Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydatki Fundacji AST

+340 wysłane | -128 - weterynarz
| -300 - sterylka
======== | =================
+340 | -428

88 jesteśmy winni Fundacji

wydatki DT

20 zł za dobę za pobyt w DT (suka jest tam na razie jest 6 dni) liczyć trzeba = 140 zł za 7 dni
-140 - 7 dni w DT
-42 - Frontline (mam skan paragonu)
+ 80 - kasa na koncie u mnie dla DT
+30 - kolejna wpłata dla Daisy (od abrakadabra)
+30 - kolejna wpłata dla Daisy (od wapiszon)
====
-42 - tyle jesteśmy winni DT

łącznie w chwili obecnej brakuje nam 130 zł

Tak więc bardzo proszę o pomoc finansową lub w postaci fantów na bazarek!

Jak Daisy wydobrzeje po sterylce będziemy ją ogłaszać, jest piękna i kochana, więc liczymy, że szybko znajdzie dobry domek, tylko trzeba będzie zrobić casting na najlepszego właściciela ;)

Posted

DT melduje, że karma dotarła! E-S jeszcze raz wielkie dzięki!
P.S. taka przesyłka to pełnia szczęścia dla kuriera ;) 2x po 15 kg - podobno marudził, że nie jest tragarzem, tylko kurierem ;)

Posted

Dzięki jeszcze raz!

uaktualniła wpis z rozliczeniem, brakuje nam już tylko 130 zł - na chwilę obecną

Jest szansa, że tak piękna suczka szybko znajdzie domek, taka grzeczna i miła, no może trochę źle wychowana, ale łagodna. Dlatego też na razie nie myślimy o szukaniu tańszego DT czy hoteliku, bo może wcale długo nie będzie musiała tam być - taka nadzieja, mam nadzieję, że nie płonna. Dodatkowo Aga - DT stara się Daisy odrobinkęszkolić, bo ona nie zna żadnych komend, smieliśmy się, że to jakiś Niemiec ją zgubił na polowaniu, bo polskich komend nie zna ;) a jak dla żartu powiedziałam Ja, ja ja, to żywo zareagowała - no a aż dziw, że taki mądry piesek nie jest wytresowany!

Posted

[quote name='E-S']Kolejny raz piszę
MIX DOGA Z POINTEREM - może ten dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie.
Ewa

Z doga też ma niewiele ;) ale to nie istotne, my umieściliśmy Daisy na naszej stronie jako mix doga i pointera :) Cieszę się że dziewczynka czuje sie lepiej
A tak wygląda głowa doga :) ewidentna ;)

Posted

[quote name='ewick73']Dzwoniła Agnieszka ok g. 20, Daisy czuje się dobrze, macha ogonkiem :)[/QUOTE]

To dajcie znać jutro jak noc minęła. U takich dużych suk sterylka to ciężkie przeżycie. Ja ze swoją dożycą po sterylce spałam u niej na materacu, tzn. "spałam" to nadużycie, leżałam - co 20 min. musiałam jej język i pysk zwilżać wodą i ciągle głaskać, bo co zasnęła to miała jakieś koszmary biedactwo.
No i czy karma jest OK, nieprzeterminowana i ta, którą zamówiłam - czyli Bosch adult large, czy smakuje księżniczce - bo komentarz muszę wystawić ;)

Dobrze, że zabieg bez komplikacji.
Ewa

Posted

[quote name='goska i zwierzyniec']Witam
metamorfoza tej suki jest ogromna, w porównaniu z pierwszymi zdjęciami, teraz ma odwagę patrzeć na świat szeroko otwartymi oczami, chodzi wyprostowana. Jest zupełnie innym psem.

wczoraj machałam łopata odśnieżając podwórko, i zastanawiałam się....są różne kampanie społeczne o biciu, piciu...może fundacje mogą nacisnąć na kampanie uświadamiającą odpowiedzialność za zwierzaka.
Odkąd tu mieszakam (4 lata) ciągle mam jakeiś nowe psy, mniejsze łatwo sie wyadoptowywuje, z dużymi pomagają mi dogomaniacy.
A mnie sie marzy, ze ludzie nie zostawiają psa przy ulicy, w lesie, na wysypisku.

dobrego dnia od marzycielki[/QUOTE]

ja nawet jako zadanie miałam zaprojektować taką kampanię ;) Właśnie o porzucaniu psa... niestety nie było czasu tego rozwinąć, w niektórych przypadkach po prostu brakuje czasu żeby porządnie zrobić coś, co człowieka zainteresuje
a nie należy do jakichś kluczowych przedmiotów (tak to bywa na ASP ;) ).
Takie kampanie są potrzebne... ale odbijają się jak dotąd małym echem. Z wielkim trudem dotarłam do bardzo dobrej serii z TOZu, o zwierzętach porzuconych. Jedna to psy w depresji - samobójcy. Dobrze pomyślane i powiedziane nie wprost ale tak rozdzierające serce... a inna to sielankowa reklama jak rodzinka pakuje się na wakacje, pieska hop, do worka i na śmieci... i takie zawieszenie. I wsio wiadomo. Ale żeby jakaś kampania prozwierzęca była szerzej zastosowana (przystanki, billboardy, plakaty, reklamy w tv, ulotki...) to niestety jeszze nie widziałam.

A sunia śliczna, niech hopsa w górę :)

Posted

Karmy nie mogła na razie zjeść, bo przecież głodówka przed sterylką a po niej na razie ryż z mięskiem, ale jutro powinna już chyba jeść w miarę normalnie

Posted

E-S , odpowiedź Agnieszki w sprawie karmy m.in.

[FONT=Arial]Karma jak najbardziej ok, nieprzeterminowana, ta która była zamówiona.[/FONT]
[FONT=Arial]Już dziś wieczorem zacznę nią dziewczynkę karmić. Dajsol bardzo dziękuje ;]]]]]][/FONT]
[FONT=Arial]Noc spokojnie, wczoraj wieczorem była już na spacerku, nawet patrzyła jak przeskoczyć zaspę ;]]]]][/FONT]
[FONT=Arial]generalnie zachowuje się jakby nic się nie stało ;]]]]][/FONT]