ewick73 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Mam już pieniądze od Happy-mamas! Dziękuję! Quote
anita_happy Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 kciukasy trzymamy..ale DAISY wygląda kwitnąco :)) tak jak my bedziemy wygladac w czapkach :P Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Wydatki Fundacji AST +340 wysłane | -128 - weterynarz | -300 - sterylka ======== | ================= +340 | -428 88 jesteśmy winni Fundacji wydatki DT 20 zł za dobę za pobyt w DT (suka jest tam na razie jest 6 dni) liczyć trzeba = 140 zł za 7 dni -140 - 7 dni w DT -42 - Frontline (mam skan paragonu) + 80 - kasa na koncie u mnie dla DT +30 - kolejna wpłata dla Daisy (od abrakadabra) +30 - kolejna wpłata dla Daisy (od wapiszon) ==== -42 - tyle jesteśmy winni DT łącznie w chwili obecnej brakuje nam 130 zł Tak więc bardzo proszę o pomoc finansową lub w postaci fantów na bazarek! Jak Daisy wydobrzeje po sterylce będziemy ją ogłaszać, jest piękna i kochana, więc liczymy, że szybko znajdzie dobry domek, tylko trzeba będzie zrobić casting na najlepszego właściciela ;) Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 DT melduje, że karma dotarła! E-S jeszcze raz wielkie dzięki! P.S. taka przesyłka to pełnia szczęścia dla kuriera ;) 2x po 15 kg - podobno marudził, że nie jest tragarzem, tylko kurierem ;) Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 mam kolejną wpłatę! Abrakadabra - 30 zł!!! Wielkie dzięki, zaraz uaktualnię wyliczenie! Quote
wapiszon Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Poszło 30 zł. Nie mogę więcej ale może za jakiś czas.... Quote
wapiszon Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 No i trzymam kciuki za sterylkę. Trzymaj się Daisy :) Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dzięki jeszcze raz! uaktualniła wpis z rozliczeniem, brakuje nam już tylko 130 zł - na chwilę obecną Jest szansa, że tak piękna suczka szybko znajdzie domek, taka grzeczna i miła, no może trochę źle wychowana, ale łagodna. Dlatego też na razie nie myślimy o szukaniu tańszego DT czy hoteliku, bo może wcale długo nie będzie musiała tam być - taka nadzieja, mam nadzieję, że nie płonna. Dodatkowo Aga - DT stara się Daisy odrobinkęszkolić, bo ona nie zna żadnych komend, smieliśmy się, że to jakiś Niemiec ją zgubił na polowaniu, bo polskich komend nie zna ;) a jak dla żartu powiedziałam Ja, ja ja, to żywo zareagowała - no a aż dziw, że taki mądry piesek nie jest wytresowany! Quote
doddy Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Daisy już po zabiegu odstawiona do Agi. Komplikacji żadnych nie było. Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Kochana psinka!!!! Dzięki Doddy! Quote
ewick73 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dzwoniła Agnieszka ok g. 20, Daisy czuje się dobrze, macha ogonkiem :) Quote
izulkabu Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='E-S']Kolejny raz piszę MIX DOGA Z POINTEREM - może ten dog gdzieś się zaplątał przy dziadku albo babci, ale ewidentnie był, bo głowa i pysk jest doga ewidentnie. Ewa Z doga też ma niewiele ;) ale to nie istotne, my umieściliśmy Daisy na naszej stronie jako mix doga i pointera :) Cieszę się że dziewczynka czuje sie lepiej A tak wygląda głowa doga :) ewidentna ;) Quote
Wanilka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Sorki ,ale dwa razy mi się wysłało:cool3: Quote
E-S Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='ewick73']Dzwoniła Agnieszka ok g. 20, Daisy czuje się dobrze, macha ogonkiem :)[/QUOTE] To dajcie znać jutro jak noc minęła. U takich dużych suk sterylka to ciężkie przeżycie. Ja ze swoją dożycą po sterylce spałam u niej na materacu, tzn. "spałam" to nadużycie, leżałam - co 20 min. musiałam jej język i pysk zwilżać wodą i ciągle głaskać, bo co zasnęła to miała jakieś koszmary biedactwo. No i czy karma jest OK, nieprzeterminowana i ta, którą zamówiłam - czyli Bosch adult large, czy smakuje księżniczce - bo komentarz muszę wystawić ;) Dobrze, że zabieg bez komplikacji. Ewa Quote
Vlk Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='goska i zwierzyniec']Witam metamorfoza tej suki jest ogromna, w porównaniu z pierwszymi zdjęciami, teraz ma odwagę patrzeć na świat szeroko otwartymi oczami, chodzi wyprostowana. Jest zupełnie innym psem. wczoraj machałam łopata odśnieżając podwórko, i zastanawiałam się....są różne kampanie społeczne o biciu, piciu...może fundacje mogą nacisnąć na kampanie uświadamiającą odpowiedzialność za zwierzaka. Odkąd tu mieszakam (4 lata) ciągle mam jakeiś nowe psy, mniejsze łatwo sie wyadoptowywuje, z dużymi pomagają mi dogomaniacy. A mnie sie marzy, ze ludzie nie zostawiają psa przy ulicy, w lesie, na wysypisku. dobrego dnia od marzycielki[/QUOTE] ja nawet jako zadanie miałam zaprojektować taką kampanię ;) Właśnie o porzucaniu psa... niestety nie było czasu tego rozwinąć, w niektórych przypadkach po prostu brakuje czasu żeby porządnie zrobić coś, co człowieka zainteresuje a nie należy do jakichś kluczowych przedmiotów (tak to bywa na ASP ;) ). Takie kampanie są potrzebne... ale odbijają się jak dotąd małym echem. Z wielkim trudem dotarłam do bardzo dobrej serii z TOZu, o zwierzętach porzuconych. Jedna to psy w depresji - samobójcy. Dobrze pomyślane i powiedziane nie wprost ale tak rozdzierające serce... a inna to sielankowa reklama jak rodzinka pakuje się na wakacje, pieska hop, do worka i na śmieci... i takie zawieszenie. I wsio wiadomo. Ale żeby jakaś kampania prozwierzęca była szerzej zastosowana (przystanki, billboardy, plakaty, reklamy w tv, ulotki...) to niestety jeszze nie widziałam. A sunia śliczna, niech hopsa w górę :) Quote
ewick73 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Karmy nie mogła na razie zjeść, bo przecież głodówka przed sterylką a po niej na razie ryż z mięskiem, ale jutro powinna już chyba jeść w miarę normalnie Quote
doddy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Cioteczki, napiszcie tekst do ogłoszeń Daisy. Poproszę Zuzię, aby ją powoli ogłaszała. Quote
ewick73 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Poproszę o jakiś piękny wzruszający tekst, bo ja sama potrafię pisać bardzo prozaicznie... No chyba, że nikt się nie zgłosi to sama napiszę Quote
ewick73 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 E-S , odpowiedź Agnieszki w sprawie karmy m.in. [FONT=Arial]Karma jak najbardziej ok, nieprzeterminowana, ta która była zamówiona.[/FONT] [FONT=Arial]Już dziś wieczorem zacznę nią dziewczynkę karmić. Dajsol bardzo dziękuje ;]]]]]][/FONT] [FONT=Arial]Noc spokojnie, wczoraj wieczorem była już na spacerku, nawet patrzyła jak przeskoczyć zaspę ;]]]]][/FONT] [FONT=Arial]generalnie zachowuje się jakby nic się nie stało ;]]]]][/FONT] Quote
Recommended Posts