Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Olivko nie w kazdym!!!Show dog sie trafia raz nawet na kilkanascie szczeniat. Ale pare showow juz widzialam, bo jezdze po wystawkach. A Ty Olivko na ilu bylas w zyciu bo nie pamietam:)))))))))))))))))))))))))No i jesli Ty swoje szczenieta sklasyfikujesz wszystkie jako breeding i pirdykniesz cene taka jak ...... tu nie napisze bo kancelaria prawnicza to zycze powodzenia!!!:)))))))))))))))))

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini napisał(a):
Olivko nie w kazdym!!!Show dog sie trafia raz nawet na kilkanascie szczeniat. Ale pare showow juz widzialam, bo jezdze po wystawkach. A Ty Olivko na ilu bylas w zyciu bo nie pamietam:)))))))))))))))))))))))))No i jesli Ty swoje szczenieta sklasyfikujesz wszystkie jako breeding i pirdykniesz cene taka jak ...... tu nie napisze bo kancelaria prawnicza to zycze powodzenia!!!:)))))))))))))))))

Ach Orsini takiego doświadczenia jak Ty nie mam. Wszak odchowałaś już jeden miot:cool3:

Posted

Olivka napisał(a):
Ach Orsini takiego doświadczenia jak Ty nie mam. Wszak odchowałaś już jeden miot:cool3:

ja kozystam z rad innych zawsze to powtarzam:)))np. z rad mojego przyjaciela , ktory wychodowal 2 zwyciezcow swiata, ale to chyba TY pisalas , ze nie kozystasz z rad niczyich:)))))wiec kto tu jest madry???ja czy Ty????bo ja wiem ze odchowalam 1 miot i dlatego potrzebuje pomocy, a Ty masz jeden i to dopiero w drodze, wiec jeszcze nie wiadomo czy w ogole odchowasz (rozne rzeczy sie zdazaja), a juz nie potrzebujesz niczyich rad hahahhahaha

Posted

"Ja wybieram sama i nie proszę o doractwo nikogo ze znajomych. Widzę i wiem co jest dobre, a co nie. Moje decyzje są tylko moje, samodzielnie przemyślane i podjęte"Olivko to sa TWOJE slowa nie moje, chyba ze znowu nie zrozumialam textu pisanego hahahaha i Ty jednak kozystasz z rad zyczliwych Ci osob, bo z pewnoscia takie osoby masz prawda?:)))))))))))))))

Posted

Olivka napisał(a):
Hm Orsini, widocznie mam to w oku to , czego Ty nie masz. Ha, ha , ha

hahahahwiem, wiem to co masz w oku to sie nazywa BELKA:))))w Biblii gdzies czytalam:)))))))))))))))))))))))))))))

Posted

[quote name='orsini']tak???caly miot show????no to poprosze o przyklad takiego miotu:)))))nawet niekoniecznie sznaucery-moze byc cokolwiek:)))ale tak zeby miot liczyl min. 6 sztuk, bo jak w miocie Livki byla np. Berry i Bungee to sie nie liczy:)))))))))

Na początek podam Ci dzieci i wnuki mojego Intera i Championa Polski Larsika – młodzieżowego nie zrobił bo pańcia zaczęła go wystawiać, jak skończył 19 m-cy i nie zrobił championatów innych krajów, bo pańcia mało na wystawki za granicę jeździła:shake:

Championy:

Szansa, Sonata, Sarabanda i Szwagier z Jamna a Szwagier dodatkowo jest interchampionem
Nobel, Norma, Nota-Bene, Nesca z Jmana a Nesca dodatkowo jest Zwyc. Klubu.

Jak miot jest dobry- a w dobrych hodowlach mioty najczęściej są naprawdę dobre- to zależy głównie od zdolności negocjacyjnych hodowcy, w sensie umiejętności przekonania do wystawiania, czy zrobią karierę z pieskami, czy nie :lol: .

