Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem na apel obraczusia, stale powtarzam że najgorzej gdy mieszkanie nie chce być rozciągliwe, bo sił zawsze starczy na jedną wiecej biedę: u mnie straszny tłok psiaków , i nie dam sama rady narazie nic pomóc, poczytam wątek dokładnie i będę intensywnie szukać jakiegoś rozwiązania, dolegliwości FRANI nie są aż tak uciążliwe, by nie było możliwe znalezienie domku, ale to wymaga czasu!

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję obraczus za pomoc. Dziękuję za odzew.
Myślę, że damy radę.
Odpowiem na wszelkie zadawane pytania i proszę, pomyślcie dla Frani o adopcji zagranicznej. To byłaby dla niej szansa.

Posted

[quote name='AnnaA']Dziękuję obraczus za pomoc. Dziękuję za odzew.
Myślę, że damy radę.
Odpowiem na wszelkie zadawane pytania i proszę, pomyślcie dla Frani o adopcji zagranicznej. To byłaby dla niej szansa.[/QUOTE]

Jak adopcja zagraniczna to może by Ocelot zapytać?miała ostatnio takie i to całkiem superkowe:)

Posted

[quote name='Cleo2008']Wydarzenie Frani
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=101128689971730[/url]
Skargi, wnioski, zazalenia ? <zart>[/QUOTE]

udostępniłam i rozesłałam do znajomych.

Posted

Cleo dziekuję za wydarzenie! Udostępniłam i zapisałam się. Zapraszam do udostepniania wydarzenia.. wierzę, że ktoś Ją adoptuje.

Nikus, mógłbyś napisać zapytanie do Ocelotka?? Ja spróbuję zapytać kogoś innego.
Wiem, że dla Frani adopcja zagraniczna - ma ogromny sens....

Posted

[quote name='Nikus']oki...już piszę:)[/QUOTE]

Dziekuję :) Ja napisałam zapytanie do Ulka18. Zobaczymy.

EDIT: ULKA odpisała. Skierowała mnie do jednej osoby. Zaraz spróbuję do Niej napisać.

Z takim tekstem Frania była ogłaszana. Tekst długi, ale tak naprawde opisujący Frani życie.
Czy ktoś umie zrobic chwytające za serce allegro??

[FONT=Calibri][SIZE=3]Frania- suczka, która też chce być kochana[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Dziś to szczęśliwa, uśmiechnięta suczka. Śliczna, nieduża, delikatna, o takiej liskowej urodzie. Ma ciekawskie stojące uszka i dłuższe czarne, podpalane włoski. Nieduża, sięga poniżej kolana, waży około 11kg. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Do schroniska trafiła po niegroźnym potrąceniu przez samochód, tam też przeszła badania i stwierdzono, że Frania ma wodogłowie. W związku z tym jej główka jest troszkę innego kształtu niż zdrowych psów. Nie zrosły jej się prawidłowo szwy czaszkowe, przez to poszerzyły się komory mózgu. A płyn uciska na mózg i nerwy.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Od kwietnia Frania tymczasowo mieszka w domku. Inaczej niż zdrowe psy stawia kroki, w trakcie biegania łapki lekko jej się plączą, ale suczka zachowuje równowagę. Co jeszcze ją odróżnia? Jest może troszkę powolniejsza, uważniej się rozgląda. Jest ciepłą sunią, lgnie do człowieka, przybiega na zawołanie. Ma piękną, czarną, lekko podpalaną, półdługą, lśniącą sierść. Bardzo miłą w dotyku. Frania jest łagodna do innych psów, zachęca je do zabawy. Dobrym towarzyszem w domku byłby dla niej starszy spokojny psiaczek, od którego wiele by się nauczyła.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Suczka czasem załatwi się w domu, zdarza się to pod wpływem emocji, podenerwowania.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Frania potrzebuje wyjątkowego, wrażliwego, rozumiejącego jej przypadłość człowieka. Kogoś, kto ma potrzebę i pragnie zaopiekować się nie do końca sprawnym psem. Frania nie miała okazji chodzić na smyczy i prawdopodobnie nie potrafi. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]W domu nieraz chodzi za człowiekiem cały dzień krok w krok. Dokładnie zna swoje kąty, swój koszyczek do spania i szybko się dostosowała do rytmu dnia. Jest zaszczepiona i odrobaczona. O ewentualnym zabiegu sterylizacji, zdecydowałby weterynarz. Ciąża stanowi dla niej zagrożenie życia.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Jeśli Franeczka zapadła w Twoje serce, zadzwoń[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Pani Ania - 509-142-552[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Ola – 509-866-322[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='lilith27']czy ktoś myślał, że może warto franię dać do fundacji z zachodu?

