Ellig Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jestem, na razie tylko tyle........................ Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Nie ma tragedii. Psiak stanie na nogi. Dostał masę zastrzyków, jest w Medorze w Zgierzu, w budynku. Będziemy go odwiedzać. Później napiszę więcej... Potrzebna oczywiście kasa na leczenie... :-( Zdjęcia jak jeszcze był u mnie : Na razie szukamy właściciela... Quote
Plicha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Uff, to dobrze :) Oby sie wlasciciel znalazl. Czekamy na wiecej info. Quote
Aman Varda Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 rozumiem ze sprawdziłas obroze od wewnatrz tez i niema tam żadnego info? szukam info na stronach zgubiono/znaleziono może się coś trafi na razi enzalazłam tylko takie ogłoszenie bez fotki "W dniu 31-12-20009 w godzinach popołudniowych w oklicach Łódź-Ruda zgninął duży pies mieszaniec maści rudej. Pies wabi się Portos. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Kilka miesięcy temu był wzięty ze schroniska dla psów. Ma chipa. Pilnie prosimy o kontakt tel. 507-062-676" ale skoro piszesz ze on nie jest tak duży jak wydaje sie na zdjeciach to chyba nie ten ale zadzwon spytaj Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Aman Varda napisał(a):rozumiem ze sprawdziłas obroze od wewnatrz tez i niema tam żadnego info? szukam info na stronach zgubiono/znaleziono może się coś trafi na razi enzalazłam tylko takie ogłoszenie bez fotki "W dniu 31-12-20009 w godzinach popołudniowych w oklicach Łódź-Ruda zgninął duży pies mieszaniec maści rudej. Pies wabi się Portos. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Kilka miesięcy temu był wzięty ze schroniska dla psów. Ma chipa. Pilnie prosimy o kontakt tel. 507-062-676" ale skoro piszesz ze on nie jest tak duży jak wydaje sie na zdjeciach to chyba nie ten ale zadzwon spytaj Sprawdzałam obrożę, nie ma na niej nic. Nasz rudas nie ma chipa, więc to raczej nie on :-( I ten ponoć bardzo długo się błąkał... Quote
Aman Varda Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 przegladam ogłoszenia dalej może jakies plakaty z fotkami porozklejac? Plakat jak chcesz moge zrobić Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Aman Varda napisał(a):przegladam ogłoszenia dalej może jakies plakaty z fotkami porozklejac? Plakat jak chcesz moge zrobić Zaraz zrobię w Wordzie jakiś mały plakat i porozwieszam. Zobaczymy czy to coś da... Quote
Plicha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 nika28 napisał(a):Sprawdzałam obrożę, nie ma na niej nic. Nasz rudas nie ma chipa, więc to raczej nie on :-( I ten ponoć bardzo długo się błąkał... No tamten zaginał w grudniu, to 2 miesiące temu, moze warto jednak dla pewnosci zadzwonic? Quote
majqa Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Plicha napisał(a):No tamten zaginał w grudniu, to 2 miesiące temu, moze warto jednak dla pewnosci zadzwonic? Zdecydowanie warto. Zadzwoń Niko, dopytaj. Quote
majqa Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 nika28 napisał(a):Nie ma tragedii. Psiak stanie na nogi. Dostał masę zastrzyków, jest w Medorze w Zgierzu, w budynku. Będziemy go odwiedzać. Później napiszę więcej... Potrzebna oczywiście kasa na leczenie... :-( (...)... Na jakiej zasadzie został przyjęty? Został wciągnięty w poczet psów schroniskowych? Został tam wzięty grzecznościowo tylko na czas doprowadzenia go do ładu? Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Plicha napisał(a):No tamten zaginał w grudniu, to 2 miesiące temu, moze warto jednak dla pewnosci zadzwonic? Dziewczyny, ale nasz pies NIE ma chipa (sama sprawdzałam), a tamten MA. To nie ten, jestem pewna. Majqa, odpiszę na PW Quote
