camisiowa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 jaka piękna, myślę, że szybko znajdzie kochający ją domeczek. A Pani , ktora ją oddała, to... zupełnie dla mnie jakies nieporozumienie. Duzo szczęścia sunieczko Quote
kamilawa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 To poczekamy razem :-) Zapraszam na bazarek, nawet żeby pohopsać troszkę ;-) http://www.dogomania.pl/threads/179293-Super-SHAKER-Na-pomoc-psom-z-pseudo-schronu-w-Dobrocinie-Do-14-02-2010?p=14035474#post14035474 Quote
giselle4 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='majqa']Dziewczyny! Info o suni, pomimo, że się przez schron przewija już drugi raz, czyli szło ją poznać, jak na lekarstwo. Dajcie proszę trochę konkretów!!! Odpowiedzcie mi według punktów (zakładając, że znacie odpowiedzi lub możecie pewne rzeczy sprawdzić). imię - Nella, OK wiek - 1,5 roku OK Wysterlizowana, odrobaczona, szczepiona - 3 x TAK Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty - może miała kontakt w czasie, gdy była adoptowana)?koty nie.... do innych psiakow kolezenska Jaki ma charakter? chodzaca łagodnosc i radosc Jak chodzi na smyczy? chodzi ładnie chociaz czasem pociągnie ...bo chce szybciej Jak znosi jazdę autem (może wiecie, czy jeździła z tymi, co ją oddali)?jezdzi autem Czy coś potrafi (komendy)?nie zna komend Czy w domu coś niszczyła? Czy zachowywała czystość? zachowuje czystosc,nie niszczy Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinna absolutnie?[/QUOTE]do ludzi z dziecmi ,do ludzi straszych,do samotnej osoby ale błagam nie do dziwaków ktorzy beda czekac na okazywanie w pierwszym dniu przez psiaka wdziecznosci i radosci.... Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Czy coś jeszcze da powiedzieć?/ Odpowiedzieć na któreś z pytań? Quote
Asia76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='majqa']Czy coś jeszcze da powiedzieć?/ Odpowiedzieć na któreś z pytań?[/QUOTE] tzn? nie bardzo rozumiem ? Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming: Quote
Asia76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='majqa']Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming:[/QUOTE] oki majeczko, ja nie mogłam tylko zrozumieć Twojego postu w sensie przeczytania :-) Quote
giselle4 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='majqa']Nic dziwnego, że nie rozumiesz. Sama bym nie rozumiała. Na bank muszę iść do okulisty i zainstalować sobie denka od butelek. :roll: Diabeł ogonem mi nakrył odpowiedzi w cytacie i widziałam wyłącznie własne pytania. Jasne, że jest już wszystko. Przepraszam... ślepota jedna. :flaming:[/QUOTE] kurcze...przepraszam chcialam tak na szybko odpowiedziec...sorry Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Błahahaha...mało tego, sama bym nie zrozumiała zdania: Czy coś jeszcze da powiedzieć? bo trąba nie dodałam się.Jedno jest pewne, czas odespać parę nocy. Dla Nellusi pewno dziś, późnym wieczorem, zrobię tekścik i poogłaszam. Ona piorunem powinna trafić na właściwego ludzia. :-) Quote
kamilawa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Izuniu, dzięki wielkie! Ja się za to miałam zabrać, ale ciągle brak mi na wszystko czasu. Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Sprawdźcie uważnie, co jest do poprawki. Przegięłam 3ema praktycznie bezsennymi nocami, czego wyraz już tu dałam, wiadomym, inteligentnym popisem. Reasumując. Co jest do poprawki z ewentualnymi bykami włącznie? Nieziemsko piękna Nelli. Ofiara głupoty? Srebro przetkane bielą i muśnięte czernią; miękkie, łzawe spojrzenie migdałowych oczu; aksamitny, chłodny, wilgotny, delikatnie wtulający się nosek. Kto to? Nelli, prawdziwa psia piękność, której urody nie zaprzeczyłby nawet maniak narzekania. Sunieczka ma za sobą 1,5 roku życia, w tym bezdomność i dwukrotny pobyt w schronisku. Jakże to? Uciekła, gdy