Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeslalam pieniazki na konto mam nadzieje ze dotarly:)
Czy juz wiadomo kiedy zabieracie ruda sunke? Bo z tego co czytalam reszta pieskow nie da sie jeszcze do siebie zblizyc.

Pozdrawiam,
Alix

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogalabym tam podjechac ze znajoma w niedziele okolo 11-12 tylko potrzebuje wiedziec w ktorym to jest dokladnie miejscu. Jak sie skreca z Grochowskiej w Zolkiewskiego to po ktorej stronie ulicy , na poczatku czy raczej dalej itp

Posted

Alix trudno to wytłumaczyc i raczej bez przewodnika się tam nie trafi...my pewnie będziemy jechały w niedzielę to możemy się jakoś umówić i zaprowadzimy was:)

Posted

Proszę szanownych Pań, o 10.00 ruszamu jutro z Chrupkiem z Woli trochę później (za jakieś 15-20 minut)jesteśmy w okolicach przystanku cytuję ;)- "bliska praga" - i stamtąd razem ruszamy na Grochów... co Panie na to ? ;)

Posted

jak skrecasz w zolkiewskiego to trzeba skrecic w prawo chyba na drugim skrzyzowaniu od osowskiej i od razu ta w prawo co skrecilas przechodzi w taki luk w prawo w ulice hetmanska.
po prawej stronie nr 51.
ja zawsze jechalam od placu szembeka w prawo w osowska i w prawo w lewo w zolkiewskiego i w prawo w ten luk.
pani ktora je dokarmia?a czytalas poerwszego posta moniki?wlasnie ja odciazamy...

Posted

ja nie mowie o staruszce tylko o kobiecie ktora tam mieszka.
Mozna zapyatc czy by pomogla, chyba nic nie zaszkodzi.
Nie sadze zeby codziennie ktos tam jezdzil ( z dogo)

Posted

Jutro zabieramy chore i zaciążone do weta, prosze aby dziewczyny nie karmiły i nie straszyły psów, nie mówcie nic kudlatym ;) , niech spokojnie czekaja, bedzie dobrze. Onek musi sie trzymac, juz jutro bedzie pomoc weta. Ja po spotakniu z P.Barbara jade zbierac sprzet i ludzi - potem sie odezwe.

Dziekuje ze byłyście dzis u nich, karme myśle można dac "na posesji" zobaczymy jak to jutro wszystko pojdzie.

Ja uciekam spac - jutro dużo pracy.

Posted

Co z pieskami . Moniko czy udało sie zabrac pieski do lecznicy , na sterylke rudą sunie /sama słodycz/ i tego obolałego wilkowatego i sunie colli , a moze akcja udała sie do konca napisz coś bo jestesmy całe w nerwach . pozdrawiam Hanka

Posted

Posłania zostały a w sumie została tylko kolaczka - suchej karmy tez nasypanej pozostało ze 10 kilo - więc pożywią się jeszcze jakieś psy miejscowe. Colaczka i tak zostanie zabrana w tym tygodniu - jeśli nie złapią jej miejscowi panowie złapiemy ją my. Dlatego koce nie są juz potrzebne. Bardzo dziękujemy za pomoc.

A teraz w związku z tym, że są 2 watki tutaj takzę zamieszczam to co zostało już zamieszczone na pierwszym wątku:

W związku z zainteresowaniem wszystkich losem psów informuję, że zostały zabrane
1. Stary On- ek w stanie bardzo złym ( wyniosłysmy go na kawałku dywanu bo nie wstawał) - dziś jego stan jest już znacznie lepszy, gorączka spadła, wyniki krwi i moczu dobre jak na psa w tym wieku i w tym stanie - natomaist na końcową diagnozę jest zbyt wczesnie
2. Suka młoda żółta najprawdopodobniej w ciąży
3. Pies mix - boksera zółty w wieku średnim z licznymi ranami starszymi i młodszymi po pogryzieniach najprawdopodobniej
4. Czarny duzy pies z białymi skarpetami i połową ucha, młody - nie ma go nigdzie na zdjęciach
5. szczeniak "colakowaty"

Nie zostały złapane
1. sunia "collie" z uszkodzoną łapą - wiadomo, ze złamanie jest stare - ona już ze 3 lata podobno ma te złamanie bo wtedy wpadła podobno pod samochód
3. szczeniak "szpicowaty" został chwilowo najprawdopodoniej ukryty

Prosilismy o pomoc miejscowych panów którzy twierdzą, że "kolaczka" przychodzi do nich - mają ją złapać jak się pojawi i dać mi znac. Jesli oni nie złapią suni do wtorku - bedziemy ponownie łapać już tylko ja.

Aby nie zniechęcać "miejscowej ludności" do pomocy postaramy się w trybie "pokojowo - rekompensacyjnym" przejać szczeniaka, ale dopiero po odłapaniu "kolaczki".

Wszystkie psy które zostały złapane są po przegladzie weterynaryjnym, szczeniak został zaszczepiony, suczka zostanie wysterylizowana, owczarek i zółty są leczone - i wszystkie przebywają w lecznicy.
My we trzy - ja , Monika i Agata bedziemy opiekować się psami i damy sobie radę same - ustalilysmy już grafik.

Prawną i finansową opiekę nad psami sprawuje "Fundacja Azylu Pod Psim Aniołem".

W związku z ostatnimi nieporozumieniami na dogomanii w kwestii zbiórek pieniężnych pragnę poinformowac publicznie, iż jesli na tą akcję zostały zebrane jakieś pieniadze to my ich nie przejełysmy. Pozostałe dziewczyny, które były na miejscu przywiozły jedzenie ( suche i gotowane) oraz koce za co bardzo dziekujemy. Oczywiście jesli ktoś chce wesprzeć Fundację może dokonać wpłaty na Fundację, wszystkie informacje dotyczące wpłat na stronie :[URL="http://www.psianiol.org.pl/"]http://www.psianiol.org.pl/[/URL].
Tam także postaramy się aktualizować informację o psach w miarę ich coraz lepszego poznawania.
Jesli ktoś chciałby dowiadywać się o psy na bieżąco - telefon do mnie :
(022) 446 99 16 Ewa Pikulska

Posted

Wróciłam do Wawy po tygodniowym niebycie i odczytałam m.in. maila od Chrupka. ZTCW to 5 psów jest w ewidencji Psiego Anioła. Nie mam sily przebijać się przez cały wątek, czy mógłby ktoś napisać tu czy na pw, jaak przedstawai się sytuacja z psiakami, gdzie one są, na sggw, czy gdzieś indziej?

Posted

[quote name='jefka']
Wszystkie psy które zostały złapane są po przegladzie weterynaryjnym, szczeniak został zaszczepiony, suczka zostanie wysterylizowana, owczarek i zółty są leczone - i wszystkie przebywają w lecznicy.
My we trzy - ja , Monika i Agata bedziemy opiekować się psami i damy sobie radę same - ustalilysmy już grafik.[/quote]

[quote name='jefka'] Prawną i finansową opiekę nad psami sprawuje "Fundacja Azylu Pod Psim Aniołem".[/quote]

[quote name='jefka'] Jesli ktoś chciałby dowiadywać się o psy na bieżąco - telefon do mnie :
(022) 446 99 16 Ewa Pikulska[/quote]

gwoli wyjasnienia dopisze ze psy nie przebywaja w klatkach a w komfortowych boxach z super budami.