Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ben zamarł. Jak usłyszał pisk i zobaczył na oczy to zamarł. Z pyska kapała ślina (:hmmmm:), ale nie drgnął. Nie szczeknął, nie pisknął, nawet nie przełknął śliny. Stał wmurowany w ziemię i dopóki się nie ruszyłam w drodze do domu, to nie wiedział co jest grane.
Major zobaczył i uciekł (ach ci faceci :loveu:)

Szczeniaki rosną i to baaaardzo szybko :loveu: Jutro pewnie wstawię jakieś zdjęcia :) Aha ;) No i mam już imiona do rodowodów ;) Zaraz własnie bede wstawiac na stronke :p

Posted

Kasiu, wymyśliłaś beautiful,lovely,sweet imiona dla maluchów:loveu: :loveu: po prostu idealne do przydomka :multi: :multi: :loveu: :loveu: Lepszych naprawdę nie mogłaś wybrać :multi:

o i widzę że juz w tak młodym wieku można stwierdzić czy piesek jest krótko czy długowłosy:):) jedna krótkowłosa sunia-zawsze coś :)

Posted

[quote name='panienkabubu']Ben zamarł. Jak usłyszał pisk i zobaczył na oczy to zamarł. Z pyska kapała ślina (:hmmmm:), ale nie drgnął. Nie szczeknął, nie pisknął, nawet nie przełknął śliny. Stał wmurowany w ziemię i dopóki się nie ruszyłam w drodze do domu, to nie wiedział co jest grane.
[/quote]
to wzruszenie odebrało mu mowę ;)

a imiona faktycznie miodzio :p:p:p

jak się dziś miewa mamusia i dzieciaki?

Posted

[quote name='eria']Kasiu, wymyśliłaś beautiful,lovely,sweet imiona dla maluchów:loveu: :loveu: po prostu idealne do przydomka :multi: :multi: :loveu: :loveu: Lepszych naprawdę nie mogłaś wybrać :multi:

o i widzę że juz w tak młodym wieku można stwierdzić czy piesek jest krótko czy długowłosy:):) jedna krótkowłosa sunia-zawsze coś :)[/quote]

Długość sierści szczeniaka określa się zaraz po urodzeniu, do 3 dnia, bo później wszystkie wyglądają tak samo i dopiero po 5 tygodniu można to określić. Nie jestem pewna tylko drugiej suni, bo ona ma jakąś dziwną sierść, po urodzeniu miała długą, a teraz opdchodzi pod krótką.. Ale chłopiec w 100% długowłosy, ostatnia sunia-piratka, też, no i mój groszek kochany maleńki krótkowłosa :)

Imiona były wybierane pod przydomek :)

[quote name='kalinaM']Zlota panienka jako jedyna jest krotkowlosa:).Jak tam z zamowieniami na szczeniory:)?[/quote]

Tak, złota panienka krótkowłosa, była najmniejsza ale już po mału goni rodzeństwo :)
Zamówienia są, ale na razei to za wcześnie na rezerwacje czy zakup, bo najważniejsze żeby przeżyly pierwsze 2 tygodnie, często zdarza się, że suka np. zadepta albo przygniecie... Dlatego muszę ich pilnować jak oka w głowie, żeby były zdrowe i wszystkie przeżyły, dlatego pierwsze napisy "reserved" albo "sold" dopiero za 2 tygodnie ;)

[quote name='olcha']Piękne, słodkie, kochane imiona :loveu:[/quote]

dziekujemy :loveu::loveu::loveu:

[quote name='Teklunia']to wzruszenie odebrało mu mowę ;)

a imiona faktycznie miodzio :p:p:p

jak się dziś miewa mamusia i dzieciaki?[/quote]

Dzisiaj chłopiec postanowił pobawić się w podróżnika i zwiedził mój pokój wzdłuż i wszerz :loveu: nie wiem jak on to zrobił, ale wyszedł od rodzeństwa i pełzał :loveu:
Na karmieniu Piratka ssała poduszkę na łapie Halszki i tak walczyła, tak piszczała, jakby naprawdę piła mleko :evil_lol: jak to zobaczyłam, to myślałam, że umrę ze śmiechu :evil_lol:

Jutro idziemy usuwać pazurki wilcze, bo niestety nie mogą zostać na łapciach...

I mamy pierwszy sukces, piesio przekroczył wagę 1000 g :) Innymi słowy, waży 1050 g :)

Posted

[quote name='panienkabubu']
jakie ma łapki pofałdowane :loveu:

Kasia, ale masz teraz super towarzystwo! Coś przepięknego :loveu::loveu::loveu:

[quote name='panienkabubu']
maleństwo same w wielkim świecie :loveu:

Posted

[quote name='alive']a one zostaną takie ciemne czy zrudzieją?[/QUOTE]
Zielona sunia będzie bardzo ciemna, reszta zrudzieje :) Już są trochę jaśniejsze.. :loveu:

Na stronce są nowe zdjęcia :) zaraz zmniejsze i tutaj tez wstawie :)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]ale słodziaki, gratulacje dla mamusi[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiamy milusio

[SIZE=1]Cleo & WielkoLUD[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='bGirl']

[FONT=Comic Sans MS]ale słodziaki, gratulacje dla mamusi[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiamy milusio

[SIZE=1]Cleo & WielkoLUD[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

dziekujemy :loveu:

Posted

Małe dzisiaj przegięły!
Jadły o 24, 2, 4:15, 6:01, 8:15 i znowu się drą!!!
one są jakieś nienormalne ;) muszę z nimi przeprowadzić rozmowę :p
a ja na 14:00 egzamin ze statystyki :evil_lol:
fajnie cooooo :evil_lol:

Posted

Kasiu !!!!
Teraz przez najbliższe tygodnie powieki będziesz chyba zapałkami
podpierać !!!
Szczeniaczki piękne:loveu:
No i powodzenia na egzaminie życzę!!!!

Posted

No niestety, ale sama tego chciałam, więc mam :loveu:
Kryzys był w piątek i w niedzielę, bo nie spałam w ogóle, tylko godzinkę, ale teraz już jest fajnie jak dają mi się wyspać w nocy :loveu: