Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudownie wyglądają razem!!!! Czy to zdjęcie znaczy, że Kaluch odpuścił kotom? Czy Dakocia nadal jest przez niego ganiana, a tylko Rykito dostał odpust? Czy może spanie wspólne jest w porządku, ale jak Rykitek biega, to Kaluch go gania?
Fantastycznie jest widzieć Kaluszka na kanapie, mimo to do końca życia pozostanie mi w pamięci obraz Kaluszka w kojcu, kiedy za żadne skarby nie chciał wejść do domu i zimę spędzał w budzie:-(
A pamiętasz Marta, jak nie chciał wejść do budy, kiedy zamontowałaś mu wypasioną zasłonkę przeciw mrozom? Głupolek kochany bał się wejść i musiałaś stopniowo opuszczać po jednym pasku, żeby zaakceptował całą zasłonkę. A teraz proszę, wyleguje się albo na Bartku albo na Tobie, a jak Was nie ma, to i Rykitkiem nie pogardzi;-) Kocham tego łobuza:-)

Posted

Kauchny jest niestety nieobliczalny i nie można mu zaufać do końca. Rykito głównie śpi, więc Kaluchny się nim nie interesuje. Zresztą i Rykito nauczyl się jak postępować z psami i zawsze zachowuje spokój, więc i psy go ignorują. Dakocia jest w ciąglym ruchu, widać, że boi się Kaluchnego, a Kaluchny zawsze jest czujny, gdy ona się pojawia ( co nie przeszkadza jej, gdy tylko może ugryźć Kaluszka albo Didi w łapkę). Sam na sam z kotami go nie zostawiamy, ryzyko istnieje zawsze...

Posted

Chciałam bardzo bardzo podziękować WiosnaA za kolejną przesyłkę z ciasteczkami:Rose:
W paczuszce były też ciasteczka od Witusiowej Ewy:Rose:
Bardzo bardzo dziękujemy:loveu:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

dawno tu nikt nie zaglądał. u Kaluszka wieczne wakacje. na razie do ćwiczeń nie wrociliśmy. szybko się męczę i brakuje mi sił na akrobacje, ale bardzo bardzo bym chciała móc wrócić do dalszych treningów. z nowości - Bartek ćwiczy branie Kaluszka na ręce. jak już da się chwycić, aż tak strasznie nie wierzga i pozwala się utrzymać kilka sekund.
na początku kwietnia czekają nas szczepienia. bez sedalinu niestety się nie obędzie. kiltix ma ważny do maja.

Posted

Wiosna przyszła - wszystkim się udziela fajny nastrój, więc pewnie niektórzy niebawem wrócą do akrobacji ;)
Branie na ręce - wieeeelkie wyzwanie i jakie postępy - brawo!
I zaszczepić go kiedyś będzie można "normalnie" - przy takiej konsekwencji i samozaparciu oraz przy potencjale tego Osiołka ani trochę w to nie wątpię i bardzo Wam kibicuję.
Pozdrawiam! :)

Posted

ronja napisał(a):
dawno tu nikt nie zaglądał. u Kaluszka wieczne wakacje. na razie do ćwiczeń nie wrociliśmy. szybko się męczę i brakuje mi sił na akrobacje, ale bardzo bardzo bym chciała móc wrócić do dalszych treningów. z nowości - Bartek ćwiczy branie Kaluszka na ręce. jak już da się chwycić, aż tak strasznie nie wierzga i pozwala się utrzymać kilka sekund.
na początku kwietnia czekają nas szczepienia. bez sedalinu niestety się nie obędzie. kiltix ma ważny do maja.

Fantastycznie, że w ogóle daje się wziąć na ręce:-)
Marta, mów kiedy mam wysłać kasę na szczepienie, a kiltix mogę zamówić wcześniej, żebyś miała i żeby czekał. Dla Kajusia ten średni, prawda? A może kiltix założyć przy okazji szczepienia? Czy on daje sobie już w miarę normalnie założyć obrózkę?

Posted

Szczepienie wezmę na fakturę na fundację do zapłaty przelewem. może tak być? kiltix ostatnim razem mu załozyłam, z oporami, ale się udało. myslę, że w maju jakoś sobie poradzimy:)

Posted

ronja napisał(a):
Szczepienie wezmę na fakturę na fundację do zapłaty przelewem. może tak być? kiltix ostatnim razem mu załozyłam, z oporami, ale się udało. myslę, że w maju jakoś sobie poradzimy:)

Jeśli to pytanie do mnie to może ;)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

zniknęła faktura, wklejam drugi raz
Faktura zbiorcza 152zl to 70zł Sisi (wirusówki i wścieklizna), 70zł Kaluszek (wirusówki i wścieklizna), 12zł Kacperek (dolpac na robale)

Edited by ronja
Posted

nie ma za co. zniknęły też ostatnie zdjęcia Kaluszka, ale nie będę ich ponownie wklejać.
za to z wczoraj...

Rykito ciągle opiekuje się Koralikiem;)

Posted

ronja napisał(a):
Ewa, Kaluszek nosi kiltix średni, nie pamiętam ile to cm

Jak średni, to 35 cm. Dzisiaj postaram się zamówić. Obróżka powinna dotrzeć do was na początku przyszłego tygodnia.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Jak średni, to 35 cm. Dzisiaj postaram się zamówić. Obróżka powinna dotrzeć do was na początku przyszłego tygodnia.

35 cm to mały, średni jest od 48 cm, teraz wydłużyli więc może się wciśnie w maly.

Posted

kiedyś kupiłam mały dla Didi, od razu go zgubiła, bo był ledwo zapięty. Dzi Aj Dzołek w maly , nawet przedłużony raczej się nie wciśnie, mimo trzymania ostrej diety;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
35 cm to mały, średni jest od 48 cm, teraz wydłużyli więc może się wciśnie w maly.

ronja napisał(a):
kiedyś kupiłam mały dla Didi, od razu go zgubiła, bo był ledwo zapięty. Dzi Aj Dzołek w maly , nawet przedłużony raczej się nie wciśnie, mimo trzymania ostrej diety;)

Oj to kupię 48 cm... Coś pomieszałam i nawet mojej Barsuni kupiłam 35 cm, bo napisali na aukcji, że to średni kiltix:-( Na pewno się nie zmieści. Oddam jakiejś bidzie, a jej kupię więszą w takim razie. Kajusiowi zamówię jeszcze dzisiaj 48 cm:-)

Edit: ja jednak jestem nieprzytomna... Barsie kupiłam, nie 35, a 53 cm! To jest włąśnie średni kiltix i taki kupię Kaluchnemu:-)