Kana Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Sunia to astka. Młoda i niewielkich rozmiarów,widac ,ze rodziła. Do schronu trafiła tydzien temu,jest jeszcze na kwarantannie. Siedzi w budzie i nie chce z niej wyjsc..widac tylko te oczka i przerazenie w nich. Z ledwoscią namówiłam ją na wyjascie z budy,dziewczyna skulona,przerazona,prosząca o pomoc.... te oczy suki.. strasznie wyglada.. Sunia przebywa w schronisku w Bytomiu. Zanim udalo nam się ją wyciągnąć zostala wyadoptowana. Niestety po 3 dniach od adopcji wróciła gdyż miala biegunkę i jest chora. Rzekomo chce ją odebrać po wyleczeniu ale schronisko mu już jej nie wyda! Teraz my chcemy ją zabrać ale potrzebna jest wasza pomoc! [FONT=Arial Black]BARDZO PROSIMY O POMOC DLA SUNI ! NIE MOŻEMY JEJ ZOSTAWIĆ ![/FONT] Bardzo prosimy o pomoc finansową dla niej i jej reszty koleżanek niedoli! Mowa tu o : [SIZE=3][SIZE=2] [SIZE=3][SIZE=2] mloda sunia AMI przywiązana do bramy, totalnie wyniszczona :-( http://www.dogomania.pl/threads/181040-AMI-w-bardzo-zlym-stanie-wyniszczona-sunia-Amstaff-Zbieramy-na-leczenie-i-hotel?p=14222753#post14222753 [SIZE=3][SIZE=2] młoda sunia z chorobą oczek i zmianami na skórze :-( [SIZE=3][SIZE=2] http://www.dogomania.pl/threads/2280...1#post14252963 [SIZE=3][SIZE=2]Fundacja Ast nie ma funduszy na wyciągnięcie kolejnych psiaków ... sytuacja jest tragiczna!!! ... BŁAGAM O POMOC FINANSOWĄ ... deklaracje stałe choćby po 5 zł! Trzeba sunie wyciągnąć co liczy się z kosztami za hotel a także wyleczyć. Jeśli ktoś chciałby przekazać np. dary na bazarek, to mamy niezawodną ciocię Kardoe, która może się zająć bazarkami. :loveu: [SIZE=4]DEKLARACJE STALE: 1. Grosziwo - 10 zł 2. Fioneczka - 20 zl 3. justysiek - 10 zl 4. Karinsien - 10 zl 5. zaza24 - 30 zl 6. Dana z szar. f. - 30 zl 7. Alicja - 10 zl 8. Jola z chloniakiem - 30 zl 9. Ana_Zbyska - 15 zl 10. Ania i Mama [SIZE=2]z forum psiaków z chłoniakiem -200zł przez 4 miesiące ________________________ Razem - 365 zł :loveu: [SIZE=4] Wpłaty jednorazowe : jo_joanna - 30 zł an1a - 50 zl Karinsien - 100 zl Alicja - 20zł (z bazarku) chita -20zł Katarzyna K.- 100zł (koleżanka An1a) Dana - 100 zl ----------------------------------------------- RAZEM: 420zł Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Kana...ja tak rzeczowo zapytam - do którego hoteliku i za ile? Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 andzia69 napisał(a):Kana...ja tak rzeczowo zapytam - do którego hoteliku i za ile? qrcze przydałoby się uzbierać deklaracje ... jakiekolwiek a później myśleć ... bo o czym myśleć jak kasy nie ma :( ciocia doddy by się tu przydała żeby powiedzieć co o tym wszystkim myśli będę błagać ludzi o wpłaty po 10 - 20 zł ... może się uda mam nadzieję że Ada-jeje da radę poprosić kogoś o "odwiedzenie" suni ja na dobry początek zadeklaruję 20 zł Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 ślicznotka ...ja bym ją mogła zabrać do siebie na tymczasa ale tylko jak jest zaszczepiona:(... Quote
Kana Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Do którego ? Jeszcze nie wiem. Taką propozycje rzuciła fioneczka i na jej prośbę założyłam wątek ;) Quote
Kana Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 dineh realy?????? Mała jest na pewno zaszczepiona.... w końcu jest w schronisku! A masz jakieś zwierzęta w domu? Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Ja poprosiłam już Ana_Zbyska - ale jeszcze nei dała mi znać co i jak... U Aliny S są wolne miejsca - koszt ok. 300 zł chyba (tyle kosztował nasz kielecki Roki - ast), u niej chyba jest tez psiak z mojego podpisu - Pedro bez brody i palca... Roki był w mieszkaniu - czyli to taki domowy...z tym, ze wieści nie ma codziennie...mozna do niej napisać i zapytac - ja jestem tylko jednym przerażona...adopcje stoją, normalnie płakać się chce, bo gdyby jeszcze szły to można by wyciagać psiaków więcej...a tak? przykład Barona i paru innych, które siedzą szmat czasu w hotelikach po prostu mnie poraża:( Już o tym myślałam kilka razy...taniej by było wynając jakieś gospodarstwo, znaleźc kogoś odpowiedniego do dbania o psiaki niż pakować grube tysiące w hotele...bo to jest ogromna kasa niestety.... tylko gdzie takowe fajne miesjce znaleźć i skąd takiego człowieczka dobrego....ech:( Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 mieszkam w akademiku mam sama pokój i dużo energii i miejsca teraz w domu mam dwa psy nie boję się i je kocham Quote
