Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
[B]Jp[/B] po nazwie przydomku oznacza Japonie ale moze tez oznaczac domene na platformie int. lub [I]Jurist Person[/I], a w sportach Agility skrot ten oznacza czesc treningu [I]Jumping.[/I] Jezeli chodzi o katalog Przydomkow FCI ,JP to na pewno Japonia a te smieszne literkowe skroty jak A.K-JP lub K-Y JP to tak jak nasze przyimki [U][I]z od dla[/I][/U] lub w innych jezykach [U][I]from von van van de des av[/I][/U] .My mamy te mozliwosc a takze inne narodowosci, ze nasze nazwy moga byc odczytywanie, choc czasami blednie,ale moga byc odczytane a japonskie krzaczki :shake: np. [URL]http://abcdog.jp/main00.htm[/URL]
Pozdrawiam

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A powiedzcie mi jak sa zapisywane na tej liscie przydomki z polskimi literkami?
np. Dar Świętego Bernarda? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, a to już było daaaaawno temu, jak go zatwierdzili, bo moja suka ma ponad 2 lata i już ma FCI w imieniu... :roll:

Posted

prosze bardzo oto on:multi: [IMG]http://www.fci.be/images/square_yellow.gif[/IMG] SWIETEGOBERNARDA (DAR)
[URL]http://www.fci.be/affixes.asp?lang=de&l=SW[/URL]

Pozdrawiam;)

Posted

[quote name='Kobold']prosze bardzo oto on:multi: [IMG]http://www.fci.be/images/square_yellow.gif[/IMG] SWIETEGOBERNARDA (DAR)
[URL]http://www.fci.be/affixes.asp?lang=de&l=SW[/URL]

Pozdrawiam;)[/quote]

o matko ale go dziwnie zapisali :roll: i czemu tak?

Kobold, dziekuje

Posted

Tak to prawda,wszyskie nazwy pisane sa bez spacji i duzymi literami wyjatek stanowia przyimki [I][U] i und end.[/U][/I]..zapisane przez wlasciciela jako [I] [U]&[/U][/I] a co do rzeczownika [U][I]dar[/I][/U] to pewnie zostal uznany przez jakiegos poliglote za przyimek badz partykule :eviltong: i wyladowal na koncu :roll:
pozdrawiam :lol:

Posted

[B]@marthee[/B]
tzn.Ty zglaszasz przydomek w formie w jakiej jest zarejestrowany w kraju np.
[U][I]z Gangu Dlugich[/I] [/U] :lol: a mundrale zapisuja GANGUDLUGICH (Z) lub [U] [I]z Dobieszynskich kniej :cool1:[/I][/U] DOBIESZYNSKICHKNIEJ(Z) [U][I]z Czartowego Pola[/I][/U] :evil_lol: CZARTOWEGOPOLA (Z) itp. np.jak bedziez miala [U][I]Przy ukochanej Andzi i Szelce z malinowych pol[/I][/U] :diabloti: to zmienia na UKOCHANEJANDZIISZELCEZMALINOWYCHPOL (PRZY) ale juz [U][I] U Anki & Szeli w malinach[/I][/U] ANKI&SZELIWMALINACH(U) :eviltong: nie wiem tez czy ilosc liter nie jest ograniczona:shake:

Posted

Akurat mnie ten problem nie dotyczy, bo chce mieś jednoczłonowy przydomek, który dopiero będę rejestrować, już od razu w FCI (nowy regulamin).
Mam kilka pomysłów, niestety te najlepsze są zarezerwowane, ale niektóre z nich mają JP na końcu, co by dawało mi szansę na zarejestrowanie przydomka o takim samym brzmieniu ale np z PL na końcu...:loveu: :cool3:

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Chyba muszę się skupić i po odrzuceniu SIRION spróbować z SIRION PL. BTW Sirion na liście w ogóle nie ma. Jest Siriol i Sirin.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Musiałek']a jak długo w praktyce czekamy na zatwierdzenie przydomka ??[/quote]

Iwonko masz na myśli włacznie z tym kiedy możesz odebrać potwierdzający papierek czy kiedy jest już zatwierdzony? ;-))

U nas przydomek zatwierdzili po jakichś 3 miesiącach, ale papierek dostaliśmy chyba po 6 :shake: (tak wysyłali nam z łodzkiego oddziału)

Posted

Ja dostalam po 2.5 miesiaca i zeby bylo smiesznej znalazlam go najpierw w katalogu FCI a potem biegiem dzwonilam czy juz maja. No wiec mieli (chociaz czekalam az szefowa z poczty wroci) i za 2 dni dostalam papierek ;)...
Ja mam przydomek [B]Angel Beagles[/B]. A aniolkow w katalogu jest mnostwo ale takiego jak moj nie bylo ....;)

Posted

ja mialam milion pomyslow lacinskich angielskich i ku mojemu zakoczeniu hehee juz ktos przede mna wymyslil "moje" przydomki z czego bylam bardzpo niezadowlona :angryy: no jak smieli ..:angryy: :eviltong:

dlatego polecam wymyslac przydomki z glowy bez zadnego odniesnia do hodowanej rasy itp ( w raze zmiany rasy przydomek zostaje neutralny - bo wymyslajac przydodmek dla chihuahua nazwiemy hodolwe "slodziutkie kruszynki z kokardka" a potem zmienimy nastawienie na amstafy i glupio bedzie wygladal na wystawie pies np GANGSTER Słodziutkie kruszynki z kokardka albo MORDERCA słodziutkie kruszynki z kokardka)

MOj przyodmek to wynik sledzenia starych polskich filmów a dokladniej filmu pt. Halo szpicbrutka :) i tam spiewali o zemskcie ( nie mowiac zemsta ale uzywajac slangu zlodzieji i rzezimieszkow) a ze ja cos ogluchlam w tym momencie jak spiewali dlatego przekreclilam nazwe i zglosilam przydomek w przekreconym znaczeniu :) i modle sie by mi zarejestrowali :)

wyslalm nawet niesmiale zaptyanie do ZKwP czy cos wiadomo i czekam na odpowiedz :) eheh ( no wkocu mineły tylko 2 miesiace)

Posted

My mamy
Dreams Become A Reality FCI :cool3:

długi, bo długi, ale za to jaki fajny :cool3:

i imię psa może być bardzo krótkie np:

MY Dreams Become A Reality FCI ;)

chyba, że będą zwolennicy np:

MY LITTLE BOY RESULT IN THAT MY Dreams Become A Reality FCI :diabloti: buahaha to by była już przesada :diabloti:

Posted

Tak samo ja... już mam połowę kartki A4:roll:
I wciąż nie wiem czy wymyślać nowe czy spróbować wysłać te co już na liście są (z tym cholernym JP na końcu) tylko że dodając PL:eviltong:

Ostatnio naet taki fajny wymyśliłam ale chyba nic nie znaczy...:p

Posted

[quote name='Marek z Gromem']Wczoraj na stronie fci ukazał się Nasz przydomek - składaliśmy na niego tydzień po światówce. Wpisaliśmy tylko jeden i od razu nam zarejestrowali[/QUOTE]

Własnie mam dylemat czy podać kilka przydomków czy jeden wszystkie mi sie podobaja ale chyba podam jeden(angielski i nie zwiazany z psami półocy gdybym chciała hodowac kiedys inną rase co jest mało prawdopodobne:lol: ).

Posted

[quote name='Marek z Gromem']My mamy przydomek MARYNIAX od mojego nazwiska Maryniak :lol:[/quote]
Fajnie:lol:

A słuchajcie, ja mam taką jedną nazwę, na której mi zalezy, ale ona już w spisie FCI widnieje, z tym dopiskiem [B]JP. [/B]Czy myślicie że jak dodam w formularzu do nazwy [B]PL[/B] na końcu, to mogą przyjąć? :diabloti: :razz:

Z góry dzięki

Posted

Zawsze możesz spróbować ale jak ci bardzo zależy to jako drugą i trzecią propzycję daj jeszcze jakieś inne wariacje na temat.... Ja jako pierwsze miała Bis Jakaranda a jako drugie Nova Jakaranda, więc jedno i drugie na inną literę. Może jeszcze coś innego można wymyslić.

Posted

[quote name='Jakaranda']Zawsze możesz spróbować ale jak ci bardzo zależy to jako drugą i trzecią propzycję daj jeszcze jakieś inne wariacje na temat.... Ja jako pierwsze miała Bis Jakaranda a jako drugie Nova Jakaranda, więc jedno i drugie na inną literę. Może jeszcze coś innego można wymyslić.[/quote]
No jasne... Inne propozycje też mam:diabloti:
Zobaczymy. Za tydzień ide z propozycjami:eviltong: