Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

Posted

Sasinka, nawet psa na oczy nie widzialas na zywo , wiec nie dramatyzuj, ze juz tak strasznie pokochalas.
Suka byla sliczna i chyba o to chodzi.
Czy pudel czy w typie pudla, w kolejce po takiego psa zawsze ustawiaja sie kolejki.
Ja P.Lucyne znam, pomaga naszym psom Schroniskowym, jest osoba wspaniala.
Jesli zgrala sie z Fanta charakterologicznie i ja sobie zostawila to uwazam, ze jest ok.
Nawet lepiej dla malej ze nie musi juz domu zmieniac.
Jak taka dobra jestes to przygarnij ktoregos z tych brzydszych psow.
Watpie.
Jak to jest, ze te starsze dogomanki, typu wlasnie Demi, czy xmartix nie "zakochuja sie" w rasopodobnych, pieknych psach, tylko biora wlasnie te stare i brzydkie?
No coz, zapewne im wszystko jedno i wkrotce odstawia je do najblizszego schronu:eviltong:

ps. jesli Fanta nie jest ladna, to chyba nasza Murzynka, Dropsik czy Spike sa pokrakami nie zaslugujacymi, by po tej ziemi chodzic :cool1:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1. To nie jest wątek jednego psa.

2. Nie zawsze wszystko można na bieżąco pisać na forum, z różnych powodów część rzeczy trzeba omijać lub opóźniać, jest to częste.

3. podnoszę psiaki najbrzydsze i zapomniane

Posted

Dzięki Justyna za artykuł
Gminy już dawno wiedziały... ale dobrze że urzędnicy inni działają też, liczą, jeżdżą tam i obserwują i działają przede wszystkim. Powiatowy już miał tam jedną kontrolę... ale niech robi drugą.
Trzeba sprawę jednak doprowadzić do końca...
no i się wziąć za podobną obok co rubin pisała

a przede wszystkim psy nadal są do adopcji!!!! mam nadzieję że dzisiejszy wyjazd dziewczyn tam spowoduje będą dokładniejsze info o niektórych psach i zdjęcia i wtedy pojawią się ogłoszenia :)

Posted

Miałam nic nie pisać, wiem, że to nie jest wątek 1 psa więc postaram się b. krótko.
Agnieszka(Visenna), czy dt też nie mogłoby się zakochać w brzydszym psie takim z którego adopcją bedzie problem:cool3:
takie pytanie nasunęło mi się po Twoich pretensjach do Sasinki...
Sasinka czekała na Fantę, bo powiedziano, że po sterylizacji będzie mogła dać jej dom.
Przez cały czas były sprzeczne informacje o sterylizacji i są dalej.
Nie wiem czy doniesienia np. o ADHD były po to żeby zniechęcić potencjalny przyszły dom?
Wystarczyło napisać, że nie wiadomo czy sunia będzie do adopcji i nie byłoby całej sprawy.

Posted

Energy teraz dopisujesz jakąś zmyśloną historię, nikt nie działał z premedytacją, spokojnie i bez przesady.
Nic już nie będę tu dopisywać o tym. Tak jak pisałam, informacje z pierwszej ręki ma Demi i p. Lucyna, więc skończcie wszyscy pisać tu io tej suni wreszcie!!! a jak są jakieś wątpliwości to podałam numer telefonu, dzwońcie i wyjaśniajcie sobie.

Posted

piesek nr 47 - zabrany przez miłośników rasy na ds
pieek nr 51 - na dt (Fundacja Mrunio)
ogólnie to psy z gimny Kudowa Zdr. która jako pierwsza i na razie jedyna odbierze wszystkie psy z Dobrocina, które są od nich i umieści je w hotelach (będą opłacać oczywiście)

Posted

a ja poproszę o informacji więcej o "mojej" sunieczce nr 12 - malutkiej, rudej

wzięłabym ją już teraz na DT i wysterylizowała (pokryję koszty, bo pewnie nie ma na to środków), a jak wyzdrowieje - ... może domek znajdzie - pytał o nią pan z Rzeszowa...
jeszcze tylko kogoś z Rzeszowa o sprawdzenie domku poprosimy...

Posted

mari fajnie z tą sunieczką :)
xmatrix dzięki za ftki. akurat ktoś szuka psa w typie pona na dogo, to podesłać tam trzeba. ja fot dodawać nie umiem, napisze tylko w tanmyym dziale, że jest taka a taka suka,ale fotki mogę mu mailem wysłać, lub niech ktoś z Was wrzuci tę sunię

Posted

[quote name='xmartix']Marii mogę Ci podesłać na maila więcej zdjęć, ale o info poproś rubin37, Kora u Ciebie to samo, zdjęcia wysłałam, ale info to od rubin37[/QUOTE]

to ja poproszę o fotki, giselka już spoglądała na tę "moją", zapytam jeszcze rubin37,
dobrze byłoby ją zabrać i sterylkę umówić...
ale ja póki co - złożona wirusem jakimś grypowym...

Posted

nie napiszę nic, bo się we mnie gotuje, wkleję tylko "działania" fundacji For Animals : (otrzymane przed chwilą)

ten 1% to chyba na humanitarna eutanazję zbierają?

oto 2 ich maile do osób bezpośrednio zaangażowanych w pomoc psiakom:

(dane osobowe)

[CENTER][CENTER][FONT=Arial]Oświadczenie[/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[FONT=Arial]Niniejszym oświadczam iż jestem wolontariuszem Fundacji For Animals. W drugiej połowie roku 2009 bez wiedzy i zgody zarządu Fundacji uczestniczyłam w interwencji w Szydłowcu skąd zadecydowałam samowolnie aby psy trafiły do Kliniki Małych Zwierząt w Lublinie gdzie zleciłam leczenie a także przetrzymanie psów za co klinika pobiera opłaty. Tak samo zachowałam się w sprawie psów z Dobroczynia gdzie zleciłam leczenie psów i hospitalizację bez wiedzy zarządu Fundacji.[/FONT]
[FONT=Arial]Działałam w dobrej wierze, zgodnie z statutem Fundacji lecz bez zgody Zarządu na zaciąganie zobowiązań. Nie maiłam takiego pełnomocnictwa. [/FONT]
[FONT=Arial]Uzgodniłam iż za zobowiązania powstałe z mojej winy pokryję sama. [/FONT]
[FONT=Arial]Zarząd Fundacji For Animals zgodził się na spłatę zobowiązania pokrytego przeze mnie w miarę możliwości finansowych. [/FONT]
[FONT=Arial]Za moje poczynania bardzo przepraszam przede wszystkim zwierzęta które mogły ucierpieć przez moje poczynanie ale również lekarzy weterynarii i gabinety weterynaryjne oraz Zarząd Fundacji For Animals. [/FONT]
[FONT=Arial]Z poważaniem [/FONT]

> > Witam serdecznie
> > Niniejszym wyrazam zgode na poddanie Eutanazji psa z niewydolnoscia
> > krazenia, ktory męczy sie i humanitarnie nalezy skrócic jego cierpienia.
> > w zwiazku z napływającymi do nas niepokojacymi informacjami jakoby
> > pracownicy?? lub inne osoby z Pana kliniki wypowiadaja sie na temat naszej
> > Fundacji w sposob niepochlebny prosimy o wyjasnianie tej sprawy z nami
> > jako Fundacja a nie anagazowanie w to osob postronnych.
> > prosze równiez o wiązaca informacje ile w tej chwili przebywa u Pana psów
> > i w jakim stanie( ccemy je zabrac by nie narazac sie na dalsze koszty)

Posted

Fundacja Mrunio zabiera wszystkie psy z Kudowy
co znaczy ze gmina zaplacila za kazdego psa jeszcze raz....ile moge napisac jak ktos chce.
Szkoda ze musi od nas isc kasztanowa amstaffeczka,dzisiaj pozegnalam się z nia
niech tylko znajda Tobie malutka dobry domek.Smutno mi......

Posted

[quote name='kizimizi'][URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Sprzedam-odziez-obuwie-akcesoria-Oddam-odziez-W0QQAdIdZ188157863[/URL]

jeszcze szukacie tych ubrań roboczych?[/QUOTE]
szukamy....

Posted

[quote name='kizimizi'][URL]http://wroclaw.gumtree.pl/c-Sprzedam-odziez-obuwie-akcesoria-Oddam-odziez-W0QQAdIdZ188157863[/URL]

jeszcze szukacie tych ubrań roboczych?[/QUOTE]
szukamy....