Kobold Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Witam, [B]Jp[/B] po nazwie przydomku oznacza Japonie ale moze tez oznaczac domene na platformie int. lub [I]Jurist Person[/I], a w sportach Agility skrot ten oznacza czesc treningu [I]Jumping.[/I] Jezeli chodzi o katalog Przydomkow FCI ,JP to na pewno Japonia a te smieszne literkowe skroty jak A.K-JP lub K-Y JP to tak jak nasze przyimki [U][I]z od dla[/I][/U] lub w innych jezykach [U][I]from von van van de des av[/I][/U] .My mamy te mozliwosc a takze inne narodowosci, ze nasze nazwy moga byc odczytywanie, choc czasami blednie,ale moga byc odczytane a japonskie krzaczki :shake: np. [URL]http://abcdog.jp/main00.htm[/URL] Pozdrawiam Quote
panienkabubu Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 A powiedzcie mi jak sa zapisywane na tej liscie przydomki z polskimi literkami? np. Dar Świętego Bernarda? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, a to już było daaaaawno temu, jak go zatwierdzili, bo moja suka ma ponad 2 lata i już ma FCI w imieniu... :roll: Quote
Kobold Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 prosze bardzo oto on:multi: [IMG]http://www.fci.be/images/square_yellow.gif[/IMG] SWIETEGOBERNARDA (DAR) [URL]http://www.fci.be/affixes.asp?lang=de&l=SW[/URL] Pozdrawiam;) Quote
panienkabubu Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 [quote name='Kobold']prosze bardzo oto on:multi: [IMG]http://www.fci.be/images/square_yellow.gif[/IMG] SWIETEGOBERNARDA (DAR) [URL]http://www.fci.be/affixes.asp?lang=de&l=SW[/URL] Pozdrawiam;)[/quote] o matko ale go dziwnie zapisali :roll: i czemu tak? Kobold, dziekuje Quote
marthee Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Wszystkie nazwy mające więcej niż jeden człon są tam zapisywane bez spacji... Może chcą miejsca zaoszczędzić:evil_lol: :evil_lol: Quote
Kobold Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Tak to prawda,wszyskie nazwy pisane sa bez spacji i duzymi literami wyjatek stanowia przyimki [I][U] i und end.[/U][/I]..zapisane przez wlasciciela jako [I] [U]&[/U][/I] a co do rzeczownika [U][I]dar[/I][/U] to pewnie zostal uznany przez jakiegos poliglote za przyimek badz partykule :eviltong: i wyladowal na koncu :roll: pozdrawiam :lol: Quote
marthee Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Kobold, więkie dzięki, życie mi uratowałaś, teraz wiem co mam zgłaszać a co nie:eviltong: :p Quote
Kobold Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 [B]@marthee[/B] tzn.Ty zglaszasz przydomek w formie w jakiej jest zarejestrowany w kraju np. [U][I]z Gangu Dlugich[/I] [/U] :lol: a mundrale zapisuja GANGUDLUGICH (Z) lub [U] [I]z Dobieszynskich kniej :cool1:[/I][/U] DOBIESZYNSKICHKNIEJ(Z) [U][I]z Czartowego Pola[/I][/U] :evil_lol: CZARTOWEGOPOLA (Z) itp. np.jak bedziez miala [U][I]Przy ukochanej Andzi i Szelce z malinowych pol[/I][/U] :diabloti: to zmienia na UKOCHANEJANDZIISZELCEZMALINOWYCHPOL (PRZY) ale juz [U][I] U Anki & Szeli w malinach[/I][/U] ANKI&SZELIWMALINACH(U) :eviltong: nie wiem tez czy ilosc liter nie jest ograniczona:shake: Quote
marthee Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Akurat mnie ten problem nie dotyczy, bo chce mieś jednoczłonowy przydomek, który dopiero będę rejestrować, już od razu w FCI (nowy regulamin). Mam kilka pomysłów, niestety te najlepsze są zarezerwowane, ale niektóre z nich mają JP na końcu, co by dawało mi szansę na zarejestrowanie przydomka o takim samym brzmieniu ale np z PL na końcu...:loveu: :cool3: Quote
bajadera Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Chyba muszę się skupić i po odrzuceniu SIRION spróbować z SIRION PL. BTW Sirion na liście w ogóle nie ma. Jest Siriol i Sirin.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Musiałek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 a jak długo w praktyce czekamy na zatwierdzenie przydomka ?? Quote
jo-jo Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='Musiałek']a jak długo w praktyce czekamy na zatwierdzenie przydomka ??[/quote] Iwonko masz na myśli włacznie z tym kiedy możesz odebrać potwierdzający papierek czy kiedy jest już zatwierdzony? ;-)) U nas przydomek zatwierdzili po jakichś 3 miesiącach, ale papierek dostaliśmy chyba po 6 :shake: (tak wysyłali nam z łodzkiego oddziału) Quote
jovanna Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Ja dostalam po 2.5 miesiaca i zeby bylo smiesznej znalazlam go najpierw w katalogu FCI a potem biegiem dzwonilam czy juz maja. No wiec mieli (chociaz czekalam az szefowa z poczty wroci) i za 2 dni dostalam papierek ;)... Ja mam przydomek [B]Angel Beagles[/B]. A aniolkow w katalogu jest mnostwo ale takiego jak moj nie bylo ....;) Quote
