Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulina_mickey']

Ja chcę tą/tego ? najjaśniejszego wymiziać najpierw. A potem resztę i od początku ..... i znów i znów...... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Wchodze sobie dzisiaj do galerii, myśle - pewnie znowu nic :shake:
a tu?! SUPRISE/SURPRISE (nie wiem jak to się pisze :eviltong:) :-o:-o:-o

taakie ślicznoty :loveu::loveu::loveu: :sweetCyb:

ja to bym chciała tego/tą w jasnoniebieskiej wstążeczce pomemłać :loveu: :oops:
ale wszystkie są kochane :loveu::loveu::loveu:

brawo Halszka, brawo Amber, brawo Kasiu :klacz:

Posted

W niebieskiej jest chłopak :loveu::loveu::loveu:
Ja od razu wiedziałam że to ten rodzyneczek, wyjątkowy jest :loveu:

Ale te trzy panienki też piękne :loveu:
Jejciu, wszystkie piękne :loveu: :lol:

Posted

a_ga.isk napisał(a):
Jakie kluski :loveu:

:loveu:
eria napisał(a):
jejciuuuuu jakie one są słodkieeeeee :loveu: :loveu: :loveu:
opowiadaj jak minął poród!!!!!!!

juz zaraz opowiem:)
sota36 napisał(a):
ło Matyldo - ...a mozekupic se bernardynke???

tak tak tak, to swietny pomysl!:loveu:
Paulina_mickey napisał(a):
:loveu: mnie sie bajbardziej podobaja ten z niebieską wstążeczką i ze złota :loveu:

ze zlota to moja faworytka:)
kalinaM napisał(a):
wreszcie:loveu: :loveu:
Jakie slicznotki....

Teklunia napisał(a):
cudo

a który to chłopiec? jaki ma kolor?

chłopiec ma kolor niebieski:)

olcha napisał(a):
No nie :placz: przegapiłam :placz:

Moja faworytka jest w niebieskiej wstążeczce :loveu:

Strzelam, że w złotej jest chłopiec? :cool3:

W złotej jest pierwsza sunia, najmniejsza, bo tylko 550g po porodzie, ale już tak ciągnie sutka, że niebawem dogoni chłopczyka, który ważył przy porodzie jakieś 740g:)

Teklunia napisał(a):
A dla mnie zielony wygląda tak jakoś męsko ;)

zielona to dziewczynka, moja piratka kochana :loveu: ostatnia się urodziła, ale o tym za chwilę

marymek napisał(a):
W niebieskiej jest chłopak :loveu::loveu::loveu:
Ja od razu wiedziałam że to ten rodzyneczek, wyjątkowy jest :loveu:

Ale te trzy panienki też piękne :loveu:
Jejciu, wszystkie piękne :loveu: :lol:

Posted

Tak więc co do porodu, to na 9 musiałam jechać do Zabrza po moją przyjaciółkę z Warszawy, bo akurat u nas przebywała :loveu: no więc pojechałam, a Marcin został z Halszką... Wracając z Zabrza, ok 10. dzwoni telefon: "Kasia gdzie jesteś? Błagam przyjedź szybko, trzymam na rękach szczeniaka". Przegapiłam szczeniaka :placz: :placz: Ale pedał do końca i w minute znalazłyśmy się w domu. Pierwsza była złota suczka, maleńka księżniczka :loveu: Po godzinie urodziła się czerwona sunia, po kolejnej godzinie urodził się piesek, niestety troszeńkę za długo był w błonach, których Halszka nie chciała przegryzać :shake: i musiałam mu z mordki wysysać to czego się łyknął, wyssałam wszystko malcowi, trochę był oszołomiony, ale jak się zaczął drzeć, tak do teraz kwiczy :diabloti:
Później był zastój kilkugodzinny, po 2 godzinach popadłiśmy (bo dotarła do nas później Madzia) w panikę, załadowaliśmy Halszkę i szczeniaki, pojechaliśmy do weta. Okazało się, że jeszcze jest jeden szczeniaczek, któremu bije serduszko, Halszka dostała zastrzyk i po godzinie urodziła piękną zieloną sunię, tyle, że z rozwalonym łożyskiem, ponownie musiałam wyssać jej wszystko z noska i ustek, bo niestety gruszka nie zdała egzaminu, jak już wyssałam wszystko, a gorzkie to jak cholera, to położyła się na podusi ogrzewanej i dyszała, kaszlała, ale po chwili doszła do siebie i zaczęła ssać i teraz jest najcięższą sunią z miotu :loveu:
W każdym razie później wypadło z Halszki puste łożysko, także podejrzewam, że jeden szczeniaczek niestety się wchłonał :shake: Ale z tym już nic nie da sie zrobić, taka natura....

Ma ktoś pomysł na to, jak przemówić do rozumku małemu głuchemu szczeniaczkowi, żeby nie płakał całą noc, zebym w końcu mogła położyć się spać na dłużej niż 2 godziny? :evil_lol:

Posted

sota36 napisał(a):
Oj tez mi sie ten niebieski spodobal najbardziej, no coz ale to chlopok...niestety

aj tam od razu niestety! Największy rozrabiaka, największy z miotu, płaszczowy, z idealną głową :loveu: innymi słowy "the best" ;) ksywa rodzynek :loveu:

Posted

panienkabubu napisał(a):
aj tam od razu niestety! Największy rozrabiaka, największy z miotu, płaszczowy, z idealną głową :loveu: innymi słowy "the best" ;) ksywa rodzynek :loveu:

pisze "niestety" no bo wiesz... moze Gucio mialby towarzystwo - a to chlopok!

Posted

No w koncu!!!! SA!! :multi: :multi:
Przepiekne, zdrowe laciate kroweczki :loveu: :loveu: :loveu:
Gratuluje!! Spisalyscie sie dzielnie :multi:

Czy mi sie zdaje czy jak na bernardyna to jest malo szczeniat..?

Posted

panienkabubu napisał(a):
i musiałam mu z mordki wysysać to czego się łyknął, wyssałam wszystko malcowi, trochę był oszołomiony, ale jak się zaczął drzeć, tak do teraz kwiczy
Kasia jesteś bardzo bardzo dzielna :thumbs::modla:

panienkabubu napisał(a):
Ma ktoś pomysł na to, jak przemówić do rozumku małemu głuchemu szczeniaczkowi, żeby nie płakał całą noc, zebym w końcu mogła położyć się spać na dłużej niż 2 godziny? :evil_lol:
poznawaj uroki macierzynstwa:bigcool:

Posted

Są Są Są !!! HURRA ! Brawo !!! :multi::multi::multi:
Kluchy są przeurocze :loveu: Takie tłusciutkie:loveu: ..i pomarszczone :loveu:
Achhh ! ROzpływam się :) CHyba bym wcale nie spała jakbym miała takie kluchory w domu :evil_lol:
Jeszcze raz gratulacje dla Halaszki, i dla Ciebie :) Dzielne z Was dziewczyny :lol:

Posted

eria napisał(a):
co tam u maluchów i Halszki ???? :loveu: :loveu: :loveu:

No właśnie? :loveu:
A co tam u Bena że tak zapytam? :cool3:
Pamiętasz jeszcze o nim Kasiu? :evil_lol: