giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Malenka juz w drodze Pokerku...a imie to juz sama wybierzesz..... Mąż z okna zawolala do niej Newa to pozniej dlugo patrzyła w okno..... Quote
giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Malenka juz w drodze Pokerku...a imie to juz sama wybierzesz..... Mąż z okna zawolala do niej Newa to pozniej dlugo patrzyła w okno..... Quote
giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Malenka juz w drodze Pokerku...a imie to juz sama wybierzesz..... Mąż z okna zawolala do niej Newa to pozniej dlugo patrzyła w okno..... Tearz Nelka jedzie i wymiotuje....i to mocno:( Quote
giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Malenka juz w drodze Pokerku...a imie to juz sama wybierzesz..... Mąż z okna zawolala do niej Newa to pozniej dlugo patrzyła w okno..... Teraz Nelka jedzie i wymiotuje....i to mocno:( Quote
giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Malenka juz w drodze Pokerku...a imie to juz sama wybierzesz..... Mąż z okna zawolala do niej Newa to pozniej dlugo patrzyła w okno..... Teraz Nelka jedzie i wymiotuje....i to mocno:( Quote
Lucyna Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ależ się giselle rozpisała :evil_lol: ... wiemy, pewnie już na miejscu ...:lol: Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Newa od ok.pół godziny w domku. I kto to wydał opinię sunie,że taka spokojna i nieśmiała ?? To szczekaczka pierwszej klasy , a jak donośna !!! :mad: Sunia jest przesłodka, wyłożyła się kołami do góry, kładzie mordkę na kapciu małża. Obiegła cały parter, napiła się ,jeść na razie nie chce, smaczka tez nie. Nie lubi myć łap zupełnie jak nasze psiaki. :diabloti: Jest większa niż myślałam, dużo większa od Dolara. Z kotem ok,coś na Pokerka burknęła ale może on chciał sprawdzić jej płeć. :evil_lol: Zaraz idziemy ją kąpać , bo całą drogę haftowała, zajeżdża kwachem. Zdjęcia mam ,ale teraz nie mam czasu wklejać. W książeczce nie ma wpisu o sterylizacji.Przydałoby się jakieś zaświadczenie o tym. ale SZCZEKACZKA , szkoda ,że ona nie poszła zamiast Tami, bo domek chce szczekacza, a Tami jest cicha . Quote
giselle4 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 oszczekała mi onka pod domek...ale kota nie zaczepiła.... Quote
ona03 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 "Pokerowe Psie Niebo" :loveu: jakie cudne określenie tego DT :loveu: Pokerku, żeby te psiaki umiały mówić. Same komplementy by szczekały :evil_lol: Newa głowa do góry, będą z Ciebie psy jak jesteś w rękach Poker ;) Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 "Pokerowe Psie Niebo" , no nie przesadzajcie , bo aż mi wstyd. Jak :diabloti:może niebo tworzyć ?? A teraz o suni. Nie mogliśmy się zdecydować co do imienia jak nigdy i w końcu padło na NERIS , dźwięczne , eleganckie. A więc Neris jest bardzo miłą, generalnie łagodną sunią. Nie ma żadnych lęków.Bardzo dużo rozumie, reaguje na stój , chodź , trochę na nie wolno. W kąpieli była grzeczna , chociaż kąpaliśmy ją razem z małżem. Woda płynęła z niej brązowa,ale to normalne u psów ze schronu. O dziwo ma stosunkowo mało dredów i filców.Cześć już wyczesałam.Jutro reszta. Na spacerze trochę ciągnie,ale nie jest tragicznie.Zrobiła co trzeba i obrobiła doopsko,. więc było pranko.Muszę wyciąć jej pod nieobecnym ogonkiem sierść. Neris jest pomieszaniem małego wilczarza z ponkiem. Trochę musiałam ją zbesztać, bo próbuje ujarzmiać starego Pokerka, 2 razy od niej mniejszego.Kota też goni , ale raczej zabawowo. Tyle ,że Bonusek umownie jutro kończy 14 lat i chyba zaczyna poważnie chorować. Albo cukrzyca albo nerki. Właściwie to suńkę można ogłaszać.Kilka dni muszę ją poobserwować i wtedy będę mogła zrobić jej charakterystykę. Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 odpoczynek po podróży w kąpieli obiadek a tu daje buźki wnusiowi Quote
mshume Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 To teraz już wiem, która sunia ma DT u Poker :) Quote
Lucyna Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Śliczna, rzeczywiście trochę większa od poprzednich, szczęściara ... Quote
