Jump to content
Dogomania

Sprzedana z domem Rozi! Jest w hoteliku, OGROMNY DŁUG!! $$$ POTRZEBNE

Recommended Posts

Posted

mari, bardzo dziękujemy :)
FFA to dziwna fundacja... Najpierw akcja floridy_blue z tej org. i numery ze znikającymi psami, teraz takie dziwy...

Szkoda słów... Już nigdy więcej tej fundacji nie zaufam.
Porozsyłam jakieś pw w wolnym czasie, choć teraz zajmujemy się agitacją i głosowaniem na stronie Tesco. Zależy nam na wygranej.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziekuje za szybka reakcje.
Rozi ma pobyt oplacony do 9 stycznia 2011, ale Fundacja ma jeszcze dlug w wysok. 100 zl.
Powiadomie wiec pana prezesa przy najblizszej okazji.

Podaje nr konta:

Hotel dla Zwierzat
59-818 Siekierczyn 358

26 2030 0045 1110 0000 0177 0760

Ciesze sie, bo martwilam sie o Rozalie naprawde.

• 2 weeks later...
Posted

zuziaM napisał(a):
Bardzo dziekuje za szybka reakcje.
Rozi ma pobyt oplacony do 9 stycznia 2011, ale Fundacja ma jeszcze dlug w wysok. 100 zl.

Podaje nr konta:

Hotel dla Zwierzat
59-818 Siekierczyn 358

Ciesze sie, bo martwilam sie o Rozalie naprawde.

Zacytuje post i napisze , ze nie dostalam jeszcze od nikogo danych do wystawienia rachunku.
Bardzo prosze o podanie, a wysle jak najszybciej.

Posted

zuziaM napisał(a):
Zacytuje post i napisze , ze nie dostalam jeszcze od nikogo danych do wystawienia rachunku.
Bardzo prosze o podanie, a wysle jak najszybciej.

Jestem, przepraszam, przywaliły mnie finanse i sprawozdania.... w księgowości styczeń jest gorszy od wszystkich pozostałych 11 miesięcy razem wziętych.... no, jeszcze luty i marzec trochę podobne...
przelew pójdzie w poniedziałek

dane do rachunku:
Stowarzyszenie Help Animals
ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

a to numer konta - jakby ktoś chciał coś wpłacić na ten cel:
85 9589 0003 0007 3020 2000 0010

"właściciel" konta - jak wyżej ;)

i koniecznie dopisek "dla Rozi"

Posted

Dziekuje. Rachunek juz wypisuje, a wysle w poniedzialek.
Jesli chodzi o rozmowe z p. prezesem, to ... no coz... byla... mial oddzwonic ... i cisza.
A Rozalia super psinka. Nadal indywidualistka i jeszcze troche niedotykalska, bo nie daje sobie dotykac lapek, brzuszka i ogonka.
Brzuszek musze jednak, zeby wymacac, czy wszystko na nim w porzadku.... Robie wiec to co jakis czas i poki co jest OK.

Posted

zuziaM napisał(a):
Dziekuje. Rachunek juz wypisuje, a wysle w poniedzialek.
Jesli chodzi o rozmowe z p. prezesem, to ... no coz... byla... mial oddzwonic ... i cisza.
A Rozalia super psinka. Nadal indywidualistka i jeszcze troche niedotykalska, bo nie daje sobie dotykac lapek, brzuszka i ogonka.
Brzuszek musze jednak, zeby wymacac, czy wszystko na nim w porzadku.... Robie wiec to co jakis czas i poki co jest OK.

Jeśli chodzi o prezesa Fundacji For Animals to norma...brak kontaktu, brak odpowiedzialności i pełne olewajstwo.
Obiecanki...obiecanki i jeszcze raz obiecanki...tak działa ta fundacja :angryy:

Posted

mari, jeszcze raz ci bardzo dziękuję.
nie chcę się użalać nad sobą więc -
ogłoszenia będą, ale miałam ciężkie tygodnie (koniec semestru, sprawdziany itd...) , ale ruszę z ogłoszeniami coś na dniach. proszę o wyrozumiałość,

Posted

[quote name='Marinka']Jeśli chodzi o prezesa Fundacji For Animals to norma...brak kontaktu, brak odpowiedzialności i pełne olewajstwo.
Obiecanki...obiecanki i jeszcze raz obiecanki...tak działa ta fundacja :angryy:

to informacja podana do publicznej wiadomości na stronie Ministerstwa Finansów - wysokość wpływów z 1% za 2009r. - czyli kasa otrzymana w 2010 roku:

[FONT=Arial]Poz. 304 nr KRS 265307 FOR ANIMALS 138.513,64zł[/FONT]

źródło:
[FONT=Calibri]http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki/statystyki/za_2009/informacja_pozytek_za_2009.pdf[/FONT]

Posted

Dawno nie zagladalam, a tu zmiany :)
Ogonku, nie wiedzialam, ze "nasza" florida_blue tez z tej Fundacji, to wiele wyjasnia :) Widac, ze tam gdzie duza kasa tam pomoc psom...jest odmawiana!!! A nieswiadomi ludzie wplacaja grosika w nadziei, ze pomoga!!!

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dawno nie zagladalam, a tu zmiany :)
Ogonku, nie wiedzialam, ze "nasza" florida_blue tez z tej Fundacji, to wiele wyjasnia :) Widac, ze tam gdzie duza kasa tam pomoc psom...jest odmawiana!!! A nieswiadomi ludzie wplacaja grosika w nadziei, ze pomoga!!!

ja nawet byłam wolontariuszka tej fundacji, ale jak zobaczyłam, że pomaganie bezdomnym psom jest im "nie na rękę".... zrezygnowałam...no i założyłyśmy Stowarzyszenie Help Animals :cool3:

25.01. poszedł od nas przelew do ZuziM - proszę o potwierdzenie, że kasa wpłynęła (wpisałam "za pobyt Rozi" bo rachunek jeszcze nie dotarł )

Posted

mari23 napisał(a):
25.01. poszedł od nas przelew do ZuziM - proszę o potwierdzenie, że kasa wpłynęła (wpisałam "za pobyt Rozi" bo rachunek jeszcze nie dotarł )

Doszly, dziekuje.
Rachunek dopiero wysle. Przepraszam, ale mialam ostatnio troche wiecej absorbujacej pracy i calkiem zapomnialam.
Wysle go oczywiscie jak najszybciej.
A Rozalia dziekuje i pozdrawia.

Posted

[quote name='zuziaM']Doszly, dziekuje.
Rachunek dopiero wysle. Przepraszam, ale mialam ostatnio troche wiecej absorbujacej pracy i calkiem zapomnialam.
Wysle go oczywiscie jak najszybciej.
A Rozalia dziekuje i pozdrawia.[/QUOTE]

wiem, że masz dużo obowiązków, szczególnie przy Gabi ostatnio....
ja też na brak zajęć nie narzekam, więc naprawdę nie "poganiam", wiem, jak to jest, kiedy doba ma za mało godzin...

Posted

Oj tak .... dokladnie.
A dzisiaj jestem umowiona na RTG suni staruszki Balbinki ( 10 lat siedziala w schronisku ).
Miala juz operacje na nowotwora oka ( usuniete oczko ). U mnie juz miala operacje na guzy na cycuchach ( rok temu dokladnie ).
A teraz jej sie kolejne guziory rzucily ... wielkie i juz pekaja i ropieja.
Musimy sprawdzic czy nie ma przerzutow na pluca i jesli jest ok, to w sobote kolejna operacja .... A sunia ok. 13 -14 letnia ......
Ja juz jestem przerazona.....

Nowy psiak mi zjada wszystko z misek, a potem za kilka godzin wszystko zwraca ...... nie mam pojecia, co to moze byc .... Chudy jest na dodatek ....Mlody ok. 3 letni .... nie powinien miec takich problemoiw zywieniowych gdyby byl zdrowy .....wiec chyba jednak nie jest ....

Gabcia na szczescie w ciagu dnia jest grzeczna. Dopiero wieczorem sika co 20 minut i mnioe wola.....
Albo to robi nieswiadomie, albo taka z niej cwaniara, ze domaga sie towarzystwa .... I tak potrafi wieczorem ponad 10 x zrobic ....

