Jump to content
Dogomania

Dylanka (*) odeszła szczęśliwa i biega z innymi tyszakami za TM.......

Recommended Posts

Posted

[quote name='UBOCZE']Wspaniałe wieści!!!:multi::multi::multi: Zaraz poszukam wątku Antosia i z dużą przyjemnością wkleję Twój post!;)[/QUOTE]
Bardzo proszę :lol:
A za to że jesteście dziś u Dylci zaraz wstawię jej nowe fotki :lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To ja z okazji Dylankowego i Antosiowego szczęścia mam jeszcze jedną nowinę.:loveu:
Dopiero Alfa mi uświadomiła, jak bardzo z deklaracjami tyskimi jestem do przodu.:multi:
Jeszcze muszę chyba zapłacić za dwa miesiące Weteranek (jeśli się mylę, proszę Cię Alfa, popraw mnie), żebym rachunki tyszaków mógł regulować w jednym terminie...;)

Ale informuję, że obie skarpety (Talcott i Kundelkowa) wzbogacą się o 50 zł:lol:, bo dostaną jeszcze ode mnie prywatnie po 20 zł - to tak aby uczcić domek tej kochanej suni, którą tak bardzo tu wszyscy polubiliśmy...:loveu:

Wobec powyższego też chciałbym prosić o numery konta obu skarpet...;)

I czekamy z ciekawością na najnowsze fotki Dylanki...:lol:

Posted

UBOCZE ja tylko napisałam jak rzeczywiście sprawy Twoich wpłat się mają :lol:.

Wykąpała mnie :shake:. Jak mogła przecież byłam czysta a ona wsadziła mnie do wanny ........
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/360/e631afb308fa9023med.jpg[/IMG][/URL]
Więcej zdjęć w czasie kąpieli nie pozwoliłam sobie zrobić - w końcu jestem damą a tym się w czasie mycia nie robi fot.... Ale byłam bardzo dzielna, nie wyrywałam się, nie szczekałam, nawet nie próbowałam uciekać bo przecież te dwa razy to się nie liczy bo i tak się nie udało.........

Później chodziłam sobie po domu taka mokra kurka bo suszarką nie dałam się wysuszyć :evil_lol:. A ręcznikami to się przecież tak na 100 proc. nie da..
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/356/6e1675f6b371d453med.jpg[/IMG][/URL]

A później poszłam sobie spać i tak sobie spałam aż do rana :lol:
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/356/6e4a88f8e15524bamed.jpg[/IMG][/URL]
Tylko nie mówcie że dużo miejsca zajęłam, inni też się jakoś pomieścili :p

Posted

[quote name='UBOCZE']Ale śmiesznota z tej naszej Dylanki...:evil_lol:

Rozumiem, że dwa razy wyskakiwała z wanny?:loveu:[/QUOTE]
Próbowała :diabloti: Własnym ciałem jej to uniemożliwiłam :evil_lol:

Posted

Melduję, że dotarły do Skarpety im. Talcott pieniążki od Dylanki, bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu:

A jak obejrzałam sobie zdjęcia "psich porządków" to mnie aż "zatkało" i to nie tylko z powodu psich zdolności porządkowych, ale też widoku zza okna. Mieszkasz gdzieś w okolicy Staromłyńskiej - Placu Orła Białego?

Posted

[quote name='MagdaNS']Melduję, że dotarły do Skarpety im. Talcott pieniążki od Dylanki, bardzo dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu:

A jak obejrzałam sobie zdjęcia "psich porządków" to mnie aż "zatkało" i to nie tylko z powodu psich zdolności porządkowych, ale też widoku zza okna. Mieszkasz gdzieś w okolicy Staromłyńskiej - Placu Orła Białego?[/QUOTE]
Kochana, bardzo blisko na Wyszyńskiego przy kładce i Katerze :lol:. W tym budynku gdzie zawsze była i jest apteka :lol:. Coś mi się zdaje, że znasz te rejony :lol:

Posted

Tak, bardzo dobrze :). Przez 9 lat pracowałam w TBS Prawobrzeże, które zarządza budynkami w tamtej okolicy, bardzo mi było zawsze głupio na zebraniach wspólnot mieszkaniowych za okropne zaniedbania i niedociągnięcia moich kolegów z oddziału z Mariackiej, zresztą jak dobrze pamiętam to Wasza wspólnota "od zawsze" nosiła się z zamiarem "rozwodu" z TBS i odeszliście chyba do innego zarządcy, chyba Pani Z.M. :)

Posted

O to szkoda, że Cie nie znałam :lol:. Mam strasznie "dziwną" sprawę mieszkaniową i może bym zapytała co o tym sądzisz ;). Tak zmieniliśmy TBS ale na kogo to nie pamiętam - wiem tylko że nie był to dobry wybór:shake::angryy:. A teraz od kilku lat jest jeszcze ktoś inny......MARON się stara ale wszystkim, wiadomo, nie dogodzisz.......

