mar....ka Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 on na stałe ma takie zęby,???jeśli ma przodozgryz, to Ci go ukradnę (mam słabość do zębolców, chyba też takie ciągle mi się trafiają :P) Quote
Patikujek Posted November 23, 2016 Author Posted November 23, 2016 2 godziny temu, mar....ka napisał: on na stałe ma takie zęby,???jeśli ma przodozgryz, to Ci go ukradnę (mam słabość do zębolców, chyba też takie ciągle mi się trafiają :P) Na stałe, ale przodozgryz to chyba nie jest. Po prostu mu te kiełki po bokach wystają, ma jakby żuchwę węższą od górnej szczęki :) Godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Ale fajny! Skąd toto? :D Zabrzańskie schronisko dla bezdomniaków :) Jakiś czas temu przeglądałam niemieckie ogłoszenia z okolicy i kobita na gwałt szukała domu dla kota po swojej zmarłej matce. Już było wszystko ugadane. Miałam po powrocie z z urlopu w Polsce go odebrać, ale podczas mojego urlopu kontakt się urwał. Próbowałam przez cały urlop się dodzwonić i domailować,ale zero kontaktu. Wiec w ostatniej chwili przed powrotem postanowiłam coś adoptować od nas skoro i tak już przygotowana byłam na kota. To nie było jakoś szczególnie planowane, tamten też nie. Po prostu zobaczyłam ogłoszenie i uznałam czemu nie i teraz ze mną jest Severus, a po domowemu Wampirek i jest praktycznie idealny. Śpi na moim brzuchu, nic nie niszczy i nie zrzuca. W ogóle bardzo spokojny jest (no ale 13 lat robi swoje) jestem szczęśliwa, że się na niego zdecydowałam. Droga do mnie też minęła spokojnie i mam nadzieję, żę tak mu zostanie. :) Quote
angineuuka Posted November 23, 2016 Posted November 23, 2016 fajny Wampirek :) Fidze tez czasem tak zęby odstawały ;) uroki czarnych kotów? xD Quote
Patikujek Posted November 24, 2016 Author Posted November 24, 2016 11 godzin temu, angineuuka napisał: fajny Wampirek :) Fidze tez czasem tak zęby odstawały ;) uroki czarnych kotów? xD Nie mam pojęcia to mój pierwszy czarny kot. Ale te żeby są świetne. czasem nawet mu ślina przez nie kapie hehe Quote
Tyśka) Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Wspaniale, że uratowałaś kota ze schroniska! Niestety, tam nie mają żadnych szans... ja uważam, że bezdomnym kotom jest lepiej na ulicy niż w schronie... :( Więc świetna decyzja!:) No i Wampirek cudny. Quote
Marmag Posted November 24, 2016 Posted November 24, 2016 Super Pati! On jest swietny! Kolejna polska krew na ziemiach niemieckich haha Quote
Patikujek Posted November 25, 2016 Author Posted November 25, 2016 15 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Wspaniale, że uratowałaś kota ze schroniska! Niestety, tam nie mają żadnych szans... ja uważam, że bezdomnym kotom jest lepiej na ulicy niż w schronie... :( Więc świetna decyzja!:) No i Wampirek cudny. Często też tak uważam. Może inaczej: koty, które byłe stricte domowe lepiej się czują chyba w schronisku niż zdane na siebie, ale pół-dzikie faktycznie w zamknięciu się nie odnajdują. A teraz troszkę świątecznie. Wczoraj naszła mnie chęć i zabrałam się za robienie ozdób świątecznych :) Później zrobię zdjęcia i pokażę, choć nie wszystko już gotowe jest :) Quote
Patikujek Posted November 25, 2016 Author Posted November 25, 2016 No to foto 1. Stroik ze świeczką 2. To będzie wieniec na drzwi. Zrobiony jest z wikliny papierowej i na razie tylko pomalowany złotym sprayem. Po wyschnięciu będzie dalej dekorowany :) Quote
Oscar Patric Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 2 godziny temu, Patikujek napisał: No to foto 1. Stroik ze świeczką 2. To będzie wieniec na drzwi. Zrobiony jest z wikliny papierowej i na razie tylko pomalowany złotym sprayem. Po wyschnięciu będzie dalej dekorowany :) fajne :) Quote
Oscar Patric Posted November 26, 2016 Posted November 26, 2016 18 godzin temu, Patikujek napisał: No i wieniec gotowy bardzo ładny,przyznam że Ja za leniwa jestem,wolę kupić gotowy Quote
Patikujek Posted November 26, 2016 Author Posted November 26, 2016 Ja uwielbiam takie robótki :D Jedyne co lubię w świętach :P Quote
Patikujek Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Widziałam! I bałwana akurat nie, ale mam w planach sobie lampę taką zrobić Quote
Patikujek Posted November 27, 2016 Author Posted November 27, 2016 Neo był urodzonym modelem. On po prostu przypadkiem zawsze idealnie spojrzał czy się odwrócił. Natomiast Wampir to jego całkowite przeciwieństwo. Tak cały czas chodzi wyprostowany, oczy szeroko otwarte, patrzy w moją stronę, a jak tylko mam aparat w ręce to jakby mu całą rodzinę wybili. Nic ładnego nie mogę pstryknąć (dodatkowo czarna maść nie ułatwia sprawy :P "Odwal się już" :P Quote
Oscar Patric Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 2 godziny temu, Patikujek napisał: Neo był urodzonym modelem. On po prostu przypadkiem zawsze idealnie spojrzał czy się odwrócił. Natomiast Wampir to jego całkowite przeciwieństwo. Tak cały czas chodzi wyprostowany, oczy szeroko otwarte, patrzy w moją stronę, a jak tylko mam aparat w ręce to jakby mu całą rodzinę wybili. Nic ładnego nie mogę pstryknąć (dodatkowo czarna maść nie ułatwia sprawy :P "Odwal się już" :P Mój pies też jak tylko chcę zrobić mu zdjęcie to głowę mi odwraca albo ucieka Quote
Patikujek Posted November 29, 2016 Author Posted November 29, 2016 Piękny słoneczny dzień u nas dzisiaj, więc posiedzieliśmy chwilę na balkonie :) Quote
Oscar Patric Posted November 29, 2016 Posted November 29, 2016 45 minut temu, Patikujek napisał: Piękny słoneczny dzień u nas dzisiaj, więc posiedzieliśmy chwilę na balkonie :) no tak Hrabia na łóżku :) 1 Quote
Tyśka) Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 Kurzeł też nie przepada za aparatem. Jaki cudny! :)) Wzrok mordercy - super! Quote
mar....ka Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Neo to diabeł wcielony, nie myślałaś by go na Behemota przechrzcić (uwielbiam "Mistrza i Małgorzatę") Quote
Patikujek Posted December 4, 2016 Author Posted December 4, 2016 Neo był moim poprzednim kotem *niestety nie żyje :( ) A obecny ma wiele imion: w dokumentach jest Severus, Ponoć w poprzednim domu był Maćkiem (to kompletnie nie pasuje), obecnie jest Wampirzątkiem, Mruczkiem, Paskudą, Przytulaskiem lub po prostu mówię do niego Kocie! Quote
Recommended Posts