I nie upieraj się przy 6-ciu bo to nie ma sensu, wiesz dobrze, że cześć nawet show ląduje na kanapie i nie zmusisz właścicieli do wystawiania :mad: w w/w miotach championaty zrobiły te, które były wystawiane i tak dużo na wystawkach się pojawiło. Zapewniam, że te co nie były wystawiane również by zrobiłyby championa. Więcej by też było interchampionów, gdyby właściciele chcieli pojeździć za granicę :eviltong: :eviltong: .

Posted

orsini napisał(a):
hahahahwiem, wiem to co masz w oku to sie nazywa BELKA:))))w Biblii gdzies czytalam:)))))))))))))))))))))))))))))

:splat:Orsini dlaczego nikt Cię w tym Olsztynie jeszcze nie porwał :boom:

Posted

orsini napisala

Natomiast my dzielimy psy na SHOWDOGI(hodowlane-bo tak jak kiedys pisalam W HODOWLI TYLKO TO CO NAJLEPSZE JEST WYSTARCZAJACO DOBRE)

orsini napisala
no i tak jak pisalam, ja jako perfekcjonistka nie uznaje rozmnazania wszystkiego jak leci co zrobi hodowlanke, zwlaszcza w Polsce.

orsini napisala
jak na razie moja definicja psa show mi sie podoba:smile:)))to taki, ktory bedzie wygrywal z kazdym , a nie tylko z dobrym hendlerem w skrocie:diabloti: :diabloti: :diabloti:

orsini napisala o Skorku
wiem ze u nas kariery za to wlasnie nie zrobi, ale ja w przeciwienstwie do Ciebie nie kieruje sie tytulami:smile:))))
´

orsini napisala...
Skorek fur mich ist ein SHOWHUND

w przetlumaczeniu Skorek jest dla mnie SHOW psem.

Napisał(a) orsini
i ciag
ehhh...gdyby nie ten jej kolor to ja bym byla taka szczesliwa, ze szok!ale co tam :lol::lol::lol:nie zrobi kariery wystawowej, ale pokladam w nia nadzieje hodowlana :lol::lol:

ta niekonsekwencja jest zadziwiajaca :evil_lol: ale jak ja pisze ze kazdy ma prawo sam sobie showa ustalac, to sie ze mna nie zgadza.

ale w tej dyskusji nie chodzi wcale o psy hihi tylko o kase jak zwykle... czyli czy mozna brac duzo pieniedzy za psa, ktory zdaniem trzeciego nie jest show-em :eviltong: to ja odpowiem z mojego punktu widzenia guzik kogos obchodziza ile sprzedaje psy i jakie te psy sa bo to nie jego broszka :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Olivka napisał(a):
:splat:Orsini dlaczego nikt Cię w tym Olsztynie jeszcze nie porwał :boom:

Buhahahaha. No i to powinno byc podsumowanie dla całej tej dyskusji.

Posted

[quote name='orsini']albo ja slepa albo to znowu sa 3 sztuki:))))))))))))mialo byc minimum 6!!!!!!!:))))))))
Tak jak Ci Agnieszka napisała zmuś właścicieli 3 piesów z jednego miotu, żeby chcieli wystawiać swoje psy.

Orsini specjalnie dla Ciebie kolejne mioty gwiazd z hodowli rosyjskich, które to praktycznie wyznaczają standardy w średniakach w dzisiejszej Europie :lol::

Ave Concord Lakme
Ave Concord Lux
Ave Concord Losk
Ave Concord Legenda

Ave Concord Imperial
Ave Concord Idol
Ave Concord Inkarnaton
Ave Concord Ideal

Ave Concord Ya
Ave Concord Yamaha
Ave Concord Yava

Trels YAROSLAVGELIS
Trels YANYCHARGELIS
Trels YAROSLAVNAGELIS
Trels YAKOBINETSGELIS
Trels YAROMIRGELIS
Trels YAKOBINETGELIS

Trels Gerhildagelis
Trels Gertrudagelis
Trels Gaindgelis
Trels Griggelis

Maxandr Elvis Goliaine Zwyc.Świata mieszka we Włoszech
Maxandr Elvis Goliath Zwyc. Europy mieszka w Moskwie
Maxandr Elvis Gelios Vice Zwyc. Europy mieszka w Belgii

Ciekawostka: Maxandr Elvis Goliaine Zwyc.Świata z Włoch była czasowo w Moskwie, aby zrobić championa Rosji, ale się jej nie udało, bo przegrywała ze swoimi miotowymi siostrami, które najprawdopodobniej też są championkami, ale nie wiem, więc nie wymieniam.

To wystarcza żeby udowodnić że rodzą się wyrównane mioty gdzie praktycznie wszystkie psy robią championat- a te które nie robią to głównie dlatego że nie są wystawiane a nie dlatego że są petami.

:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='Pink']" /> to ja odpowiem z mojego punktu widzenia guzik kogos obchodziza ile sprzedaje psy i jakie te psy sa bo to nie jego broszka :diabloti: :diabloti: :diabloti:
Czyli jestes za oszukiwaniem ludzi i oklamywaniem tak??????????no bo jak inaczej mozna nazwac wciskanie ludziom kitu, ze jak zaplaca duze pieniazki to beda mieli cos wyjatkowego, a potem wyrasta tylko zwierze hodowlane.To tak jak sprzedawanie komus Fiata 126p jako Mercedesa.A potem WSZYSCY hodowcy sa bleeee i leca na kase!dlatego ja sie nigdy nie zgodze na wciskanie ludziom kitu i to za grube pieniazki, bo to jest poprostu oszustwo!Pink rozumujac Twoim mozdzkiem-jak beda na moich oczach krasc cos ze sklepu to ja mam nie widziec bo to nie moja brozka?????bo to nie moj sklep?????litosci!!!!!!!!

Posted

Marysiu jestem w szoku!!!!Ty serio masz wiedze w tym temacie!!!tzn. odnosnie sredniakow!!!oczywiscie o ile to sama napisalas z glowki, i nikt Ci nie pomogl w tym:)))))

Posted

[quote name='orsini']Marysiu jestem w szoku!!!!Ty serio masz wiedze w tym temacie!!!tzn. odnosnie sredniakow!!!oczywiscie o ile to sama napisalas z glowki, i nikt Ci nie pomogl w tym:)))))

To jest podstawowa wiedza długoletniego miłośnika danej rasy:lol: . W miniaturach jeszcze dosyć krótko siedzę, ale dążę do zdobycia co najmniej takiej wiedzy jak o średniakach:lol: . Posiłkuję się oczywiście „pamięcią zewnętrzną”, czyli min. netem:lol: .

Posted

Czyli jestes za oszukiwaniem ludzi i oklamywaniem tak??????????no bo jak inaczej mozna nazwac wciskanie ludziom kitu, ze jak zaplaca duze pieniazki to beda mieli cos wyjatkowego, a potem wyrasta tylko zwierze hodowlane.To tak jak sprzedawanie komus Fiata 126p jako Mercedesa.A potem WSZYSCY hodowcy sa bleeee i leca na kase!dlatego ja sie nigdy nie zgodze na wciskanie ludziom kitu i to za grube pieniazki, bo to jest poprostu oszustwo!Pink rozumujac Twoim mozdzkiem-jak beda na moich oczach krasc cos ze sklepu to ja mam nie widziec bo to nie moja brozka?????bo to nie moj sklep?????litosci!!!!!!!!

Że tak się wtrącę jako anonim, którego będziecie chcieli zlinczować :]

Pink nie napisała, że wciska ludziom show'y za wielkie pieniądze tylko napisała, że nikomu do tego za ile ona sprzedaje psa :]
To nie jest oszystwo powiedzieć komuś: Ten pies kosztuje 3 000 zł.
Oszustwem jest powiedzieć bez przekonania [czy jak kto woli okłamać]: Ten pies kosztuje 3 000zł, bo będzie show'em

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Oszustwem jest powiedzieć bez przekonania [czy jak kto woli okłamać]: Ten pies kosztuje 2000zł, bo będzie show'em

no:))a jak sprzedajacy powie z przekonaniem???to juz nie oszustwo???zmienilam cene, zeby sie z nikim nie skojarzylo-wiesz licho nie spi:)))kancelaria prawnicza czyta te wypociny nasze:)))))))))))))))))))))))))))))