marthee Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='jovanna'] Ja mam przydomek [B]Angel Beagles[/B]. [/quote] Hehe masz ograniczone pole manewru... Bo jak wyrzekniesz się beaglusi?:cool3: :eviltong: Quote
jovanna Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 hehehe alez ja sobie nie wyobrazam innej rasy niz beagle...:D a co tam najwyzej drugi przydomek na meza zarejestruje hihi :eviltong: Quote
filonek_bezogonek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 ja mialam milion pomyslow lacinskich angielskich i ku mojemu zakoczeniu hehee juz ktos przede mna wymyslil "moje" przydomki z czego bylam bardzpo niezadowlona :angryy: no jak smieli ..:angryy: :eviltong: dlatego polecam wymyslac przydomki z glowy bez zadnego odniesnia do hodowanej rasy itp ( w raze zmiany rasy przydomek zostaje neutralny - bo wymyslajac przydodmek dla chihuahua nazwiemy hodolwe "slodziutkie kruszynki z kokardka" a potem zmienimy nastawienie na amstafy i glupio bedzie wygladal na wystawie pies np GANGSTER Słodziutkie kruszynki z kokardka albo MORDERCA słodziutkie kruszynki z kokardka) MOj przyodmek to wynik sledzenia starych polskich filmów a dokladniej filmu pt. Halo szpicbrutka :) i tam spiewali o zemskcie ( nie mowiac zemsta ale uzywajac slangu zlodzieji i rzezimieszkow) a ze ja cos ogluchlam w tym momencie jak spiewali dlatego przekreclilam nazwe i zglosilam przydomek w przekreconym znaczeniu :) i modle sie by mi zarejestrowali :) wyslalm nawet niesmiale zaptyanie do ZKwP czy cos wiadomo i czekam na odpowiedz :) eheh ( no wkocu mineły tylko 2 miesiace) Quote
panienkabubu Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 My mamy Dreams Become A Reality FCI :cool3: długi, bo długi, ale za to jaki fajny :cool3: i imię psa może być bardzo krótkie np: MY Dreams Become A Reality FCI ;) chyba, że będą zwolennicy np: MY LITTLE BOY RESULT IN THAT MY Dreams Become A Reality FCI :diabloti: buahaha to by była już przesada :diabloti: Quote
kalina. Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 ho ho a ile ja przydomków wymyśliłam:razz: .Panienkabubu fajny przydomek.Zajeli mi ice dreams Quote
marthee Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Tak samo ja... już mam połowę kartki A4:roll: I wciąż nie wiem czy wymyślać nowe czy spróbować wysłać te co już na liście są (z tym cholernym JP na końcu) tylko że dodając PL:eviltong: Ostatnio naet taki fajny wymyśliłam ale chyba nic nie znaczy...:p Quote
Marek z Gromem Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Wczoraj na stronie fci ukazał się Nasz przydomek - składaliśmy na niego tydzień po światówce. Wpisaliśmy tylko jeden i od razu nam zarejestrowali. Quote
kalina. Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 [quote name='Marek z Gromem']Wczoraj na stronie fci ukazał się Nasz przydomek - składaliśmy na niego tydzień po światówce. Wpisaliśmy tylko jeden i od razu nam zarejestrowali[/QUOTE] Własnie mam dylemat czy podać kilka przydomków czy jeden wszystkie mi sie podobaja ale chyba podam jeden(angielski i nie zwiazany z psami półocy gdybym chciała hodowac kiedys inną rase co jest mało prawdopodobne:lol: ). Quote
Marek z Gromem Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 My mamy przydomek MARYNIAX od mojego nazwiska Maryniak :lol: Quote
marthee Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='Marek z Gromem']My mamy przydomek MARYNIAX od mojego nazwiska Maryniak :lol:[/quote] Fajnie:lol: A słuchajcie, ja mam taką jedną nazwę, na której mi zalezy, ale ona już w spisie FCI widnieje, z tym dopiskiem [B]JP. [/B]Czy myślicie że jak dodam w formularzu do nazwy [B]PL[/B] na końcu, to mogą przyjąć? :diabloti: :razz: Z góry dzięki Quote
Jakaranda Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Zawsze możesz spróbować ale jak ci bardzo zależy to jako drugą i trzecią propzycję daj jeszcze jakieś inne wariacje na temat.... Ja jako pierwsze miała Bis Jakaranda a jako drugie Nova Jakaranda, więc jedno i drugie na inną literę. Może jeszcze coś innego można wymyslić. Quote
marthee Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='Jakaranda']Zawsze możesz spróbować ale jak ci bardzo zależy to jako drugą i trzecią propzycję daj jeszcze jakieś inne wariacje na temat.... Ja jako pierwsze miała Bis Jakaranda a jako drugie Nova Jakaranda, więc jedno i drugie na inną literę. Może jeszcze coś innego można wymyslić.[/quote] No jasne... Inne propozycje też mam:diabloti: Zobaczymy. Za tydzień ide z propozycjami:eviltong: Quote
Recommended Posts