Kana Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 A co jak sunia nie akceptuje piesków? Niestety to jest częste i bullowatych. Czy akademik pozwoli na 3 psa? Już o tym myślałam kilka razy...taniej by było wynając jakieś gospodarstwo, znaleźc kogoś odpowiedniego do dbania o psiaki niż pakować grube tysiące w hotele...bo to jest ogromna kasa niestety.... Andzik kochany ja caly czas z takim czymś kombinuję... Quote
Igiełka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Teraz finansowo pomóc nie mogę ale będe chociaz podrzucać. Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 była by jedynym w akademiku oczkiem w głowie:)...w domku mam dwa tu żadnego i szczerze to rozglądałam się za jakąś bidą której bym mogła jakoś pomóc ... Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 w akademiku można mieć zwierzęta ? Kana a mój post na niebieskim był pytaniem a nie stwierdzeniem Re: [Bytom] Przerażona astka w schronisku przez fioneczka » 26 Lut 2010, 14:57 Kasiu a może założysz jej wątek na dogo ... i będę żebrała na hotelik dla niej tak jak kiedyś dla Boogiego ... może się uda Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jeśli wyrażą zgodę moje współlokatorki to tak mogę mieć dziewczyny mieszkają ze mną w segmencie mamy wspólny przedpokój i łazienkę z jedną już rozmawiałam powiedziała że jak będę z psiakiem wychodziła a pies nie będzie agresywny to moja sprawa pokoje są otwarte wiec pies mógł by sobie wędrować po segmencie Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 czy dałabyś radę pojechac do suni? zobaczyć jak się zachowuje względem innych psów, ludzi? bo niestety nic o niej nie wiemy....czy sobie poradzisz? i jak długo moze trwac ten tymczas u ciebie? Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 a co będzie z sunią w święta, weekendy itd ... wyjedziesz do domu a z nią co ? Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 powiem szczerze że rzadko wracam do domu...w domu mam początkującego weterynarza wiec zna sie na zwierzakach ..oczywiście można warunki sprawdzić przed po i w trakcie... Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Dineh - dobrze by było, zanim podejmiesz decyzję o daniu suni dt...zebyś podjechała do schronu, wzięła sunię na spacer (powiedziałabyś, ze chcesz ja adoptować, ale musisz zobaczyć jaka ona jest) i dopiero po obserwacji mniej więcej podejmij decyzję...bo byłoby bardzo źle, gdyby z jakiegoś powodu sunia musiała wrócić do schronu... no i dopytaj się administratora akademika czy mozna mieć psa... Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 a co będzie jeśli okazało by się ze sunia nie potrafi zostawać sama ... że na przykład niszczy pod nieobecność opiekunów ? Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 mogę pojechać i się wszystkiego dowiedzieć jeśli mi się nie przyda to informacje przydadzą się innym można już się dowiadywałam warunkiem są szczepienia Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 no to od tego zacznijmy;) kiedy mogłabyś tam podjechać? Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jeśli dasz radę dowiedzieć się o niej czegokolwiek ... byłoby super w jakim jest wieku, jak reaguje na inne zwierzęta, czy cały czas jest taka przerażona czy "oswoiła" się już z sytuacją w której się znalazła z tego co wiem nie pozwalają tam zabierać psiaków na spacer ... ale może jeśli ktoś jest zainteresowany adopcją to mają inne podejście Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 myślę że czym szybciej tym chyba lepiej czyli już jutro mogę też zabrać aparat ....zrobiła bym jej kilka zdjęć myślę że by się przydały Quote
dineh Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 jutro pojadę rano i po południu zdam relacje...a nie wiecie jak się wabi?? Quote
fioneczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Ona chyba nie ma imienia :( może Ty jej jakieś nadasz jutro jak się spotkacie :) będziemy czekać na wieści ... im więcej informacji będzie tym lepiej :) z tego co mówiła mi doddy tam nie wolno robić zdjęć ... chyba że po cichaczu Ci się uda Quote
Recommended Posts