Tola Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Jestem jednym z "wyprowadzaczy" Lady; nie mam z nią żadnych problemów wychowawczych, być może dlatego, że spędzm z nią najwięcej czasu; karmię, podaję leki i od czasu do czasu pieszczę. Jesteśmy w dobrej komitywie. W ciągu kilkutygodniowej znajomośc wydaje mi się, że poznałem ją dość dobrze, choć jak znam zycie to natura płci żeńskiej jest do końca nieodgadniona i Lady może w przyszłości okazać jej wiele tajników. Po pierwsze Lady wymaga wiele cierpliwości i okazywania ciepła. Jest bardzo niezależna, ale nie uparta. Na spacerach dość długo kluczy zanim odbędzie toaletę. Nie potrzebuje spuszczania i nie naciąga smyczy. Ożywiona widokiem innego psa daje się łatwo opanować, jednak potrzebuje dość stanowczej reakcji. Wbrew pozorom/biorąc pod uwagę jej charcie pochodzenie/ wcale nie womaga wybiegania i długich spacerów, jej ulubiona pozycja to zaścielone łóżeczko, pysio na kolanach pańcia i mizianie za uchem. Jest dość wybradna w jedzeniu; poczatkowo pałaszowała co jej podano, teraz nie gustuje w royalach, psich puszkach itp natomiast bardzo lubi wszelkiego rodzaju mixy np gotowane mięso, warzywa w połączeniu w kaszą, ryżem lub makaronem. Lady będzie idealną towarzyszką dla spokojnej i wyrozumiałej osoby lubiącej spacery i towarzystwo psa. Jako starsza pani ma pewne przywary, ale o wiele więcej zalet. Gdyby nie moje zapsienie nigdy bym jej nie oddał. Zaznaczam, że są to moje subiektywne odczucia, ponieważ wobec Lady jestem bezkrytyczny.;) Quote
majqa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='makabi'](...) Gdyby nie moje zapsienie nigdy bym jej nie oddał. Zaznaczam, że są to moje subiektywne odczucia, ponieważ wobec Lady jestem bezkrytyczny.;)[/QUOTE] Wiemy, wiemy i wcale się nie dziwimy. :-) :-) :-) Quote
Tola Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Wydaje mi się, że adopcja do sprawdzanego w dniu wczorajszym domu stoi pod dużym znakiem zapytania, jeżeli w ogóle należy brać ją pod uwagę. Brak ogrodzenia i pies na łańcuchu to / z całym szacunkiem dla P. Krzysztofa/ argumenty na nie. W przypadku Lady to nie tylko dobre chęci i komfort finansowy, ale świadomość że sunia potrzebuje poswięcenia jej znacznej ilości czasu. Quote
sacred PIRANHA Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 przeczytałam wieści z wizyty...decyzja oczywiście nie nalezy do mnie, ale chciałam sie jedynie wypowiedzieć że ja bym Lady nie wydała do takiego domu...pies na łancuchu to wystarczający argument dla mnie aby domek skreslić...niech się zajmą poprawa losu rezydenta zamiast myślec o kolejnym psie... rozumiem że fajnie się z nimi rozmawia i że sprawili dobre wrażenie na wizycie...ale niestety to wszystko może być na pokaz (wydałam ostatnio sunie do sprawdzonego dwukrotnie domku z którym wielokrotnie rozmawiałam przez telefon i po tygodniu pani kazała psa zabrać) a fakt jest faktem - mają psa trzymanego na łańcuchu- niech z nim zaczną wychodzic na spacery i skupią się na poprawie jego losu.... Quote
Jo37 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Jestem za szukaniem dalej domu dla Lady. Quote
Vlk Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 no to w górę, damo :) Postaram się tu zaglądać i podnosić w miarę możliwości Quote
agada Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 smutno się tu zrobiło po całej euforii oczekiwania... Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nic sie nie martwcie wszystko bedzie dobrze :):) Quote
Tola Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 [quote name='agada']smutno się tu zrobiło po całej euforii oczekiwania...[/QUOTE] Smutno. Ale zobaczymy, mam nadzieję, ze sunia cały czas ma swojego psiego anioła... A w piątek USG Quote
majqa Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Na pewno ma Tolu, na pewno. Kilka takich Aniołków już buszuje po jej wątku. :-) Quote
Szarotka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Tu jest link do tanich sterylek, jak by ktos potrzebowal: [url]http://arka.strefa.pl/Akcja-2010/akcja_sterylizacji_2010.html[/url] Quote
zadra Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='Tola']Smutno. Ale zobaczymy, mam nadzieję, ze sunia cały czas ma swojego psiego anioła... A w piątek USG[/QUOTE] Ja też mam taką nadzieję!! Quote
Energy Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Gdzie jest Lady, gdzie można ją zobaczyć? Jaki jest jej stosunek do innych suk, dużych? I czy jest łagodna? Pewnie odpowiedzi są na wątku, ale jest troszkę długi, sorki... Quote
__Lara Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [quote name='majqa']Moja sugestia, by je odnowić ale dać inny tytuł.[/QUOTE] Odnowić jej allegro? i jakie? Quote
Tola Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Drugie allegro podjęła się zrobic Selenga, nie chcialam obciażac jednej osoby:cool3: Quote
majqa Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Dobrze, że pomyślałaś Tolu o nie zadręczaniu Larci. :-) Quote
agada Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 czekamy z niecierpliwością na wynik USG i Anioła na zawsze... Quote
Tola Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 USG jednak w poniedzialek, nie damy rady jutro. No i zaczynamy rozglądac się za miejscem, gdzie Lady bedzie sterylizowana... Quote
Szarotka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='Tola']USG jednak w poniedzialek, nie damy rady jutro. No i zaczynamy rozglądac się za miejscem, gdzie Lady bedzie sterylizowana...[/QUOTE] Pamietajcie o tej akcji sterylkowej za nizsza cene. Chodzilam po watkach i dawalam link. Quote
Tola Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 [quote name='Szarotka']Pamietajcie o tej akcji sterylkowej za nizsza cene. Chodzilam po watkach i dawalam link.[/QUOTE] Sprawdzalam, nie ma tam nic z Lublina... Quote
Szarotka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='Tola']Sprawdzalam, nie ma tam nic z Lublina...[/QUOTE] Szkoda :(:( Quote
anawa Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='Energy']Gdzie jest Lady, gdzie można ją zobaczyć? Jaki jest jej stosunek do innych suk, dużych? I czy jest łagodna? Pewnie odpowiedzi są na wątku, ale jest troszkę długi, sorki...[/QUOTE] Kto odpowie w skrócie? Cieszę się, że Lady nie idzie do tego domu. Więcej argumentów niż pies na łańcuchu nie potrzeba..... Quote
Energy Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 [quote name='anawa']Kto odpowie w skrócie? Cieszę się, że Lady nie idzie do tego domu. Więcej argumentów niż pies na łańcuchu nie potrzeba.....[/QUOTE] Już wszystko wiem:p Quote
Recommended Posts