filonek_bezogonek Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote]Wczoraj na stronie fci ukazał się Nasz przydomek - składaliśmy na niego tydzień po światówce. Wpisaliśmy tylko jeden i od razu nam zarejestrowali.[/quote] ja zlozylam wniosek dokladnie 13 listopada 2006 . w tym tygodniu dzwonilam do glownego oddzialu - i tam mi odpowiedzieli ze 8.12.2006 wyslali do FCI dzisiaj sprawdzam - jest :) [IMG]http://img245.imageshack.us/img245/3678/przydomek7qt.jpg[/IMG] poszlam za namowa - wpisalam jeden przydoemk taki ktory juz jest zarejestrowany a drugi przydomek - MOJ - no i przydomek [COLOR=Red][B]VINTOYRA[/B][/COLOR] jest zarejestrowany:) Quote
MSMIMI Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 [quote name='marthee']Fajnie:lol: A słuchajcie, ja mam taką jedną nazwę, na której mi zalezy, ale ona już w spisie FCI widnieje, z tym dopiskiem [B]JP. [/B]Czy myślicie że jak dodam w formularzu do nazwy [B]PL[/B] na końcu, to mogą przyjąć? :diabloti: :razz: Z góry dzięki[/quote] prawdopodobnie odrzucą chociaz warto sprobowac. mielismy tą samą sytuację. napisalam z pytaniem do FCI dlaczego przydomki się powtarzają, dlaczego roznia sie tylko litera w nawiasie, (zobaczcie sobie hodowle Queen:crazyeye:) albo różnią się np gwiazdką* : silesia i silesia* albo wykrzyknikiem. przyklady można mnozyc. oto jaka dostalam odpowiedz: [B][COLOR=Red]In certain cases ("*") they are old kennel names.[/COLOR][/B] [B][COLOR=Red]Previously the FCI could grant a similar kennel name if the bred breeds were different. [/COLOR][/B] [B][COLOR=Red]Today, we must be much more severe considering the number of kennel names which are requested. [/COLOR][/B] [B][COLOR=Red]Regarding the letters "jp" we have special agreements with Japan considering their specific writing.[/COLOR][/B] [B][COLOR=Red] [/COLOR][/B][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Dear Madam,[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Please find here under a copy of the letter which has been sent to all the FCI members countries :[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=Red][FONT=Arial]"In order to avoid any confusion about the registration of kennel names by the FCI, it was decided that in the future, whenever applying for new kennel names, the addition between brackets () of initials indicating to which country a kennel name belongs (for example ARG or RUS) would be turned down.[/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]However, the FCI will accept that the full name of a country be added to the kennel name (being so part of the kennel name) in case a rather similar kennel name would already exist.[/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial] To illustrate the above situation, we shall give you an example : if we consider that the kennel name “Green Valley” is already FCI registered, then the following applications will be dealt with as follows:[/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]“Green Valley (FR)”: [B]rejected[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]“France Green Valley (FR)” : [B]rejected[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]“Green Valley-France” : [B]accepted[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]“France-Green Valley”: [B]accepted[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial]Trusting that the above indications will be of interest and assistance and hoping that this will help clarify the existing situation"[/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial][B]So I hope you understand that the full name of the country must be added and not only the initials.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red][FONT=Arial][B]Best regards,[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=Red] [B][COLOR=Black]----- dla mnie to bardzo niesprawiedliwe ze najpierw rejestrowali bardzo podobne przydomki, teraz nie rejestruja ale japonczykom rejestruja nadal nawet takie ktore juz sa etc. komu nie chce sie walczyc z nimi ani sie z tym zgodzic niech sie przepisze do KC(Uk) :lol: [/COLOR][/B][/COLOR] Quote
Laverna Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Powiedzcie mi, czy nazwa hodowli moze byc obcojęzyczna ?? Np słowo angielskie lub francuskie? Quote
MSMIMI Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 oczywiscie!! moze byc w kazdym jezyku. moze byc tez slowem nic nie znaczącym, wymyslonym tylko na potrzebę przydomka ;) Quote
marthee Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Aha no to w końcu jest jasne... Ja też do nich maila pisałam ale nie raczyli odpisać:roll: Dzięki.... Już byłam tydzień temu kwitek wpłacic i teraz czekam czekam:cool3: Quote
