Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

Posted

To było naprawde nieprzyjemne spotkanie. Mimo, ze wsystko poszło dość sprawnie, trudno było patrzeć na ten maleńki kojec z przerazonym psem w środku, a z drugiej strony na dziwne uśmieszki, konspirację(bo sąsiedzi zobaczą) i ostentację w stosunku do mnie i Michała. Teraz dopiero jak o tym myslę, dochodze do wniosku, ze Pele widzac smycz, włascicieli, żarełko powinien się cieszyć. A on nic:shake: Zupełnie nic. Siedział tylko wsród tych kup i nic.....
Może być tylko lepiej :kciuki:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

podnoszę!!!!!!!, czytajcie dogomaniacy, sprawa jest poważna, trzeba dużo cierpliwości, czasu a taże sporych pieniążków na hotel dla Pelego (do czasu aż zostanie zresocjalizowany) no i trzeba NOWEGO DOBREGO DOMU

Posted

A ja mam taki pomysł : napisać (iść osobiście do redakcji do autora artykułu wtedy nie "zbędą milczeniem, tylko dobrze by mieć ten artykuł w ręce ) za kilka/kilkanaście dni jak juz bedzie jakaś opinia od p. Chudalewskiej na temat zachowań Pele do gazety, która zamieściła o nim ten artykuł - niech w ramach rehabilitacji napisza artykułu -cd o ratowaniu Pele i wspomną, że dla Pele szukamy odpowiedzialnego domu. Byłoby doskonale by znaleźć mu dom w Częstochowie, wtedy człowiek mógłby przychodzic wcześniej do hotelu, nawiązywać kontakt z psem pod okiem szkoleniowca.
To byłoby najlepsze rozwiązanie wg mnie. Co Wy na to ????
Pele - tak jak Aston, Buldo , jest psem, który już zbyt wiele wycierpiał dlatego musi trafic do ( 200% !!!) pewnego domku.

Posted

Faro napisał(a):
A ja mam taki pomysł : napisać (iść osobiście do redakcji do autora artykułu wtedy nie "zbędą milczeniem, tylko dobrze by mieć ten artykuł w ręce ) za kilka/kilkanaście dni jak juz bedzie jakaś opinia od p. Chudalewskiej na temat zachowań Pele do gazety, która zamieściła o nim ten artykuł .

Dokładnie to chciałam zasugerować. Żeby autor napisał drugą część artykułu: DLACZEGO pies zaatakował, a nie "karmiłam go i nie rozumiem jak to się stało, że pies mnie zaatakował" :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

koduchaben napisał(a):
Popieram ,dla nich to chwytliwy temat (bo pewnie psem się nie przejmują), a dla nas to szansa na nowy dom dla Pelego.

Nie wiem czy taki znowu chwytliwy. Zobacz, że często w komentarzach do artykułów o zwierzętach ludzie piszą, że dziennikarze już lepszych tematów nie mają... Niestety :( Krzywda zwierzęcia ponad połowy albo i większej części naszego społeczeństwa nie obchodzi :shake:

Posted

Proponuję żeby w tytule podać informację, że nr konta jest na 9str. Sporo się naszukałam zanim znalazłam. Wpłaciłam na jedną dobę bo tylko tyle teraz mogę, ale w przyszłym miesiącu też pomogę. Pogadam jeszcze ze znajomymi może ktoś będzie mógłcoś dorzucić.

Posted

Milady napisał(a):
Nie wiem czy taki znowu chwytliwy. Zobacz, że często w komentarzach do artykułów o zwierzętach ludzie piszą, że dziennikarze już lepszych tematów nie mają... Niestety :( Krzywda zwierzęcia ponad połowy albo i większej części naszego społeczeństwa nie obchodzi :shake:

To racja, że nikogo nie obchodzi
Ale z doświadczenia wiem, że jeśli dzieje się coś wokół sprawy to dziennikarze podejmują temat (warto spróbować)

Posted

Dzwoniłam do hotelu.
Pele ciagle wystraszony, nie wychodzi z budy, trochę warczy, ale dał sobie wysprzatać, zjadł w końcu jakieś porządne jedzonko,
na razie tyle.

Posted

mosii napisał(a):
Dzwoniłam do hotelu.
Pele ciagle wystraszony, nie wychodzi z budy, trochę warczy, ale dał sobie wysprzatać, zjadł w końcu jakieś porządne jedzonko,
na razie tyle.

Biedny Pele, co on musi przeżywać, po 5 latach stracił "dom", no bo dla niego był to "dom". Bardzo bym chciała mieszkać teraz w Częstochowie, przychodziłabym do niego....ach

Posted

Ja jeszcze jestem poza miastem, ale sprawdziłam stan konta i narazie mam zaksięgowane następujące wpłaty:

Elżbieta K.- 20zł
Agata i Maciek-60zł
mama)-40zł
Aganiok-150zł
Inicjatywa dla zwierzat
Zielona Góra-300 zł

Razem:570zł

Posted

Wyslalam wczoraj maila do mojej "siostrzenicy" w Polsce z prosba
o zrobienie przelewu 100,-
nie mam jeszcze od niej potwierdzenia :shake: ze dostala moj mail albo ze zrobila przelew
nie wiem co sie stalo, moge to sprawdzic dopiero wieczorem :shake:

Posted

Elżbieta K.- 20zł
Agata i Maciek- 60zł +40zł
mama)- 40zł
Aganiok- 150zł
Inicjatywa dla zwierzat
Zielona Góra- 300 zł

Razem: 610zł

[SIZE=2]No to na miesiąc jest:multi:

Posted

Byłam dziś u Pelusia w hotelu. Mam bardziej optymistyczny nastroj. Warczy jeszcze ale wyszedł z budy, i dawał troszke nosek do głaskania.
Zapłaciłam za kolejne dwa dni(za dziś i za jutro)

Posted

linka do artykułu w gazecie jest w moim wątku o mailach,
a linka do mojego wątku na pierwszej stronie tego

rozumiecie co napisałam? :cool3: bo się trochę zaplątałam

Posted

joaaa też sobie tak właśnie pomyslałam. Rokowania nie były dobre ale dziś mimo to że jeszcze bardzo sie boi, wyszedł z budy i patrzył na mnie jak podchodzę, siedziałam długo przy nim(jeszcze nie jest wypuszczany na wybieg) mówiłam do niego, śpiewałam mu cichutko, a on ciągle warczał ale stał przy mnie.

Posted

Aganiok napisał(a):
Mosii a co mu śpiewałaś??? :cool3:
Widzę że proces socjalizacji rozpoczęty ;)

Podobno Mocart uspakaja, albo Bach :razz:

Nie polecam na uspokojenie Mandaryny :evil_lol:

Posted

Jest zainteresowany człowiekiem. Na razie ostrzega Cię byś nie naruszała wyznaczonej przez niego granicy, daj mu więc wystarczająco dużo czasu by Ci zaufał (ale nie pozwól przepłoszyc sie warczeniem)
Mów do niego właśnie tak jak to dzis robiłaś "z jego wysokośći" ( tzn siedzać lub kucając ) - wtedy nie będzie tak bardzo czuł sie "zagrożony Twoją wielkością"
Znalazł sie w nowym , obcym miejscu, wśród obcych zapachów, obcych ludzi - ale jak już dziś wyszedł z budy - Mosii :buzi: - bedzie dobrze !!!