Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie. Nie mamy czasu aby zamieścić o niej ogłoszenia. Chcieli ją adoptować ludzie, którzy ją znaleźli, jednak nie mogę się z nimi skontaktować, bo zgubiłam ich tel.

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ano coś kojarzyłam, ze Sisi jest raczej w Twoich rejonach doddy :)

Kana idę sobie po ulicy z dwiema bestiami, ludzie z chodników uciekają (czasem tylko jakaś staruszka się uśmiechnie:saeek:), więc aż się prosi zeby ich troche pognębić i powozić się po dzielnicy :cooldevi: :lol:

Posted

Sisi dzisiejszą noc spędza w nowym domku.
Zamieszkała w Warszawie..
Zamieszkała u rodziny, którą niedawno opuścił 12 letni ogar polski. Z pewnością nie będzie łatwo zapełnić po nim pustki, bo rodzina nadal bardzo przeżywa rozstanie z nim i łzy same naciekają do oczu, gdy tylko poruszają jego temat.

Za nowego towarzysza życia Sisi będzie mieć papugę. I tu niestety wystąpił kłopot, bo papug pokazał na wstępie kto rządzi w domu!
Mam nadzieję, że zarówno papug jak i Sisi przywykną do swojej bytności w jednym domu.

Później dokleję zdjęcia Sisolca w nowym domu.

Posted

doddy napisał(a):
Sisi dzisiejszą noc spędza w nowym domku.
Zamieszkała w Warszawie..
Zamieszkała u rodziny, którą niedawno opuścił 12 letni ogar polski. Z pewnością nie będzie łatwo zapełnić po nim pustki, bo rodzina nadal bardzo przeżywa rozstanie z nim i łzy same naciekają do oczu, gdy tylko poruszają jego temat.

Za nowego towarzysza życia Sisi będzie mieć papugę. I tu niestety wystąpił kłopot, bo papug pokazał na wstępie kto rządzi w domu!
Mam nadzieję, że zarówno papug jak i Sisi przywykną do swojej bytności w jednym domu.

Później dokleję zdjęcia Sisolca w nowym domu.

no proszę taka dobra wiadomość a tu tak cichutko ... to się ucieszę chociaż ja :):):):):)

Posted

Pierwsze wieści, czyli kopia jeszcze ciepłego maila.

dzień dobry ;D
zdam pierwszą relację z życia ciekawskiej suczki Sisi.
Generalnie jestem pod wielkim wrażeniem jakim przytulaśnym jest zwierzakiem, aż szok !
chodzi za mna krok w krok, chyba wyczuła , że to ja będę jej Panią ;)
wieczorem czekała aż przestanę się kręcic po domu i poszła w końcu razem ze mną spac.
Na początku położyła się na kocyku, ale potem władowała mi się do łóżka i wtulała na wszystkie mozliwe sposoby.

Rano (o 6 ) obudziła nas papuga, pies wstał, a że Kira wychodziła z nią o tej porze na spacer, no to Sisi już stała przy drzwiach. Poszłyśmy na siku, zjadłyśmy śniadanie i spac dalej, bo i ja i ona, byłyśmy jednak zmęczone dniem.
Obawiałam się, że się będzie nudziła, ale spała uroczo ;)
Papugę już zaczyna ignorowac, tzn. przychodzi do kuchni i się wpatruje w kolorowego ptaszka, ale wołam ją lub zajmuję czymś i jest lepiej.

Bawi się wszystkim i pragnie bardzo uwagi, na spacerze pierwszy raz w życiu to przede mną ktoś "uciekał" (Pan z owczarkiem niemieckim) a nie ja ;D ahhh... jakie to miłe uczucie :P

poproszę Kasiu o namiar na szkolenia
a ja jadę po jakieś ciasteczka i coś do zabawy chociaż na dzisiaj dla małej a potem pójdę z nią do parku się trochę pouczyc ;)

Posted

szok:):) co za zmiana rasy - ogar kontra bullowaty:) już sie nie odkochają:):)

co do papuga...zanim urodziła sie moja 1 córka miałam papuga i moja sunie kundelasa - papug przyszedł później...a ze moja suka kochała wszystko i wszystkich to po niedługim czasie obraz jeżdżącej na psim łbie tudzież karku papugi był na porządku dziennym:) z ciekawostek...papug był najlepsza popielniczką:evil_lol::evil_lol::evil_lol: trzeba było szybko sprzątać pety z popiołki, bo jak papug zobaczył to wciągał jednym tchem cała zawartość:diabloti: więc w trosce o jej zdrowie trzeba było pilnowac, zeby nigdy żaden papierosowy resztek nie ostał się w popielniczce;)