Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']US w tej sprawie nic nie zrobi. Jest pewna kwota z dochodu, wolna od podatku..[/QUOTE]

Jeżeli rozmnożą i sprzedadzą to mogą mieć problem, sprzedaż suki też powinni zgłosić mimo kwoty wolnej bo US lubi się czepiać jak ma donosik ;)

Posted

5letnia labka - może trafić do pseudo.
[url]http://www.allegro.pl/item903465807_sprzedam_dorosla_suczke_labradora_z_rodowodem.html[/url]

Husky też, jako reproduktor
[url]http://www.allegro.pl/item907742272_huski_syberyjski_reproduktor_lub_sprzedam.html[/url]

Bokserki :(:(
[url]http://www.allegro.pl/item917571176_sprzedam_boksery_suki_tanio.html[/url]

wypadałoby wszystkie odkupić, a to dopiero pierwsze strony allegro..

Posted

no to właśnie jest przykre, że ludzie sprzedają swoje psy jak przechodzne buty bez mrugnięcia okiem. Co do umowy myślę, że się zgodzą, bo przecież muszę mieć dowód skąd mam psa, że go im nie ukradałam, przecież nie znamy się, więc mogę mieć naturalne obawy, przekona się ich do tego. Kwestia teraz tego czy negocjuje się cenę i wykupuje ją, czy nie...
Te psiaki co wkleiła Soema to przynajmniej dwa mają uczciwe ceny... chociaż boksie to też pewnie z pseudo...

Posted

[quote name='Piromanka']Nie dawać kasy! Dzwonić i marudzić, że za kundla bez rodowodu chcą kasę?
W końcu będą mieli dość.[/QUOTE]

Pseudo zapłaci 400, a ile zysku będą mieli. Niestety :(

Posted

ale pod jaką rasę pseudohodowla to podciągnie? przecież ratlerki są jednolite, głównie czarne podpalane? pseudohodowca kupi wspomniane wcześniej bokserki po 50 zł lub pojedzie na giełdę i dostanie za darmo lub kupi za grosze.

Posted

Tripti - pod "nową odmianę kolorystyczną". Przecież teoretycznych szczeniaków po tej suczce nie będą kupować koneserzy rasy, tylko takie same buraki, jak sprzedający. Jeszcze dopiszą, że unikat mają i walną wyższą cenę za "rzadko spotykane w rasie umaszczenie".

Posted

[quote name='Tattoi']Tripti - pod "nową odmianę kolorystyczną". Przecież teoretycznych szczeniaków po tej suczce nie będą kupować koneserzy rasy, tylko takie same buraki, jak sprzedający. Jeszcze dopiszą, że unikat mają i walną wyższą cenę za "rzadko spotykane w rasie umaszczenie".[/QUOTE]

W sumie racja, ludzie są "pomysłowi", a drudzy nabierają się na tą pomysłowość... pomęczmy ich jeszcze grupowo telefonami, a później jak będą zmęczeni, to podzwoni się i wyżebra za małą kwotę, ale jestem za tym, żeby po fakcie jak już piesek będzie bezpieczny nie odpuścić im, wysłać TOZ, US, wszystko co się da, tak żeby nie wyszło, że chęcią pomocy napędzamy koniunkturę handlarzom zwierząt... Drugi nr ten przy innych ich aukcjach, pewnie też należy do rodziny...

Posted

wczoraj jeszcze była, ale jeżeli chodzi o to co pisze Kinia, to chodzi o to, że ludzie wystawiają aukcję, a allegro samo z siebie lub na zgłoszenie usuwa aukcję, bo jest tam zapis, że sprzada lub wymieni na złówia... co jest niezgodne z ich regulaminem...

Posted

[quote name='tripti']przeraziłaś go zbyt konkretnymi pytaniami:) jak rozmawiałam jak blondynka;)[/QUOTE]

PAn jak zadzwoniłam był już nieco wkurzony, tak wyczułam. I ten naskok na mnie,że jak mi sie nie podoba to moge kupić innego pieska......... najwyraźniej nie nadaje sie do takich rozmów ;)

Posted

[quote name='obraczus87']PAn jak zadzwoniłam był już nieco wkurzony, tak wyczułam. I ten naskok na mnie,że jak mi sie nie podoba to moge kupić innego pieska......... najwyraźniej nie nadaje sie do takich rozmów ;)[/QUOTE]

Niezły cwaniak. Byznesmen, żeby go cholera wzięła!