Iv_ Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='Jasza'][COLOR=#000000]Pięknie jest. Biało. Śniegowo. Czysto. Niestety osiedle opanowały strrraszliwe bałwany. Wytrzeszczają czarne, kamienne oczyska i rozczapierzają gałązkowe, palczaste witkoręce. Nie boją się głośnego szczekania, powarkiwania, podskakiwania, stukania noskiem, a nawet, a nawet...żółtego siknięcia! W głowie się nie mieści...[/COLOR][COLOR=#808080] [COLOR=#808080][I](To pisałem ja, Reksio).[/I][/COLOR][/COLOR][/QUOTE] Ot jakie bałwany! :roflt::roflt: Quote
Patmol Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [I]u nas nie ma śniegu, ani bałwanów ale główną atrakcją moich spacerów jest zawsze rzeka zawsze jakoś ich przechytrzę i uda mi się się wskoczyć do rzeki po szyję ach, jak przyjemni jest się wykąpać w rzece w mglisty poranek Sweetie" [/I] Quote
Jasza Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Sweetie - higienistka :diabloti: Poranna kąpiel musi być. U Was nie ma śniegu?? Quote
Patmol Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 nie ma u nas nawet mrozu -nie ma temperatura jest plusowa-ciepło jest Sweetie uwielbia kąpiele grudniowe siedzi zadowolona zanurzona po szyję w rzece pluska się no to Caillou tez włazi i pluskają się razem Quote
Pegaza Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 Melduję się że byłam poczytałam i widziałam.. Jaszo nie wybierasz się na weekend w góry?:) Quote
jotpeg Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 [quote name='Jasza'][COLOR=#000000]Pięknie jest. Biało. Śniegowo. Czysto. Niestety osiedle opanowały strrraszliwe bałwany. Wytrzeszczają czarne, kamienne oczyska i rozczapierzają gałązkowe, palczaste witkoręce. Nie boją się głośnego szczekania, powarkiwania, podskakiwania, stukania noskiem, a nawet, a nawet...żółtego siknięcia! W głowie się nie mieści...[/COLOR][COLOR=#808080] [COLOR=#808080][I](To pisałem ja, Reksio).[/I][/COLOR][/COLOR][/QUOTE] Reksiu, to, ja, Norek; całkowicie się z tobą zgadzam - chłopie, te bałwany to straszne som :evil_lol: Quote
Jasza Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='Pegaza']Melduję się że byłam poczytałam i widziałam.. Jaszo nie wybierasz się na weekend w góry?:)[/QUOTE] W ten - nie.Jest tak śniegowo, że prawie jakbyśmy tam byli ;-) Poczekam jak u nas będzie szaro i mokro - wtedy pojedziemy do białej Fojtuli. Quote
Jasza Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='jotpeg']Reksiu, to, ja, Norek; całkowicie się z tobą zgadzam - chłopie, te bałwany to straszne som :evil_lol:[/QUOTE] :diabloti: :diabloti::diabloti: Quote
Jasza Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Odruszki. Poranny rytuał pasztetowy. Palec. Kolejność zachowana. Liźnięcie. Malutkie ząbki zyt, zyt, zyt pod paznokciem, nic się nie może zmarnować. Reksio. Od zawsze. Palec zbliża się do noska - oczy robią się coraz większe, błyskają białka. Mlaśnięcie. Misia. Palec zbliża się do noska ... a nos do palca. Uszy jak za pociągnięciem sznureczka prostują się i odchylają do tyłu. Mlaśnięcie. Odruchy. Odruszki.:p Quote
Jasza Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 Misia zażyła dzisiaj wiaderkowej kąpieli W piance szamponu I love my planet. Ech, jaki piękny cytrynowy aromat... Niestety zapach ludzkiej kupy nadal wyczuwalny... Reksio spogląda na Kulę tęsknym wzrokiem.... Quote
Awit Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Dlaczego w wiaderku?:-) Po stokroć wolę na moim psie jednym czy drugim, zapach starej ryby albo nawet i padliny, niż zapach ludzkich odchodów. Quote
Andzike Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 O fu... a ja dziś narzekałam, że muszę swoje futra wrzucić do wanny po dniu spędzonym u aikowo... A one były "tylko" całe w błocie... Quote
Jasza Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 W wiaderku, bo Misia b a r d z o boi się wanny.:p Quote
Patmol Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 biedna Misia ( a wiaderka sie nie boi?) Quote
Jasza Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Wiaderko jest mniejsze od Misi :p a wanna przepastna,biała i śliska. Quote
Patmol Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 no to jak się mieści?????? trzymasz ją za ogon i głową wkładasz do wiaderka?:diabloti: Quote
Jasza Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Nóżki po kolei. Potem brzuszek. Potem wycieranie. Potem całuski. :p Quote
Patmol Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 poważnie???:laugh2_2::laugh2_2: zemdlałam:diabloti: Quote
Jasza Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Mdlej Patmol. I tak cztery razy dziennie ;-) Quote
jotpeg Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 po każdym z spacerze obydwoje (w sezonie miejskiej zimy)??? rety!!!! Quote
Jasza Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 No a jak inaczej?:crazyeye: ( Oczywiście jak było biało, to tylko łapki wycierałam z piasku i soli szmatką i po krzyku). Quote
jotpeg Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 hm, owszem czasem Norek też ląduje w miednicy, ale sporadycznie, jak jest wielka odwilż. na co dzień - ręcznik papierowy, wilgotne chusteczki dla niemowląt, szmatka do wycierania. Twój sposób, choć kłopotliwy, jest o tyle lepszy, że później pies wylizując sobie łapki, raczej nie zliże jakiegoś świństwa, ręcznik papierowy czy chusteczka nie jest tak dokładny jak woda. Quote
Jasza Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Reksia to bym może mogła powycierać,ale Misiowa zrobi dwa kroki po mokrej trawie albo chodniku i ma na tych frędzelkach swoich,na brzuszku i łapkach milion ziarenek piasku, małe rzepki, i co ino ;-) Ogony rezydują na fotelach,w łóżku,na wersalkach -więc wolałabym żeby mi z piasku legowiska nie ścieliły. A pokaż Norka, Jotpeg.:p Quote
maciaszek Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 O matko... Nie zazdroszczę procedury "myciowej". A nie da się jakoś Misi oswoić z wanną? Albo przynajmniej z większym wiaderkiem? Byłoby by Ci wygodniej. No i zapaszek lepiej by się sprał, gdyby można było Misię porządnie wykąpać. Quote
Recommended Posts