Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Dziewczyny! Info o suni, pomimo, że się przez schron przewija już drugi raz, czyli szło ją poznać, jak na lekarstwo. Dajcie proszę trochę konkretów!!! Odpowiedzcie mi według punktów (zakładając, że znacie odpowiedzi lub możecie pewne rzeczy sprawdzić).

imię - Nella, OK
wiek - 1,5 roku OK
Wysterlizowana, odrobaczona, szczepiona - 3 x TAK
Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty - może miała kontakt w czasie, gdy była adoptowana)?koty nie....
do innych psiakow kolezenska

Jaki ma charakter? chodzaca łagodnosc i radosc

Jak chodzi na smyczy? chodzi ładnie chociaz czasem pociągnie ...bo chce szybciej

Jak znosi jazdę autem (może wiecie, czy jeździła z tymi, co ją oddali)?jezdzi autem

Czy coś potrafi (komendy)?nie zna komend

Czy w domu coś niszczyła? Czy zachowywała czystość? zachowuje czystosc,nie niszczy

Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinna absolutnie?[/QUOTE]do ludzi z dziecmi ,do ludzi straszych,do samotnej osoby
ale błagam nie do dziwaków ktorzy beda czekac na okazywanie w pierwszym dniu przez psiaka wdziecznosci i radosci....

Posted

Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming:

Posted

[quote name='majqa']Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming:[/QUOTE]

oki majeczko, ja nie mogłam tylko zrozumieć Twojego postu w sensie przeczytania :-)

Posted

[quote name='majqa']Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming:[/QUOTE]
kurcze...przepraszam
chcialam tak na szybko odpowiedziec...sorry

Posted

Błahahaha...mało tego, sama bym nie zrozumiała zdania: Czy coś jeszcze da powiedzieć? bo trąba nie dodałam się.Jedno jest pewne, czas odespać parę nocy.
Dla Nellusi pewno dziś, późnym wieczorem, zrobię tekścik i poogłaszam. Ona piorunem powinna trafić na właściwego ludzia. :-)

Posted

Sprawdźcie uważnie, co jest do poprawki. Przegięłam 3ema praktycznie bezsennymi nocami, czego wyraz już tu dałam, wiadomym, inteligentnym popisem. Reasumując. Co jest do poprawki z ewentualnymi bykami włącznie?

Nieziemsko piękna Nelli. Ofiara głupoty?

Srebro przetkane bielą i muśnięte czernią; miękkie, łzawe spojrzenie migdałowych oczu; aksamitny, chłodny, wilgotny, delikatnie wtulający się nosek. Kto to? Nelli, prawdziwa psia piękność, której urody nie zaprzeczyłby nawet maniak narzekania. Sunieczka ma za sobą 1,5 roku życia, w tym bezdomność i dwukrotny pobyt w schronisku. Jakże to? Uciekła, gdy ktoś zaofiarował jej siebie i cud prawdziwego domu? Dała nogę, bo kochała głód, zimno i niebezpieczeństwo tułaczki? Nic podobnego! Wróciła niczym bumerang za sprawą ludzkiej woli. Potraktowano ją jak kasetę z wypożyczalni. Była zbyt spokojna, nie reagowała dziką radością na odmianę losu. Nie wzięto pod uwagę, że... może nie ufa szczęściu i potrzebuje czasu, by odnaleźć się w nowej sytuacji, uznać, że to nie sen. Ot, komuś najwyraźniej obsunęło się nastawienie do żywego, czującego zwierzęcia, które wymagało odrobiny czasu, żeby rozkwitnąć. Cóż, stało się. Nelli ciężko było pojąć, że została odtrącona. Jeśli potrafisz obdarzyć ją mądrą, odpowiedzialną miłością, nie wahaj się dać jej szansę! Bez wątpienia na nią zasługuje. Urocza, łagodna, zrównoważona, doskonały materiał na przyjaciela i prawdziwą ozdobę, zdrowa (odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana). Czy można chcieć więcej? Nelli godna jest polecenia do każdego domu. Nie niszczy, zachowuje czystość, jest towarzysko nastawiona do innych psiaków, fenomenalnie sprawdza się w roli pasażera w samochodzie. Czego nie potrafi? Nie serwuje drinków, nie stepuje, nie gra na organkach. Widać, ma swoje wady ale... jest, po prostu jest i wierzy, że pewnego dnia wyłoni się zza schroniskowych krat jej człowiek, wielki sercem, rozumem, klasą. Trudno o bardziej pożądany moment. Nie czekaj!

Osoby zainteresowane adopcją Nelli proszone są o kontakt pod numerem
0-664482859 lub pisząc na adres mailowy [email protected]

Posted

Takie PON- iaste stworzenie.
Ja nie rozumiem- gryzą, szczekają, demolują- źle, leżą jak dywan- też niedobrze.
Śmierdzący dywan? Psa się myje, dywany też...O losie.
Ja bym ją dała do ludzi od PON-ów, jeśli są.