ciotka aisa może pomóc tutaj

[url]http://www.dogomania.pl/members/13153-aisaK[/url]

może warto
jedyny problem to kwarantanna i chip
i tak franka czeka i tak
chip jej nie zaszkodzi[/QUOTE]

Ciocia Ulka18 również skierowąła moja uwagę na Ciocie AisaK. Napisałam już PW z opisem sytuacji. Zobaczymy.

Posted

[quote name='plina']Zapisuję i czytam. Wątek wzięłam z podpisu Obraczus :)[/QUOTE]

Dziękiiiiii :)

---------------------------------------------------------------

Anno, a Frania ma aktualne szczepienia?? Kiedy trzeba powtórzyć ??:)

Posted

przypominam
Wydarzenie Frani
[URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=101128689971730"][COLOR=#4444ff]http://www.facebook.com/event.php?eid=101128689971730[/COLOR][/URL]

klikac klikac i rozsylac...

Posted

[quote name='Cleo2008']przypominam
Wydarzenie Frani
[URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=101128689971730"][COLOR=#4444ff]http://www.facebook.com/event.php?eid=101128689971730[/COLOR][/URL]

klikac klikac i rozsylac...[/QUOTE]

Wstawilam na wydarzenie juz 3 zdjecia i komenatarze. Dlaczego ich nie ma :(

[quote name='Nikus']Popytam jeszcze cioteczki w schronie w Rudzie- też mają kontakty z niemiecką fundacją:) wysłałem Pw do Kasi:)[/QUOTE]

Dziekuję :)

Wierzę, że razem nam sie uda znaleźć niuni domek.

Posted

[quote name='obraczus87']Wstawilam na wydarzenie juz 3 zdjecia i komenatarze. Dlaczego ich nie ma :(

Dziekuję :)

Wierzę, że razem nam sie uda znaleźć niuni domek.[/QUOTE]

obraczus mialam wczoraj klopot z fb , jak to nie ma zdjec?wogole? tak czy owak zajrze wieczorem to ew poprawie

Posted

[quote name='obraczus87']CLEO, dzisiaj dodawalam zdjecia ( w sumie trzy) i dalej nie ma zadnego komentarza pod wydarzeniem.. nie wiem dlaczego :([/QUOTE]
ja mam klopot ze zdjeciami na fb ostatnio, musze pare razy sprawdzac czy sie zapisaly, koszmar...:(
wstaw jeszcze raz, nic nie poradzimy

Posted

Dobrze, że spojrzałam. Data ważności szczepienia p.wściekliżnie skończyła się w lutym br. Zaraz na dniach ja zaszczepię.
Frania została odrobaczona i zafiprexowana w marcu.br.
W tekście o Frani nie trzeba zaznaczac, że domek ma byc dobrze ogrodzony. Frania nigdzie się nie oddala. Może byc nawet zupełnie nie ogrodzony. Frania porusza się tylko kilka kroków od domu i najchętniej chodzi naokoło. Jeżeli jestem w ogrodzie Frania nie odstępuje mnie na krok. Tak jak pisałam, chętnie bawi się z Hektorem/pies bardzo wycofany, nieśmiały/ i z Kapslem /pies bardzo radosny, żywy/. Nie podchodzi do mojej Kory i stara się omijac Blankę.
Chcąc zachecic Hektora lub Kapsla do zabawy Frania szczeka.

Posted

[quote name='obraczus87']Bralam opcje - wez udzial i dalej nie moge pisac komentarzy. Nie wiem czemu.......[/QUOTE]
pogrzebie w tym wieczorem, moze cie zrobic wspolmoderatorem?, tylko dowiem sie jak...