Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agamika, o której się wybierasz? Psa myślę że możesz zabrać, chyba lepiej samczyka jeśli jest wybór w płci ( ale to tylko intuicja mi podpowiada, że Chanel szybciej na chłopaka zareaguje ewentualnie).
Ja póki co nie mogę się określić o której będę, bo jestem uzależniona od tego, czy ktoś mnie tam podrzuci, ale mogę spróbować się dostosować.
Zamierzam jutro przeczesywać teren po drugiej stronie ulicy, te chaszcze. tam chyba nie ma plakatów, założyłyśmy, że Chanelka będzie się bała miejsc ruchliwych i hałaśliwych, ale mogła przeleźć na drugą stronę nad ranem, kiedy praktycznie nic nie jeździ.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

powiem tak, gdzies tu czytłam ze ona ponoc plakaty rozlepiała ? wokół bloku 14 jak szłyśmy z Amiga nie było ani pół plakatu , później szłyśmy po śladach Irenaka ( do ksera musiałysmy zajśc) , wróciłyśmy pod 14tkę zeby jakos to ogarnąc i były tylko nasze i Ireny plakaty .

Próbowałyśmy zaglądać do ogródków i pod balkony, ale tam ciężko z tym . MOZna próbować w nocy lub świtem szukać jej, ale przydałyby sie latarki

mój nr to 889 628 346

mysle ze ja najwcześniej na 15/16 sie wyrobie, rano musze być w hotelu, później a chwile w schronisku - małe mam tylko samce ;) suki mam duuuze . Moge chodzć i do nocy, i wrócić świtem ( w niedzielę ) pozniej na 10 musze jechac do schroniska, ale popołudniu wieczorem mogę wrócić

Posted

odmiśki napisał(a):
Olalola ja się też dorzucę do nagrody ile będziecie chciały, wazne tylko aby chanelka znalazła sie jak najszybciej

Czy to znaczy że Twoja kanapa czeka już na Chanelke?

Posted

Poprawiłam swoje wczorajsze ogłoszenia w necie : jest wpis o nagrodzie i wykasowałam numer "właścicieli " , dorobiłam jeszcze pajęczynę i alegratkę.
Czy to są te tereny gdzie był w sierpniu Coke Live Festiwal??

Posted

majuska napisał(a):
Poprawiłam swoje wczorajsze ogłoszenia w necie : jest wpis o nagrodzie i wykasowałam numer "właścicieli " , dorobiłam jeszcze pajęczynę i alegratkę.
Czy to są te tereny gdzie był w sierpniu Coke Live Festiwal??

zaraz obok tych terenów...

Posted

Ja w niedziele będę łaził, moze po lewej stronie Stelii-Sawickiego, bo jak piszecie i myśle tez - Chanel mogła w nocy przy niewielkim ruchu przejść przez drogę.
Tam obok osiedla Dywizjonu 303, jest jeszcze drugie duże osiedle II Pułku Lotniczego, obydwa są po prawej stronie Stelli-Sawickiego - to osiedle tez trzeba będzie sprawdzić,
i wracać co jakiś czas na miejsce ucieczki, Psiaki potrafią wrócić po swoich śladach, choć nie wiem jak to w mieście gdzie jest dużo przeróżnych zapachów.

Posted

Może też i cioteczka Dogo07 jakoś poradzi coś ,jako ,że jest z Krakowa ..
Ta sunia jest taka bojazliwa i nieufna a teraz tak zimno na dodatek .Zdążylam ją zobaczyć u Uli w niedzielę ostatnią jeszcze ,a tu teraz znów sunia błąka się glodna i zmarznięta -bez swego kąta ..:shake:

Posted

Tak sobie myślę...Coraz częściej ludzie uczą swoje psy szukania różnych rzeczy. Czy taki pies tropiący byłby w stanie wyszukać konkretnego psa :???:

Posted

Lidan napisał(a):
Tak sobie myślę...Coraz częściej ludzie uczą swoje psy szukania różnych rzeczy. Czy taki pies tropiący byłby w stanie wyszukać konkretnego psa :???:

Ten temat był kilka razy poruszany na watkach zaginionych psów i niestety odpowiedź brzmi nie - pies tropiący jest uczony właśnie ignorowania zapachu innych psów...
No chyba, że byłby to pies znający Chanel, który by jej poszukał na komendę "szukaj Chanel"

Posted

Lidan napisał(a):

Nie wiem, poproszę koleżankę która chodzi ze swoimi psami na szkolenia żeby zapytała, może szkoleniowiec zna kogoś z psem o takich możliwościach.

Edit: Dzika_Figo, ale nie chodzi o psa policyjnego, a o psa który potrafi iść po konkretnym śladzie czy szukać czegoś o określonym zapachu.

Posted

napisałam w poście #2, wkelje plakaty jak juz będa nowe. Ulotki tez Figa zrobisz? Wszystko juz z nagrodą 500zł i telefonami bez właścicielki.
Pozbieram jeszcze osoby które pisały że pomogą.

edit: Dzika_Figo proszę wykorzystaj jeszcze któres z tych zdjęć. Widac więcej chanelki, myśle ze wtedy ludzie będa mieli jej lepszy 'zarys'

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Wykorzystam... a właśnie kończyłam te cholerne plakaty.... ech ;-)

sory.. :( troche za pozno mi sie przypomniało.:roll:

Zjadłam na kolacje kawałek szarlotki od Twojej mamy, jak wpadłam po ulotki to zadbała o to żebysmy z Ulka nie były głodne hehe, przepyszna, skombinuj mi przepis:lol:

Posted

A ja mam prośbę: na plakatach i ulotkach jest mój telefon - mieszkam za Krakowem i to od drugiego końca,i jeśli dostanę info że Chanel się pojawiła może mi być trudno pojawić się na miejscu natychmiast, aczkolwiek będę robić co w mojej mocy. Na wszelki wypadek prosiłabym jednak osoby, które mieszkają bliżej i byłyby w stanie w razie czego interweniować na bieżąco o podanie swoich namiarów telefonicznych.

Posted

olalolaa napisał(a):
sory.. :( troche za pozno mi sie przypomniało.:roll:

Zjadłam na kolacje kawałek szarlotki od Twojej mamy, jak wpadłam po ulotki to zadbała o to żebysmy z Ulka nie były głodne hehe, przepyszna, skombinuj mi przepis:lol:

Spoko, już się uporałam, będę wrzucać a Ty od razu przewal na pierwszą stronę...I dopiero teraz ją zjadłaś bidulo? Przepis rzecz jasna skombinuję

Posted

Racja- jesli Chanelka będzie gdzies akurat widziana, będą większe szanse na złapanie jej. Amiga jest z tego osiedla, ale musi sie zgodzić.
edit: i jeszcze gdyby znalzała sie jakas druga osoba z tych okolic, mozna moj numer usunac z plkatow, wystarczy Uli, my i tak nic nie zdziałamy z Częstochowy.

Posted

Nawet jak ktoś ją złapie może nie móc lub nie chcieć jej przechować nawet przez chwilę. Jeśli zostanie złapana to ja generalnie ją zgarniam, zabieram do siebie, przykuwam ciężkim łańcuchem do kaloryfera w kotłowni, a potem myślimy co dalej.
Chodzi mi tylko o ewentualne wsparcie w stylu przetrzymać przez godzinę, albo podejść i sprawdzić czy to ona.

Posted

No pewnie że tak, Ty tak szybko nawet nie dojedziesz, wiecie co masakra w tak wielkim mieście, uświadomiłam sobie po tym dzisiejszym jezdzeniu ze kocham ta moją Częstochowe, na zadup** ;)