Posted

Alfa jak tak do tematu "porządków" wrócę ;) Nie mam firanek w oknach od 6 lat :) Styl holenderski bardzo mi odpowiada ;) Natomiast mniej odpowiada mi brak kwiatków w mieszkaniu. Moje koty wszystkie kwiatki albo objadły, albo pozrzucały z parapetu... Twoje koty nie interesują się kwiatami? Może masz na nie jakiś sposób?

Posted

[quote name='UBOCZE']Ciekawe, czy Dylanka i Tarunia poznały się wcześniej w tyskim schronie. Bo Mikę i Paryska na fotce w jednym boksie widzieliśmy...:lol:

Na pewno przyjemnie spotkać się po latach i razem zamieszkać w jakże odmiennych okolicznościach...;)[/QUOTE]Muszę o to kiedyś przy okazji podpytać Grażynkę - może będzie pamiętała?

[quote name='magda222']Alfa jak tak do tematu "porządków" wrócę ;) Nie mam firanek w oknach od 6 lat :) Styl holenderski bardzo mi odpowiada ;) Natomiast mniej odpowiada mi brak kwiatków w mieszkaniu. Moje koty wszystkie kwiatki albo objadły, albo pozrzucały z parapetu... Twoje koty nie interesują się kwiatami? Może masz na nie jakiś sposób?[/QUOTE]
Ja niestety lubię firanki :razz:. A kwiatów ani koty ani psy nie atakują bo ja im sieję tą "kocią trawę". Zawsze mają świeżo zasianą w doniczce i tym się zajadają :lol:
[quote name='Monika z Katowic']Jak tam moja ulubiona sunieczka Dylanka?
Może dzisiaj umyła podłogę (w ramach akcji porządkowej)? :):):)[/QUOTE]
Jeszcze na ten pomysł nie wpadła ale kto wie??????

Znów Was muszę pomęczyć finansami :evil_lol:
Po decyzji UBOCZA , że te swoje 125 zł. zostawia na koncie Dylankowym do podziału mieliśmy razem 708 zł. Z tego 350 zł. podróż, po 30 zł. na Kundeklową Skarbonkę i Skarbonkę Talcott zostaje nam więc 298 zł. na [B]Skarpetę Tyszakową[/B]. Pozwolę sobie dołożyć tu do równego rachunku 2 zł. i będziemy mieli zapas [B]300 zł[/B] :lol:. Tylko myślę, że u Dylanki to go raczej prowadzić nie możemy / bo Dylanka w DS/ i myślę że przeniosę go na wątek Mikuni, do postu nr 2 bo w pierwszym są rozliczenia finansów same Mikuni . Co Wy na to????

[quote name='AlfaLS']
I jeszcze raz bardzo proszę - jeśli ktoś może przenieść swoją deklaracje z Dylanki na innego tyszaka to byłoby super bo braki są dość duże i bazarkami wszystkiego nie zapchamy :shake:
Te braki to:
- u Mikuni 80 zł.,
- u Posterka 65 zł.,
- u Paryska 25 zł.
Razem 170 zł.

Postanowili "zostawić" swoje deklaracje z Dylanki na inne tyszaki:
- Grosziwo 30 zł.,
- UBOCZE 25 zł.,
- Nikuś 15 zł.,
- polubek 5 zł.
- pan Bartosz Z. z GoldenLine 50 zł.
To razem 125 zł.
Czy te deklaracje są aktualne??????? W tym wypadku brakowałoby tylko 45 zł. i wszystkie tyszaki byłyby zmów bezpieczne / choć muszę jeszcze sobie pokorespondować z majku33kraków :razz:/
Czy ktoś jeszcze zechce zostawić swoją deklarację??????? Bardzo prosimy ale też zrozumiemy jak decyzja będzie inna ......... Brak jeszcze 45 zł....

No to teraz czekam na Wasze opinie i wypowiedzi :lol:[/QUOTE]
Czy mogę sobie te pozostawione przez Was deklaracje rozpisać tak:
- Grosziwo 30 zł. na POSTERKA
- UBOCZE 25 zł. na POSTERKA
- Nikuś 15 zł.na MIKUNIĘ
- polubek 5 zł. na MIKUNIĘ
- pan Bartosz Z. z GoldenLine 50 zł. na MIKUNIĘ?????????

Tym sposobem brakowałoby nam jeszcze 10 zł. u Miki, 10 zł. u Postera i 25 zł. u Paryska -ale on ma zapas na razie........