A na dodatek ta paskudna zima i staram sie jak najrzadziej wyjezdzac, bo sie troche boje jezdzic po sniegu i lodzie.

Rozalka za to ma nowe ciekawe zajecie.
Mianowicie polowanie na myszy .... Zaczaja sie przy norkach i czeka bez ruchu cierpliwie, az ktorac nos wychyli .....
A jaka jest cierpliwa !!!

Posted

[quote name='zuziaM']
Rozalka za to ma nowe ciekawe zajecie.
Mianowicie polowanie na myszy .... Zaczaja sie przy norkach i czeka bez ruchu cierpliwie, az ktorac nos wychyli .....
A jaka jest cierpliwa !!![/QUOTE]
A udało jej się coś upolować?
Szok...

PS. A to u was już myszy wyłażą z nor?

Posted

No wylaza .....
Mam slome polozona w jednym kojcy i przykryta materacem takim tapczanowym.
Ostatnio sie wystraszylam, kiedy bralam slome do budy dla psiaka i myszki dwie mi wyskoczyly z tego materaca.
Zrobilu sobie dziurke i tam mieszkaja.
Potem zaraz zwialy pod budke stojaca w poblizu.
Moj jeden hotelowiec , taki duzy Bingo, tez poluje na myszy .... pod swoja buda !
Ostatnio az podest mi poprzesuwal, tak sie chcial do myszek dostac.
A nawet w kojcach pod budkami tez myszki czesto widuje. ostatnio wlasnie kiedy wymiatalam snieg z podestow, to sobie myszka za budami biegala z kojca do kojca.
Moje psiaki widac najedzone i przyjaznie nastawione, bo nie zauwazylam nigdy zeby jakies szczegolnie bylo zainteresowane tym, co pod budkami siedzi.
A myszki tam sobie resztki jedzenia wyjadaja ......

Posted

[quote name='_ogonek_']zuziu, myszy to zmora chyba każdego, kto mieszka w jakichś gospodarstwach itp.

Ogłoszenia Rozi będzie miała :roll: Może dzisiaj jeszcze...[/QUOTE]

hmmm....w gospodarstwach, mówisz.... ;)

pracuję w domu Kultury - mamy tu dużo różnych materiałów plastycznych i prac dzieci ( w tym obraz z ziaren zbóż -
już tylko w ok. 75%;)) w tzw. "sali plastycznej".... i coroczny "problem".....myszki tam biegają w biały dzień nie bojąc się nas wcale!!!

chyba im ktoś powiedział, że tu jest też "siedziba" czyli adres naszego Stowarzyszenia Help Animals :) :) :)

Posted

Dzisiaj moj Inusia zlapala myszke... w bialy dzien, na srodku podworka.
Pobawila sie nia chwilke, potem kolejna suczyna ja wziela , a potem nastepna ..... Wymeczyly myszke i zostawily ...

Dzisiaj wyslalam rachunek. Zwyklym priorytetem, wiec jutro powinien dojsc.

Posted

[quote name='zuziaM']Bardzo dziekuje za szybka reakcje.

Podaje nr konta:

Hotel dla Zwierzat
59-818 Siekierczyn 358

Ciesze sie, bo martwilam sie o Rozalie naprawde.[/QUOTE]

Zuziu, przyszedł rachunek, ale napisane jest: pobyt 10.12.10 - 09.01.11...

myślałam, że będzie 10.01.2011 - 9.02.2011, bo napisałaś, że opłacone do 9 stycznia.....
możesz sprawdzić?

Posted

No tak, oczywiscie bezmyslnie spisalam date z ostatniego rachunku ............
Oczywiscie ma byc tak, jak piszesz, czyli za 10.01.11 d0 9.02.11.

Jesli mozna tak zostawic, to niech bedzie tak jak jest ( bo w koncu nawet tych informacji nie musi byc na rachunku ), a nastepny juz wypisze za jakis czas za okres 10.02.11 d0 9.03.11.
Ale jak ma byc poprawione, to wysle go jeszcze raz oczywiscie.

Przepraszam, ale ja tak nienawidze siedzenia w tych papierkach, ze robie wszystko byle szybciej to skonczyc ...........