leni356 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Maja to przeurocza, łagodna sunia, która przeszła w swoim krótkim życiu już bardzo wiele - została znaleziona w studni. Mimo traumatycznych przeżyć pozostała w niej radość.. Maja jest bardzo kontaktową sunią, lubi być głaskana i bardzo garnie się do człowieka. Lubi zabawy, jest łagodna do dzieci, innych psów i kotów. Pies ideał pod każdym względem. Czeka na swój nowy, wymarzony domek.. Długa sierść będzie wymagała odpowiedniej pielęgnacji. Nowemu opiekunowi odwdzięczy się bezgraniczną, psią miłością.. Maja została wysterylizowana. W sprawie adopcji Mai można kontaktować się mailowo lub telefonicznie: [email protected] 791 949 077 Ogłoszenia: http://www.psydoadopcji.pl/2010/02/kudlata-maja-czeka-na-wspanialy-domek/ http://allegro.pl/show_item.php?item=909118132 Facebook Deklaracje i wpłaty dla Mai: 150 zł - lika1771 - doszła wpłata 50 zł leni356 - doszła wpłata 50 zł ewtos - doszła wpłata 30 zł - afik - doszła wpłata 50 zł haliza doszła wpłata 50 zł elinka - doszła wpłata 150 zł - skarpeta kudłaczy (na karmę i weta) - doszła wpłata ------ 530 zł Wydatki Mai: 150 zł - wykupienie ze schroniska w Józefowie 200 zł - transport do DT 150 zł - karma i wet (skarpeta kudłaczy) ------- 500 zł W skarpecie zostało: 30 zł Quote
leni356 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Galeria Mai: http://img687.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=maja023.jpg Quote
elinka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Leni356 zakładając ten wątek jak zwykle jest skromną osobą. W pierwszym poście nie wspomniała nic o tym, że gdyby nie jej ogromne zaangażowanie i pomoc, to sunia nadal by tkwiła w schronie. Ponieważ schronisko zażądało opłatę za sunię w wysokości 150zł, a transport do DT kosztował przeszło drugie tyle, po prostu na wyciągnięcie suni ze schronu w pewnym momencie tych pieniędzy zabrakło. I właśnie wtedy bez zawahania Leni na wszystko wyłożyła ze swoich zasobów finansowych.:loveu: Na szczęście na Dogo są wspaniałe osoby i opłatę schroniskową w całości zasponsoruje Mai lika1771:Rose::Rose: Na transport suni ze schroniska do DT udało mi się uzbierać zaledwie 50zł :oops:. Leni dołożyła drugie 50zł. Niestety, do zapłaty pozostało jeszcze 100zł. Maja będzie u mnie na bezpłatnym DT, chociaż jest takim słodziakiem, że nie wiem czy przypadkiem to moje DT nie zamieni się niebawem w DS. Przyznam, że rozpatruję taką ewentualność, jednak jak na razie chcę jutro iść z sunią do weterynarza, bo po pierwsze trzeba Maję odrobaczyć , a po drugie ma tak mocno przerośnięte piąte pazury, że aż zakręciły koła i wbijają się drugim końcem w obie tylne łapki Mai. Pazury te są już nawet lekko sine. Pewnie dlatego Maja wczoraj nie pozwalała mi się dotykać z tyłu, gdy chciałam ją wyczesać. Widzę, że sama nie dam rady tych pazurów obciąć. A dopiero co tydzień temu sunia miała sterylkę! Szkoda, że gdy była pod całkowitą narkozą schroniskowy wet tym się nie zajął. Teraz niepotrzebnie sunia będzie tylko cierpieć. :shake: Niestety, moje zasoby finansowe są chwilowo ograniczone (szukam pracy), dlatego w imieniu Mai zwracam się do wszystkich osób, które chciałyby sunię wesprzeć grosikiem lub bazarkiem o pomoc. Proszę również o ogłoszenia dla Mai. Banerku jeszcze nigdy nie robiłam, ale może spróbuję coś stworzyć? :siara: Quote
ata Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Napisz ile mała ma lat, i w jakiej miejscowości obecnie przebywa. Jest śliczna:) Quote
elinka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='ata']Napisz ile mała ma lat, i w jakiej miejscowości obecnie przebywa. Jest śliczna:) Ile ma lat Maja nie wiadomo, bo w książeczce schroniskowej nie ma żadnej adnotacji na ten temat. Tak, jak pisałam wyżej, jutro idę z sunią do weterynarza to przy okazji zapytam o wiek suni. Wiem, że miała już szczeniaki, ale stara to dziewczynka chyba nie jest, bo ma piękne białe ząbki, a z moją Loulą potrafi się bawić cały dzień niczym szczeniak (co widać na załączonych powyżej zdjęciach) Sunia przebywa w Inowrocławiu. Quote
Szarotka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Widac, ze wszystkie kobiety przypadly sobie do gustu :):) Quote
Cajus JB Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Po godzinie, ale chyba uda mi się zaznaczyć wątek śliczności. Quote
fiorsteinbock Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Sliczna dziewczynka :) bedziemy zagladac! Quote
lilk_a Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 tak na szybko banerki na dzień dobry na wątku :lol: Quote
Szarotka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='lilk_a'] tak na szybko banerki na dzień dobry na wątku :lol: Wot artist :):) Quote
wire fox Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Witam, Maja jest tak śliczna,że napewno szybko znajdzie domek, tak więc Elinko decyduj się szybko :) Wrzucam banerek i mogę pomóc w ogłaszaniu dziewczynki, finansowo niestety nie bo mam już comiesięczne zobowiązania na dogo. Quote
lika1771 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Sliczna jestes Majeczko jak dobrze ze juz w domku Quote
Owieczka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 jestem i ja :) Mejeczka jest śliczna , no słodzizna :D Quote
pinkmoon Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 no to szybko do domku, zanim się Elinka zakocha :diabloti: Quote
polubek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 skąd wiesz a może to już jest miłość od pierwszego wejrzenia i może nawet z wzajemnością Quote
elinka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 ha, ha! Pinkmoon - najgorzej, że ja już w Mai się zakochałam. Jak Maja będzie się wyprowadzać do swojego domku to coś czuję, że będzie z tego wielki płacz. Ślicznie dziękuję wszystkim Cioteczkom za odwiedzinki Mai, lilk_a - dziękuję za piękne banerki, Jota - jeżeli znajdziesz chwilkę czasu to Maja baaardzo by się ucieszyła z ogłoszeń. :loveu: A teraz uciekam już do weterynarza. Quote
polubek Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 mogę machnąć troszkę ale dopiero wieczorkiem po pracy. Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dziękujemy za pomoc :loveu: Tekst do ogłoszeń w pierwszym poście Ogłoszenia: http://www.psydoadopcji.pl/2010/02/kudlata-maja-czeka-na-wspanialy-domek/ dzisiaj zrobię allegro W schronisku zostały maluszki Mai, im też musimy pomóc :( Proszę ogłaszajcie je też: http://www.psy-warszawa.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=284:okruszki&Itemid=77 Quote
zerduszko Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='elinka']ha, ha! Pinkmoon - najgorzej, że ja już w Mai się zakochałam. Jak Maja będzie się wyprowadzać do swojego domku to coś czuję, że będzie z tego wielki płacz. Jak zawsze ;) Quote
wire fox Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Jak narazie jedno ogłoszenie tutaj: http://bydgoszcz.olx.pl/malenka-sliczna-samotna-maja-grzeczna-i-kochana-iid-71049311 Dałam na Bydgoszcz, bo to trochę większa społeczność. Cd. nastąpi, bo jestem w pracy. Drugie jest w Anonsach - ukaże się też w wersji gazetowej : 11.02 i 18.02 - w kolejne czwartki. I trzecie : http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=183527937&Guid=1268e479-5d60-a20b-2771-f641ffff543b Quote
Recommended Posts