GoskaGoska Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Ten piesek jest od jakiegoś czasu w schronisku . Ma ok 1,5rok - został wykastrowany. Ma kłopoty z okiem - albo po wypadku lub się taki urodził - do tego czasami ma jakieś zaburzenia równowagi, ale normalnie funkcjonuje. Jak kogoś pozna jest miły i fajny - jeśli kogoś nie zna albo się wycofuje, ale może też dziabnąć ze strachu. I ma tatuaż więc rasowy, ale zakołtuniony bardzo. zdjęcie tylko takie byle jakie - bo generalnie nie myślałam, ze będę zakładać mu wątek- no ale wyszło, ze on trochę problematyczny. Na zdjęciach nie widać, ale jest dość duży. Quote
Ewcia38 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Masz więcej jego fotek? w jakim mieście jest??Wrzucę go na Allegro....tylko proszę podaj miasto;) Jaki ma numer tatuażu?? Zaraz odnajdziemy hodowce;) Quote
GoskaGoska Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 nie ma jego wiecej fotek musialby ktos dorobić jak będzie w schronisku i zobaczyć czy nr się da odczytać- ja na pewno teraz nie będę :( Quote
Onaa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tak, koniecznie tatuaż. Jaki on tam biedny :(. Taki duży psiak w ciasnym zamknięciu. A na pewno ma 1,5 roku ? Bo taki nie bardzo jest obrośnięty jak na briarda. Quote
GoskaGoska Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 wiek wiadomo, ze jest orientacyjny, ale zakołtunienie robi swoje. On właściwie to ma jedne z lepszych warunków - bo ma duży pojedyńczy kojec - na zdjęciu nie widać , ale to są dość spore kojce - jednak w schronisku nie ma ich za wiele, dlatego pewnie wiecznie w nim nie będzie i dobrze, jakby znalazł dom stały. Quote
Onaa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dość ważny ten tatuaż bo może się odnajdzie hodowcę i on coś pomoże. Duży kojec czyli jaki ? Dla większego psiaka na dodatek który lubi się czuć swobodny samo zamknięcie w schroniskowej klatce to już dramat :(. Dałam psiaczka na mopomanie. Quote
GoskaGoska Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Dogo07 oczywiście,ze dla każdego psa to dramat,ale on tak ma największy kojce jak jest możliwy, trzeba yuki poprosić czy by nie dala rady z nr tatuazu Quote
amensalizm Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Yuki, wyczyść wiadomości ;) Bo masz 200 i nic już nie można Ci wysłac ;) Quote
yuki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Historia Iżiego : został znaleziony przywiązany do drzewa... Ma problemy z okiem ponieważ ktoś czymś tępym uderzył go w głowę..Ludzie którzy go znaleźli robią mu ogłoszenia. Tatuaż jest niewidoczny. Ładnie się pilnuje, bo Pan Krzysztof puścił go luzem i fikał sobie po śniegu . Zdjęcia mu porobiłam wkleję później . Quote
Onaa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='yuki']Historia Iżiego : został znaleziony przywiązany do drzewa... Ma problemy z okiem ponieważ ktoś czymś tępym uderzył go w głowę..Ludzie którzy go znaleźli robią mu ogłoszenia. Tatuaż jest niewidoczny. Ładnie się pilnuje, bo Pan Krzysztof puścił go luzem i fikał sobie po śniegu . Zdjęcia mu porobiłam wkleję później . Nie, co za ludzie, biedny psiak :placz:. Quote
Onaa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 A tatuaż, nawet dwie pierwsze literki, nie widać ? Quote
yuki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nic a nic, a skąd w ogóle informacja , ze on miał tatuaż . Czy tatuaż robi się na prawym uchu czy jak ? Pytam, bom zielona w tej kwestii. Quote
Onaa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Na uchu albo w pachwinie. Może być małowidoczny. Chyba że on z pseudohodowli. Quote
yuki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Kurde bo to pielęgniarz sprawdzał, na pachwinę na pewno mu nie patrzył w ogóle. Powiedział po sprawdzeniu że nie ma i tyle. A briardy nie mają przypadkiem dużych stojących uszu? bo on ma kompletnie oklapnięte. Chyba , że są kopiowane, jak to jest u nich ? Może i być z pseudo.... Quote
GoskaGoska Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 mi mowila p.Lidka o tatuazu więc raczej na pewno gdzies go ma - ale może być nieczytelny, jak będziesz w biurze i będzie p.Lidka to się możesz dopytać gdzie jest umiejscowiony Quote
Onaa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Jedne briardy mają takie stojące uszy a inne oklapnięte. Od jakiegoś czasu jest już chyba nawet zakaz kopiowania. W sumie po co tak psiaka męczyć z tymi uszami, przecież one tak same z siebie mu nie stoją. Innym rasom też np. nie obcina się już ogonków. Wiesz jak ucho może zabrudzone, a zielone literki nie są wyraźne to można nie odczytać bez dobrego światła, albo nawet nie zauważyć. Quote
ames Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 dobrze,że znalazłam wątek psiaka.mam jego parę fotek od znajomej,której przyjaciółka znalazła briardka... cudny kołtunek z tymi fotami można robić mu ogłoszenia- tylko proszę sprawdzać czy już takowego nie ma,bo podobno w paru miejscach już jest ogłoszony.np tu: http://www.adopcjepsow.org//animalinfoakt.php?aktyw=on&kodid=tc9766ogw6i0ski1ag3fo7gc1nfhega&kod=4b22a961494763dedf73151646dbe0a7 kurcze,szkoda,że tatuażu jeszcze nie udało się odczytać... przez głowę mi nie przechodzi cała ta sytuacja...młody,skaleczony pies z tatuażem przywiązany do drzewa!!!każdy hodowca powinien robić ostrą selekcję doboru właścicieli... Quote
amensalizm Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 o k. No to misiak mam za sobą mały dramacik, pozytywna strona jest taka, że rasowego psa, młodego z taką historią opchnie się szybko. Misiek dziś będzie miał ogłoszenia. Kobitki od briardów, może na jakieś briardowe forum dałoby się go wrzucić? Jest jakaś fundacja? Quote
GoskaGoska Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 pamiętajcie tylko, ze chłopak jest cichnięty i warto pisać o tym w ogloszeniach od razu pseudo odpadnie. Quote
ames Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 chłopak ma już swój wątek na forum briardów http://www.mopomania.pl/viewtopic.php?f=15&t=2933 Quote
yuki Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 No Pani Lidka mi też powiedziała , ze tatuażu nie da się odczytać;/ Jak dojdą do meni zdjęcia , to wkleję go jak sobie biega luzem :) Quote
Recommended Posts