olalolaa Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Dzika_Figa napisał(a):A lodówę samochodową masz? hehe, podejrzewam że do jednej zakupy by się nie zmieściły:lol:;) W końcu jakiś ruch na wątku Chanelki kurde, jutro jak się zmobilizuje to porobię jej więcej ogłoszeń. Quote
malawaszka Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 olalolaa napisał(a):Tak oczywiście :) Jakbym mogła zapomnieć.. Pucek wisi w pięknym miejscu koło biureczka, pasuje jak ulał :) A Pan Doktor ma chyba tyle tych psich bid na głowie że zaczął się zastanawiać czy Chanelka to Wanilek.. czy coś takiego hehe. hahahaha a to dobre :lol: Wanilek: hahha jak dwie krople wody :evil_lol: ale to pewnie dlatego, że Wanilek miał problem z dziąsłami to pewnie się doktorowi pomieszało :D Quote
olalolaa Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 malawaszka napisał(a):ale to pewnie dlatego, że Wanilek miał problem z dziąsłami to pewnie się doktorowi pomieszało :D No właśnie cos na tym podłozu ;) Mówił jeszcze że bał się pytać czy Chanel to TA Chanel, która uciekła. Jak zaczęliśmy do niej mówić po imieniu to się kapnął i przyznał ze rozmyślał nad tym po cichu.. ahh te psy :) Quote
lilk_a Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dzika_Figa napisał(a):Wyczyszczone pięknie! Może Chanelce by BARF posłużył w tym stanie rzeczy? ja pierwszy raz widzę taki kamień , nie wiedziałam że może mieć taki kolor , myślałam że jest brązowy barfa polecam ... moja suka ma ponad trzy lata , je barfa odkąd skończyła 4 miesiące a zęby ma takie :evil_lol: Quote
Rumi. Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 lilk_a napisał(a):ja pierwszy raz widzę taki kamień , nie wiedziałam że może mieć taki kolor , myślałam że jest brązowy barfa polecam ... moja suka ma ponad trzy lata , je barfa odkąd skończyła 4 miesiące a zęby ma takie :evil_lol: nie widać zdjęć :( a co do kamienia to brązowy to on by się dopiero robił, w końcu zaczyna się od żółtego osadu Quote
dara9 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Wow jakie bielusie ząbki! Tylko pozazdrościć, chyba też powinnam jeść to co Twój pies Lilk_a :D Quote
Florentynka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Moje zaczęły niedawno barfować, ale rezultat już widać - moja Florence miała kamień paskudny ( właśnie się zaczynałam wybierać do weterynarza na czyszczenie) i od zawsze śmierdziało jej z pyska. Po miesiącu barfowania zęby są białe i bez śladu kamienia, a oddech bezwonny! Quote
olalolaa Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Super to działa :) A powiedzcie, bo mnie to zastanawia, dajecie psom takie większe kawały czy bardziej pokrojone i do miski? Ja już widzę że porozłaziłyby się po całym domu, a najchętniej w świeżą pościel z takimi ochłapami:diabloti: Quote
lilk_a Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Florentynka napisał(a):Moje zaczęły niedawno barfować, ale rezultat już widać - moja Florence miała kamień paskudny ( właśnie się zaczynałam wybierać do weterynarza na czyszczenie) i od zawsze śmierdziało jej z pyska. Po miesiącu barfowania zęby są białe i bez śladu kamienia, a oddech bezwonny! masz rację pies na barfie jest po prostu zdrowy , no może jedynym mankamentem u mojej suki jest to że pysk tzn fafle jej zrudziały od tej krwi którą się brudzi ale naprawdę jest zdrowa, żadnych sensacji żołądkowych kupka zdrowa i zwarta , oczka czyściutkie ,nie łzawią , co musicie przyznać że jest częstą psią przypadłością , jest wulkanem energii , żadnych problemów ze skórą , sierścią , sierść błyszczy , u nas Fiśka biega , chodziło o wysokoenergetyczne jedzenie , które zapewniało by jej siłę i wytrzymałość w bikejoringu a barf to też prosty i tani sposób żywienia psa , to nie jest przecież mięso wysokiej jakości , są kości , trochę wnętrzności , mięso oczywiście też , ale nie pierwszej jakości ja trzymam się zasady że nie daję jej wieprzowiny , która podobno wywołuje u psów chorobę podobną do wścieklizny , nie wiem gdzie to przeczytałam , i nie wiem czy to jest prawdą , ale nie daję bo przecież nie muszę , je szkielety z kurczaków , i indyków , nieraz kaczkę , i wołowinę , nie trzymam się za bardzo zasady proporcji warzyw , owoców i zbóż do mięsa , Fiśka ma dostęp do warzyw i owoców (głównie jablek ) jak ma ochotę to je zjada .... naprawdę polecam barfa , można spokojnie w miarę zdrowego psa przestawić na surowe i nic mu nie będzie a wręcz poprawi jego kondycję Quote
lilk_a Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 olalolaa napisał(a):Super to działa :) A powiedzcie, bo mnie to zastanawia, dajecie psom takie większe kawały czy bardziej pokrojone i do miski? Ja już widzę że porozłaziłyby się po całym domu, a najchętniej w świeżą pościel z takimi ochłapami:diabloti: ja daję pokrojone , zjada szybko i nie roznosi Quote
Florentynka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 U mnie niestety tylko większe kawały wchodzą w grę - parówa jak dostanie z mały kawałek to łyka w całości ! Ale nie jest źle - przy pięciu psach udaje mi się utrzymać żelazną dyscyplinę - nikt nie je na kanapie, każdy idzie na swoje legowisko. Przy większych kawałkach jest więcej żucia, więc dla zębów lepiej. Chociaż zdaje mi się, że nie tylko o żucie chodzi, ale o zmianę flory bakteryjnej czy odczynu pH w pysku. Quote
olalolaa Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Jasne, mięso to mięso, nie przerabiana karma, nawet ta dobrej jakości. Moje białe pyski by miały tez rude albo bordowe haha :D Quote
lilk_a Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Florentynka napisał(a):U mnie niestety tylko większe kawały wchodzą w grę - parówa jak dostanie z mały kawałek to łyka w całości ! Ale nie jest źle - przy pięciu psach udaje mi się utrzymać żelazną dyscyplinę - nikt nie je na kanapie, każdy idzie na swoje legowisko. Przy większych kawałkach jest więcej żucia, więc dla zębów lepiej. Chociaż zdaje mi się, że nie tylko o żucie chodzi, ale o zmianę flory bakteryjnej czy odczynu pH w pysku. właśnie o to chodzi , o przywrócenie właściwej psu flory bakteryjnej , np zjadanie odchodów , czy śmierdzącej padliny przez psa to nic innego jak właśnie taka próba zapewnienia sobie równowagi bakteryjnej w przewodzie pokarmowym Quote
_Goldenek2 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/1908...pomocy...-NERO Proszę pomóżmy Asi utrzymać tego pięknego psa. Quote
wojtuś Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Zaglądam do Chanelki, Piękna i cudna Sunia:) Quote
olalolaa Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Zajadaliśmy dzisiaj (psy ;) ) schab z częściami karczku, takie cus było w mięsnym i psiorom bardzo smakowało. Chanelka choć zęby ma najmniejsze rozpracowała najszybciej :D A później skończyła lotkę po Lucynie ;) Quote
ULKA12 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ola ale Ty zbankrutujesz jak je schabem będziesz karmić :-) Quote
olalolaa Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 ale to było nie typowy schab tylko taka część i jakby z żeberkami ale nie całymi :D nie wiem co to było. Za 4 wielkie kawałki zapłaciłam.. 2,34 ;) Quote
olalolaa Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Moje suki ładnie się załatwiają a chanelka ma biegunkę.. mam nadzieje że to tylko chwilowe. Ktoś wie cos na temat tych firm? Da sie cos zamówić u nich? :) http://www.miesodlapsow.pl/wysylka_towarow.php http://www.biosk.pl/index.php/categories/articles/29 http://www.piesekstefek.pl/index.html Quote
lilk_a Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 ja nic nie wiem , nie daję mrożonego , to nawet nie sprawdzałam , Chanelkę przegłodź jeden dzień i powinno być dobrze :) możesz też , jak masz, dać jej rumen tabs jest tanie i bardzo skuteczne Quote
olalolaa Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Nie ma niestety takich. Lilk_a to kupujesz zawsze świeże? Dzisiaj trochę zakupów zrobiłam i do zamrażary, ale kurcze wołowina jest droga, co tutaj im dawać oprócz drobiu :( Te kostki są od schabu, już się dowiedziałam, więcej wieprzowiny w innej postaci chyba dawac nie będę. A w tych mięsnych nic nie ma takiego dla psów.. Quote
Dzika_Figa Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ola, ja bym zadzwoniła do tego mięsadlapsów i spytała, czy to jest mielone czy w całości, bo nie wszędzie uściślają. U siebie w usa zamawiam mięcho w podobnym sklepie i jest ok. Quote
olalolaa Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Zadzwonię w tygodniu na pewno, tylko jak sprzedaja min 15 kg to dla mnie odpada, gdzie ja bym to trzymała :D Quote
Recommended Posts