ewick73 Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Dzięki serdeczne! a numer telefonu do Fundacji AST, czyli do doddy, ok? Doddy ma większe doświadczenie w adopcjach, poradzi sobie natrętami, co to będą oskarżać o zagłodzenie psa itp, doddy, moze być Twój telefon? Quote
goska i zwierzyniec Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Witam metamorfoza tej suki jest ogromna, w porównaniu z pierwszymi zdjęciami, teraz ma odwagę patrzeć na świat szeroko otwartymi oczami, chodzi wyprostowana. Jest zupełnie innym psem. wczoraj machałam łopata odśnieżając podwórko, i zastanawiałam się....są różne kampanie społeczne o biciu, piciu...może fundacje mogą nacisnąć na kampanie uświadamiającą odpowiedzialność za zwierzaka. Odkąd tu mieszakam (4 lata) ciągle mam jakeiś nowe psy, mniejsze łatwo sie wyadoptowywuje, z dużymi pomagają mi dogomaniacy. A mnie sie marzy, ze ludzie nie zostawiają psa przy ulicy, w lesie, na wysypisku. dobrego dnia od marzycielki Quote
doddy Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Możecie podawać mój nr tel. Żaden problem. 0501 797 018 [email protected] Quote
ewick73 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Nie pytałam Agi o pozwolenie, czy może być na zdjęciu w internecie, dlatego też ją rozmazałam, a Gwiazda-Daisy uwielbia być fotografowana tu link do albumu z fotkami zrobionymi przez mnie http://ewick.fotosik.pl/albumy/729226.html i ona nie jest wcale taka ogromna jest taka jak mój piesek, czyli tak do 65 w kłębie (wiecie, dla mnie to nie jest dużo, przyzwyczaiłam się) pieszczocha za to z niej ogromna, ale może być problem z dominacją, poczuła się pewnie i bezpiecznie, więc pozwala sobie nieśmiało "trykać" domowników. Co do problemów zdrowotnych, to zaczęły się pojawiać pchły, więc potraktowano ją Frontlinem. Zaczerwienione ma jedno oko, i na tyłeczku ma opuchliznę, która zdaje się rosnąć, kurcze jakby ją ktoś w tą chudą dupkę kopnął z całej siły - do obejrzenia przez weta. No i mam wspaniałe wieści! na koncie na Daisy mam już 340 zł!!!! a jeszcze 70 za już przedane czapki, i jeszcze obiecaną dobrą karmę, tylko zaraz prześlę adres DT zainteresowanej. Moja Kaśka pisała i dzwoniła też do różnych fundacji, najszybciej odpowiedziała Kasia z Asta, ale mamy też deklarację od innej fundacji - dwóch worków karmy i ew. kasy, gdyby nam zabrakło. Kocham Was!!!!!! A Daisy to osobiście bym adoptowała, gdybym tylko mogła, bestyjka jest cudowna!! Quote
vege* Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='malagos']W tamtych okolicach nie mamy dogomaniaków....[/QUOTE] Jak to nie mamy dogomaniaków w tych okolicach, ja jestem z Płońska :lol: ale błąkającej suńki w tamtym czasie nie widziałam :shake: Mam nadzieję, że znajdzie dobry, kochajacy i pełen miłości domek :-) Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Jak to jest czaszka i pysk pointera to ... ja jestem nancy reagan, ani tzw. "suchej głowy", ani tego wyraźniego spadku (stopu), załamka od czaszki do pyska, pysk nie jest zadarty i jest za długi na pointera. Ewa Quote
Paoletta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='E-S']Jak to jest czaszka i pysk pointera to ... ja jestem nancy reagan, ani tzw. "suchej głowy", ani tego wyraźniego spadku (stopu), załamka od czaszki do pyska, pysk nie jest zadarty i jest za długi na pointera.[/QUOTE] no może odbiegać i to nawet wyraźnie. rasowego psa nie chcemy z niej zrobić :) a masz inną propozycję do jakiej rasy jest zbliżona? Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Paoletta']no może odbiegać i to nawet wyraźnie. rasowego psa nie chcemy z niej zrobić :) a masz inną propozycję do jakiej rasy jest zbliżona?[/QUOTE] Kolejny raz piszę MIX DOGA Z POINTEREM - może ten dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie. Zaraz zrobię fotę pointera głowie i pyskowi i tu wstawię, żeby było wiadomo o co chodzi. Ewa Quote
ewick73 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Pysk i owszem ma inny, ale wielkość, umaszczenie, figura - ogólnie bardzo zbliżona. Te porównania do pointera są dobre, jeśli chcemy sobie wyobrazić jej rzeczywistą wielkość. Mi na początku z opisu Gosi i ze zdjęć wynikało, że to jakiś olbrzym, fakt - suka jest duża, ale nie ogromna - max 65 cm w kłębie, tak mniej więcej jak mój pies. Pysk rzeczywiście dogowaty ma Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Sucha głowa i zadarty, krótki pysk pointera z charakterystycznym załamaniem linii między czaszką a pyskiem: Quote
Paoletta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='E-S']Kolejny raz piszę MIX DOGA Z POINTEREM - może ten dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie.[/QUOTE] musiała mi ta wersja umknąć. trafne, ale tekst "dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie" raczej się w banerku nie zmieści ;) a tak w ogóle to jakie to ma znaczenie.. ważne, żeby ludziom mniej więcej nakreślić jak pies wygląda. Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Delikatnej budowy dog niemiecki (Niemcy mają hodowle takich dogów bez potwornie przerośniętych fafli), z wikipedii: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Dog_niemiecki_czarny_103.jpg/650px-Dog_niemiecki_czarny_103.jpg A, ogon pointer też ma krótszy :) Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Paoletta']musiała mi ta wersja umknąć. trafne, ale tekst "dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie" raczej się w banerku nie zmieści ;)[/QUOTE] Zawsze można napisać "kundel bury" :) Szybko pisałam bo jestem na Nowodworze, mam ponad 200 zdjęć psów do powstawiania. Daisy jest przepiękna. Cudna. właśnie dlatego, że nie jest czystym pointerem :) Można w banerku napisać: zjawiskowy mix psiej arystokracji: dog+pointer. Ewa Quote
Paoletta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 masz racje, że mix wyszedł ładniejszy (wg mnie, bez urazy dla miłośników pointerów :) ) tylko szybka sterylka, żeby rasy z tego nie było ;) Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Szybka decyzja póki dogo działa: Bosch - byłoby 40 kg czy Brit - 30 kg. Ewa tzn którą karmę lepiej jej kupić Quote
ewick73 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Ewa jeśli możesz to kup Boscha, Bosch chyba jest lepszy (mój pies je Brita, ale bez większego zaangażowania) Dzięki serdeczne w imieniu Daisy! Quote
ewick73 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Jak wszystko dobrze pójdzie, Daisy będzie miała sterylkę we wtorek, nowej rasy nie będzie ;) Quote
AGA35 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 przepraszam za ofik ale dzieciak nie ma na weta... http://www.dogomania.pl/threads/178953-TuptuA-maA-y-szczeniak-pokaleczony-przez-gAE-si-Potrzebny-DS-oraz-karma-kasa-na-weta?p=14010570 Quote
E-S Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='ewick73']Ewa jeśli możesz to kup Boscha, Bosch chyba jest lepszy (mój pies je Brita, ale bez większego zaangażowania) Dzięki serdeczne w imieniu Daisy! http://www.allegro.pl/item893545600_bosch_adult_maxi_2x15kg_prezent_do_wyboru.html kupione i zapłacone. Jeszcze muszę na formularzu zmienić adres przesyłki. Karma powinna być we wtorek Jeśli cokolwiek będzie nie tak - opóźnienie przesyłki, pomyłka w rodzaju karmy - proszę mnie informować natychmiast, żebym mogła złożyć reklamację. Daisy, smacznego księżniczko :) Ewa Quote
ewick73 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Ewa, ogromne dzięki! Przekażę DT informację! Quote
ewick73 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Dzisiaj wysłałam 340 zł do Fundacji AST z tego odliczone zostanie: - 128 zł za pierwszą wizytę u weterynarza - ok 30 zł za Frontline - Aga da fakturę fundacji, odliczą sobie z tej kwoty = 158 za wydatki do tej pory poniesione zostaje 340 - 158 = 182 Będzie to część pieniędzy na sterylkę, która ma być we wtorek - podam oczywiście kwotę. na koncie niebawem będę miała 70 zł za czapki to będziemy mieć 252 zł. Przepraszam, nie napisałam, że DT jest płatny - DT będzie się również rozliczać z Fundacją, pieniądze na to również są potrzebne, będę robiła co mogła, żeby jak najwięcej pieniędzy zarobić na to na bazarku. Listę osób, które wpłaciły pieniądze na Daisy przekażę do Fundacji AST mailem. Quote
Recommended Posts