Gryzelda Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Bid schroniskowych nie brakuje w żadnym schronisku. A Kinia pisze o konkretnym psie któremu chce pomóc. Zapewne jak by dysponowała kasa nie prosiłaby o pomoc. Quote
tripti Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 dziewczyny zebrały już troszkę pieniążków na ten cel, więc może już dokończyć to, tylko zbić tą cenę jeszcze:( Quote
Ilka21 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 [quote name='Soema']US w tej sprawie nic nie zrobi. Jest pewna kwota z dochodu, wolna od podatku..[/QUOTE] Jeżeli rozmnożą i sprzedadzą to mogą mieć problem, sprzedaż suki też powinni zgłosić mimo kwoty wolnej bo US lubi się czepiać jak ma donosik ;) Quote
michal_sm Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 To kup przez internet bo tak to powie,że oddał darmo .Nawet dla US trzeba mieć jakieś dowody. Quote
tripti Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 przez żadnego allegro, normalna umowa kupna-sprzedaży Quote
michal_sm Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jak będzie chciał taką umowę z tobą sporządzić.Kto go zmusi?Przez allegro jest na 100% taka umowa zawarta. Quote
Soema Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 5letnia labka - może trafić do pseudo. [url]http://www.allegro.pl/item903465807_sprzedam_dorosla_suczke_labradora_z_rodowodem.html[/url] Husky też, jako reproduktor [url]http://www.allegro.pl/item907742272_huski_syberyjski_reproduktor_lub_sprzedam.html[/url] Bokserki :(:( [url]http://www.allegro.pl/item917571176_sprzedam_boksery_suki_tanio.html[/url] wypadałoby wszystkie odkupić, a to dopiero pierwsze strony allegro.. Quote
tripti Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 no to właśnie jest przykre, że ludzie sprzedają swoje psy jak przechodzne buty bez mrugnięcia okiem. Co do umowy myślę, że się zgodzą, bo przecież muszę mieć dowód skąd mam psa, że go im nie ukradałam, przecież nie znamy się, więc mogę mieć naturalne obawy, przekona się ich do tego. Kwestia teraz tego czy negocjuje się cenę i wykupuje ją, czy nie... Te psiaki co wkleiła Soema to przynajmniej dwa mają uczciwe ceny... chociaż boksie to też pewnie z pseudo... Quote
Piromanka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Nie dawać kasy! Dzwonić i marudzić, że za kundla bez rodowodu chcą kasę? W końcu będą mieli dość. Quote
elmira Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Generalnie, jeżeli pójdzie donos do US, to nawet, jeżeli będą clear, to i tak mają przes..ne. Będą im trzepać każdą deklarację. I dobrze im tak. Quote
elmira Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 [quote name='Piromanka']Nie dawać kasy! Dzwonić i marudzić, że za kundla bez rodowodu chcą kasę? W końcu będą mieli dość.[/QUOTE] Pseudo zapłaci 400, a ile zysku będą mieli. Niestety :( Quote
emilak Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 przepraszam za off'a....[url]http://www.dogomania.pl/threads/179532-KAE-sek-juA-w-hotelu-ale-brakuje-ponad-350-zA-deklaracji-POMOCY[/url] ....:( Quote
tripti Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ale pod jaką rasę pseudohodowla to podciągnie? przecież ratlerki są jednolite, głównie czarne podpalane? pseudohodowca kupi wspomniane wcześniej bokserki po 50 zł lub pojedzie na giełdę i dostanie za darmo lub kupi za grosze. Quote
Tattoi Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Tripti - pod "nową odmianę kolorystyczną". Przecież teoretycznych szczeniaków po tej suczce nie będą kupować koneserzy rasy, tylko takie same buraki, jak sprzedający. Jeszcze dopiszą, że unikat mają i walną wyższą cenę za "rzadko spotykane w rasie umaszczenie". Quote
tripti Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='Tattoi']Tripti - pod "nową odmianę kolorystyczną". Przecież teoretycznych szczeniaków po tej suczce nie będą kupować koneserzy rasy, tylko takie same buraki, jak sprzedający. Jeszcze dopiszą, że unikat mają i walną wyższą cenę za "rzadko spotykane w rasie umaszczenie".[/QUOTE] W sumie racja, ludzie są "pomysłowi", a drudzy nabierają się na tą pomysłowość... pomęczmy ich jeszcze grupowo telefonami, a później jak będą zmęczeni, to podzwoni się i wyżebra za małą kwotę, ale jestem za tym, żeby po fakcie jak już piesek będzie bezpieczny nie odpuścić im, wysłać TOZ, US, wszystko co się da, tak żeby nie wyszło, że chęcią pomocy napędzamy koniunkturę handlarzom zwierząt... Drugi nr ten przy innych ich aukcjach, pewnie też należy do rodziny... Quote
tripti Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 wczoraj jeszcze była, ale jeżeli chodzi o to co pisze Kinia, to chodzi o to, że ludzie wystawiają aukcję, a allegro samo z siebie lub na zgłoszenie usuwa aukcję, bo jest tam zapis, że sprzada lub wymieni na złówia... co jest niezgodne z ich regulaminem... Quote
Gryzelda Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Z pieniążków Felisława 30 zł :multi: :Dog_run: Quote
Kinia1984 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 dziekuje Gryzeldo:) poczekajmy jeszcze troche... Quote
obraczus87 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 dzisiaj wrocilam i czekam na wiesci.......... Mnie facet po razy drugi napisal, ze piesek ma juz domek...... Quote
tripti Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 przeraziłaś go zbyt konkretnymi pytaniami:) jak rozmawiałam jak blondynka;) Quote
Iza!!! Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Tak sobie ten wątek z ciekawości obserwuję - Pan już obniżył cenę - "tylko " 300 zł chce za pieska... Quote
obraczus87 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='tripti']przeraziłaś go zbyt konkretnymi pytaniami:) jak rozmawiałam jak blondynka;)[/QUOTE] PAn jak zadzwoniłam był już nieco wkurzony, tak wyczułam. I ten naskok na mnie,że jak mi sie nie podoba to moge kupić innego pieska......... najwyraźniej nie nadaje sie do takich rozmów ;) Quote
elmira Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='obraczus87']PAn jak zadzwoniłam był już nieco wkurzony, tak wyczułam. I ten naskok na mnie,że jak mi sie nie podoba to moge kupić innego pieska......... najwyraźniej nie nadaje sie do takich rozmów ;)[/QUOTE] Niezły cwaniak. Byznesmen, żeby go cholera wzięła! Quote
Recommended Posts