Posted

orsini napisał(a):
no:))a jak sprzedajacy powie z przekonaniem???to juz nie oszustwo???zmienilam cene, zeby sie z nikim nie skojarzylo-wiesz licho nie spi:)))kancelaria prawnicza czyta te wypociny nasze:)))))))))))))))))))))))))))))
Wiesz, można polemizować - jeśli ktoś jest święce przekonany, że pies będzie show'em, to nie skłamie, prawda? Powinien się jednak jakoś zabezpieczyć, bo przeciez mimo tego, że pies zapowiada się na showa może się okazać petem [ja osobięcie rozumiem przez to określenie psa, który powinien iść na kanapę, jednak jakby się ktoś uparł to zrobiłby mu uprawnienia, jednak byłoby ciężko].

Tak więc żaden hodowca nie powinien brać odopowiedzialności, ze ten pies będzie show i zdobędzie intera bez mrugnięcia okiem. Hodowca ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie: MOIM zdaniem ten pies będzie showem. Jeśli Pan/pani [potencjalny nabywca] mi zechce zaufać to sprzedam to szczenię za 3 000zł.

Dla mnie tylko idiota sprzedaje 8 tygodniowe szczenię GWARANTUJĄC, że to będzie show.

Oczywiście moim zdaniem można to określić, ale nie gwarantować. Osobiście widziałem hodowczynię, która wybrała 4 tygodniowe szczenię i powiedziała, że to będzie pies króciutki, o dobrej głowie i pięknym kątowaniu, jednak sierść to nie jest to. I już widze, że się nie pomyliła. Pies nie jest jeszcze dojrzały, ale te cechy, które wymieniała ida w tym kierunku [choć trzeba brać zawsze margineś, coś się tam może wydarzyć niespodziewanego :]]

Posted

Czarne Gwiazdy: no podam przyklad:ktos sprzedaje szczeniaka za 2000 np. pieprzaka, gdzie indziej pieprzaki "chodza" po 1200zl, i teraz mowi ludziom, ze dlatego placa prawie 2 razy wiecej ze to jest super zwierzatko itp. no i niestety ale nie wyrasta zadne super zwierzatko co zreszta bylo widac jak maluch byl maly i po nim samym i po jego rodzicach, ze nia ma szans aby po 2 krzywulcach wyrosl z prostymi plecami np., wiec najwyrazniej "hodowca" wciskal ludziom kit, zeby zarobic.Czy to jest fair????bo gdyby sprzedal za 1200 ( u mnie na wiosce srednia za sznaucera wynosi 800zl wiec i tak zawyzylam:))))) to kupujacy nie moglby miec pretensji, bo po tyle sa u innych. Ale jesli przeplacil prawie 2 razy to chyba ma prawo oczekiwac, ze bedzie mial cos ladnego-moze nie prawie 2 razy ladniejszego od tych za 1200, niemniej jednak , ze bedzie to bardzo ladne zwierzatko show, breeding zwal jak zwal, ale ze bedzie to ladne i nie tylko na zrobienie hodowlanki lub wyjezdzenie championatu przy braku konkurencji. No dla mnie to jest logiczne, ze cena jest wyznacznikiem jakosci, dlatego np. orginalne perfumy kosztuja 500zl, a podrobki 30zl i przyklady mozna by mnozyc i mnozyc

Posted

Oczywiście moim zdaniem można to określić, ale nie gwarantować. Osobiście widziałem hodowczynię, która wybrała 4 tygodniowe szczenię i powiedziała, że to będzie pies króciutki, o dobrej głowie i pięknym kątowaniu, jednak sierść to nie jest to. I już widze, że się nie pomyliła. Pies nie jest jeszcze dojrzały, ale te cechy, które wymieniała ida w tym kierunku [choć trzeba brać zawsze margineś, coś się tam może wydarzyć niespodziewanego :]]

juz 4tygodniowego????????????????wow!!!!no to musi byc niezla w te klocki!!!!

Posted

. Hodowca ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie: MOIM zdaniem ten pies będzie showem. Jeśli Pan/pani [potencjalny nabywca] mi zechce zaufać to sprzedam to szczenię za 3 000zł.
< :]]
</p>hmmmm...wiesz masz chyba racje!!!ze to jest kwestia zaufania do ludzi!!!jesli komus ufam to wiem ze moge zaplacic nawet i 10000 i bedzie to piesek OK i spelni moje wyobrazenie o nim, a jak komus nie ufam to i 500zl bedzie za duzo, bo psiak moze sie okazac np. chory itd.

Posted

orsini napisał(a):
Czarne Gwiazdy: no podam przyklad:ktos sprzedaje szczeniaka za 2000 np. pieprzaka, gdzie indziej pieprzaki "chodza" po 1200zl, i teraz mowi ludziom, ze dlatego placa prawie 2 razy wiecej ze to jest super zwierzatko itp. no i niestety ale nie wyrasta zadne super zwierzatko co zreszta bylo widac jak maluch byl maly i po nim samym i po jego rodzicach, ze nia ma szans aby po 2 krzywulcach wyrosl z prostymi plecami np., wiec najwyrazniej "hodowca" wciskal ludziom kit, zeby zarobic.Czy to jest fair????bo gdyby sprzedal za 1200 ( u mnie na wiosce srednia za sznaucera wynosi 800zl wiec i tak zawyzylam:))))) to kupujacy nie moglby miec pretensji, bo po tyle sa u innych. Ale jesli przeplacil prawie 2 razy to chyba ma prawo oczekiwac, ze bedzie mial cos ladnego-moze nie prawie 2 razy ladniejszego od tych za 1200, niemniej jednak , ze bedzie to bardzo ladne zwierzatko show, breeding zwal jak zwal, ale ze bedzie to ladne i nie tylko na zrobienie hodowlanki lub wyjezdzenie championatu przy braku konkurencji. No dla mnie to jest logiczne, ze cena jest wyznacznikiem jakosci, dlatego np. orginalne perfumy kosztuja 500zl, a podrobki 30zl i przyklady mozna by mnozyc i mnozyc

Jak ktoś kupuje psa bez obeznania w cenach to dobrze wiemy jak nazwać takiecho przyszłego włąściciela, nie?

I czy ja mówiąc, że ten pies kosztuje 3000zł oznacza to, ze jest showem? Sprzedaję za 3000 bo mi sie tak podoba - nie mówiąc, że to będzie niewiadomo co, prawda? Mam do tego prawo. Mam prawo wycenić psa na kwotę jaką mi sie podoba. To, że sprzedają psa w cenie wyższej niż inni nie oznacza, że bedzie on championem, nie? Nie mówię przeciez nic takiego. Tak samo kupujący ma prawo kupić ode mnie tego psa za taką cenę jaką sobie wyznaczyłem. A, że kupił psa niewystawowego w cenie wystawowego to jego sprawa, jego broszka. Mógł mi przecież powiedzieć, ze chce wystawiać, a on nie mówił nic.

Posted

Jak ktoś kupuje psa bez obeznania w cenach to dobrze wiemy jak nazwać takiecho przyszłego włąściciela, nie?

I czy ja mówiąc, że ten pies kosztuje 3000zł oznacza to, ze jest showem? Sprzedaję za 3000 bo mi sie tak podoba - nie mówiąc, że to będzie niewiadomo co, prawda? Mam do tego prawo. Mam prawo wycenić psa na kwotę jaką mi sie podoba. To, że sprzedają psa w cenie wyższej niż inni nie oznacza, że bedzie on championem, nie? Nie mówię przeciez nic takiego. Tak samo kupujący ma prawo kupić ode mnie tego psa za taką cenę jaką sobie wyznaczyłem. A, że kupił psa niewystawowego w cenie wystawowego to jego sprawa, jego broszka. Mógł mi przecież powiedzieć, ze chce wystawiać, a on nie mówił nic.

no ciezko sie z Toba nie zgodzic!!!:))))))))))))ale....to kwestia chyba wlasnego sumienia. Ty bys sie z tym dobrze czul???bo ja nieno i moze bys sie przedstawil?:))