ktoś zaofiarował jej siebie i cud prawdziwego domu? Dała nogę, bo kochała głód, zimno i niebezpieczeństwo tułaczki? Nic podobnego! Wróciła niczym bumerang za sprawą ludzkiej woli. Potraktowano ją jak kasetę z wypożyczalni. Była zbyt spokojna, nie reagowała dziką radością na odmianę losu. Nie wzięto pod uwagę, że... może nie ufa szczęściu i potrzebuje czasu, by odnaleźć się w nowej sytuacji, uznać, że to nie sen. Ot, komuś najwyraźniej obsunęło się nastawienie do żywego, czującego zwierzęcia, które wymagało odrobiny czasu, żeby rozkwitnąć. Cóż, stało się. Nelli ciężko było pojąć, że została odtrącona. Jeśli potrafisz obdarzyć ją mądrą, odpowiedzialną miłością, nie wahaj się dać jej szansę! Bez wątpienia na nią zasługuje. Urocza, łagodna, zrównoważona, doskonały materiał na przyjaciela i prawdziwą ozdobę, zdrowa (odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana). Czy można chcieć więcej? Nelli godna jest polecenia do każdego domu. Nie niszczy, zachowuje czystość, jest towarzysko nastawiona do innych psiaków, fenomenalnie sprawdza się w roli pasażera w samochodzie. Czego nie potrafi? Nie serwuje drinków, nie stepuje, nie gra na organkach. Widać, ma swoje wady ale... jest, po prostu jest i wierzy, że pewnego dnia wyłoni się zza schroniskowych krat jej człowiek, wielki sercem, rozumem, klasą. Trudno o bardziej pożądany moment. Nie czekaj! Osoby zainteresowane adopcją Nelli proszone są o kontakt pod numerem 0-664482859 lub pisząc na adres mailowy [email protected] Quote
Asia76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 majqa jesteś nieoceniona. Fajny tekst. dam psinę na allegro, w paru miejscach juz dałam wczesniej, ale ja niestety nie umiem tak pisać. Quote
majqa Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ode mnie będzie 30tka ogłoszeń, więcej, przepraszam, nie dam rady. Może warto zmianą tytułu uśmiechnąć się o pomoc ogłoszeniową (jest tekst, są na wątku wszelkie info, fotki, nic tylko przeklepywać ;-)? Dodałam Nelli na: http://owi.pl www.drobne.centrumofert.pl www.sellit.pl www.olx.pl www.e-zwierzak.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.kokosy.pl http://ale.gratka.pl http://www.zoonet.pl www.bono-polska.pl www.pineska.pl www.neeon.pl www.dwukropek.pl telezoo http://vegie.pl www.adopcjapsa.pl www.eoferty.com.pl www.argetto.pl www.gumtree.pl www.ojoj.pl www.oglosze.pl http://psy.elk.pl http://twojeanonse.com www.nasipupile.pl www.najpewniej.pl www.petworld.pl www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta www.oglosili.pl www.petsy.pl www.cafeanimal.pl Quote
kamilawa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 O matko, teraz to się telefony rozdzwonią. ;-) Quote
majqa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Czego bardzo suni życzę. 3maj się Nelluś. Gdyby ogłoszenia były do zdjęcia, dajcie mi, proszę, cynk na PW. Quote
giselle4 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 ok,napiszemy i mamy nadzieje ze przy tylu ogłoszeniach Nelka poleci do domku szybko:) Quote
Smyku Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Majqa , nasz rację niunia różni się od Remisia tylko kolorem . Cudo śliczne . Quote
Tattoi Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Takie PON- iaste stworzenie. Ja nie rozumiem- gryzą, szczekają, demolują- źle, leżą jak dywan- też niedobrze. Śmierdzący dywan? Psa się myje, dywany też...O losie. Ja bym ją dała do ludzi od PON-ów, jeśli są. Quote
Asia76 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Był dzisiaj telefon spod Warszawy ale Pani myślała, że Nelka jest gdzieś pod Warszawą. Dzierżoniów to za daleko.Ale to może dobry znak ? Quote
kamilawa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Oo, pierwszy telefon. Jeżeli jej za daleko, to niech się wypcha ;-) Nellka czeka na kogos cudownego. Quote
Recommended Posts