Dylanka pozdrawia wszystkich :loveu:. Reszta naszego psio-kocio-ludzkiego zespołu też :loveu:

Posted

AlfaLS pisz na PW chętnie pomogę :) Może nie wiem wszystkiego o mieszkaniach, ale prawie wszystko na pewno :). A jak sprawa dłuższa to na PW wyślę Ci mój numer telefonu to dzwoń, najlepiej po południu :)

Posted

[quote name='MagdaNS']AlfaLS pisz na PW chętnie pomogę :) Może nie wiem wszystkiego o mieszkaniach, ale prawie wszystko na pewno :). A jak sprawa dłuższa to na PW wyślę Ci mój numer telefonu to dzwoń, najlepiej po południu :)[/QUOTE]
Wiesz co - chętnie skorzystam jeśli pozwolisz :lol:

[quote name='Nikus']Ja w sprawach finansowych oczywiście jestem "za":loveu: w innych też zresztą:evil_lol:...[/QUOTE]
O Kurczaczek - jaki zgodny człowiek :lol::multi:

Posted

Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) Co do mycia podłogi to Dylanka ma wypróbowany w pierwszych dniach sposób: jak podłoga brudna a pani się nie chce myć to ja tu nasiusiam i juz nie będzie miała wyjścia :evil_lol:
I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi:
A wydawało się że Stasio już nigdy nie trafi na swojego człowieka.
Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :)

Posted

[quote name='Plicha']
I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi:
Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :)[/QUOTE]

Pamiętam Staszka z kartonu! Cieszę sie, że też już jest w swoim prawdziwym domku...:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Plicha']Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) [/QUOTE]

Też podziwiam Alfę. Mnie już od samego patrzenia na te słupki cyfr głowa boli...:-o:p

Posted

[quote name='Plicha']Dobrze Alfo że jesteś księgową bo tyle tych rachunków że ja bym się pogubiła a Ty tak ładnie wszystko wyliczyłaś :) [B]Co do mycia podłogi to Dylanka ma wypróbowany w pierwszych dniach sposób: jak podłoga brudna a pani się nie chce myć to ja tu nasiusiam i juz nie będzie miała wyjścia :evil_lol:[/B]
I jeszcze podzielę się z Wami Cioteczki i Wujkowie super wiadomością (żeby ten watek był jeszcze bardziej radosny) że jeden z moich "podopiecznych" [B]Staszek z dworca, który prawie rok tułał się po różnych miejscach (nieudana adopcja, złe warunki w hoteliku w Obornikach) w końcu trafił do super hoteliku u Wiosny dzięki której od kilku dni jest w super domku :multi: Zacytuję Obraczus87: "państwo są nim zachwyceni" :multi:[/B]
[B]Przepraszam Dylaneczko że tak zaśmiecam Twój wątek, ale myśle że się nie obrazisz :)[/QUOTE]
[/B]
Plicha te wszystkie wyliczenia będą nawet troszkę "uczytelnione" - bo na wątku Paryska Ciotki poprosiły o inne zapisy ich wpłat i opracowałam nowy, chyba nawet lepszy sposób :lol:. Na pewno jest bardziej czytelny i powoli pozmieniam to u wszystkich tyszaków :lol:

Dylanka już nie załatwia się w domu :multi:. Na początku trochę pomógł mi chyba zastrzyk, który dostała w związku z uszkami bo on podobno działał też moczopędnie a ponieważ za każde siusiu na podwórku dostawała puszeczkę to jej się to nawet spodobało :lol:. Teraz co prawda puszeczki już na podwórko nie nosimy ale buziaki i tak dostaje......

Plicha [B]BŁAGAM WIĘCEJ TAKIEGO ZAŚMIECANIA. JAK NAJWIĘCEJ!!! [/B] [quote name='UBOCZE']Pamiętam Staszka z kartonu! Cieszę sie, że też już jest w swoim prawdziwym domku...:lol::lol::lol:[/QUOTE]
Miałam kiedyś zapisany jego wątek ale po zmianach na dogo mi go "wcięło" - możecie podać link?
[quote name='MagdaNS']AlfaLS dzwoń śmiało, najlepiej popołudniami, bo do 15 mam urwanie głowy w pracy :)[/QUOTE]

Magda na pewno skorzystam bo powiem szczerze spadłaś mi jak "manna z nieba" ale pewnie jakoś wieczorem bo będę potrzebowała Cię na jakieś pół godzinki. Wytrzymasz?????

[quote name='UBOCZE']Też podziwiam Alfę. Mnie już od samego patrzenia na te słupki cyfr głowa boli...:-o:p[/QUOTE]
Ja jestem "Gołotową księgową" :diabloti: i niech choć na dogo ta moja umiejętność zawodowa się przyda :evil_lol:

Posted

Tu jest wątek Staszka:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/176092-Staszek-z-dworca-w-końcu-dotarł-na-stację-DOM-STAŁY!!!-Dziękuję-wszystkim-!!!/page305[/URL]

Ja też uważam, że to żadne zaśmiecanie i wątek szczęśliwego psiaka już w swoim domku powinien być takim poematem dygresyjnym...:lol: