pokoik1 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='Paulina_mickey'] Ja chcę tą/tego ? najjaśniejszego wymiziać najpierw. A potem resztę i od początku ..... i znów i znów...... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
marymek Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Wchodze sobie dzisiaj do galerii, myśle - pewnie znowu nic :shake: a tu?! SUPRISE/SURPRISE (nie wiem jak to się pisze :eviltong:) :-o:-o:-o taakie ślicznoty :loveu::loveu::loveu: :sweetCyb: ja to bym chciała tego/tą w jasnoniebieskiej wstążeczce pomemłać :loveu: :oops: ale wszystkie są kochane :loveu::loveu::loveu: brawo Halszka, brawo Amber, brawo Kasiu :klacz: Quote
Paulina_mickey Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: mnie sie bajbardziej podobaja ten z niebieską wstążeczką i ze złota:D:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Teklunia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='panienkabubu'] cudo :loveu::loveu::loveu: a który to chłopiec? jaki ma kolor? Quote
olcha Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 No nie :placz: przegapiłam :placz: Moja faworytka jest w niebieskiej wstążeczce :loveu: Strzelam, że w złotej jest chłopiec? :cool3: Quote
Teklunia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 A dla mnie zielony wygląda tak jakoś męsko ;) Quote
marymek Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 W niebieskiej jest chłopak :loveu::loveu::loveu: Ja od razu wiedziałam że to ten rodzyneczek, wyjątkowy jest :loveu: Ale te trzy panienki też piękne :loveu: Jejciu, wszystkie piękne :loveu: :lol: Quote
panienkabubu Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 a_ga.isk napisał(a):Jakie kluski :loveu: :loveu: eria napisał(a):jejciuuuuu jakie one są słodkieeeeee :loveu: :loveu: :loveu: opowiadaj jak minął poród!!!!!!! juz zaraz opowiem:) sota36 napisał(a):ło Matyldo - ...a mozekupic se bernardynke??? tak tak tak, to swietny pomysl!:loveu: Paulina_mickey napisał(a)::loveu: mnie sie bajbardziej podobaja ten z niebieską wstążeczką i ze złota :loveu: ze zlota to moja faworytka:) kalinaM napisał(a):wreszcie:loveu: :loveu: Jakie slicznotki.... :loveu: Teklunia napisał(a):cudo a który to chłopiec? jaki ma kolor? chłopiec ma kolor niebieski:) olcha napisał(a):No nie :placz: przegapiłam :placz: Moja faworytka jest w niebieskiej wstążeczce :loveu: Strzelam, że w złotej jest chłopiec? :cool3: W złotej jest pierwsza sunia, najmniejsza, bo tylko 550g po porodzie, ale już tak ciągnie sutka, że niebawem dogoni chłopczyka, który ważył przy porodzie jakieś 740g:) Teklunia napisał(a):A dla mnie zielony wygląda tak jakoś męsko ;) zielona to dziewczynka, moja piratka kochana :loveu: ostatnia się urodziła, ale o tym za chwilę marymek napisał(a):W niebieskiej jest chłopak :loveu::loveu::loveu: Ja od razu wiedziałam że to ten rodzyneczek, wyjątkowy jest :loveu: Ale te trzy panienki też piękne :loveu: Jejciu, wszystkie piękne :loveu: :lol: :loveu: Quote
sota36 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Oj tez mi sie ten niebieski spodobal najbardziej, no coz ale to chlopok...niestety Quote
panienkabubu Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 Tak więc co do porodu, to na 9 musiałam jechać do Zabrza po moją przyjaciółkę z Warszawy, bo akurat u nas przebywała :loveu: no więc pojechałam, a Marcin został z Halszką... Wracając z Zabrza, ok 10. dzwoni telefon: "Kasia gdzie jesteś? Błagam przyjedź szybko, trzymam na rękach szczeniaka". Przegapiłam szczeniaka :placz: :placz: Ale pedał do końca i w minute znalazłyśmy się w domu. Pierwsza była złota suczka, maleńka księżniczka :loveu: Po godzinie urodziła się czerwona sunia, po kolejnej godzinie urodził się piesek, niestety troszeńkę za długo był w błonach, których Halszka nie chciała przegryzać :shake: i musiałam mu z mordki wysysać to czego się łyknął, wyssałam wszystko malcowi, trochę był oszołomiony, ale jak się zaczął drzeć, tak do teraz kwiczy :diabloti: Później był zastój kilkugodzinny, po 2 godzinach popadłiśmy (bo dotarła do nas później Madzia) w panikę, załadowaliśmy Halszkę i szczeniaki, pojechaliśmy do weta. Okazało się, że jeszcze jest jeden szczeniaczek, któremu bije serduszko, Halszka dostała zastrzyk i po godzinie urodziła piękną zieloną sunię, tyle, że z rozwalonym łożyskiem, ponownie musiałam wyssać jej wszystko z noska i ustek, bo niestety gruszka nie zdała egzaminu, jak już wyssałam wszystko, a gorzkie to jak cholera, to położyła się na podusi ogrzewanej i dyszała, kaszlała, ale po chwili doszła do siebie i zaczęła ssać i teraz jest najcięższą sunią z miotu :loveu: W każdym razie później wypadło z Halszki puste łożysko, także podejrzewam, że jeden szczeniaczek niestety się wchłonał :shake: Ale z tym już nic nie da sie zrobić, taka natura.... Ma ktoś pomysł na to, jak przemówić do rozumku małemu głuchemu szczeniaczkowi, żeby nie płakał całą noc, zebym w końcu mogła położyć się spać na dłużej niż 2 godziny? :evil_lol: Quote
panienkabubu Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 sota36 napisał(a):Oj tez mi sie ten niebieski spodobal najbardziej, no coz ale to chlopok...niestety aj tam od razu niestety! Największy rozrabiaka, największy z miotu, płaszczowy, z idealną głową :loveu: innymi słowy "the best" ;) ksywa rodzynek :loveu: Quote
goldenka245 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Cześć!:loveu: Mi się podoba najbardziej niebieski i złoty:cool3: Ale wszystkie są taaakie kochaniutkie:loveu::loveu::loveu: Quote
sota36 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 panienkabubu napisał(a):aj tam od razu niestety! Największy rozrabiaka, największy z miotu, płaszczowy, z idealną głową :loveu: innymi słowy "the best" ;) ksywa rodzynek :loveu: pisze "niestety" no bo wiesz... moze Gucio mialby towarzystwo - a to chlopok! Quote
anetta Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 No w koncu!!!! SA!! :multi: :multi: Przepiekne, zdrowe laciate kroweczki :loveu: :loveu: :loveu: Gratuluje!! Spisalyscie sie dzielnie :multi: Czy mi sie zdaje czy jak na bernardyna to jest malo szczeniat..? Quote
Teklunia Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 panienkabubu napisał(a): i musiałam mu z mordki wysysać to czego się łyknął, wyssałam wszystko malcowi, trochę był oszołomiony, ale jak się zaczął drzeć, tak do teraz kwiczyKasia jesteś bardzo bardzo dzielna :thumbs::modla: panienkabubu napisał(a): Ma ktoś pomysł na to, jak przemówić do rozumku małemu głuchemu szczeniaczkowi, żeby nie płakał całą noc, zebym w końcu mogła położyć się spać na dłużej niż 2 godziny? :evil_lol:poznawaj uroki macierzynstwa:bigcool: Quote
malawaszka Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Rośnijcie zdrowo maluszki :drinking: Kasia trzymam :kciuki: żeby wszystko było dobrze :loveu: Quote
Mi. Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 hi:p jejusiu... jakie to piekne!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
olcha Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Jaciee sama wysysałaś? :mdleje: guru Ty moje :lol: BRAWA DLA TEJ PANI :klacz: Quote
moon_light Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Są Są Są !!! HURRA ! Brawo !!! :multi::multi::multi: Kluchy są przeurocze :loveu: Takie tłusciutkie:loveu: ..i pomarszczone :loveu: Achhh ! ROzpływam się :) CHyba bym wcale nie spała jakbym miała takie kluchory w domu :evil_lol: Jeszcze raz gratulacje dla Halaszki, i dla Ciebie :) Dzielne z Was dziewczyny :lol: Quote
Medorowa Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Trzymam kciuki za szczeniaki i za Halszke:kciuki::kciuki: Quote
eria Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 co tam u maluchów i Halszki ???? :loveu: :loveu: :loveu: edit : no właśnie - jak Ben zareagował na kluseczki ????? Quote
marymek Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 eria napisał(a):co tam u maluchów i Halszki ???? :loveu: :loveu: :loveu: No właśnie? :loveu: A co tam u Bena że tak zapytam? :cool3: Pamiętasz jeszcze o nim Kasiu? :evil_lol: Quote
Recommended Posts