AlfaLS Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='UBOCZE']Wspaniałe wieści!!!:multi::multi::multi: Zaraz poszukam wątku Antosia i z dużą przyjemnością wkleję Twój post!;)[/QUOTE] Bardzo proszę :lol: A za to że jesteście dziś u Dylci zaraz wstawię jej nowe fotki :lol: Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 To ja z okazji Dylankowego i Antosiowego szczęścia mam jeszcze jedną nowinę.:loveu: Dopiero Alfa mi uświadomiła, jak bardzo z deklaracjami tyskimi jestem do przodu.:multi: Jeszcze muszę chyba zapłacić za dwa miesiące Weteranek (jeśli się mylę, proszę Cię Alfa, popraw mnie), żebym rachunki tyszaków mógł regulować w jednym terminie...;) Ale informuję, że obie skarpety (Talcott i Kundelkowa) wzbogacą się o 50 zł:lol:, bo dostaną jeszcze ode mnie prywatnie po 20 zł - to tak aby uczcić domek tej kochanej suni, którą tak bardzo tu wszyscy polubiliśmy...:loveu: Wobec powyższego też chciałbym prosić o numery konta obu skarpet...;) I czekamy z ciekawością na najnowsze fotki Dylanki...:lol: Quote
AlfaLS Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 UBOCZE ja tylko napisałam jak rzeczywiście sprawy Twoich wpłat się mają :lol:. Wykąpała mnie :shake:. Jak mogła przecież byłam czysta a ona wsadziła mnie do wanny ........ [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/360/e631afb308fa9023med.jpg[/IMG][/URL] Więcej zdjęć w czasie kąpieli nie pozwoliłam sobie zrobić - w końcu jestem damą a tym się w czasie mycia nie robi fot.... Ale byłam bardzo dzielna, nie wyrywałam się, nie szczekałam, nawet nie próbowałam uciekać bo przecież te dwa razy to się nie liczy bo i tak się nie udało......... Później chodziłam sobie po domu taka mokra kurka bo suszarką nie dałam się wysuszyć :evil_lol:. A ręcznikami to się przecież tak na 100 proc. nie da.. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/356/6e1675f6b371d453med.jpg[/IMG][/URL] A później poszłam sobie spać i tak sobie spałam aż do rana :lol: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/356/6e4a88f8e15524bamed.jpg[/IMG][/URL] Tylko nie mówcie że dużo miejsca zajęłam, inni też się jakoś pomieścili :p Quote
UBOCZE Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ale śmiesznota z tej naszej Dylanki...:evil_lol: Rozumiem, że dwa razy wyskakiwała z wanny?:loveu: Quote
AlfaLS Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 [quote name='UBOCZE']Ale śmiesznota z tej naszej Dylanki...:evil_lol: Rozumiem, że dwa razy wyskakiwała z wanny?:loveu:[/QUOTE] Próbowała :diabloti: Własnym ciałem jej to uniemożliwiłam :evil_lol: Quote
Livka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Świetne te opowieści Dylanki :loveu: prosimy o więcej :cool3: Pozdrowienia dla Ciebie Alfo i Twojej wesołej gromadki ;) Quote
Plicha Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 U Dylusi nadal wesoło hihi :) A jaka puszysta po kąpieli się zrobiła :) Quote
Monika z Katowic Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 O! I nawet kąpiel już byłą! Czyściutka, wyspana i wypoczęta jest kochana Dylanka. :):) Quote
obraczus87 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Informuję, iz kwota 30zł wplynela do Kundelkowej Skarbonki ! ! ! Serdecznie dziekuje w imieniu wszystkich Kundelków :) Quote
MagdaNS Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Melduję, że dotarły do Skarpety im. Talcott pieniążki od Dylanki, bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu: A jak obejrzałam sobie zdjęcia "psich porządków" to mnie aż "zatkało" i to nie tylko z powodu psich zdolności porządkowych, ale też widoku zza okna. Mieszkasz gdzieś w okolicy Staromłyńskiej - Placu Orła Białego? Quote
AlfaLS Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='MagdaNS']Melduję, że dotarły do Skarpety im. Talcott pieniążki od Dylanki, bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu: A jak obejrzałam sobie zdjęcia "psich porządków" to mnie aż "zatkało" i to nie tylko z powodu psich zdolności porządkowych, ale też widoku zza okna. Mieszkasz gdzieś w okolicy Staromłyńskiej - Placu Orła Białego?[/QUOTE] Kochana, bardzo blisko na Wyszyńskiego przy kładce i Katerze :lol:. W tym budynku gdzie zawsze była i jest apteka :lol:. Coś mi się zdaje, że znasz te rejony :lol: Quote
MagdaNS Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Tak, bardzo dobrze :). Przez 9 lat pracowałam w TBS Prawobrzeże, które zarządza budynkami w tamtej okolicy, bardzo mi było zawsze głupio na zebraniach wspólnot mieszkaniowych za okropne zaniedbania i niedociągnięcia moich kolegów z oddziału z Mariackiej, zresztą jak dobrze pamiętam to Wasza wspólnota "od zawsze" nosiła się z zamiarem "rozwodu" z TBS i odeszliście chyba do innego zarządcy, chyba Pani Z.M. :) Quote
AlfaLS Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 O to szkoda, że Cie nie znałam :lol:. Mam strasznie "dziwną" sprawę mieszkaniową i może bym zapytała co o tym sądzisz ;). Tak zmieniliśmy TBS ale na kogo to nie pamiętam - wiem tylko że nie był to dobry wybór:shake::angryy:. A teraz od kilku lat jest jeszcze ktoś inny......MARON się stara ale wszystkim, wiadomo, nie dogodzisz....... Quote
magda222 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Alfa jak tak do tematu "porządków" wrócę ;) Nie mam firanek w oknach od 6 lat :) Styl holenderski bardzo mi odpowiada ;) Natomiast mniej odpowiada mi brak kwiatków w mieszkaniu. Moje koty wszystkie kwiatki albo objadły, albo pozrzucały z parapetu... Twoje koty nie interesują się kwiatami? Może masz na nie jakiś sposób? Quote
Monika z Katowic Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Jak tam moja ulubiona sunieczka Dylanka? Może dzisiaj umyła podłogę (w ramach akcji porządkowej)? :):):) Quote
AlfaLS Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='UBOCZE']Ciekawe, czy Dylanka i Tarunia poznały się wcześniej w tyskim schronie. Bo Mikę i Paryska na fotce w jednym boksie widzieliśmy...:lol: Na pewno przyjemnie spotkać się po latach i razem zamieszkać w jakże odmiennych okolicznościach...;)[/QUOTE]Muszę o to kiedyś przy okazji podpytać Grażynkę - może będzie pamiętała? [quote name='magda222']Alfa jak tak do tematu "porządków" wrócę ;) Nie mam firanek w oknach od 6 lat :) Styl holenderski bardzo mi odpowiada ;) Natomiast mniej odpowiada mi brak kwiatków w mieszkaniu. Moje koty wszystkie kwiatki albo objadły, albo pozrzucały z parapetu... Twoje koty nie interesują się kwiatami? Może masz na nie jakiś sposób?[/QUOTE] Ja niestety lubię firanki :razz:. A kwiatów ani koty ani psy nie atakują bo ja im sieję tą "kocią trawę". Zawsze mają świeżo zasianą w doniczce i tym się zajadają :lol: [quote name='Monika z Katowic']Jak tam moja ulubiona sunieczka Dylanka? Może dzisiaj umyła podłogę (w ramach akcji porządkowej)? :):):)[/QUOTE] Jeszcze na ten pomysł nie wpadła ale kto wie?????? Znów Was muszę pomęczyć finansami :evil_lol: Po decyzji UBOCZA , że te swoje 125 zł. zostawia na koncie Dylankowym do podziału mieliśmy razem 708 zł. Z tego 350 zł. podróż, po 30 zł. na Kundeklową Skarbonkę i Skarbonkę Talcott zostaje nam więc 298 zł. na [B]Skarpetę Tyszakową[/B]. Pozwolę sobie dołożyć tu do równego rachunku 2 zł. i będziemy mieli zapas [B]300 zł[/B] :lol:. Tylko myślę, że u Dylanki to go raczej prowadzić nie możemy / bo Dylanka w DS/ i myślę że przeniosę go na wątek Mikuni, do postu nr 2 bo w pierwszym są rozliczenia finansów same Mikuni . Co Wy na to???? [quote name='AlfaLS'] I jeszcze raz bardzo proszę - jeśli ktoś może przenieść swoją deklaracje z Dylanki na innego tyszaka to byłoby super bo braki są dość duże i bazarkami wszystkiego nie zapchamy :shake: Te braki to: - u Mikuni 80 zł., - u Posterka 65 zł., - u Paryska 25 zł. Razem 170 zł. Postanowili "zostawić" swoje deklaracje z Dylanki na inne tyszaki: - Grosziwo 30 zł., - UBOCZE 25 zł., - Nikuś 15 zł., - polubek 5 zł. - pan Bartosz Z. z GoldenLine 50 zł. To razem 125 zł. Czy te deklaracje są aktualne??????? W tym wypadku brakowałoby tylko 45 zł. i wszystkie tyszaki byłyby zmów bezpieczne / choć muszę jeszcze sobie pokorespondować z majku33kraków :razz:/ Czy ktoś jeszcze zechce zostawić swoją deklarację??????? Bardzo prosimy ale też zrozumiemy jak decyzja będzie inna ......... Brak jeszcze 45 zł.... No to teraz czekam na Wasze opinie i wypowiedzi :lol:[/QUOTE] Czy mogę sobie te pozostawione przez Was deklaracje rozpisać tak: - Grosziwo 30 zł. na POSTERKA - UBOCZE 25 zł. na POSTERKA - Nikuś 15 zł.na MIKUNIĘ - polubek 5 zł. na MIKUNIĘ - pan Bartosz Z. z GoldenLine 50 zł. na MIKUNIĘ????????? Tym sposobem brakowałoby nam jeszcze 10 zł. u Miki, 10 zł. u Postera i 25 zł. u Paryska -ale on ma zapas na razie........ Dylanka pozdrawia wszystkich :loveu:. Reszta naszego psio-kocio-ludzkiego zespołu też :loveu: Quote
MagdaNS Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 AlfaLS pisz na PW chętnie pomogę :) Może nie wiem wszystkiego o mieszkaniach, ale prawie wszystko na pewno :). A jak sprawa dłuższa to na PW wyślę Ci mój numer telefonu to dzwoń, najlepiej po południu :) Quote
Nikus Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Ja w sprawach finansowych oczywiście jestem "za":loveu: w innych też zresztą:evil_lol:... Quote
AlfaLS Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 [quote name='MagdaNS']AlfaLS pisz na PW chętnie pomogę :) Może nie wiem wszystkiego o mieszkaniach, ale prawie wszystko na pewno :). A jak sprawa dłuższa to na PW wyślę Ci mój numer telefonu to dzwoń, najlepiej po południu :)[/QUOTE] Wiesz co - chętnie skorzystam jeśli pozwolisz :lol: [quote name='Nikus']Ja w sprawach finansowych oczywiście jestem "za":loveu: w innych też zresztą:evil_lol:...[/QUOTE] O Kurczaczek - jaki zgodny człowiek :lol::multi: Quote
Plicha Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) Co do mycia podłogi to Dylanka ma wypróbowany w pierwszych dniach sposób: jak podłoga brudna a pani się nie chce myć to ja tu nasiusiam i juz nie będzie miała wyjścia :evil_lol: I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi: A wydawało się że Stasio już nigdy nie trafi na swojego człowieka. Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :) Quote
UBOCZE Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Plicha'] I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi: A wydawało się że Stasio już nigdy nie trafi na swojego człowieka. Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :)[/QUOTE] Pamiętam Staszka z kartonu! Cieszę sie, że też już jest w swoim prawdziwym domku...:lol::lol::lol: Quote
UBOCZE Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='Plicha']Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) [/QUOTE] Też podziwiam Alfę. Mnie już od samego patrzenia na te słupki cyfr głowa boli...:-o:p Quote
MagdaNS Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 AlfaLS dzwoń śmiało, najlepiej popołudniami, bo do 15 mam urwanie głowy w pracy :) Quote
AlfaLS Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 [quote name='Plicha']Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) [B]Co do mycia podłogi to Dylanka ma wypróbowany w pierwszych dniach sposób: jak podłoga brudna a pani się nie chce myć to ja tu nasiusiam i juz nie będzie miała wyjścia :evil_lol:[/B] I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" [B]Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi:[/B] A wydawało się że Stasio już nigdy nie trafi na swojego człowieka. [B]Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :)[/QUOTE] [/B] Plicha te wszystkie wyliczenia będą nawet troszkę "uczytelnione" - bo na wątku Paryska Ciotki poprosiły o inne zapisy ich wpłat i opracowałam nowy, chyba nawet lepszy sposób :lol:. Na pewno jest bardziej czytelny i powoli pozmieniam to u wszystkich tyszaków :lol: Dylanka już nie załatwia się w domu :multi:. Na początku trochę pomógł mi chyba zastrzyk, który dostała w związku z uszkami bo on podobno działał też moczopędnie a ponieważ za każde siusiu na podwórku dostawała puszeczkę to jej się to nawet spodobało :lol:. Teraz co prawda puszeczki już na podwórko nie nosimy ale buziaki i tak dostaje...... Plicha [B]BŁAGAM WIĘCEJ TAKIEGO ZAŚMIECANIA. JAK NAJWIĘCEJ!!! [/B] [quote name='UBOCZE']Pamiętam Staszka z kartonu! Cieszę sie, że też już jest w swoim prawdziwym domku...:lol::lol::lol:[/QUOTE] Miałam kiedyś zapisany jego wątek ale po zmianach na dogo mi go "wcięło" - możecie podać link? [quote name='MagdaNS']AlfaLS dzwoń śmiało, najlepiej popołudniami, bo do 15 mam urwanie głowy w pracy :)[/QUOTE] Magda na pewno skorzystam bo powiem szczerze spadłaś mi jak "manna z nieba" ale pewnie jakoś wieczorem bo będę potrzebowała Cię na jakieś pół godzinki. Wytrzymasz????? [quote name='UBOCZE']Też podziwiam Alfę. Mnie już od samego patrzenia na te słupki cyfr głowa boli...:-o:p[/QUOTE] Ja jestem "Gołotową księgową" :diabloti: i niech choć na dogo ta moja umiejętność zawodowa się przyda :evil_lol: Quote
UBOCZE Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Tu jest wątek Staszka: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/176092-Staszek-z-dworca-w-końcu-dotarł-na-stację-DOM-STAŁY!!!-Dziękuję-wszystkim-!!!/page305[/URL] Ja też uważam, że to żadne zaśmiecanie i wątek szczęśliwego psiaka już w swoim domku powinien być takim poematem dygresyjnym...:lol: Quote
Recommended Posts