z Elmusiem?!to jest bardzo poważna sprawa wiem,że teraz są nowe psy na tapecie,ale co robić z tymi starymi a w szczególności z nim przecież to piękny psiak!!!

Posted

Czasami los potrafi zaskoczyć, nikt z nas się nie spodziewał, że Elmo się tak zasiedzi w hoteliku... Nie wiem, co robić, ogłoszenia aktualne ma, plakaty wiszą i nikogo nie obchodzą. Co jeszcze można zrobić? A może zabrać Elmo na księżackie jadło we wrześniu, w chusteczce "szukam domu"?

Posted

Dziewczyny, zawsze broniłyśmy się przed takimi adopcjami na imprezach...oprócz stresu dla psiaka,one mogą być przypadkowe.Wszystkie imprezy w Łowiczu tego rodzaju nigdy nie kończyły się adopcjami ani na stadionie ani w lasku miejskim...W lasku miejskim to było choć przyjemnie a "Łowickie jadło"to tłumna impreza...hałas,stres,dotyk obcych ludzi.Elmo kosztuje miesięcznie niewiele,tyko karmę...reszta to nie nasze wydatki.Może warto poczekać i znależć dla Elmo taki dom o jakim marzyłyśmy...ja teraz zabierałabym Elmo częściej poza teren hoteliku,bo jak przyjeżdżam to jest jakiś nakręcony...może częstsze spacery pozwoliłyby spalić Elmo nadmiar energii...i szukałabym mu domu,powoli,znajdzie się tak jak znalazł się dom dla Meli i Fiony,Przemki,Kajki...

Posted

A ogłoszenia w radiu Wiktoria są ok!Nawet jak są drogie to może bazarek zrobić i dołożyć ze skarpety resztę...a ogłoszenia zrobić nie na 40 portalach ale na 140 portalach...

Posted

Olivin napisał(a):
Ojej... dziewczyny... czy to nie za duży stres dla psa???? obcy ludzie, zapachy, hałas ???

No straszne. A jak pójdzie do nowego domu, to jacy ludzie i zapachy tam będą? Trzeba tymczasy przyzwyczajać do różnych sytuacji.

Posted

Elmo jest psem z lasu,dosłownie...nie zna innych miejsc...dlatego ja najpierw proponowałabym małą dawkę,a nie dawkę uderzeniową na imprezie gdzie jest hałas,krzyk,hałaśliwa muzyka,dotykają go przypadkowi ludzie,traktując go przedmiotowo.Jeszcze imprezy z okazji dnia zwierzaka,może(?) przygotowane specjalnie z myślą o zwierzętach,ale komercyjne imprezy z piwem,karuzelą i tłumem ludzi.Nawet nasze psy nie lubią takich zgromadzeń...