Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eh same dobre wiesci, Neris przestala siusia, skradla serce Pokerkowi no jeszcze niech przestanie ganiac drugiego Pokerka i bedzie spisywac sie na medal :), aj zapomnialam o Kotku - przestan Neris ganiac Chlopca! nieładnie!

Posted

to wielka słodycz, tylko brać i kochać., chociaż przed chwilą znowu wdepnęłam w bajoro :mad:
Ona jest bardzo mądra, rozumie większość poleceń, zero agresji, jak ją zbesztam , to się kładzie kołami do góry i przeprasza. Umie się bawić piłeczką i namiętnie pozera pluszaki

A to dziewczynka z jęzorkiem na wierzchu

Upatrzyła sobie miejsce pod moją częścią łoża i śpi

W kuchni pod stołem

Posted

Jest naprawdę urocza, sierść ma mięciutką, daje się czesać. Naprawdę szkoda ją marnować w DT.Powinna już być w DS i dawać radość.

Posted

No to tu Was znalazłam,:evil_lol: Neris jest piękną sunią a Ty Poker cudowną nianią :Rose:każdy psiak który trafia
w Twoje ręce rozkwita jak ten łabądek :loveu:Strasznie się cieszę......

Posted

Poker napisał(a):
Przecież możesz mieć 2 psy :eviltong:, więcej futra do kochania :evil_lol:

ja mogę ale nie wiem, co na to mój mąż. Chociaż Fango to akurat jego fanaberia

Posted

Od przyjazdu do nas Neris cały cza zieje, myślałam, że to może stres albo po schronie jest jej za ciepło w domu.Ale dziś postanowiłam pojechać do weta w związku z jej siusianiem i w dalszym ciągu zianiem. Okazało się sunia ma tak jak przypuszczałam 39,5 i w związku z całością obrazu dostała antybiotyk i lek przeciwskurczowy, ma steryd się nie zgodziłam. Teraz ładnie zjadła i śpi.Jeszcze tak dygoczącego psa w samochodzie nie widziałam.Myślałam,że mi serce pęknie za nią. U weta anioł.
Dziś też miała próbę na małe dziecko, która wypadła bardzo pozytywnie.Sunie jest REWELACYJNA.
Bardzo proszę, róbcie jej ogłoszenia, nie ma sensu , by siedziała w DT dłużej niż to konieczne.

Wnusia z Neriską

Piękna buźka

Neris u stóp Dolarka

Jaka jestem STRAAASZNA

I kto jest silniejszy ?

Posted

Ciocie, podsumujcie prosze, bo ja juz sie zgubilam :)
Ile Neris ma lat, w jakim typie rasy i charakter. Poki co tekstu dobrego nie mamy, ale chociaz z podstawowymi danymi bede redagowac ogloszenia.
Nr kontaktowy do Poker :)

Posted

Nie wiem jak określić typ Neriski.Wg mnie ona ma pysior wilczarza ,a resztę krótkonogiego owczarka nizinnego.Sierść ma falistą przechodzącą w skręconą , bardzo miękką .Nie ma ogona od urodzenia.
Jeżeli o charakter to jest bardzo łagodna, chociaż próbuje cały czas dominować nad psami i kotem.Ale jest posłuszna.
Jest przytulińska, chodzi za nami, umie i lubi się bawić.Na spacerze biega na długiej smyczy i natychmiast przychodzi na zawołanie. Czesać się daje, ale łap nie lubi myć ( a który pies to lubi ?) Samochód - boi się , w drodze do nas wymiotowała, ale przypuszczam ,że to ze stresu.Ogólnie nie ma lęków , ani w domu , ani na dworze. Szczeka teraz już rzadziej , ale głosik ma donośny.
W kłębie ma 40 cm, waży 14,2 ,a powinna na moje oko dobić do 17 -18, bo teraz jest baaardzo chuda. Apetyt ma dobry, uwielbia smaczki i już wyczaiła gdzie je trzymam.Wetka oceniła jej wiek na ok. 2,5 - 3 lat.Wysterylizowana.
Tylko brać i kochać.:loveu:
NIE ŚMIERDZI i nie leży jak dywan, chyba ,ze śpi to tak :eviltong:

Posted

Dzieki, kopiuje i sciagam jej zdjecia, jutro postaram sie zrobic kilka ogloszen.
Fajnie, ze nie wymiotuje w aucie, bedzie wspanialym towarzyszem wycieczek. W czasie jazdy do Wroclawia na pewno bylo przestraszona. Na postojach wychodzila, szybko siusiu i od razu kladla sie i przytulala do..ziemi. Nie chciala wracac do auta, jak juz wsiadla to na kolejnym nie chciala wysiąść. Serce sie krajalo patrzac na nią. Nie chciala napic sie wody, dopiero po dluzszym, czulym przemawianiu do niej, zaufala.

Posted

fiorsteinbock, śliczny banerek, dziękujęza ogłoszenia również.Przydałoby się Allegro, opłacę wyróżnienie.
Sunia jest taka śmieszna, biega jak mały dziczek.Teraz pojadła jeszcze świeżo ugotowanego indyka z ryżem i jarzynami.
Ale ciągle zaczepia psy, kładzie swą wielką łapę na grzbiecie któregoś chłopaka i próbuje przygnieść do podłogi. Czasem wygląda to na chęć zabawy,ale częściej na chęć podporządkowania ich sobie.Ale chłopaki się nie dają.
Burczą , nawet Pokerek.

Posted

jasne ,że wchodzi w grę dom w okolicach Warszawy,jeżeli Ty go polecisz. Z tym ,że ja mam na stałe Pokera ,a teraz Neris,a Ty masz Neris też ?
Ale numer z imionami :p, to dlaczego masz taki nik?

Posted

To dłuuuuga historia :)
Ale nie, nie mam psa o imieniu Neris.
To JA jestem Neris od zawsze :)

Niestety niecierpliwy dom sobie dzisiaj przywiózł suczynkę :oops:

Posted

Neris napisał(a):
To dłuuuuga historia :)
Ale nie, nie mam psa o imieniu Neris.
To JA jestem Neris od zawsze :)

Niestety niecierpliwy dom sobie dzisiaj przywiózł suczynkę :oops:

Trudno się mówi, mam nadzieję,że jaką bidę.