Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja to przeurocza, łagodna sunia, która przeszła w swoim krótkim życiu już bardzo wiele - została znaleziona w studni. Mimo traumatycznych przeżyć pozostała w niej radość.. Maja jest bardzo kontaktową sunią, lubi być głaskana i bardzo garnie się do człowieka. Lubi zabawy, jest łagodna do dzieci, innych psów i kotów. Pies ideał pod każdym względem. Czeka na swój nowy, wymarzony domek..
Długa sierść będzie wymagała odpowiedniej pielęgnacji.
Nowemu opiekunowi odwdzięczy się bezgraniczną, psią miłością..

Maja została wysterylizowana.

W sprawie adopcji Mai można kontaktować się mailowo lub telefonicznie:

[email protected]
791 949 077

Ogłoszenia:
http://www.psydoadopcji.pl/2010/02/kudlata-maja-czeka-na-wspanialy-domek/
http://allegro.pl/show_item.php?item=909118132
Facebook

Deklaracje i wpłaty dla Mai:

150 zł - lika1771 - doszła wpłata
50 zł leni356 - doszła wpłata
50 zł ewtos - doszła wpłata
30 zł - afik - doszła wpłata
50 zł haliza doszła wpłata
50 zł elinka - doszła wpłata
150 zł - skarpeta kudłaczy (na karmę i weta) - doszła wpłata
------
530 zł

Wydatki Mai:

150 zł - wykupienie ze schroniska w Józefowie
200 zł - transport do DT
150 zł - karma i wet (skarpeta kudłaczy)
-------
500 zł

W skarpecie zostało:
30 zł

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leni356 zakładając ten wątek jak zwykle jest skromną osobą. W pierwszym poście nie wspomniała nic o tym, że gdyby nie jej ogromne zaangażowanie i pomoc, to sunia nadal by tkwiła w schronie.

Ponieważ schronisko zażądało opłatę za sunię w wysokości 150zł, a transport do DT kosztował przeszło drugie tyle, po prostu na wyciągnięcie suni ze schronu w pewnym momencie tych pieniędzy zabrakło. I właśnie wtedy bez zawahania Leni na wszystko wyłożyła ze swoich zasobów finansowych.:loveu:
Na szczęście na Dogo są wspaniałe osoby i opłatę schroniskową w całości zasponsoruje Mai lika1771:Rose::Rose:
Na transport suni ze schroniska do DT udało mi się uzbierać zaledwie 50zł :oops:. Leni dołożyła drugie 50zł. Niestety, do zapłaty pozostało jeszcze 100zł.

Maja będzie u mnie na bezpłatnym DT, chociaż jest takim słodziakiem, że nie wiem czy przypadkiem to moje DT nie zamieni się niebawem w DS. Przyznam, że rozpatruję taką ewentualność, jednak jak na razie chcę jutro iść z sunią do weterynarza, bo po pierwsze trzeba Maję odrobaczyć , a po drugie ma tak mocno przerośnięte piąte pazury, że aż zakręciły koła i wbijają się drugim końcem w obie tylne łapki Mai. Pazury te są już nawet lekko sine. Pewnie dlatego Maja wczoraj nie pozwalała mi się dotykać z tyłu, gdy chciałam ją wyczesać. Widzę, że sama nie dam rady tych pazurów obciąć. A dopiero co tydzień temu sunia miała sterylkę! Szkoda, że gdy była pod całkowitą narkozą schroniskowy wet tym się nie zajął. Teraz niepotrzebnie sunia będzie tylko cierpieć. :shake:

Niestety, moje zasoby finansowe są chwilowo ograniczone (szukam pracy), dlatego w imieniu Mai zwracam się do wszystkich osób, które chciałyby sunię wesprzeć grosikiem lub bazarkiem o pomoc.
Proszę również o ogłoszenia dla Mai. Banerku jeszcze nigdy nie robiłam, ale może spróbuję coś stworzyć? :siara:

Posted

[quote name='ata']Napisz ile mała ma lat, i w jakiej miejscowości obecnie przebywa.
Jest śliczna:)

Ile ma lat Maja nie wiadomo, bo w książeczce schroniskowej nie ma żadnej adnotacji na ten temat. Tak, jak pisałam wyżej, jutro idę z sunią do weterynarza to przy okazji zapytam o wiek suni. Wiem, że miała już szczeniaki, ale stara to dziewczynka chyba nie jest, bo ma piękne białe ząbki, a z moją Loulą potrafi się bawić cały dzień niczym szczeniak (co widać na załączonych powyżej zdjęciach)

Sunia przebywa w Inowrocławiu.

Posted

Witam,
Maja jest tak śliczna,że napewno szybko znajdzie domek, tak więc Elinko decyduj się szybko :)
Wrzucam banerek i mogę pomóc w ogłaszaniu dziewczynki, finansowo niestety nie bo mam już comiesięczne zobowiązania na dogo.

Posted

ha, ha! Pinkmoon - najgorzej, że ja już w Mai się zakochałam. Jak Maja będzie się wyprowadzać do swojego domku to coś czuję, że będzie z tego wielki płacz.

Ślicznie dziękuję wszystkim Cioteczkom za odwiedzinki Mai, lilk_a - dziękuję za piękne banerki, Jota - jeżeli znajdziesz chwilkę czasu to Maja baaardzo by się ucieszyła z ogłoszeń. :loveu:

A teraz uciekam już do weterynarza.

Posted

[quote name='elinka']ha, ha! Pinkmoon - najgorzej, że ja już w Mai się zakochałam. Jak Maja będzie się wyprowadzać do swojego domku to coś czuję, że będzie z tego wielki płacz.
Jak zawsze ;)

Posted

Jak narazie jedno ogłoszenie tutaj: http://bydgoszcz.olx.pl/malenka-sliczna-samotna-maja-grzeczna-i-kochana-iid-71049311
Dałam na Bydgoszcz, bo to trochę większa społeczność. Cd. nastąpi, bo jestem w pracy.
Drugie jest w Anonsach - ukaże się też w wersji gazetowej : 11.02 i 18.02 - w kolejne czwartki.
I trzecie : http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=183527937&Guid=1268e479-5d60-a20b-2771-f641ffff543b