leni356 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Cudna :) Podobna do Tami czy mi się wydaje? Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Poker napisał(a):Newa od ok.pół godziny w domku. I kto to wydał opinię sunie,że taka spokojna i nieśmiała ?? To szczekaczka pierwszej klasy , a jak donośna !!! :mad: Sunia jest przesłodka, wyłożyła się kołami do góry, kładzie mordkę na kapciu małża. Obiegła cały parter, napiła się ,jeść na razie nie chce, smaczka tez nie. Nie lubi myć łap zupełnie jak nasze psiaki. :diabloti: Jest większa niż myślałam, dużo większa od Dolara. Z kotem ok,coś na Pokerka burknęła ale może on chciał sprawdzić jej płeć. :evil_lol: Zaraz idziemy ją kąpać , bo całą drogę haftowała, zajeżdża kwachem. Zdjęcia mam ,ale teraz nie mam czasu wklejać. W książeczce nie ma wpisu o sterylizacji.Przydałoby się jakieś zaświadczenie o tym. ale SZCZEKACZKA , szkoda ,że ona nie poszła zamiast Tami, bo domek chce szczekacza, a Tami jest cicha . To ci niespodzianka, czytam, czytam i uwierzyc nie moge :evil_lol: W samochodzie cudo, nie pies. Poza klopotami zoladkowymi - zadnych innych. W czasie krotkich postojów rowniez spokojna i ciuchutka. Rozmawialismy z mezem, ze taki pies to marzenie. To nas malutka oszukala :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciekawe co bylo prawdziwa przyczyna oddania jej do schronu przez kobiete, ktora twierdzila, ze suka lezy jak dywan a ona nie chce takiego psa :angryy: Neris, piekne imie dla wyjatkowej dziewczynki! :cool3: Prosze wymiziac wszystkie czworonogi :razz: a dla domku serdecznie pozdrowienia, bedziemy zagladac :loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Jest rzeczywiście podobna do Tami,ale tylko w umaszczeniu.Bo jeżeli chodzi o wielkość to w Neris zmieszczą się 3 albo 4 Tamisie. Ona jest taka malutka jak ja jestem Chinką :eviltong: Jest dużo większa nawet od Dolarka.Małż powiedział ,że córeczek nie wybiera. Neris jest szczuplutka , prawie jak Tami, ale potencjał to ma.Łapy ma porządne jak 4 Tamisi.Jest długa, pasowałyby do niej łapy o 5 cm dłuższe, ale w sumie nie jest niskopodwoziowa. Pojadała kolację, ma ochotę gonić kota. Do nas się przymila. Uważamy ,że jest bardzo mądra. Wracając z pierwszego spaceru od razu wiedziała która furtka jest jej. Ja naszykowałam spanka dla suni jak mniej więcej dla Tami ,a tu trzeba 2 razy większe.:evil_lol: Nie wyszły mi dziś zdjęcia.Jutro spróbuję jakieś fajne cyknąć i naprawdę będzie można ruszać z ogłoszeniami. Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ona potrafi leżeć spokojniutko pod stołem ,ale wszystko obserwuje i żywo reaguje. Może ujawni jeszcze jakieś niespodziewankowe zachowania, dla których teoretycznie mógł ją dom oddać. Niestety nasiurała na panele,a w jej wydaniu to niezła kałuża.Nic to , pierwszy dzień o niczym nie mówi. Quote
Lucyna Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Neris, bądź grzeczna, Poker Ci nie odpuści dziewczyno ... nie trać czasu ... :evil_lol: Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 :Rose:Chcemy jeszcze gorąco podziękować fiorsteinbock i jej małżowi i dzidziusiowi za przywiezienie Neriski do nas.:Rose: Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Prosze nie dziekowac - tylko podawac namiary na takie fantastyczne domki, a my bedziemy z najwieksza checią dowozic psiaki :) Neris w czasie podrozy: gdzie łepek? :) Neris ciezko zniosla jazde autem, w obroznieniu od swojej mlodszej kolezanki :) Quote
Poker Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Niestety bezpłatnych DT coraz mniej :roll: widać po minie Neris,że ją muli. A na ostatnim zdjęciu to mała miss się szykuje.Jak ma na imię ? Quote
fiorsteinbock Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Karolinka i dzisiaj konczy 3 miesiace :cool3: Cala droge przespala, dopiero na placu Grunwaldzim zaczela sie przebudzac, Neris rzucila okiem w jej strone i westchnela :evil_lol: Dzieć nawet nie chciał sie przywitać :oops: Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ja tez wszystkim dziekuej i malutkim dzieciaczkom ze pomagały tak dzielnie..... Karolinko ,wszystkiego najlepszego:) Quote
giselle4 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ja tez wszystkim dziekuje i malutkim dzieciaczkom ze pomagały tak dzielnie..... Karolinko ,wszystkiego najlepszego:) Quote
Recommended Posts