mmd Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Oooo, przynajmniej w ciepełku jest i już nic go nie stuknie. Myślałam, że będzie dużo gorzej. Quote
Plicha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 nika28 napisał(a):Dziewczyny, ale nasz pies NIE ma chipa (sama sprawdzałam), a tamten MA. To nie ten, jestem pewna. Przepraszam za glupie pytanie :) jak się sprawdza czy pies ma czipa? Czy trzeba miec jakis czytnik specjalny? Quote
Emigrantka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Plicha napisał(a):Przepraszam za glupie pytanie :) jak się sprawdza czy pies ma czipa? Czy trzeba miec jakis czytnik specjalny? Tak trzeba - i czasem sie zdarza ze chip sie przesunie pod skora i jak skanuja to nie wykaze. Czytalam o takich przypadkach ze psy byly skanowane, nie pokazalo chipa a pare tygodni (jeden 4 miesiece pozniej) ktos zeskanowal znowu i chip jednak byl..... Trzymaj sie maly :( Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Plicha napisał(a):jak się sprawdza czy pies ma czipa? Czy trzeba miec jakis czytnik specjalny? Tak jak pisze Emigrantka, trzeba mieć specjalny czytnik. I chcę bardzo podziękować fundacji MEDOR za przyjęcie psiaka. Wszystkie fundacje do których dzwoniliśmy nie mogły/nie chciały go przyjąć. Medor był jedyną deską ratunku, gdyby nie on, nie wiem co by się z psiakiem stało... Nie dość że fundacja zgodziła się wziąć psiaka, to jeszcze ma zapewnione leczenie, jest w ciepłym budynku, leży sobie w klatce na kocyku. Bardzo serdecznie dziękujemy ! Część ogłoszeń już porozwieszana, jutro dalsza część. Na portale ogłoszeniowe też już mały jest wrzucony... Quote
mmd Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 I to rzeczywiście staruszek? Lucky też miał być stary, a młodnieje z każdym dniem... Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 mmd napisał(a):I to rzeczywiście staruszek? Aż taki stary to on nie jest, ma jakieś 6-7 lat... Quote
mmd Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 To całkiem młody chłopak jest. Trzymaj się rudasku:) Quote
Borówka16 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 nika28 napisał(a):Tak jak pisze Emigrantka, trzeba mieć specjalny czytnik. I chcę bardzo podziękować fundacji MEDOR za przyjęcie psiaka. Wszystkie fundacje do których dzwoniliśmy nie mogły/nie chciały go przyjąć. Medor był jedyną deską ratunku, gdyby nie on, nie wiem co by się z psiakiem stało... Nie dość że fundacja zgodziła się wziąć psiaka, to jeszcze ma zapewnione leczenie, jest w ciepłym budynku, leży sobie w klatce na kocyku. Bardzo serdecznie dziękujemy ! Część ogłoszeń już porozwieszana, jutro dalsza część. Na portale ogłoszeniowe też już mały jest wrzucony... Ja też się przyłączam bardzo serdecznie podziękowań ! :) Quote
Plicha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Super, to znaczy piesek nie wyladuje na bruku? A co mu jest w te łapki? Quote
nika28 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Plicha napisał(a):Super, to znaczy piesek nie wyladuje na bruku? A co mu jest w te łapki? Napiszę dokładnie jak pojadę odwiedzić psiaka, o wszystko się wypytam, teraz pewnie bym coś poprzekręcała jak zwykle... :roll: Quote
nika28 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Wunia napisał(a):a co tu tak cichutko ? Nika, żyjesz? Żyję :) Wszystkie ogłoszenia dzisiaj porozwieszałam, ale nie kojarzę zupełnie tego psa... Quote
Wunia Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 nika28 napisał(a):Żyję :) Wszystkie ogłoszenia dzisiaj porozwieszałam, ale nie kojarzę zupełnie tego psa... no, to kawał dobrej roboty :) Quote
Recommended Posts