donya Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Ja na przydomek czekałam ok. 2,5 miesiaca. I też najpierw pojawił się na stronach FCI a teraz dostałam @ ze zk , że wysłali potwierdzenie :multi: Quote
Musiałek Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 własnie znalazłam na FCI swój przydomek :) teraz czekam na potwierdzenie ze zwiazku naszego :) Od teraz nazywamy się SAUSSUREA FCI :) Quote
Bardotka Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Musiałek']własnie znalazłam na FCI swój przydomek :) teraz czekam na potwierdzenie ze zwiazku naszego :) Od teraz nazywamy się SAUSSUREA FCI :)[/quote] No to, gratulujemy OGROMNIE:) Quote
Irviers Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 :) ja 1,5 miesiaca temu mialam przydomek Szelagowskie Diabelki i w ciagu tego bardzo krótkiego czasu- zlikwiodowałam stary i na stronie FCI widze ze jest juz nowy :loveu: Tempo rekordowe!! teraz czekam na druczek :) Quote
marthee Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Nasz przydomek pojawił się na stronie FCI po niecałym 1.5 miesiąca:multi: Teraz czekamy na druczek:cool3: Quote
kalina. Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Sobie wymysliłam idealny,cudowny przydomek nie za długi i ktoś go juz zajął.Jetem zła:angryy: .Trudno sie mówi.... Quote
marthee Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 [quote name='kalinaM']Sobie wymysliłam idealny,cudowny przydomek nie za długi i ktoś go juz zajął.Jetem zła:angryy: .Trudno sie mówi....[/quote] Niestety mialam identyczną sytuację:-( Quote
panienkabubu Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 hehe, ja to chcialam miec "Dreams Come True" ale kazda opcja slownikowa byla juz zajeta, nawet "Dreams Become True"... Wiec glowkowalam cala noc i wymyslilam - Dreams Become A Reality :D przydomek dlugi, ale co tam, imiona będą krótkie, wiec nie ma problemu :) Quote
kalina. Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 No własnie też mam taką długawa nazwe.Jeszcze dzisiaj cos pogłowkuje.Perfect harmony to była moja idealna nazwa która ktoś zajął:(. Quote
Goshka Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Hmm, a u mnie dziwna sprawa:cool1: Przed złożeniem wniosku o przydomek sprawdzałam w FCI i nie było takiego. Teraz patrzę i jest, myślę sobie-pewnie mój już zatwierdzony, bo dwa miesiące minęły, ale... między członami przydomka jest kropka:roll: , a poza tym na końcu jest JP . A co to JP oznacza, nie mam pojęcia... Oj, kiepsko będzie jak mnie ktoś ubiegł:mad: :lol: Quote
MSMIMI Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 niestety musze cię zmartwić.. : [B][COLOR=Red]Regarding the letters "jp" we have special agreements with Japan considering their specific writing. :roll::-( [/COLOR][/B] Quote
Goldek Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Gazuś']No to niedługo sobie zarejestrujemy :lol: A ile wynosza opłaty?[/quote] Ja płaciłam 50zł."Magiczny Skarb"... Taki przydomek będą miały szczeniaczki Magii:):lol: Quote
IraKa Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 A po jakim czasie fizycznie dostaliście potwierdzenie nadania przydomka? Mnie pani w oddziale powiedziała że na przydomek będę czekała 4 m-ce:crazyeye: Może tylko Wrocław jest taki powolny? Od kiedy można posługiwać się przydomkiem? Quote
blaira Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Z tego co mi wiadomo to czeka sie ok 2-3 miesiecy, dostajesz listowna odpowiedz, ktory z przydomkow zatwierdzono. Oczywiscie mozna tez sie dowiadywac telefonicznie w oddziale ;) Quote
boksiedwa Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 [quote name='IraKa']A po jakim czasie fizycznie dostaliście potwierdzenie nadania przydomka? Mnie pani w oddziale powiedziała że na przydomek będę czekała 4 m-ce:crazyeye: Może tylko Wrocław jest taki powolny? Od kiedy można posługiwać się przydomkiem?[/quote] mój "papierek" z oddziału do zarządu Zk "szedł" miesiąc :shake: po czym został odesłany do FCI po kilku dniach a oni podobno trzymają "regulaminowe" 6 tygodni. Reszta czekania to chyba droga z zarządu do oddziału i to co poczta nasza kochana dołoży :mad: Quote
Wiza Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 pomóżcie mi jakiś przydomek wymyślić coś z Fire mogłby być.. nic nie umiem wymyślić :/ Quote
Coffee&Nera Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Wiza to wiesz nieraz przychodzi tak sam o z głowy przydomek... A chcesz po polsku czy po Angielsku? Quote
Recommended Posts