Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten piesek jest od jakiegoś czasu w schronisku . Ma ok 1,5rok - został wykastrowany. Ma kłopoty z okiem - albo po wypadku lub się taki urodził - do tego czasami ma jakieś zaburzenia równowagi, ale normalnie funkcjonuje. Jak kogoś pozna jest miły i fajny - jeśli kogoś nie zna albo się wycofuje, ale może też dziabnąć ze strachu. I ma tatuaż więc rasowy, ale zakołtuniony bardzo.
zdjęcie tylko takie byle jakie - bo generalnie nie myślałam, ze będę zakładać mu wątek- no ale wyszło, ze on trochę problematyczny. Na zdjęciach nie widać, ale jest dość duży.

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, koniecznie tatuaż.

Jaki on tam biedny :(. Taki duży psiak w ciasnym zamknięciu.
A na pewno ma 1,5 roku ? Bo taki nie bardzo jest obrośnięty jak na briarda.

Posted

wiek wiadomo, ze jest orientacyjny, ale zakołtunienie robi swoje.
On właściwie to ma jedne z lepszych warunków - bo ma duży pojedyńczy kojec - na zdjęciu nie widać , ale to są dość spore kojce - jednak w schronisku nie ma ich za wiele, dlatego pewnie wiecznie w nim nie będzie i dobrze, jakby znalazł dom stały.

Posted

Dość ważny ten tatuaż bo może się odnajdzie hodowcę i on coś pomoże.
Duży kojec czyli jaki ? Dla większego psiaka na dodatek który lubi się czuć swobodny samo zamknięcie w schroniskowej klatce to już dramat :(.

Dałam psiaczka na mopomanie.

Posted

Historia Iżiego : został znaleziony przywiązany do drzewa... Ma problemy z okiem ponieważ ktoś czymś tępym uderzył go w głowę..Ludzie którzy go znaleźli robią mu ogłoszenia. Tatuaż jest niewidoczny. Ładnie się pilnuje, bo Pan Krzysztof puścił go luzem i fikał sobie po śniegu . Zdjęcia mu porobiłam wkleję później .

Posted

[quote name='yuki']Historia Iżiego : został znaleziony przywiązany do drzewa... Ma problemy z okiem ponieważ ktoś czymś tępym uderzył go w głowę..Ludzie którzy go znaleźli robią mu ogłoszenia. Tatuaż jest niewidoczny. Ładnie się pilnuje, bo Pan Krzysztof puścił go luzem i fikał sobie po śniegu . Zdjęcia mu porobiłam wkleję później .

Nie, co za ludzie, biedny psiak :placz:.

Posted

Nic a nic, a skąd w ogóle informacja , ze on miał tatuaż . Czy tatuaż robi się na prawym uchu czy jak ? Pytam, bom zielona w tej kwestii.

Posted

Kurde bo to pielęgniarz sprawdzał, na pachwinę na pewno mu nie patrzył w ogóle. Powiedział po sprawdzeniu że nie ma i tyle. A briardy nie mają przypadkiem dużych stojących uszu? bo on ma kompletnie oklapnięte. Chyba , że są kopiowane, jak to jest u nich ? Może i być z pseudo....

Posted

Jedne briardy mają takie stojące uszy a inne oklapnięte. Od jakiegoś czasu jest już chyba nawet zakaz kopiowania.
W sumie po co tak psiaka męczyć z tymi uszami, przecież one tak same z siebie mu nie stoją.
Innym rasom też np. nie obcina się już ogonków.

Wiesz jak ucho może zabrudzone, a zielone literki nie są wyraźne to można nie odczytać bez dobrego światła, albo nawet nie zauważyć.

Posted

dobrze,że znalazłam wątek psiaka.mam jego parę fotek od znajomej,której przyjaciółka znalazła briardka...
cudny kołtunek

z tymi fotami można robić mu ogłoszenia- tylko proszę sprawdzać czy już takowego nie ma,bo podobno w paru miejscach już jest ogłoszony.np tu:

http://www.adopcjepsow.org//animalinfoakt.php?aktyw=on&kodid=tc9766ogw6i0ski1ag3fo7gc1nfhega&kod=4b22a961494763dedf73151646dbe0a7

kurcze,szkoda,że tatuażu jeszcze nie udało się odczytać...

przez głowę mi nie przechodzi cała ta sytuacja...młody,skaleczony pies z tatuażem przywiązany do drzewa!!!każdy hodowca powinien robić ostrą selekcję doboru właścicieli...

Posted

o k.
No to misiak mam za sobą mały dramacik, pozytywna strona jest taka, że rasowego psa, młodego z taką historią opchnie się szybko.

Misiek dziś będzie miał ogłoszenia.

Kobitki od briardów, może na jakieś briardowe forum dałoby się go wrzucić? Jest jakaś fundacja?

Posted

No Pani Lidka mi też powiedziała , ze tatuażu nie da się odczytać;/ Jak dojdą do meni zdjęcia , to wkleję go jak sobie biega luzem :)