Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, mar....ka napisał:

on na stałe ma takie zęby,???jeśli ma przodozgryz, to Ci go ukradnę (mam słabość do zębolców, chyba też takie ciągle mi się trafiają :P)

Na stałe, ale przodozgryz to chyba nie jest. Po prostu mu te kiełki po bokach wystają, ma jakby żuchwę węższą od górnej szczęki :)

Godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Ale fajny! Skąd toto? :D

Zabrzańskie schronisko dla bezdomniaków :)

Jakiś czas temu przeglądałam niemieckie ogłoszenia z okolicy i kobita na gwałt szukała domu dla kota po swojej zmarłej matce. Już było wszystko ugadane. Miałam po powrocie z z urlopu w Polsce go odebrać, ale podczas mojego urlopu kontakt się urwał. Próbowałam przez cały urlop się dodzwonić i domailować,ale zero kontaktu. Wiec w ostatniej chwili przed powrotem postanowiłam coś adoptować od nas skoro i tak już przygotowana byłam na kota. To nie było jakoś szczególnie planowane, tamten też nie. Po prostu zobaczyłam ogłoszenie i uznałam czemu nie i teraz ze mną jest Severus, a po domowemu Wampirek i jest praktycznie idealny. Śpi na moim brzuchu, nic nie niszczy i nie zrzuca. W ogóle bardzo spokojny jest (no ale 13 lat robi swoje) jestem szczęśliwa, że się na niego zdecydowałam. Droga do mnie też minęła spokojnie i mam nadzieję, żę tak mu zostanie. :)

Posted
11 godzin temu, angineuuka napisał:

fajny Wampirek :) 
Fidze tez czasem tak zęby odstawały ;) uroki czarnych kotów? xD 

Nie mam pojęcia to mój pierwszy czarny kot. Ale te żeby są świetne. czasem nawet mu ślina przez nie kapie hehe 

Posted

Wspaniale, że uratowałaś kota ze schroniska! Niestety, tam nie mają żadnych szans... ja uważam, że bezdomnym kotom jest lepiej na ulicy niż w schronie... :(
Więc świetna decyzja!:)
No i Wampirek cudny.

Posted
15 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Wspaniale, że uratowałaś kota ze schroniska! Niestety, tam nie mają żadnych szans... ja uważam, że bezdomnym kotom jest lepiej na ulicy niż w schronie... :(
Więc świetna decyzja!:)
No i Wampirek cudny.

Często też tak uważam. Może inaczej: koty, które byłe stricte domowe lepiej się czują chyba w schronisku niż zdane na siebie, ale pół-dzikie faktycznie w zamknięciu się nie odnajdują.

A teraz troszkę świątecznie. Wczoraj naszła mnie chęć i zabrałam się za robienie ozdób świątecznych :) Później zrobię zdjęcia i pokażę, choć nie wszystko już gotowe jest :)

Posted

No to foto

1. Stroik ze świeczką

DSC02502.jpg

2. To będzie wieniec na drzwi. Zrobiony jest z wikliny papierowej i na razie tylko pomalowany złotym sprayem. Po wyschnięciu będzie dalej dekorowany :)

DSC02506.jpg

Posted
2 godziny temu, Patikujek napisał:

No to foto

1. Stroik ze świeczką

DSC02502.jpg

2. To będzie wieniec na drzwi. Zrobiony jest z wikliny papierowej i na razie tylko pomalowany złotym sprayem. Po wyschnięciu będzie dalej dekorowany :)

DSC02506.jpg

fajne :)

Posted

Neo był urodzonym modelem. On po prostu przypadkiem zawsze idealnie spojrzał czy się odwrócił. Natomiast Wampir to jego całkowite przeciwieństwo. Tak cały czas chodzi wyprostowany, oczy szeroko otwarte, patrzy w moją stronę, a jak tylko mam aparat w ręce to jakby mu całą rodzinę wybili. Nic ładnego nie mogę pstryknąć (dodatkowo czarna maść nie ułatwia sprawy :P

DSC02536.jpg

"Odwal się już" :P

DSC02544.jpg

Posted
2 godziny temu, Patikujek napisał:

Neo był urodzonym modelem. On po prostu przypadkiem zawsze idealnie spojrzał czy się odwrócił. Natomiast Wampir to jego całkowite przeciwieństwo. Tak cały czas chodzi wyprostowany, oczy szeroko otwarte, patrzy w moją stronę, a jak tylko mam aparat w ręce to jakby mu całą rodzinę wybili. Nic ładnego nie mogę pstryknąć (dodatkowo czarna maść nie ułatwia sprawy :P

DSC02536.jpg

"Odwal się już" :P

DSC02544.jpg

Mój pies też jak tylko chcę zrobić mu zdjęcie to głowę mi odwraca albo ucieka

Posted

Neo był moim poprzednim kotem *niestety nie żyje :(  ) A obecny ma wiele imion: w dokumentach jest Severus, Ponoć w poprzednim domu był Maćkiem (to kompletnie nie pasuje), obecnie jest Wampirzątkiem, Mruczkiem, Paskudą, Przytulaskiem lub po prostu mówię do niego Kocie!