Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mawiają, że troski są połową drogi do starości. Tego jednego w życiu Babci i Curuś nie brakuje – zmartwień. Kilka dni przed Bożym Narodzeniem, kiedy rodzice śpiewając kolędy, przystrajali choinkę wykonanym przez dzieci kolorowym łańcuchem- porzucono dwie maleńkie staruszki, przed świętami zawalił się ich świat. Ze względu na swój wiek i choroby ostatnie dni życia miały spędzić w schroniskowym, zimnym boksie.

Babcia- 16 letnia suczka w typie ratlerka. Czemu jej człowiek skazał ja na śmierć w psim piekle? Stara? Chora? Brzydka? Niepotrzebna? Nic nie warta?…My zobaczyliśmy- wystraszoną, zmarzniętą, niewiele widzącą staruszkę, która zasługuje by byćw ciepłym domu, otoczona miłością. Nie zakończy swojego życia za kratami, zabralismy sunie ze schroniska. Piesek jest głuchy, ślepy, schorowany i przerażająco samotny- mimo podeszłego wieku garnie się do człowieka, wymuszając pieszczoty. Babcia drepcze za ludźmi krok w krok, usiłując delikatnie wtulić swój pysio w ludzką dłoń, poczuć się bezpiecznie. Babi przebywa w klinice weterynaryjnej, jest diagnozowana- EKG, RTG, USG, zeskrobiny, badania krwi- nie zostało jej wiele życia ale chcemy zadbać by te ostatnie chwile były jak najdłuższe i jak najlepsze.

Curuś- 9 suczka w typie pinczera miniaturki, kiedyś pupilka swojej pani, dokarmiana ciastkami i wylegująca się na kanapie, na starość stała się niepotrzebna . Poczciwa, uległa psina- zasługuje na miłość i spokój. Jej "kochający" człowiek postanowił porzucić ją w schronisku o nie najlepszej sławie- miała zamarznąć? Zostać zagryziona? Zniknąć…. Postanowiliśmy pomóc suczce- zabraliśmy ją ze schroniska. Przebywa w klinice weterynaryjnej, jest diagnozowana- EKG, RTG, USG, zeskrobiny, badania krwi. Curuś ma 3 niewielkie guzy- wkrótce zostaną usunięte. Curuś na swoich chudziutkich, krzywych nóżkach biega za człowiekiem- błaga by ją głaskać, całować, kochać. Przed nią jeszcze kilka lat życia.

Jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną, zdajesz sobie sprawę z obowiązków, wynikających z adopcji psa w sile wieku, masz w sercu odrobinę miejsca do zagospodarowania- nie czekaj, skontaktuj się z nami jak najszybciej! Być może, któraś z dziewczynek jest psem właśnie dla Ciebie.

Pamiętaj, psy do adopcji to psy po przejściach!
Każda adopcja poprzedzona jest wizytą przedadopcyjną.
W trakcie adopcji podpisywana jest umowa adopcyjna.
Monika: 515-063-270

Fundacja Viva! użycza konta na zbiórkę dla staruszek. Ze względu na wysokie koszty hotelowania, diagnostyki i leczenia psów prosimy o wszelką pomoc finansową.
DnB NORD 54 1370 1109 0000 1706 4838 7310
FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa
KRS 0000135274

Wpływy:
[FONT=Arial]2010-02-09 50,00 PLN MARIUSZ M. GŁOGÓW [/FONT][FONT=Arial]
2010-02-11 10,00 PLN PAULINA H. PN
2010-02-11 30,00 PLN NA ZUZANNA G. WARSZAWA
2010-02-26 20,00 PLN EWA R. TORUN[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Wydatki:[/FONT]
[FONT=Arial]900 PLN- szpital, sterylizacja, wycięcie listwy mlecznej Curuś[/FONT]
[FONT=Arial]600 PLN- hotel Curuś[/FONT]
[FONT=Arial]400 PLN- RTG, USG, szpital, leczenie Babcia[/FONT]

Posted

Dziewczynki czują się co raz lepiej. Curuś jest bardzo żywiołowa, ciągnie do człowieka- jest przygotowywana do operacji. Babcia powoli odżywa, mniej się boi, daje się brać na ręce i prosi oi głaskanie :)

Posted

Na chwilę wyjechałam z Żyrardowa i nie mam częstego dostrępu do kompa. Myślałam, że jak wróce babcia trafiu do mnie ale...znalazła się chętna osoba do adopcji. Dziś jest wizyta przedadopcyjna :D

Posted

agata-air napisał(a):
Na chwilę wyjechałam z Żyrardowa i nie mam częstego dostrępu do kompa. Myślałam, że jak wróce babcia trafiu do mnie ale...znalazła się chętna osoba do adopcji. Dziś jest wizyta przedadopcyjna :D

Kurcze no i co?wiadomo już coś?

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Babcia od niedzieli już w DS. Mieszka z cudowną, młodą osobą z ogromnym serduchem. Poznała już cały dom i przyzywaiła się ekspresowo do nowej opiekunki. Jej nowa Pani pracuje w domu więc stały się nierozłączne. [/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Curuś w tym tygodniu będzie miała wycinaną listwę mleczną i guzek na lewym boku.[/FONT]