Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta piękna sunia trafiła do powszechnie zwanego "Hotelem dla Zwierząt" schroniska w Łodzi. Schronisko to zajmuje się wyłapywaniem psów z ok. Łodzi. Na samej Kosodrzewiny są setki psów, w drugim oddziale Wojtyszki - tysiące. Psy nie mają szans na adopcję, ponieważ sam dostęp do schroniska jest utrudniony. Człowiek, który chce adoptować psa musi wybrać sobie spośród psów przyprowadzonych przez pracownika, wejście do psów jest bowiem zakazane.

Dla wytrwałych polecam lekturę wątku o placówce:
http://www.dogomania.pl/threads/76537-WOJTYSZKI-czy-ktoA-sA-yszaA-coA-o-tym-shronie
Z pewnością ten kto go przeczyta, wyciągnie odpowiednie dla siebie wnioski.

3 dni temu do schroniska trafiła biało - ruda sunia amstaffka, widoczna na poniższych zdjęciach. Sunia ma uraz łapy.

Ta sunia jest kolejnym przypadkiem, który wymaga pilnego ratunku. Mam nadzieję, że może nam wspólnie uda się suni pomóc, zabrać ze schroniska, pokazać ją ortopedzie i oby, przywrócić do pełni zdrowia.

Bardzo Was proszę o ewentualne deklaracje dla suni. Zbieramy comiesięczne deklaracje na hotel, a także te jednorazowe, bo sunia będzie z pewnością wymagać wizyt weterynaryjnych. Dodatkowo, może ktoś zechce dać suni dom tymczasowy. Chyba dobrze by było, aby DT był w dużym mieście z uwagi na możliwość diagnostyki łapy.

Możemy dać suni szansę na normalne życie, a przede wszystkim NA LECZENIE, które w jej przypadku jest priorytetem.

Błagam, pomóżmy jej...

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna bieda z biedną łapką:(

dzisiaj dostałam telefon od Moniki z Wroclawia - ma na tymczasie tą łaciatą sunieczke ze schronu...

było coś takiego - facet jechał...wywalił na ulicę 2 maluszki...i po nich przejechał:( jedne nie przeżył...drugiego jakimś cudem udalo się uratować (miał nawet operację na jelitach)...no i teraz potrzebuje dt albo stałego - to mały pituś:(

Posted

doddy napisał(a):
W schronisku ciężko się cokolwiek dowiedzieć. Podobno sunia jest młoda i łagodna.

Andzia, napisz do Delph. ;)

na razie będę czekać na zdjęcia...maluch jest na AR we wrocku...

Posted

O jasny gwint. Wiem, gdzie bida jest. :-( Gdyby trafiła do kliniki, gdzie jest Lucky z Rawy (kliniki Kalinowa w Łodzi, miałaby zrobione wsio, z dobrą operacją, jeśli konieczna, włącznie). Napisz Doddy do jola od jadzi, dowiedz się, jakie mają tam koszty jako fundacja.

Posted

Mamy pierwszą deklarację od Ewy z f. amstaffów w jednorazowej kwocie 150zł.
Ewa obiecała dorzucać także się co miesiąc jakąś kwotą (na razie nie określoną).

Dziękujemy Ewie za ten dar serca.

Posted

z woreczków lawendowych będzie też troche kasy ok. 100,00 to moze też na sunie przeznaczyć.... tyle potrzeb a kasy brak wkur..... mnie to , biore się za woreczki

Posted

Ja się mogę na razie jednorazowo zdeklarować na 50zł, co miesiąc też się postaram coś dorzucić :)

Poza funduszami (i oczywiście dt) potrzeba czegoś Dziewczynie na ten moment?

Posted

Zuza, ja to już prawie codziennie piszę chyba że Cię ozłocę za tą pomoc? :)
Karma będzie dla DT potrzebna jeśli ktoś będzie mieć na zbyciu.

Rozmawiałam wstępnie z lecznicą w której przyjmują dr Sterna i dr Degórska o terminach ich konsultacji. Na 23.02. jest wolny termin, ale postaramy się przesunąć wizytę na wcześniejszy termin. Teraz muszę pomyśleć nad logistyką całej tej akcji.

Posted

Mnie zawsze najbardziej boli jak słyszę o biedzie, która niby jest w schronie (czyli powinna być 'widoczna'), a tak naprawdę zero szans na to, by ktoś ją dostrzegł:shake: Ciut nie nasza Hajnówka...

Posted

Tam jest ten podstawowy problem, że pieniędzy brak. Za to jest serce do zwierząt.
Teraz jest podobno astka ze szczeniakiem:roll: Ale nie widziałam na żywo, bo jak byłam ostatnio to było ciemno, poza tym sypał śnieg i tylko modliłam się, żeby wrócić do domu.

Posted

O mamo... biedna astusia. Oby szybciej znalazła dom niż Adelka. Zarazem życzę jej aby dom był tak fajny jak naszej Mortadelki :)
Zuza, jak uda Ci się coś więcej o niej dowiedzieć to dawaj znać.