Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaluchny jest jedyny w swoim rodzaju:) Kochać już bardziej się go nie da:)
Fi dostał od dziadka pluszowego zająca z długimi uszami. Pokazałam mu długie uszy i powiedziałam, że są takie jak u Kaluchnego. Zając w związku z tym również nazywa się "Ka"...
Myslę, że"Ka" to jedno z najczęściej powtarzanych słów przez Filipka.

Posted

Kaluszkowi trafił się dom marzeń:-) Z takiego dzikusa wyrósł prawdziwy przyjaciel Rodziny, a szczególnie Filipka:-) Bardzo jestem szczęśliwa, że trafił właśnie do was Marta:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Kaluszkowi trafił się dom marzeń:-) Z takiego dzikusa wyrósł prawdziwy przyjaciel Rodziny, a szczególnie Filipka:-) Bardzo jestem szczęśliwa, że trafił właśnie do was Marta:-)[/QUOTE]
To jest jak cos co sie zdarza wyjatkowo, jak przeznaczenie.

Posted

7 maja przyjedzie do nas wet na szczepienia. "Ka"-luchny też się załapie na wirusówki i wściekliznę. Niestety, bez sedalinu się nie obędzie. Dostanie malutką dawkę.

Posted

[quote name='ronja']7 maja przyjedzie do nas wet na szczepienia. "Ka"-luchny też się załapie na wirusówki i wściekliznę. Niestety, bez sedalinu się nie obędzie. Dostanie malutką dawkę.[/QUOTE]

Super! Ech ten Kaluch, mimo takiej porcji miłości drzemią w nim nadal demony przeszłości i nie pozwoli się do siebie zbliżyć wetowi:-( Koniecznie daj znać ile mam przesłać za szczepienia i sedalin Marta.

Posted

[quote name='malagos']Zosia wśród ptactwa jakby powiedział poeta :)
:)

[quote name='Ewa Marta']Super! Ech ten Kaluch, mimo takiej porcji miłości drzemią w nim nadal demony przeszłości i nie pozwoli się do siebie zbliżyć wetowi:-( Koniecznie daj znać ile mam przesłać za szczepienia i sedalin Marta.
To nie kwestia braku zaufania, bo jestem pewna, że do weta podejdzie. Ale problem może powstać w momencie kłucia czyli bólu. Nie chciałabym akcji typu złamana igła, dlatego sedalin jest niezbędny.
Ewa, co do rozliczenia, to faktura będzie jedna na vivę - podam Ci kwotę za szczepienia i odrobaczenie i rozliczysz się już z Myszą, dobrze?

Posted

[quote name='ronja']:)

To nie kwestia braku zaufania, bo jestem pewna, że do weta podejdzie. Ale problem może powstać w momencie kłucia czyli bólu. Nie chciałabym akcji typu złamana igła, dlatego sedalin jest niezbędny.
Ewa, co do rozliczenia, to faktura będzie jedna na vivę - podam Ci kwotę za szczepienia i odrobaczenie i rozliczysz się już z Myszą, dobrze?[/QUOTE]

Jasne Marta, prześlę ile trzeba na Vivę:-)

Posted

[quote name='ronja']super, dzięki:)
jutro się wszyscy odrobaczamy, bo od ostatniego odrobaczania minęły już 3 miesiące.[/QUOTE]

Dzięki! Marta, ile mam przesłać za tabletki?

Posted

za odrobaczanie 10zł, ale to doliczę do szczepienia, bo tabletki na robale też będą doliczone do faktury za szczepienia. poproszę też, by wet zajrzał mu do paszczy w jakim stanie są zębiska:)

Posted

[quote name='ronja']za odrobaczanie 10zł, ale to doliczę do szczepienia, bo tabletki na robale też będą doliczone do faktury za szczepienia. poproszę też, by wet zajrzał mu do paszczy w jakim stanie są zębiska:)[/QUOTE]

Koniecznie trzeba obejrzeć ząbki:-) Jakby coś, podejmuj sama decyzję o ewentualnym zabiegu:-) Wiesz najlepiej co jest dla Kaluszka najkorzystniejsze. Ja tylko poproszę o kwotę do zapłacenia;-)

Posted

Kaluchny już po zabiegu. Wszystko poszło dobrze. Ząbków mu tym razem nie usuwali.

Robię rozliczenie wydatków:
Szczepienia (wścieklizna i wirusówki) - 70zł
Odrobaczenie - 10zł
Dojazd weta do nas (podzielony na 4) - 10zł
Czyszczenie zębów - 105zł
Dojazd do weta (w jedną stronię liczę, bo jechał z Rykitkiem naszym, więc powrót do domu biorę na siebie) - 15zł
Sedaliny - 10zł

Razem - 220zł

• 1 month later...
Posted

Mówcie co chcecie, ale Kaluszek robi się coraz ładniejszy:-) Niedługo musze zakupić karmę dla niego. Zaraz sprawdzę w zapiskach, ale poprzednia miała wystarczyć do końca czerwca chyba... Zamówię jutro, a najpóźniej w poniedziałek:-)