Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
A lodówę samochodową masz?

hehe, podejrzewam że do jednej zakupy by się nie zmieściły:lol:;)
W końcu jakiś ruch na wątku Chanelki kurde, jutro jak się zmobilizuje to porobię jej więcej ogłoszeń.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olalolaa napisał(a):
Tak oczywiście :) Jakbym mogła zapomnieć.. Pucek wisi w pięknym miejscu koło biureczka, pasuje jak ulał :)
A Pan Doktor ma chyba tyle tych psich bid na głowie że zaczął się zastanawiać czy Chanelka to Wanilek.. czy coś takiego hehe.

hahahaha a to dobre :lol:

Wanilek:

hahha jak dwie krople wody :evil_lol: ale to pewnie dlatego, że Wanilek miał problem z dziąsłami to pewnie się doktorowi pomieszało :D

Posted

malawaszka napisał(a):
ale to pewnie dlatego, że Wanilek miał problem z dziąsłami to pewnie się doktorowi pomieszało :D

No właśnie cos na tym podłozu ;)

Mówił jeszcze że bał się pytać czy Chanel to TA Chanel, która uciekła. Jak zaczęliśmy do niej mówić po imieniu to się kapnął i przyznał ze rozmyślał nad tym po cichu.. ahh te psy :)

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Wyczyszczone pięknie!
Może Chanelce by BARF posłużył w tym stanie rzeczy?

ja pierwszy raz widzę taki kamień , nie wiedziałam że może mieć taki kolor , myślałam że jest brązowy
barfa polecam ... moja suka ma ponad trzy lata , je barfa odkąd skończyła 4 miesiące

a zęby ma takie :evil_lol:

Posted

lilk_a napisał(a):
ja pierwszy raz widzę taki kamień , nie wiedziałam że może mieć taki kolor , myślałam że jest brązowy
barfa polecam ... moja suka ma ponad trzy lata , je barfa odkąd skończyła 4 miesiące

a zęby ma takie :evil_lol:

nie widać zdjęć :(
a co do kamienia to brązowy to on by się dopiero robił, w końcu zaczyna się od żółtego osadu

Posted

Moje zaczęły niedawno barfować, ale rezultat już widać - moja Florence miała kamień paskudny ( właśnie się zaczynałam wybierać do weterynarza na czyszczenie) i od zawsze śmierdziało jej z pyska. Po miesiącu barfowania zęby są białe i bez śladu kamienia, a oddech bezwonny!

Posted

Super to działa :) A powiedzcie, bo mnie to zastanawia, dajecie psom takie większe kawały czy bardziej pokrojone i do miski? Ja już widzę że porozłaziłyby się po całym domu, a najchętniej w świeżą pościel z takimi ochłapami:diabloti:

Posted

Florentynka napisał(a):
Moje zaczęły niedawno barfować, ale rezultat już widać - moja Florence miała kamień paskudny ( właśnie się zaczynałam wybierać do weterynarza na czyszczenie) i od zawsze śmierdziało jej z pyska. Po miesiącu barfowania zęby są białe i bez śladu kamienia, a oddech bezwonny!

masz rację pies na barfie jest po prostu zdrowy , no może jedynym mankamentem u mojej suki jest to że pysk tzn fafle jej zrudziały od tej krwi którą się brudzi ale naprawdę jest zdrowa, żadnych sensacji żołądkowych kupka zdrowa i zwarta , oczka czyściutkie ,nie łzawią , co musicie przyznać że jest częstą psią przypadłością , jest wulkanem energii , żadnych problemów ze skórą , sierścią , sierść błyszczy ,
u nas Fiśka biega , chodziło o wysokoenergetyczne jedzenie , które zapewniało by jej siłę i wytrzymałość w bikejoringu
a barf to też prosty i tani sposób żywienia psa , to nie jest przecież mięso wysokiej jakości , są kości , trochę wnętrzności , mięso oczywiście też , ale nie pierwszej jakości
ja trzymam się zasady że nie daję jej wieprzowiny , która podobno wywołuje u psów chorobę podobną do wścieklizny , nie wiem gdzie to przeczytałam , i nie wiem czy to jest prawdą , ale nie daję bo przecież nie muszę , je szkielety z kurczaków , i indyków , nieraz kaczkę , i wołowinę , nie trzymam się za bardzo zasady proporcji warzyw , owoców i zbóż do mięsa , Fiśka ma dostęp do warzyw i owoców (głównie jablek ) jak ma ochotę to je zjada .... naprawdę polecam barfa , można spokojnie w miarę zdrowego psa przestawić na surowe i nic mu nie będzie a wręcz poprawi jego kondycję

Posted

olalolaa napisał(a):
Super to działa :) A powiedzcie, bo mnie to zastanawia, dajecie psom takie większe kawały czy bardziej pokrojone i do miski? Ja już widzę że porozłaziłyby się po całym domu, a najchętniej w świeżą pościel z takimi ochłapami:diabloti:

ja daję pokrojone , zjada szybko i nie roznosi

Posted

U mnie niestety tylko większe kawały wchodzą w grę - parówa jak dostanie z mały kawałek to łyka w całości ! Ale nie jest źle - przy pięciu psach udaje mi się utrzymać żelazną dyscyplinę - nikt nie je na kanapie, każdy idzie na swoje legowisko. Przy większych kawałkach jest więcej żucia, więc dla zębów lepiej. Chociaż zdaje mi się, że nie tylko o żucie chodzi, ale o zmianę flory bakteryjnej czy odczynu pH w pysku.

Posted

Florentynka napisał(a):
U mnie niestety tylko większe kawały wchodzą w grę - parówa jak dostanie z mały kawałek to łyka w całości ! Ale nie jest źle - przy pięciu psach udaje mi się utrzymać żelazną dyscyplinę - nikt nie je na kanapie, każdy idzie na swoje legowisko. Przy większych kawałkach jest więcej żucia, więc dla zębów lepiej. Chociaż zdaje mi się, że nie tylko o żucie chodzi, ale o zmianę flory bakteryjnej czy odczynu pH w pysku.

właśnie o to chodzi , o przywrócenie właściwej psu flory bakteryjnej , np zjadanie odchodów , czy śmierdzącej padliny przez psa to nic innego jak właśnie taka próba zapewnienia sobie równowagi bakteryjnej w przewodzie pokarmowym

Posted

Zajadaliśmy dzisiaj (psy ;) ) schab z częściami karczku, takie cus było w mięsnym i psiorom bardzo smakowało. Chanelka choć zęby ma najmniejsze rozpracowała najszybciej :D A później skończyła lotkę po Lucynie ;)

Posted

Nie ma niestety takich.
Lilk_a to kupujesz zawsze świeże?
Dzisiaj trochę zakupów zrobiłam i do zamrażary, ale kurcze wołowina jest droga, co tutaj im dawać oprócz drobiu :( Te kostki są od schabu, już się dowiedziałam, więcej wieprzowiny w innej postaci chyba dawac nie będę.
A w tych mięsnych nic nie ma takiego dla psów..

Posted

Ola, ja bym zadzwoniła do tego mięsadlapsów i spytała, czy to jest mielone czy w całości, bo nie wszędzie uściślają.
U siebie w usa zamawiam mięcho w podobnym sklepie i jest ok.